VHP-leider praat apart over nieuw kabinet Suriname

39

PARAMARIBO, 31 mei – VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe heeft apart gesproken met Mega Combinatie-leider Desi Bouterse. Volgens bronnen binnen MC ging het gesprek over de vorming van een nieuw kabinet. Het moment is opmerkelijk. Nog geen vierentwintig uur eerder leidde Sardjoe een delegatie van het Nieuw Front.

De delegatie zou intern verder overleggen over het eerste gesprek. Toen werd gesproken met enkele lagere goden van MC. Sardjoe was ook de enige Nieuw Front-leider bij dat gesprek. Nu blijkt hij alleen terug te zijn gegaan voor een gesprek op het hoogste niveau. Hoewel over de inhoud niets is prijsgegeven, is het druk speculeren. De VHP leed geen zetelverlies bij de verkiezingen.

Dat is wel het geval bij de rest van het Nieuw Front. De Nationale Partij Suriname van president Ronald Venetiaan viel terug van negen naar vier parlementszetels. VHP heeft er acht. Dat kan aantrekkelijk zijn voor MC. Een meerderheid van vier en dertig zetels is dan niet ver meer. Met nog een kleine partner erbij kan de president in het parlement worden gekozen.

Het Nieuw Front kan nog altijd met al zijn veertien zetels inkomen. Een derde partner is dan niet nodig. Het is nog lang niet zeker dat Venetiaan daar voor te vinden is. MC heeft al met alle politieke partijen gesproken die zetels wonnen. Als VHP of Nieuw Front inkomen, is een mogelijke derde de Bep van Caprino Allendy. Die lijkt geneigd zich los te weken van de A Combinatie.


39 REACTIES

 1. Op basis van de historie is het uitgesloten dat de VHP zonder de NPS en zonder een duidelijke inbreng op het allerhoogste nivo zal meewerken aan de vorming van een regering met de Mega Combinatie.
  Over de VHP kan van alles gezegd worden, maar ze hebben in de historie van de Surinaamse politiek nooit verraad gepleegd ten opzichte van een samenwerkingspartner.


  Maak melding

 2. Als de vhp niet mee-werkt, is de kans groot dat de partij uit elkaar valt of wordt opgegeten door de Megacombinatie en nieuw-suriname. Bovendien is PL ook van de partij in nickerie met 1 zetels.

  De vhp moet weten dat het deze keer niet fout hoef te gaan voor de NDP/Megacombinatie.
  En bij succes, de MC. nog-eens 5 jaren gaat aan-zitten. Dus de vhp is gewaarschuwd om niet teveel te willen.


  Maak melding

 3. deze stap zou Suriname enorm dienen.
  Dan kunnen we eindelijk werken aan een eenheid binnen Suriname. En dit is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van onze economie.


  Maak melding

 4. Dat is me wat hoor hoe los jij deze grap op !!! VHP VHP waarom ben jij zo etnisch.
  Klinkt gek maar VHP is een belemmering.
  Die gasten gaan niet mee in vernieuwing het wordt als gewoonlijk….eigen belang…PROBLEEM PROBLEEM.

  U ziet het zelf NPS zit weer gewoon te slapen en wat denk jij dat zij willen……. ontwrichten i.p.v. gezamenlijk OPBOUW van land en volk…Dus weer in een hoekje en komen, ik vernietig de boel met wortel en tak NPS NPS wanneer worden jullie wakker.…STOP met het KATIBO wraak gedoe, dat nog vast in je zit….verfoeilijk toch.
  LAAT IEDEREEN ZIEN DAT JULLIE WAARDIGE VERLIEZERS ZIJN>>>DAN KAN MEN MEER BEGRIP EN WAARDERING VOOR JULLIE OPBRENGEN.
  Maar om zogenaamd stil te blijven om later weer als in het verleden problemen in het land te veroorzaken….hebben wij anno 2010 echt niet nodig.
  En daar zit niemand op te wachten…..WIJ ZIJN WIJZER GEWORDEN….of niet.

  Aboi


  Maak melding

 5. NPS vernierigd voor de komende 50 jaren. VHP kan niet meer voorkomen over 5 jaren niet meer te bestaan. Immers NDP is geworden tot een nationale partij. Een coalitie met AC levert een regeerbare meerderheid op. Bovendien geen energieverspilling in wijziging kiestelsel. NDP zal over 5 jaar ook binnenland veroveren. Dus de absolute meerderheid. Een betere strateeg dan Baas. Forget it.

  Gaan jullie maar door met slapen. en wordt ooit wakker in een tevreden en florerend Suriname.


  Maak melding

 6. Ram Sardjoe heeft gepoogd de presidentspositie te bemachtigen voor zijn partij. Intussen is dat op niets uitgelopen en heeft hij meegedeeld dat hij geen verrader is en in het Nieuw Front blijft. Als hij geen verrader is, waarom rende de VHP als eerste naar het MC toe en voerden zij apart van de andere Nieuw Front-partners onderhandelingen? Nu hij geen president kan worden, speelt hij weer de grote moraalridder! Ram, hoe kan je nu nog goedpraten dat je mensen meer dan 10 jaar in de ban doet en als verraders en overlopers betitelt? Wat is dit dan voor schaamteloos gedrag?


  Maak melding

 7. Als VHP niet toehapt is het over vijf jaar afgelopen met VHP precies zoals het NPS is vergaan.

  VHP is niet in de positie om VP nochtans voor de dochter van Sardjoe op te eisen.

  No hart feeling de nieuwe regering komt met of zonder VHP, dat is een feit.

  Als VHP niet meedoet is het zaak van de MC strategen om zodanig beleid te maken komende vijf jaar waardoor er ontwikkeling komt in Suriname maar vooral in Nickerie, Wanica en Saramacca en dan is het bye bye VHP.

  Het beleid van MC moet hoe dan ook voor zorgdragen dat Front in zijn huidige vorm NOOIT meer aan de macht komt in ons geliefde Suriname.


  Maak melding

 8. Het beste blijft een kabinet uit de combinaties MC en NF ,maar dan wel met een Venetiaan en daarna ook dhr Sardjoe die zich volledig terug trekken uit de actieve politiek.

  De NPS is op sterven na dood en zeker als dhr. Venetiaan koppig blijft vasthouden aan bepaalde van ZIJN principes.

  Dhr. Venetiaan is een STA IN DE WEG voor vernieuwingen,en rancuneus.

  Trouwens zowel de NPS, VHP als PL zijn oude partijen die op etnische sentimenten politiek bedrijven.
  Dit is gelukkig doorbroken door de NDP/MC.

  Indien de NPS volledig dwars lijft liggen (met hun 4 zetels) kan MC met de rest van Nieuw Front op maximaal 33 zetels komen.

  Indien MC niet met ABOP (Brunswijk) samengaat dan kan ook een deel van het AC zijn aandeel leveren.

  In elk geval er alles aan doen dat de meester MANIPULATOR (Somo) de komende 5 jaar oppositie moet voeren.Laat dan blijken hoezeer hij het meent of weg blijft tijdens de DNA zittingen.

  ALLE WIJSHEID TOEGEWENST in het belang van Suriname.


  Maak melding

 9. venetiaan bewering over het niet gijzelen van politieke partijen binnen het nieuw front klopt helemaal niet.want nu al wordt door deze zelfde venetiaan de v h p beschuldigd van hoog verraad.

  wijlen lachmon heeft ooit gezegd,zegt nooit nooit in de politiek.
  dit kan onze papi vene nog steeds niet inzien.macht is zoet en soms ook zuur om te verteren.

  waar zijn de gekozen jongeren op de kandidatenlijst van de n p s gebleven,het zijn de zelfde ouwe bok dat terug is gekeerd in de assemblee.wie houdt wie voor de gek.
  if oen ai no opo no dan a ne opo nooit moro.

  vanaf de komst van venetiaan bij de n p s gaat het steeds bergafwaarts met de partij.de inlevering bij nieuw front heeft de n p s de das omgedaan.ongelooflijk maar waar de n p s telt nu op dit moment drie
  d n a kandidaten,schandalig.zelfs de bep is groter dan de partij van vene.

  zijn hebberigheid op macht heeft de n p s duur komen te staan.is hoogtijd dat de n p s zich gaan heroriënteren.anders ben ik bang dat deze politieke partij straks niet meer bestaat.

  zie toch wat arrogantie met een partij kan doen.wie niet horen wil moet voelen.

  men kan zeggen wat men wil,maar vast staat dat venetiaan de n p s kapot heeft gemaakt.
  sorry brada asori kaba


  Maak melding

 10. Commentaar gesloten?

  Bij het vorig bericht mag er geen commentaar gegeven worden dus doe ik het hier. Het gaat toch om hetzelfde, regeerformatie.

  Desi, Bosje, Brunsi en Somo praten over een eventuele regering van een land die zich rechtsstaat noemt. Het lijkt wel een film uit de jaren 50 uit het Wilde Westen waar het recht van de sterkste en oneerlijkste bovenaan stond. Wij zijn ver gevallen of zoals nu blijkt terug naar de middeleeuwen.

  Elk volk wil voorruit, alleen in Suriname willen we achteruit. En men verbiedt ons in de achteruitkijkspiegel te kijken want dan kunnen er doden onder je auto vallen. Wat een onzin!

  Zonder achteruit te kijken kan je nooit vooruit. De mens moet leren van zijn geschiedenis om vooruit te kunnen. Alleen in Suriname willen we leren van een onzekere toekomst om zo de geschiedenis te vergeten.
  Zelfs de Bonobo lacht ons uit.


  Maak melding

 11. nr.1 Diana, ook jij kijkt,net als het NF in een achteruitkijk spiegel met jou opmerking van “Op basis van de historie is het uitgesloten dat de VHP zonder de NPS zal doorgaan”.Het electoraat heeft reeds bewezen in “The Future” te kijken (werk, een huis en gezondheidszorg) en VHP zal, willen ze regeermacht behouden,jullie verrassen.De VHP heeft trouwens economische belangen en zit niet te wachten op een arrogante voorzitter v.d.NPS.Ik heb het reeds voorspeld:”De beste coalitie is MC/VHP/AC” en geen van beide kan chantage politiek uitvoeren t.o.het MEGA-blok.Stapt er een uit, heeft MC of 31 of 30 regeerzetels.En geloof me,VHP wil koetkekoet in het Machtscentrum blijven net als het AC.Mijn voorspelling:”VHP loopt over en voor AC die het reeds heeft aangegeven is het geen probleem”.Dit is politiek.trouwens, het electoraat heeft de NPS afgestraft en MAG NIET in het MACHTSCENTRUM plaatsnemen.De wil van het VOLK.


  Maak melding

 12. Ik denk dat de VHP wel openstaat voor vernieuwingen terwijl de NPS blijft vasthouden aan het starre-doemdenken.De VHP heeft thans een jonge dynamische voorzitter wiens ideeen veel lijken op de ideeen van de Mega Combinatie. Voor partijen als de NPS is er geen plaats meer in Suriname.

  Veranderingsgezinden binnen de NPs zijn monddood gemaakt. Zie maar wat Hans Breeveld en Assen is overkomen. Venetiaan heeft geen recht meer van spreken.De man moet mijn inziens alle functies neerleggen en met pensioen gaan.

  De indruk bestaat dat hij t/m zijn laatste adem de macht in handen wil houden.Er is een psychiater nodig om tot Venetiaan door te dringen.Deze man heeft geen realiteitszin meer.Suriname zit opgescheept met een serieus probleem.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 13. Geachte redactie,

  Dat de politieke organisatie de V.H.P. o.l.v. de heer Ramdien Sardjoe eieren voor haar geld kiest, is politiek tactisch een wijs besluit. Omdat de MEGA-Combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse door de jaren heen overtuigend heeft bewezen, dat zij met of zonder het Nieuw Front haar weg naar succes onvermurwbaar zal blijven voortzetten. Een houding die bij vooral de jongeren in de Republiek Suriname enorme indruk blijft maken.

  De jongeren in de Republiek Suriname in het bijzonder, hebben op 25 mei 2010 jl. onomwonden aangegeven, dat zij tevens een ‘nieuwe politieke richting’ met Suriname wensen op te gaan. Waarbij een ‘wortel met tal vernietigende attitude’ absoluut NIET bij past. Doch ontwikkeling en welvaart voor allen. Oude politiek belichaamt door het Nieuw Front o.l.v. Rinaldo Venetiaan heeft haar langste tijd gehad. Absoluut achterhaald.

  http://www.youtube.com/watch?v=3ciiaTmR0pg

  Intern binnen de VHP waren deze geluiden van ‘veranderingen’ ook regelmatig hoorbaar. Vooral m.b.t. de vele zelfdodingen van jongeren in het district Nickerie vanwege toekomst uitzichtloosheid. ‘Oude Politiek’ o.a. gebaseerd op racisme, neokolonialisme en zelfvernietigend gedrag. Welke in de afgelopen decennia meer dood en verderf gezaaid hebben binnen vooral veel V.H.P. gezinnen in het districk Nickerie. Ondanks dat eerder Ir. George Dewinderpersad Hindori aan zijn partij op radicale wijze overduidelijke signalen afgegeven had op 25 november 1975, de dag van Surinaamse Onafhankelijkheid.

  Hij Hindori werd NIET gehoord, integendeel. Het schaamteloos gemanipuleer vervolgens met de ‘December Gebeurtenissen’ op het moment die zich bij verkiezingen in Suriname voordeed, bleef voortgang vinden. Terwijl grote delen van de Surinaamse gemeenschap er intussen genoeg van kreeg. Ir. George Dewinderpersad Hindori moest zelfs voor de Surinaamse geschiedenis en de V.H.P. jongeren in het bijzonder, historisch dood verklaard worden. Alsof hij nimmer bestaan had.

  http://www.rtsuriname.org/huldiging-gdhindori.pdf

  En naar onze indrukken te verstaan, wenst de NPS o.l.v. Ronald Venetiaan ondanks haar jongslede behaalde vier (4) zetels slechts bij de verkiezingen van jonslede, GEEN afstand te willen doen van haar voornemens, om de Nationale Democratische Partij o.l.v. Desire Delano Bouterse met wortel en tak uit te willen roeien.

  De V.H.P. jongeren in het bijzonder hebben intussen begrepen, dat op langer termijn deze Frontstrategie welke voortgestuwd wordt vanuit de oude N.P.S.-elite, op langer termijn GEEN zoden aan de dijk zal leggen. De oude V.H.P. –elite daarentegen, heeft deze jonge V.H.P.-intellectuelen uiteindelijk het voordeel van de twijfel gegeven. Zoals dat vroeg of laat gezien de actuele ontwikkelingen, zou moeten gebeuren.

  http://www.youtube.com/watch?v=3ACFIl66fWY&feature=related

  De ‘December Gebeurtenissen’ waren voorheen bij elke verkiezing in de Republiek Suriname het stokpaardje van het Nieuw Front (lees: N.P.S./V.H.P. ) tegen de N.D.P. van Desire Delano Bouterse. Wetende dat ook deze Nieuw Front elite hierbij een dikke vinger in de pap had, vanwege hun toenmalige samenwerking met de Amerikaanse geheime dienst, de beruchte C.I.A. Slechts om de Surinaamse militairen desnoods hardhandig de kazernen in de duwen, ter herstel van hun oude neokoloniale Front heerschappij van onderdrukking, uitbuiting en uitverkoop van de Surinaamse gemeenschap en haar natuurlijke rijkdommen.

  Het tij keert en signalen wijzen erop dat de meerderheid van de Surinaamse gemeenschap waar ook ter wereld woonachtig, wat anders wil. En die koerswijziging lijkt niet meer te stuiten, tenzij de machtige Anana wat anders in petto heeft.

  Echter, Republiek Suriname u staat niet alleen. En daar waar God met ons is, zal GEEN vrees hoeven te bestaan. Omdat de mens schikt, maar God beschikt.

  Republiek Suriname, voorwaarts!

  http://www.youtube.com/watch?v=3yfz8yTXKXI&feature=channel


  Maak melding

 14. Mijn grootste wens is dan ook dat de VHP uit het NF stapt en een coalitie vormt met MC. Het gaat namelijk in het belang van Suriname en geen individuele belangen. Binnen de VHP zitten nog gekwalificeerde krachten die Suriname naar een hoger niveau kunnen trekken.


  Maak melding

 15. ram sardjoe doet zich dan voor als0f hij met zijn 8 zetels van de 51 zetels hij mag spreken over verraad? ik heb hem horen spreken over in belang van het volk.nps 4 van de 51 zetels tegen 47 door het volk democratisch gekozen zetels. mogen wij dan hieruit afleiden dat ram sardjoe(vhp) niet van plan is de wil van het volk te volgen of te dienen?wanneer je niet wens mee te werken aan de sociale en economische opbouw van jou land zoals het volk dat heeft bepaald,dan ben je pas een ware verrader.


  Maak melding

 16. Even een reactie op Breaking news:

  ” Dhr. Sardjoe deelt mee voorlopig niet met MC verder te gaan (in samenspraak met Venetiaan)”

  Het lijkt mij logisch dat de MC de President oplevert. Het zou toch raar zijn dat MC met 23 zetels niet de President oplevert? Verstandig is dat DDB zich daarbij naar de achtergrond verplaatst.

  Nu blijkt NF daar moeite mee te hebben. NF zou dan moeten opteren voor het Vice Presidentschap.

  Anyhow,als NF niet wil,dan opent die alle deuren voor VA/PL, want die zijn bereid alles te pikken enkel en alleen om in de regering te zitten. Dhr. Somo zal NIKS op eisen. NF drijft op deze wijze VA wel in de handen van MC.

  MC dient dan maar na te gaan welk deel van A-combinatie mee wenst te doen aangevuld met DOE, maar liefst VA/PL erbuiten laten wil MC niet gemanupileerd te worden de komende jaren.

  Nogmaals alle wijsheid toegewenst in SURINAME en hopelijk kan men zijn ego aan een kant schuiven in belang van LAND en VOLK.


  Maak melding

 17. Menneer Sardjoe Moet Gewoon Het Veld ruimen.
  Het Is genoeg geweest. De heer Sardjoe en Vene.door deze twee heeft Front heren verloren.Deze twee denken dat zij de Supermatie in pacht hebben. De Surinaamse volk heeft gestemt. de massa schapen snappen toch niks van. NPS heeft de koek van eigen deeg gehad. Denk aan de Kiesstelsel van dit land.Menneer de president Het is te Laat.Ha Ha Ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. volgens mij is er nog een lange weg om af te leggen.voordat er een nieuwe regering wordt gevormd.venetiaan zal zich niet gewonnen geven en zal alles in het werk stellen om het voor de mega combinatie moeilijk te maken.

  venetiaan is niet vies voor,om zijn eigen braaksels in te slikken.
  als ik het goed heb begrepen heeft meneer sardjoe van de v h p de vice presidentschap opgeëist voor zijn dochter.dan pas kunnen de gesprekken verder voortsgang vinden.

  dit is geen onderhandeling maar chantage van de v h p.deze mensen zijn niet van goede wil de slechtheid zit sterk bij deze machtswellusteling.er valt volgens mij niet verder te onderhandelen met deze figuren.het zijn door en door een familie bende.


  Maak melding

 19. Het volk van Republiek Suriname heeft middels vrije democratische verkiezingen zijn leiders uitdrukkkelijk gekozen.
  Met ruime voorkeursstemmmen is ex-bevelhebber van het nationaal leger
  gekozen .
  Nooit en te nimmer in het geschiedenis van ons geliefde Republiek is een persoon met
  zo’n overweldigend stemmen binnen gehaald .
  Het volk heeft zijn president gekozen en verwacht een regering bestaande uit”SURINAAMSE PATRIOTTEN”

  Combinaties/partijen die door het volk zijn afgestraft , hebben de mogelijk heid om met
  MEGA mee te regeren , zonder eisen/voorwaarden vooraf te stellen
  Niet meer en niet minder

  Het volk van Republiek Suriname heeft een grootte behoefte aan een stabiel en werkbaar
  regering en dus geen RE-GERING
  Nogmaals , een regering met als leider , onze enige echte patriot,” D.D.BOUTERSE”

  STREE DE FU STREE
  WI NO Sa FREDE
  SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS NAAR HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 20. Oude boeven die elkaar niet in de steek willen laten.Het Surinaamse belang gaat niet voor bij Sardjoe, maar het belang van Venetiaan,Santhoki,en een paar andere meelopers.


  Maak melding

 21. ik vraag mij af wat er met die ndp-ers aan de hand is volgens mijn hebben ze last van een revo virus.een deel van het surinaamse volk zijn ondankbaar de mensen die hun kop hebben uitgestoken voor de terug keer van de democratie in het land worden afgestraft en die beesten die onze democratie hebben vernietigd die worden beloond met het presidentschap hoe dom kan een volk zijn. ik blijf erbij dat in suriname misdaad word beloond criminelen en drugsdealers zijn voorbeeld figuren in suriname zo ver zijn mijn landgenoten gezakt een volk zonder moraal zal never nooit ver komen .


  Maak melding

 22. Sardjoe, je vriend Gilds, gaat spugen want je bent hem niet gaan opzoeken in de bajes en Balesar.
  Boi, elke ex Front minister gaat straks brommen,want waar is dat geld gebleven en de die stabiliteit, Sardjoe, er komt geen geld meer uit blanda jullie golden boy wil nu mee spelen want.
  Nee, de kans hebben jullie gehad om leugens recht te zetten, maar nee het volk is zand in de ogen gestrooid.
  Strijk, heeft nu hogebloeddruk, jij zuipt ook meer dan normaal, en je…..is blij met deze afgang, vraag ….. over haar laatste bezoek aan Den Haag!!


  Maak melding

 23. @ du
  Neen , wij slaven van Suriname(lees NDP-er)
  hebben geen last van een revo virus .
  Wij zijn vrije mensen , wij accepteren geen meesters , geen kolonialisme meer!!
  KOLONIALISME = FASCISME = DEMONENCREATIE
  Dat jij het verschil tussen DEMONENCREATIE en DEMOCRATIE niet weet/kent moet je bij jezelf of bij meester te rade gaan .

  Het volk van Republiek Suriname heeft voor de
  NDP (lees REVO)gekozen .
  Reden , omdat enkel een NDP-regering kan een waarachtige democratie in Republiek Suriname
  bewerkstelligen .
  Wij hebben meer dan drie(3)eeuwen in jouw schijndemocratie (lees demonencreatie)moeten lijden .
  En dat vind jij verantwoordt
  Dat is wat jij moraal en etisch bedoelt

  Me-neer du , jij moet je schamen(ken je dat?)Weet je dat jouw Holland in de hele wereld te
  boek staat als NARCOSTAAT en jouw hoofdstad als de Mekka van drugs ?
  Weet jij dat jouw bezettingsmacht in de derde
  wereld landen dagelijks kinderen die honger lijden en niks bezitten hun laatse hoop plat bombarderen ?
  Dat vind jij MORAAL en ETISCH verantwoordt
  Jij bent ziende blind en horend doof
  Look at your self , wat ben jij zielig zeg

  Ting no de
  Kabinet musu sete kon

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS NAAR DE OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 24. Tijd voor leven!

  Sardjoe, Venetiaan en nog een aantal oudgedienden van in de 70 moeten nu tijd gaan maken om te leven. Ze hebben niet zo lang meer dus stap eruit en probeer nog wat van de stokbrood die je nog over hebt te eten.

  Delegeer jonge politici naar voren die in de opositie kunnen gaan leren van het vak. Leg je neer bij je verlies en ga niet slijmen voor een hoge funktie. Dat is ongepast. De regering komt er zonder jullie ook, dus zo belangrijk zijn jullie echt niet. Stap met opgeheven schouders uit de politiek want zo heet het niet meer in Suriname. Maak plaats voor jongeren.


  Maak melding

 25. ddb, ramsardjoe ,somo, el vene ,wijdenbosch ronny brunsiewijk ,ellendy, al deze figuren moeten het veld ruimen..

  Het zijn deze figuren die het sme een sta in de weg zijn..

  NU moet spijker met koppen worden geslagen dus weg moet die oude bende..


  Maak melding

 26. somo ging te hard van stapel en struikelde verkrachten,slaan
  dus moet hij even wachten 5 jaar gevangen.
  vene en zijn cornuiten mogen nooit meer terug komen.
  als dit gebeurd zullen veel sme er veel voordeel an hebben en ook terug komen naar sweetie sranang


  Maak melding

 27. VHP, het is duidelijk, Sardjoe heeft jullie daar niet gezet, maar het Volk.Als jullie niet weten, wat het VOlk nu wilt dan vind ik het triest dat jullie verklaren dat er capable mensen in jullie party zitten.. Sardjoe en Vene hebben hard gewerkt voor zichzelf.. VHP wordt wakker hier gaat het om het volk.. VEne en sardjoe werken duidelijk niet voor de natie.VEne heeft al gezorgd dat NPS nu helemaal aan de voet van de berg zit, over 5 jaren gaan jullie het zelfde krijgen door het besluit van Sardjoe via VENETIAAN. Overduidelijk mensen, VHP wil niet werken voor het volk.. Dan nog zegt vene het is jullie besluit, maar ik ga als parlementairer wel in de asemblee zitten..Jongeren van VHP jullie hebben hard gewerkt voor jullie zetels, dus zorgt dat jullie opkomen, jullie je verdiende plaats samen bemachtigen. Slavernij is sedert 1863 afgeschaft.. Maar blijkbaar leeft het nog als moderne slaverny.binnen het NF. VHP jullie hebben VENE en SArdjoe niets te verklaren, MAAR HET VOLK..WEnst maar de sweepslagen liefs in de komende verkiezing..aan anderen die dat graag willen.. Wij weten Dat de VHP nu heel verdrietig is.. NEEM de initiatief, er is geen sprake van verraden, maar jullie moeten werken voor het volk, geen party belang, persoonlijke belang, en geen belang van vriendschap.. niet bang zijn voor VENE en NOG MINDER VOOR
  DE MAN die als vuilnisbak dient bij de hindoestanen..JOngeren moeten de dictatorische denkwijze van deze oude koeien verslaan, die denken nog aan om te grazen in weilanden vol modder..


  Maak melding

 28. Misschien dat we het zgn. geen verraad van VHP in het licht moeten zien van dit bericht hieronder, de front machinaties zijn al aan de gang, Volk van Suriname let op uw zaak en weet wie de echte verraders zijn.

  “CLO kondigt al vakbondsakties aan in januari 2011

  Paramaribo, 1 juni 2010-04.00 uur

  De verkiezingen zijn nog geen week achter de rug of de eerste vakbondsleider kondigt al akties aan.

  Terwijl de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) Ronald Hooghart, na 25 mei jl. in geen velden of wegen te bekennen is, neemt CLO-penningmeester Michael Miskin alvast het voortouw in het aankondigen van arbeidsonrust in Suriname.

  Verwijzend naar de perikelen rondom FISO die door de regering-Venetiaan III deels zijn achtergelaten voor de komende regering, verklaart Miskin dat hij vanwege de gebrekkige financiele speelruimte voor de uitvoering van FISO-II “spanningen” voorziet die kunnen uitmonden in vakbondsakties in januari 2011.”


  Maak melding

 29. @ sempa.
  deze man DU is niet vatbaar voor stom RETORIEK. waneer gaan jullie ophouden met zaken door elkaar te halen iedere weldenkend mens mag de MASSAMOORDEN die bouterse heeft begaan in suriname ook maar enigzins rechtvaardigen doe je dat wel dan ben jij in mijn ogen een onmens.het surinaams volk stond ik rij en leed honger terwijl bouterse en bosje een prestege brug hebben gebouwd het volk leed honger terwijl bouterse wapen kocht in brazilie om mijn arme bevolking af te slachten en te onderdrukken.de manier hoe jullie denken maak jullie tot een heel makelijke prooi voor demagogen als bouterse.


  Maak melding

 30. ME_neer @du-tje ,RETORIEK? RATIONEEL-ZIJN ,ken/kan jij dat????
  Geen enkel land/natie waar dan ook op deze aardbol,kan /zal nooit en te nimmer accepteren dat een indivudu/groep subversieve activiteiten ontplooien en deze daadwerkelijk tot uitvoering gaan,met het doel om het nationaal gezag te ondermijnen cq omverwerpen
  ME_neer @du-tje ,je hebt ; REDENEN(toedracht)en GEVOLGEN
  Jij zeurt altijd over de gevolgen ,probeert ook een keertje te achterhalen wat de redenen zijn /waren .
  Te yu naki kapalasie , yu sa jere boriman tongo
  Jouw zgn rechtvaardigheid is gebasseerd op een subjectieve beleving van zaken
  Ik neem jou niet kwalijk hieromtrent , want ik weet dat je meester hieraan DEBET is .
  Oja , de brug
  De bruggen die door NDP zijn gebouwd is voor lokaal als nationaal van essentieel belang
  Het OOST-WEST verbindig , hoeft niet meer per veerpont te geschieden .
  Het valt ook onder infra-structuur (denkt aan de economie @du-tje woonwerk verkeer e.d
  Jouw meesters had het Surinaamse Volk reeds drie eeuwen geleden beloogd en ik mag bijdeze toch aannemen dat je wel op de hoogte bent
  Wel,er werd maar een kolosale brug door jouw meester daadwerkelijk gebouwd en te weten “GELDBRUG”
  Deze geldbrug gaat maar enkel een richtingop
  Richting Europa cq Olland
  Wij zijn trots op alle bruggen die wij hebben gebouwd en MORO E DORO

  Over prooi gesproken
  Jij weet bij zelve niet dat jouw persoon tot de FAUNA van je meester toebehoort
  Koloniaal verworvenheid, zeg ik dat netjes??
  Kom terug naar SRANANMAMA bobi (roots,naturu)
  Blijft niet zuigen op SILICONEN bobi (het is ba ,onnatuurlijk en vies)

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  TIDE ,TEMARA
  WI STREE GO MORO FARA
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 31. Het spijt mij mensen!
  I.p.v. commentaar te leveren en het beter te weten moeten jullie allemaal naar Suriname gaan om de handen uit de mouwen te steken.
  Het is erg fijn om van achter je computer je grieven te uiten maar onderneem aktie, dan hoef je ook niet te reageren op een heleboel nonsens welke maar continu verkondigd wordt via dit medium.

  Vraag niet wat het land voor je kan doen, maar vraag wat jij voor het land kan doen!

  Bundi


  Maak melding

 32. hahahhahhaa ai me gado sempa ik durf nu te stellen dat jij onwetend ben en ik zal jou uitleggen waarom dan stop ik ermee op met achterlijke figuren als jou in discussie te gaan. retoriek is de manier hoe jullie van de ndp B zeggen maar A bedoelen
  rationeel is doordacht, verstandig en weloverwogen dat mis ik bij alle reaktie van de ndpers, of ze zeggen dat piet het ook heeft gedaan dus bouterse mag het ook of het is de schuld van de blanken of de kolonisator nooit heeft die zwarte man schuld altijd is het de schuld van een anderen .
  nou hier komt het jij schrijft op nummer 33 geen enkel land of natie waar dan ook op deze aardbol kan en zal nooit en te nimmer accepteren dat een indivudu, groep subversieve activiteiten ontplooien en deze daadwerkelijk aan uitvoering gaan,met het doel om het nationale gezag te ondermijnen cq omver te werpen. dit is nou precies wat ik bedoel met retoriek en dom gelul van jou volgens mij willen jullie interesant doen hier op dit net, ik heb alleen de lagere school doorlopen daar schaam ik mij niet voor maar geen enkele bouterse aanhanger heeft mij ooit kunnen overtuigen van de goede bedoeling van bouterse het enige wat jullie doen zijn reaktie als nummer 33 hier neer pennen die nergens op slaan. wat heeft bouterse gedaan op 25 feb 1980 hij heeft een democratisch gekozen regering naar huis geschoten met mederwerking van het buitenland dat is verraad me boi, dit betekent dat het militaire bewind van bouterse een illegale was die geen enkele wettelijke grondslag had, dan is iedere surinamer verplicht om in opstand te komen tegen een illegaal bewind dat van uit het buitenland is geregisseerd. het probleem met jou en velen van de ezels hier op dit net is dat jullie alles wat bouterse doet goed praten dan ben jij in mijn ogen geestelijk labiel sempa ik ben klaar met jou ja jullie zijn niet rede vatbaar daarom maakt bouterse misbruik van jullie .


  Maak melding

 33. Me_neer@du-tje
  Over RETORIEK gesproken
  En jij vroeg aan de zelfde buitenland (ex- moederland wat nu jouw vaderland ; Olland)
  om Suriname Militair binnen te vallen .
  Herleeft de gedachten weer in jouw garnalenkop .
  Ben je nu al benoemd tot schaduw-minister???

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS , TELKENS VOORWAARTS
  NIEUWE ORDE
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 34. Mooi getypt Bundi,
  Idd is het makkelijk dat ze vanachter hun pc Suriname en het Surinaamse volk denken te kunnen kleineren.
  Ipv dat ze zich gaan bezighouden met de Nederlanse politiek,zeuren ze over een land dat ze eigenlijk niet interesseert.


  Maak melding

 35. dat is het enige wat jij kan doen sempa als je niet uit kan komen dan ga je dom lullen geld voor zoete ook, mij liefde voor suriname is velen malen groter dan dat van jullie allemaal wie van suriname houd kies niet voor massamoordenaar en iemand die jou land op alle gebieden heeft vernietigd dan hou je niet van jou land stelletje ezels. nu komen de twee mensen die de grootste puinhoop van suriname hebben gemaakt aan de macht brunswijk en bouterse de een heeft de hele infrastructuur vernietigd in suriname de andere heeft de economie en het land vernietigd en wat doen die ezels in suriname die belonen deze twee domme koeien voor het vernietiging van mijn land dan ben jij toch dom.


  Maak melding

 36. ME_neer@dutje
  Beide heren waren creaties van jou Olland .
  Beide heren werden met valse voorwenselen en manipulaties voor het Ollandse karretje gespannen met de bedoeling om REPUBLIEK SURINAME wederom onder het gezag te brengen van Den Haag . Maar Bevel (D.D.B)fara , Basie lees ding puru
  Wil jij bewijzen hebben , ga naar Den Haag
  Zij hadden/hebben het regie in handen
  Hoost is ook slachtoffer van Den Haag

  Te yu waka pori yu noso
  dan yu waka pori yu fesi
  Yu grabu san mi bedoel , SARA SARA

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  TIDE TAMARA
  WI STREE GO MORO FARA
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.