Vliegvelden in Surinaams binnenland gesloten

3

PARAMARIBO, 31 mei – Tien van de dertig vliegvelden in het binnenland zijn gesloten. Dit meldt de Luchtvaartdienst. De vliegvelden zijn onbruikbaar verklaard vanwege de intensieve regenval. Het blijft regenen waardoor het vliegverkeer ernstig stagneert.

De kans is dan ook groot dat meerdere vliegvelden volgen. Volgens de Meteorologische Dienst is het vooral in Sipaliwini buitengewoon nat. Er is al ruim vijftig millimeter regenval gemeten. “En we verwachten dat nog meer zal regenen de komende dagen”, zegt Roel Oehlers van de Meteorologische Dienst. De meeste vliegvelden zijn beslagen met een kwetsbare laterietlaag.


3 REACTIES

 1. Ik snap het nog steeds niet dat de vliegvelden in het binnenland niet zijn voorzien van een (gedeeltelijk)verharde landingsbaan.De financiering van deze investering kan men terugverdienen door de maatschappijen landingsrechten te laten betalen.Ook zou men de banen kunnen laten verlichten door led lampen te plaatsen die werken op zonne-energie.Hiermee had men kan men ongelukken voorkomen.Domme Venetiaan heeft hieraan niet gedacht.


  Maak melding

 2. Bouta heeft gewonnen in de vekiezing en wie weet!!wat niet is, kan komen. Zet ze gewoon onder druk met bepaalde strenge voorwaarden of de licentie intrekken als zij de afspraken niet nakomen

  De Luchtvaartdienst, of de vlieg maatschappij in SME verdient toch hun brood ook hieraan!!! en waarom geen onderhoud plegen of het bekostigen voor een goed vliegveld???


  Maak melding

 3. Als Bouta in de regering komt is het een ramp voor suriname.hij heeft al de gelegenheid gehad een paar jaren geleden.
  Wie ook daar in de regering komt te zitten het wordt weer helemaal niets.ze vullen in zakken en gaan weer weg met rijkdommen.het is jammer voor suriname maar we komen er nooit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.