AC en MC verdelen ministeries in Suriname

53

PARAMARIBO, 8 jul – A Combinatie, AC, en de Mega Combinatie hebben de ministeries in het komende kabinet al vast verdeeld. AC mag ook de vicepresident leveren. De Mega Combinatie levert de president. Volgens de Ware Tijd mag AC zijn drie oude ministeries behouden. Daar komen bij Justitie & Politie, Sociale Zaken & Volkshuisvesting en Jeugd en Sportzaken

Voor de combinatie van Ronnie Brunswijk zijn dus zes ministeries weggelegd. De rest gaat naar de Mega Combinatie: Defensie, Binnenlandse Zaken, Handel & Industrie, Financiën & Planning, Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, Natuurlijke Hulpbronnen, Onderwijs Volksontwikkeling & Cultuur, Openbare Werken en Arbeid, Technologische Ontwikkeling & Milieu en Landbouw Veeteelt & Visserij.


53 REACTIES

 1. Gaat lekker daar jongens, a torie e lolo dape
  mek a kong, oeng sit a kondre now, neks ne broko moro, we gwanga langa, Baas no spang
  djaroesoe o de, blijf overeind, tek kong,
  do go diekie baka eng joe torie, aitie december, nanga moro sani, dang joe moes zakking kong.

  Kraktie!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Binnen frontverband had de VHP geen moeite met Ronny Brunswijk. Nu het getij is gekeerd heeft meneer Rattipal de grootste moeite met AC.

  Hypocretie ten voeten uit.

  Ik ben er vast van overtuigd dat zij onder de bezielende leiding van president Bouterse een perfecte job gaan doen.


  Maak melding

 3. Eerste belofte verbroken!

  Desi wilde tot vorige maand het aantal ministeries naar 9 of 10 terug brengen.
  Ik tel er nu 16 en met splitsing 20.
  Belofte nummer 1 is nu al verbroken.
  Het wachten is opnummer 2, 3, 4 en de rest.

  U bent gewaarschuwd!


  Maak melding

 4. Nu hoort men Fronters alleen maar kermen van de pijn…..ineens zijn Djoeka’s niet goed…..Djoeka dit djoeka dat maar als zij deze mensen kunnen misbruiken om FRONT aan de macht te houden dan is een ieder FRONTER blij, ik vraag mij af wat voor soort mensen zijn Fronters.
  Jullie eigen gedrag uit het verleden nekt jullie op dit moment….Dus FRONTERS loop niet de boel te verwensen.
  Dit hebben jullie zelf jaren gecreëerd….dus nu behoren jullie dit te accepteren.


  Maak melding

 5. Front heeft altijd vies gespeeld nu speelt MC vies terug, dus MC kent viestie wiellie spel nu ook. Broko bana style Front nu moet jij spelen, en niet lopen vloeken.
  Jullie willen dat AC die hap voor jullie moest laten dan AC law.


  Maak melding

 6. 16 ministeries totaal. MC 10 ministeries en AC 6.
  De Beloften van Bouterse stellen zo te zien niks voor. Direct na de verkiezingen zei hij dat hij het aantal ministeries fors zou terugbrengen.
  Maximaal 9 ministeries zou hij toelaten. Het worden er dus 16.
  Regeermacht went kennelijk snel. Een beetje meer belastiggeld van het arme volk uitgeven … Who cares. Vanuit de oppositie roepen dat je het zuiniger kan is gemakkelijk. Het in de praktijk waar maken is zo te zien moeilijker dan gedacht.


  Maak melding

 7. dus 17 ministeries? ik dacht dat MC beloofd had dit te verminderen… en Ronnie als minister van justitie en bouta als pres HAHAHA Ay Suriname je bent officieel Somalië gepasseerd als grootste mislukking.


  Maak melding

 8. Justitie en Politie bij AC is vragen om grote maatschappelijke problemen. Nu al zijn de marrons (djoekas) heel opdringering tegenover vrouwen en accepteren ze geen NEEN als ze je lastig vallen. Ik heb het als vrouw meerdere keren meegemaakt tijdens mijn vakanties in Suriname. Ook enkele Nederlandse vriendinnen hebben hiermee vaak negatieve ervaring. Je voelt je gewoon onveilig met deze mannen in je omgeving. Vooral in het donker grijpen ze je op je edele plekken en je ziet geen hand, niks.

  Als ze samen willen regeren, prima, de NF heeft zijn kans gehad de afgelopen 15 jaar. Hoogmoed komt voor de val en dat is met Venetiaan en consorten ook gebeurd. Per slot van rekening is het een democratisch besluit van de bevolking.

  Toch is het onterecht dat AC in de regering komt en zoveel macht naar zich weet te trekken. Als je zuiver op de hoofdelijke stemmen let dan hebben ze heel weinig invloed. Doch door het koloniale kiesstelsel krijgen ze nu onevenredig veel macht in Suriname. Ik hoop dat de grondwet nog de komende regeringsperiode wordt gewijzigd. Daar is met de huidige voorzitter alle ruimte toe. Ik denk dat ook NF en MC en VA nu inzien dat de grondwet op dit punt drastisch en met spoed gewijzigd wordt. Een kiesstelsel gebaseerd op het districtenstel is niet meer van deze tijd. Ook in Engeland gaan ze het over boord gooien.

  Een combinatie van een evenredige kiesstel met een kiesdrempel en een rechtstreeks gekozen staatshoofd (president) is de enige juiste keuze voor de toekomst.


  Maak melding

 9. For President: Wiep-Ding
  Vice president: Black Mamba
  Defensie: Jadoe, platina, Ray
  Binnenlandse Zaken: Branti maka,mama lobi, Das
  Handel & Industrie: Du, Na mi, Purple Sunrise en Vis
  Financiën & Planning: Benschop, Pardesie en Blaka Boi
  Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingss+amenwerking: Na Mie, Pagal Bhurwa, Pinto en Eddy KartoPawiro
  Natuurlijke Hulpbronnen: Marcel, Onderwijs Volksontwikkeling & Cultuur: Baviaan, Correcto, Ramji en Theo
  Openbare Werken en Arbeid: Latisch, Isri en Ferdinand Hollselbux
  Technologische Ontwikkeling & Milieu: Shirera, Aboi en BallaBally yu

  en Landbouw Veeteelt & Visserij: Papo,
  Jacko 50, Oom Boem en Ja TOCH.

  Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Met alle geluk


  Maak melding

 10. toekomst-voorspelling : de AZV komt, politie-agenten die op criminele marrons schieten worden berecht, elke marron krijgt een groot bouwperceel met een volkswoning erop, elke marron-dorp krijgt een voetbal-stadion.
  u vraagt zich af hoe ik hiertoe kom ? ooit gehoord van de affaire amafo ? mooi zo !.


  Maak melding

 11. Mugabe van Simbawe, heeft met zijn Landhervormingsbeleid getracht rust en stabiliteit in het land te brengen.Hij heeft sympatisanten een land geholpen van de boeren.
  Aangezien de aanhangers sympatisanten van Mugabe geen verstand hebben van economie inclusief Mugabe is het land er ver van economische veruitgang geholpen. Het gaat mij niet om de postitie verdeling ministers maar over de vraag Zijn deze twee exponenten DD Bouterse R. Brunswijck) instaat een land tot ontwikkeling te brengen. Wanneer investeerders zich terug trekken hoe kom je aan middelen om de economie een duw in de goede richting te geven. Zitten er binnen deze combinatie toppers die zich zelf bewezen hebben als Minister Hildenberg, Telting van Centrale bank Rusland . Noem er een paar binnen de combinatie die zich bewezen hebben.
  Wat willen ze met het land of is het delen verdeeln met als gevolg dat wij Simbawese toestanden hebben?


  Maak melding

 12. inplaats dat wij als surinamers onze bezorgheid tonen over de gang van zaken die nu plaats vinden in onze geboorte land schrijven een aantal surinamers hier op dit net een hoop onzin. hoe is het mogelijk dat twee criminelen een land samen gaan besturen pinto jij mag lullen wat jij wil maar front regering heeft er wel voor gezorgd dat de belangrijke ministeries wel in goede en handen zijn hoe is het mogelijk dat de ministerie van justustie in handen komt van iemand als brunswijk het is een grote schande dat deze twee meest ongeschoolde idioten ons land gaan regeren maar jij jin bent even dom als die twee drugscriminelen.


  Maak melding

 13. Mama_Lobie, DAS, de soep wordt niet zo gegeten als ’t opgediend wordt. Wat nu nog is komt nog. Denk aan de ’t personeel dat herplaats moet worden. Een fusie of reorganisatie kun je niet met ’n pennestreep af doen. Geduld is een schone zaal. Muriel, je bevooroordeeld. Goed geintregreerd in nederland. Dit zal je ook over Marocanen zeggen. Maar de burgemeester in Rotterdam is een Marokkaan. Shano zoek proffesionele hulp, voor dat ’t te laat is. ’t gaat niet goed met je. AC heeft ook in ’t Front gezeten. Toen was ’t goed toch? Generaliseren kunnen jullie heel goed als ’t je goed uitkomt. NDP heeft alles in huis. Is geen partij gelieerd aan ras of geloof. Ouwe lullen moeten weg, ouwe lullen moeten weg! Ouwe luulen staan alleen maar in de weg! Van Kooten / De Bie.


  Maak melding

 14. toff, denk je dat de chinezen zich gaan terug trekken? Of denk je nog steeds dat ’t lot van SU aan de Noordzee ligt?
  DU, derde persoon stam plus t!!! Jij kan ook lullen wat je wilt! stam + t!


  Maak melding

 15. Dit waren de bedoelingen van VHP.Gewoon naar Venetiaan luisteren die nog steeds de baas van VHP is.Bedankt om niet met Bouterse samen te werken. Wat nu dat een djoeka vp wordt en ook justitie en politie bij krijgt. Lang leve de capabele VHP’rs. Hoop dat geen enkel hindoestaan een positie in deze regering krijgt.Over 2 jaar komen er nieuwe verkiezingen bij en NPS wordt weer de baas van VHP, Somo VP????


  Maak melding

 16. Du nr 12 now yu pupu moro.
  Altijd vies spelen nu spelen anderen ook vies, dus jou uitleg is las thin.
  Blijf maar kermen van de pijn, dit alles is door FRONT zelf veroorzaakt.
  Dus nu ook een koekje van eigen deeg.
  Dus blijf je zelve bezig houden met lawlaw dondon sani allemaal jou probleem.


  Maak melding

 17. Mijn voorspelling is dat door het weggeven van het ministerie van justitie en politie aan AC de Hindoestanen VV leden nu niet meer op de kandidaat van MC gaan stemmen. Dit gegeven brengt heel veel onrust teweeg bij de Hindoestanen. Die gaan nu stemmen op de kandidaat van de NF, dat wordt zeker de huidige minister van justitie en politie, Chander Santhoki. Bouterse heeft een kardinale fout gemaakt, geen inschattingsfout denk ik zelf, dit is een harde eis geweest van Brunswijk. Alleen zodoende kan hij buiten schot blijven en ongestoord de criminele activiteiten van de marrons laten voortduren. Ik word al huiverig bij de gedachte dat deze belangrijke post naar de partij van Brunswijk gaat. Voor mij nu geen MC regering meer. En wellicht ook geen Suriname de komende 5 jaar. Maar Italie is ook heel mooi.


  Maak melding

 18. Mensen no spang bij de volgende verkiezing krijgt MC 36 zetels, hebben ze geen partners nodig, dan doeken ze gewoon de meeste ministeries op, 10 moet voldoende zijn.

  Zeg het voort, stem in 2015 op MC. Hihihihihi


  Maak melding

 19. Wiep-ding (9),

  Het is je gelukt! 10 ministeries zoals Bouta beloofd had. Grappig dat je ze ook al bemand / bevrouwd heb.
  Binnenkort zijn het er 20. Een aantal ministeries waar meerdere onderdelen onder vallen wordt uit elkaar gerukt om een betere positionering te krijgen.Ik wacht af.


  Maak melding

 20. henky.
  Ik zal jou geheugen helpen opfrissen.
  Wij hebben in Suriname gehad enkele industriën Para industrie daar had DDB ook aandelen waar is het nu
  Wij hadden een baksteen industrie ook daar had DDB aandelen waar is dat. Wie was de baas van de centrale bank? goedschalk henk.

  Ik ben niet tegen geen enkele combinatie.
  Om een economie om hoog te helpen moet je ervaring inhuis hebben dat zit niet in deze combinatie met alle respect.


  Maak melding

 21. Na Mi,
  Sorry hoor. Ik heb ook een warm hart voor NDP maar met onze huidige voorzitter zal het niet zo lang duren.
  Uiterlijk 2012 zal het worden dat er nieuwe verkiezingen komen als het zo doorgaat.
  En de vraag is of die 36 zetels dan geen 6 worden.
  Ik blijf het met je hopen maar misschien is hoop niet genoeg.


  Maak melding

 22. Komen die negatieve reacties van Surinamers(dan bedoel ik degene die de Surinaamse nationaliteiot bezit) of van Nederlanders(zogenaamde surned)?


  Maak melding

 23. Brunswijk,justitie en politie???
  Dan a man disi ow sroto bouta dalijk.
  Hoe is deze sitiuatie ontstaan?
  Wat gebeurd er in dit land.Dit is het fout van front.Ze hebben drie zittings periode gehad,wat hebben ze gedaan,hun eigen kuil gegraven.Als ze de kiesstelsel hadden veranderd was dit nooit het geval geweest.AC met elf duizend stemmen zoveel macht.Hoeveel stemmen heeft DOE van Carl Breeveld,twaalf duizend stemmen en maar een zetel.Is dit wel de wil van het volk??
  Heer wees met ons Suriname.


  Maak melding

 24. Mensen die zo reageren waarom zeuren jullie zo .aan de fronters wil ik zeggen eigen schuld dikke buld want wat jullie moesten doen hebben jullie niet gedaan alles in een mensen hebben de vertrouwen in jullie veloren , aan de ander kant zeg ik dom want veranderingen wegen het zwaarst en mensen kijken er tegen op .Dat zijn mensen eenmaal gemakzuchtig en dan gaan ze rare sprongen maken .en die corupte back nek paultje in de front combienatie was en is een grote blunder.En tegen de kiezer van de winnende partij zou ik zeggen grote fout wat jullie in je leven hebben gedaan ,en wil ik hierbij alleen maar zeggen kijk maar de eerste jaar aan en gaat bouterse jullie bedanken samen met brunsie dat julie hen de gelegen heid hebben gegeven om de staats kas leeg te halen .check het maar en dan is het te laat .en voor de meiden die daar ook rond hangen zij denken lekker makelijk geld verdienen in zo een situatie vergeet het maar .maar albij al ben ik al blij met de voorzitterschap van de twee dames in het assamblee dat is wel een pusje en aan de dames wil ik zeggen wijs de mannen dat jullie ook ballen hebben .


  Maak melding

 25. Het volk krijgt een regering die het verdient. Dan hadden jullie maar beter moeten nadenken.

  Brunswijk denkt tenminste aan zijn achterban, hindoestanen denken alleen maar aan hun eigen zakken vullen. Het is triest om te zeggen dat in een land waar aziaten economisch domineren en in meerderheid aanwezig is, afrikanen het voortdurend voor het zeggen hebben met alle gevolgen van dien. Zie afrika.


  Maak melding

 26. Dit is de schuld van alle (vorigere)regeerders. Het gaat potverdrie al tig decenia fout en niemand doet er iets aan.
  Waar zijn al de slimme heertjes met de geweldige titels voor hun naam. Die hebben ook het land weggegeven.

  Succes daaro in mijn geboorteland dat tegenwoordig het “predicaat” bananenrepubliek heeft.
  Ik ben veels te trots om burger te zijn onder dit stelletje ongeregeld.

  Gelukkig is de wereld groter dan Suriname.


  Maak melding

 27. Grote kans, kleine kans!

  De kans is nu groot dat de VVV een ander dan Bouterse als president kiest. Dat heeft (18)Muriel goed gezien. Een kardinale fout van Bouterse. Of gewoon doen, zonder denken.
  Door AC zes ministeries te geven waarbij J&P
  zal het logisch en ook etnisch denken in de VVV tot anders stemmen dan willen, kunnen leiden.

  De kans is daardoor verkleind dat Bouterse president wordt. Allendy VP en Bouterse geen president kan regeren moeilijk maken. Dus is de weg naar nieuwe verkiezingen wijd geopend.

  Suriname is nog steeds van alle Surinamers, niet alleen van MCers.


  Maak melding

 28. Als eerste ben ik helemaal eens met de mening van DU. Het zijn mijn woorden. Ten tweede verwacht ik dat NDP-aanhangers (criminelen en jongeren) massaal uit het land zullen vertrekken richting Nederland. En mijn hoop is dat zij door de Nederlandse regering teruggestuurd worden zodat zij zelf kunnen zien wat voor leiders zij gekozen hebben. En als laatste zou ik het Surinaams-hindoestaans volk heel veel sterkte toewensen.


  Maak melding

 29. Kiesstelsel in Su moet met spoed gerenoveerd worden!!! De AC-combinatie hoort niet 7 maar 1 zetel te hebben met 11000 stemmers!!!!! Wat een giller is dit en totaal geen afspiegeling van de Surinaamse samenleving, schande!!!!! Deze gasten gaan ook nog de scepter zwaaien over de ministerie van justitie en politie alsof ze die knowhow in huis hebben!!!! Het gaat werkelijk een puinhoop worden in Su en die Djoeka rovers gaan vrijspel krijgen!!! Op naar een burger Oorlog???!!!!


  Maak melding

 30. Stel nou dat Bouterse niet gekozen wordt maar Santhoki(want hij is de sterkste kandidaat die Front heeft),wat voor situatie zal dat dan leveren,ministeries bemand door mensen van MC en AC met een president van VHP.

  Hoe dan?

  En hoe kan t dat een partij met amper 11000stemmen 6 zetels heeft terwijl een district met 40000inwoners maar 5 heeft om te verdelen?En hoe kan het dat een veroordeelde drugssmokkelaar zeggenschap krijgt over het ministerie van justitie en politie?

  Ik geef een regering Bouterse 6 maanden regeertijd daarna valt t als spaghetti uiteen. Hopelijk worden ze daarna met pek en veren naar Guyana weggejaagd zodat we voor eens en voor altijd van ze af zijn.Jammer dat wij Surinamers geen ballen hebben en deze lieden uit de weg ruimen zoals zij dat gedaan hebben tijdens de binnenlandse oorlog.


  Maak melding

 31. Volgens mij klopt iets niet.
  AC 7 zetels, 6 ministeries + VP, MC 23 zetels 11 ministeries + P. Mensen maken jullie je klaar voor de volgende stembus gang. Of heb ik het verkeerd. Iets klopt gewoon niet. Uiteraard zal de MC Jusitie niet willen beheren. Zo slim is de Desi wel. Brunswijk minister van Jusitie. Zij hebben Amoksi in hun gelederen. Wie weet zal het aandurven. Ik zou het niet wagen.
  Kwakoe..


  Maak melding

 32. Wil slechts dit zeggen. Mijn neef, die ik kan omschrijven als een zeer hardwerkende, doodeerlijke jongeman met vrouw en 2 kleine kinderen, met een goedlopend(!) bedrijf en vooral een super-patriot als het om Suriname gaat. Hij heeft mij onlangs gevraagd om hen te helpen z.s.m. aan naar Nederland te komen om er te komen wonen.Ik had reeds mijn twijfels m.b.t. evt. remigratie naar Suriname, maar zijn verzoek deed de Suri-deur absoluut dicht voor mij. Hoewel erg verdrietig, blijf ik wel realistisch. Trust me, in de kern heeft NIEMAND enig vertrouwen in de a.s. regering, ook de a.s. regering zelf niet!!!


  Maak melding

 33. brunswijk drin a dresie fu bouta. Nu heeft hij officieel zijn ondergang getekend.
  Voor Suriname is het heel goed wat nu gebeurd. De automatische schoonmaak is in gang gezet.Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.DE verantwoordelijken voor de huidige situatie in het land zijn de mensen die gestemd hebben voor hun eigen ondergang. Suriname treedt officieel tot de staat van afrikaanse landen ,wat inhoud dat de achterstand ,achterlijkheid en de moordpartijen die daarbij horen op korte termijn gaan beginnen. Misschien is het nog mogelijk om te ontsnappen, door het land op te delen en marowijne onafhankelijk te verklaren en het hele zootje ongeregeld daar te dumpen en de bruggen naar paramaribo op te blazen,en een muur bouwen zoals Israel.
  suriname is verloren.


  Maak melding

 34. Kwakoe, zijn die zetels volgens jou niet legitiem. Je zeurt gewoon een eind weg.

  Berust het primaat van dit land per se bij sommige volksstammen?

  Moet het per se bossen hier in dit land?


  Maak melding

 35. het verdelen van ministerszetels betekend nog niks,willen deze echt werken om dit land uit de modder te halen.wie niet deugt moet gewoon weg.dan komt er een ander in de plaats.zo simpel is dit.

  vanaf de koloniale tijd tot heden is het politiek klimaat hetzelfde gebleven.men moet boeken lezen over sranan,dan zal men zeker versteld van worden.dit land is geen haar beter geworden met de corrupte handelingen van de verschillende politici.

  ik kan ze allemaal bij namen noemen,het zijn door en door corrupte bandieten.dit land kan alleen geregeerd worden door mensen met ijzeren handen.wie het land benadeelt direct in santo boma plaatsen,er mag geen politici in bescherming genomen worden,maar gewoon laten opsluiten.

  ze stelen als ratten,de meeste van onze politici komen uit het onderwijs.mensen die ons moeten opleiden en begeleiden.zijn de grootste schurk geweest.om dit land te verbeteren zal men zeker offers moeten brengen,anders zal het nooit lukken om dit mooi land vooruit te brengen.alle moeite ten spijt.

  men moet keihard tegenaan gaan en geen berouw tonen.


  Maak melding

 36. de tijden veranderen,
  wie had dit gedacht?
  ik ben niet verbaasd!

  niets kan de tijd stoppen,
  and the change has to come our way.

  let us wait and see,
  let us hope and pray,
  for the best in our homeland.

  PROFICIAT!!


  Maak melding

 37. Sarie torie (34)

  Dit is heel erg vervelend voor je neef. Ik wens hem het allerbeste toe.
  Maar hij is niet de enige die er zo over denkt. Serieuze mensen tellen niet mee in Suriname. Hardwerkende mensen evenmin. Wie serieus worden genomen in Suriname zijn de mensen met bigi-mofo, bigi-gong, bigi-ai, bigi-bille en bigi-otto net als Desi&Brunsi.

  Er zijn gezinnen die nu al aan het inpakken zijn. Ze willen weg zijn voor de ellende begint. Wat achter blijft zijn de profiteurs.
  Die hopen op een “njang” van de nieuwe regeerders zoals NaMi, Pinto en Henky.
  Want daar gaat het hen om. Niet om het land en haar belang, dit is puur eigen belang.

  En dat gespuis vernietigt zomaar het leven van hardwerkende, serieuze mensen zoals je neef. Tranga!


  Maak melding

 38. Nr32.

  Hoe het kan dat 11000 marronstemmen 7 zetels
  opleveren heeft te maken met een zwaar verouderde kiesstelsel dat Su nog heeft!!! Men heeft destijds de marrons willen bevoordelen omdat ze in minderheid zijn,d.w.z. dat veel minder stemmen bij hun al een zetel oplevert integenstelling tot de rest die wel gewoon aan de normale voorwaardes moet voldoen om een zetel in de wacht te slepen!!! Heel krom wel natuurlijk, men heeft gewoon nagelaten om deze oude kiesstelsel aan te passen met alle gevolgen vandien!!!!!


  Maak melding

 39. Al die mensen die zichzelf afvragen hoe het kan dat AC 6 zetels heeft verkregen met zo weinig stemmen, vragen jullie je maar af, waarom front AC in 2005 bij heeft gehaald met hun 5 zetels, ze hadden toen nog minder stemmen?

  Aha toen was het kip en ei, MC heeft nu gewonnen en die hele kiesstelsel deugt niet, niets deugt meer in Suriname, volgens DAS pakken mensen in, en al dat geleuter.

  Wel voor die mensen die het allemaal niet leuk vinden dat MC heeft gewonnen of dat AC 6 zetels hebben behaald en dat het hun democratisch goedrecht is een regring te formeren, zou ik inderdaad zeggen, bye bye opgeruimd staat netjes, blijkbaar zullen jullie nooit meer terugkomen want Front komt nooit meer terug. Dat moeten de echte Surinamers die achterblijven voor zorgdragen.


  Maak melding

 40. Vaak lees ik dat anderen kunnen opdonderen uit het land, en woorden zoals “opgeruimd staat netjes”. Soms krijg ik het idee dat deze sloebers echt denken dat Suriname van hen is. Als mensen het land verlaten betekent het niet dat ze de democratie niet respecteren. Dat doen ze wel, maar hebben simpelweg geen vertrouwen in de toekomst. Daar wel eens aan gedacht? Stelletje paarden met oogkleppen op. Zijn het niet de Surneds, dan zijn het de vertrekkende Surinamers die het moeten ontgelden.

  En wat is de definitie van een “echte Surinamer”? Degenen die in Suriname achterblijven? Het gros was echt weg als ze de middelen hadden, of hun kop op Schiphol konden vertonen zonder opgepakt te worden.
  En blijkbaar waren al die “echte Surinamers” jarenlang toch niet in staat hun land samen op te bouwen. Maar het zal ongetwijfeld weer alleen aan de overheid hebben gelegen.

  Blijf maar schaamteloos je onzin verkondigen hier op dit forum. De meerderheid weet wel beter. En die zit verpspreidt over diverse landen inclusief Suriname.

  Vandaag voelt men zich sterk, maar denk aan de assie tere, want die kan onverbiddelijke bewegingen maken. Jammer dat je niet zo hoog van de toren zal blazen als het je te heet onder de voeten wordt. Anders konden we ook nog lachen hier op dit forum.

  DAS #40, Wat er overblijft zijn niet alleen maar profiteurs, en dat weet je zelf heel goed. Ik zie het als een nuance, want ik denk niet dat jij het zo bedoelt.


  Maak melding

 41. AHE (43),

  Nee hoor, zo bedoel ik het echt niet. Een deel kan niet weg en een deel wil nooit weg.
  Maar er is ook een deel dat niet weg mag omdat men gewoon geen paspoort noch visum kan krijgen. Veel familie van me blijft achter. Eigen beslissing!
  Het deel dat niet weg kan maar weg wil, dat is het pijnlijkst van allemaal. Gewoon geen middelen. Die moeten dan alle ellende ondergaan of zich gedwongen voegen bij de heersende macht om zo ook een “tjoekoe” te scoren.
  Groot deel van mijn familie wil niet weg. Voor geen geld! In Nederland is het te koud.
  En je gaat soms bij donker naar je werk en komt bij donker terug. En ook veels te veel regels, weet je?

  Kijk, ik heb niets tegen gekozen regeringen.
  Ik heb ook niets tegen welke politieke partij danook. De wet schrijft voor dat ze mogen bestaan, zolang ze aan de eisen voldoen. Maar het moeten partijen zijn bestuurd door mensen met een vlekkeloos gezag en van uizonderlijk gedrag. Niet die jo-jo’s die we nu hebben.

  We krijgen zo direkt ministers van AC wiens strafblad groter is dan de Ware tijd.
  En een DNA ondervoorzitter die vele moorden op zijn naam heeft en niet te vergeten een trotse moordenaar als president. Trots op zijn daden. Maar veel erger is die trotse aanhang die alles wat niet mag goedkeurt.

  MC nog AC wil het ministerie van Justitie en Politie. Als het aan hen ligt, komt er nooit en helemaal geen ministerie van J&P. Overbodig! Dus gaan we van 16 naar 15 ministeries.
  Buitenlandse zaken gaat zichzelf oplossen omdat het buitenland gewoon geen zaken wil doen met een land zonder J&P. Dus 15 wordt 14.
  Onderwijs en Ontwikkeling gaat ook weg omdat de jeugd niet meer naar school wil. Men ontdekt dat misdaad loont. 14 wordt 13.
  Financien doet de deur dicht omdat de drukpersen overuren draaien voor een wardeloze SRD. 13 = nu 12.
  Landbouw&Veeteelt wordt geprivatiseerd alleen maar om het feit dat de overheid er geen geld in wil stoppen. 12-1=11.
  Het ministerie van Transport en weet ik veel wordt getransporteerd naar Binnenlandse zaken waar het ooit al was. Van 11 naar 10.

  Openbare werken blijft, Gezondheid blijft, BIZA blijft ook en die anderen kan ik me niet meer herinneren want ze funtioneren niet.
  We komen dus op 10 ministeries, precies wat Desi had beloofd. Neen, hij had 9 beloofd dus halen we Mijnbouw er ook af. Die geven we aan de Braziliaanse Garimperos cadeau.

  De regering vertegenwoordigt een land en geen partij. De partijbonzen dienen vlekkeloos te zijn net als de regeerders.


  Maak melding

 42. Weet je AHE #43

  Jij bent een van die typische hypocrieten die selectief leest en dus ook slectief verontwaardiging toont, dit soort gasten als jou noemt men discussie parasieten.

  Weet je wie een echte Surinamer is, in ieder geval niet jou soort en het gepeupel hier op dit forum, die het land naar de verdoemenis wenst omdat de oppositie de verkiezingen heeft gewonnen.

  En klopt ja, echte Surinamers kunnen overal ter wereld wonen, en geloof me de meeste zullen Suriname nooit naar de verdoemenis wensen. Het is verschil zit hem tussen de types als jou en een type die Suriname ten aller tijde een warm hart toedraagt.

  Aan mooi weer echte front Surinamers hebben we niets.

  Verontwaardiging, onderstaand is het schrijven van een zgn echte Surinamer, die doodleuk beweerd dat er gezinnen vertrekken voor de ellende begint, Welke ellende?, de ellende die men dus Suriname toewenst. en de mensen die dus in Suriname zouden blijven zijn de profiteurs.

  “Er zijn gezinnen die nu al aan het inpakken zijn. Ze willen weg zijn voor de ellende begint. Wat achter blijft zijn de profiteurs.”

  AHE, loop naar de pomp met jou verontwaardiging, mensen als jou vergelijk ik met een schoenzool, lager bestaat niet.

  Wie weg wil mag weg gaan, MC stuurt niemand weg, iedereen is nodig die het land wil helpen ontwikkelen.


  Maak melding

 43. Willem Wouter!

  Wie weet waar Willem Wouter woont? Willem Wouter woont waar Willem Wouter wonen wil.
  Maar Willem Wouter woont niet in een land geleid door gangsters en coupe-plegers.
  Wie dat wil, mag dat van mij.

  En AHE: met deze gast hierboven op 45 is het zuiver lass-ting!


  Maak melding

 44. Lees mijn postings!

  Ik heb nog nooit Su naar de verdoemenis gewenst. Ja, ik kan soms hard oordelen, maar wel oprecht. Ik speel geen mooi weer maar ben wel echt.
  Ik ben geen Fronter en of participant van een Surinaamse politieke partij, omdat ik mij niet kan vinden in de Surinaamse denkwijze en politiek. Met jouw laatste posting #45 bevestig je exact hoe ik tegen (sommige) Surinamers aankijk. Alsnog bedankt. Kan ik in ieder geval rustig slapen wat dat betreft.

  Niet MC stuurt mensen weg, maar jij stuurt ze weg. Alsof jij de spreekbuis van de partij bent, met die euforische uitspraken van je. Lees goed voordat je anderen beschuldigt van selectief lezen.

  En ik heb trouwens nieuws voor je. In een volgend leven zou ik heel graag weer een schoenzool willen zijn, ik teken daarvoor. Het bevalt me heel goed!!

  Een echte Surinamer ben ik ook niet, woon al te lang in het buitenland, heb veel culturen meegemaakt, ben (t.o.v. vroeger) niet zo vaak in Su, heb meer vrienden van een andere nationaliteit, ga liever naar een goed restaurant dan een lawaaierige biegie pokoe (behalve als het echt feest is). En als ik in Su ben, moet ik zelfs in een verlepte spijkerbroek en t-shirt nog mijn best doen om als een Surinamer over te komen. Want als ik nog vers ben aangekomen en een fris bestel i.p.v. een soft, of centrum zeg i.p.v. de stad dan heb ik al een groot probleem.

  Kortom: ik zal de laatste zijn die beweert dat ik een “echte Surinamer” ben. Maar in ieder geval één van de eersten die Su een warm hart toedraagt. Jammer dat ik om diverse redenen mijn bijdrage niet ter plekke kan leveren, en dat is mijn goedrecht. Ik weet zeker dat ik het beter kan dan het gros van de zogenaamde regeerders daar. Jullie zijn allemaal het lachertje, en niets weerhoudt mij om commentaar te geven op het gebral van losers zoals jij, die hun leven afhankelijk maken van het wel of niet regeren van hun favoriete politieke partij. In die tussentijd gaan jullie met de armen over mekaar zitten. Ik weet al wat jij al die jaren als “echte Surinamer” voor jouw land heb betekent. Je bent zo gemakkelijk te analyseren.

  Weet je Na Mi #45,

  Ga poepe hoor en laat me met rust!

  Sorry DAS, ik kon het even niet laten.


  Maak melding

 45. “Niet MC stuurt mensen weg, maar jij stuurt ze weg.”

  En dat bedoel ik nou precies met discussie parasieten. Heb ik iemand weggestuurd, volgens DAS gingen ze weg, ze hadden al ingepakt weg van de ellende (welke ellende?), en van mij mogen ze. Als NDP’er kan ik onmogelijk iets anders voorstaan dan iedereen te verwelkomen die zijn steentje kan bijdragen, iedereen is welkom, maar wie weg wil, mag gaan punt uit.

  “Jullie zijn allemaal het lachertje,”

  Ja zal wel, maar totnutoe staan wij wel tot onze knieen in de modder om er wat van te maken.

  Wat doe jij behalve je gal spugen omdat front de verkiezingen heeft verloren. Weet je wel waarom Front de verkiezingen heeft verloren.

  Losers zijn gasten die denken dat ze het beter weten en kunnen, maar het niet kunnen laten zien, je weet wel de beste stuurlui die aan wal staan zwaaiend met al die bulls, theorethische kennis, maar als het echt op aankomt zijn ze nergens te bekennen.

  Ik heb het ook gehad, toen heb ik besloten om de knoop door te hakken en daadwerkelijk wat te gaan betekenen voor Suriname, jij bent te laf om dat te durven. gi mi wang brik boi. Ik ken de slagen van de zweep.

  Laat mij met rust, beste stuurlui die niet eens Surinamer is of kan zijn.


  Maak melding

 46. Na Mi,
  Zie onderstaande tekst.

  “bye bye opgeruimd staat netjes, blijkbaar zullen jullie nooit meer terugkomen want Front komt nooit meer terug. Dat moeten de echte Surinamers die achterblijven voor zorgdragen.”

  Dat zeg je niet tegen jouw landgenoten.

  DAS heeft inderdaad aangegeven dat mensen vertrekken. So what, blijkbaar heeft hij een aantal gevallen in zijn omgeving. Of het wel of niet waar is, maakt niet uit.
  Maar dat geeft jou niet het recht om nog een trap na te geven.

  Een verstandig mens zou bv schrijven:
  “Jammer voor de mensen die om wat voor reden dan ook vertrekken. De voldoening om hun bijdrage te leveren zullen ze nog gaan missen. Dan moeten de achterblijvers het maar samen doen, en de rest wens ik succes.”

  Of something like that, maar in andere bewoordingen.

  En ja, ik weet waarom Front de verkiezing heeft verloren. Het volk is moe van ze, en geef ze maar ongelijk. Maar over politiek ga ik met jou niet in discussie. Front, MC, of jij interesseren mij echt geen ene bal. Ik geef mijn mening op dit forum en als het je stoort heb je gewoon vette pech.

  Die bullshit over theoretische kennis, etc etc. Je hebt het ook gehad en heb knoop doorgehakt, wat een onzin. Ga dat aan je maatjes in het cafe vertellen. Op mij maak je echt geen indruk hoor. Boi, ik ben nog steeds niet gestrest naar Su gevlucht. Weet je waarom? Omdat ik in mijn werk en in alles wat ik daarnaast voor de maatschappij kan betekenen nog steeds de waardering krijg die ik (naar mijn mening) verdien. En dat geeft mij al die jaren al genoeg voldoening.

  Maar ook jou laat ik in zijn waarde, als jij dat ook bij een ander doet. Begin bij jouw landgenoten die jij een trap nageeft.

  Verder hoop ik voor jou dat het jou wel goed gaat, zodat je niet in dezelfde situatie als die mensen kom te verkeren.

  Dag Na Mi


  Maak melding

 47. AHE,

  Hier heb ik op gereageerd, jij probeerd zaken uit hun verband te rukken.

  ““Er zijn gezinnen die nu al aan het inpakken zijn. Ze willen weg zijn voor de ellende begint. Wat achter blijft zijn de profiteurs.””

  De reden waarom ze vertrekken is dus hierboven beschreven “voor de ellende begint”, maar ook dat de achterblijvers profiteurs zijn. Dat zeg je dus wel tegen je landgenoten, je selectieve verontwaardiging heb ik niet kunnen lezen.

  Als de achterblijvers profiteurs zijn, mogen de vertrekkers van mij inderdaad oprotten. Ik breng daar geen enkele nuancering in, wat jij.

  Trouwens ik reageer op wat ik lees, niet op wat het zou moeten zijn of iets leukers bij gaan bedenken.

  Verder denk ik dat je gewoon uit je vette nek klets, te veel prive zaken waar ik niets mee kan.

  Gestressed gevlucht naar Suriname, waardering die je naar jou mening verdient. Ik neem dit ter kennisgeving aan, maar zal het aan mijn laars lappen.

  Ook ik hoop dat het je goed gaat met je waardering en dat je nooit gestressed hoeft te vluchten voor de ellende begint.


  Maak melding

 48. Na Mi zegt dat hij in SME zit en bijdraagd aan de ontwikkeling!!??

  #19 July 8th, 2010 at 6:44 pm SME: 12:44
  #42 July 10th, 2010 at 6:53 pm SME 12:53
  #45 July 13th, 2010 at 1:33 pm SME 07:33
  #48 July 15th, 2010 at 1:04 pm SME 07:04

  Ik vraag mij af hoe?


  Maak melding

 49. Neus,

  Als je nuchter was had ik de moeite genomen je het te vertellen, nu zal het gewoon een hopeloze daad blijken te zijn.

  Next time maybe.


  Maak melding

 50. De wereld is groter dan Su, en als ik ooit moet vluchten bepaal ik zelf wel waar ik naar toe ga.
  Maar als ik naar Su wil kan niemand mij tegenhouden. Ik ben daar geboren en ook kind van het land. En het belangrijkste; ik integreer snel, dus voordat je het weet ben ik weer jouw “echte Surinamer”.

  Enne , ik ben een slanke man dus heb geen vette nek.

  Have fun, want zo te merken heb je daar alle tijd voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.