Vooruitzichten Surinaamse olie-industrie goed

13

PARAMARIBO, 8 jul – De vooruitzichten van de aardolie-industrie zijn uitstekend. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De positieve outlook is het resultaat van hard werken. Maar ook ouderwets wikken en wegen heeft bijgedragen.

Het management en NH zelf gaan niet bepaald over één nacht ijs. Dat is met name het geval bij strategische besluiten. Zoals de uitbreiding van de raffinaderij. “Je kijkt dan naar het vermogen van de raffinaderij en naar je reserves”, zegt Rusland. De uitbreiding moet immers verantwoord zijn. En dus ook de investering. De raffinaderij moet door kunnen draaien, ook als de reserves op zijn.

NH had daarom ook de nodige vragen. “Zoals: wat zijn de mogelijkheden voor het importeren van ruwe olie voor verwerking. Er zijn opties zoals Venezuela”, aldus Rusland. Overigens is het nog naarstig zoeken naar meer reserves. Murphy Oil doet nog twee grote boringen dit jaar. “We zijn dus hoopvol gestemd. Nu blijkt dat er weer vooruitzichten zijn. Laten we hopen dat er inderdaad olie zit.”


13 REACTIES

 1. Het is niet meer van Front.
  Front hoeft niet meer te djaffen wat ze bereikt hebben.
  Alles is nu van ons.
  NDP is nu de baas.
  Wij moeten nu eerst voor onze mensen zorgen.
  Volgende keer moeten onze mensen weer op ons gaan stemmen.
  We gaan ze leren die op anderen gestemd hebben.


  Maak melding

 2. Wordt de reserves in geld ergens opgeslagen voor slechtere tijden..

  Of wordt het onmiddellijk opgemaakt aan njang dringie en presirie.,want wij suris zijn champioen in feest vieren zolang het andermans geld is.

  In andere landen worden de opbrengsten geinvesteerd in allelei onroerende goederen opbouw ontwikkeling van het land infra structuur vooral onderwijs analfabetisering van het volk.
  Wat dacht je van een goed gezond volk,die beter ingericht is voor de toekomst..


  Maak melding

 3. Eindelijk een positieve handreiking naar het kabinet Bouterse.
  Hopelijk wordt idee van Wijdenbosch niet achterwege:n.l. verkopen van Staatsolie.
  Slachten van de kip die gouden eieren legt !!!!


  Maak melding

 4. vooruitzichten zien er inderdaad goed uit, maar de vooruitzichten voor een nieuwe regering,ZIJN HELAAS ERG ZORGELIJK, VOORAL ALS WIJ MOETEN VERNEMEN WIE DE PRESIDENT ZAL WORDEN, GOD HELP SURINAME!


  Maak melding

 5. Concessiea afgeven aan buitenlandse Multinationals gaan de Regerings partijen makkelijker af dan het vormen van een Coalitie zodat het land geregeerd kan worden.

  Hoe zou dat toch komen in ons Geliefd Suriname?


  Maak melding

 6. Biodiesel is de toekomst voor suriname. Daarin moet groot geinvesteerd worden. Het kan suriname miljarden opleveren aan buitenlands valuta. Marienburg moet zo snel mogelijk in productie worden genomen en ook andere braak liggende plantages.


  Maak melding

 7. PARAMARIBO, 8 jul – De vooruitzichten van de aardolie-industrie zijn uitstekend. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De positieve outlook is het resultaat van hard werken. Maar ook ouderwets wikken en wegen heeft bijgedragen.

  Hoe komt dat Bouterse zei dat de staatskas LEEG WAS EN nogsteerds IS.

  Na winning vanaf de regeer periode, is het dan weer leeg? of wordt het in de kas gestopt voor de volgende regeer periode? Of onder elkaar delen??


  Maak melding

 8. om dit te kunnen exploiteren heb je geld nodig. Het moment Suriname gaat smijten met geld om zijn verkiezings belofte na te komen dan wel in te lossen hebben wij een probleem . Betekend dat er geen geld is om te denken in termen export. Ik zie niet dat deze combiniatie instaat is om Suriname vooruit te helpen. Door een tekort aan kader ervaring en kunde. Front heeft een te grote voorsprong op de rest.


  Maak melding

 9. Is het een jokerspel of een poker spel in de surinaamse politiek,Niet de beste kaarten winnen altijd maar ook degene die kunnen bluffen en doorzetten.Dus ervaringen tellen ook mee.
  vene en sardjoe zijn ouwe vossen.bouta en brunswijk pas op,jullie kunnen nog een verrassing tegemoet zien.Pay day komt er al.


  Maak melding

 10. Deze rusland vertrouwen wij niet meer.By the way zijn tijd is verstreken wat komt hij reppen op het laatste tijdstip??Hij heeft al vijf jaren minister salaris ontvangen en die royalties die volgens hem een geweldig iets is.Waarom komt hij niet met cijfers zodat het volk weet over welke bedragen het gaat in vergelijking met wat wordt weggedragen.


  Maak melding

 11. De vooruitzichten voor de olie industrie zijn ALTIJD heel goed geweest,
  suriname bevindt zicht n.l.
  bovenop de GROOTSTE oliereserve van het westelijk halfrond.

  Dat we de kraan nog niet volledig open kunnen
  draaien komt waarschijnlijk door amerikaanse oliepolitiek wat min of meer inhoud,
  dat eerst de olie die zo ver mogelijk ligt
  opmaken, en als die op is steeds dichter bij huis komen; want die is immers toch al in onze achtertuin.

  s.v.p. ook niet vergeten wie de stuwende kracht achter staats olie was.

  Surinamers heb geloof in eigen kunnen.
  Suriname voorwaarts!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.