Surinaamse coalitie NF/MC hooguit kortstondig

30

PARAMARIBO, 27 mrt – Een coalitie tussen het Nieuw Front en Bouterse’s Megacombinatie, MC, is niet bij voorbaat uitgesloten. Dit zegt Arnold Kruisland, bestuurslid van de Nationale Partij Suriname. Deze Nieuw Front-partij ziet zo’n coalitie alleen zitten als het strikt noodzakelijk is. En dan alleen voor een heel korte periode.

Er komt dan een zakenkabinet. Zo’n kabinet moet vooral nieuwe verkiezingen uitschrijven. “Een neutraal persoon zal dan als president naar voren worden geschoven”, zegt Kruisland tegenover de Ware Tijd. Bovendien mogen geen prominenten in het kabinet. Hooguit figuren uit de tweede lijn. Voor MC is een dergelijke constructie niet werkbaar, alleen al uit financieel oogpunt.

“Het wordt een dure grap”, zegt MC-woordvoerder Winston Lackin. De kosten van de aanstaande verkiezing lopen al in de miljoenen. Voor MC speelt ook politieke principes. “Samenwerking is belangrijk, maar de doelen die je samen wil realiseren, zijn nog belangrijker. Die moeten gebaseerd zijn op een bepaalde ontwikkelingsconceptie”, aldus Lackin. Voor kortstondigheid is dus geen ruimte.

30 REACTIES

 1. Dit is toppunt van arrogantie en minachting naar het surinaams volk toe.dus als het volk hier voor gekozen heeft dan zeg jij aan het volk je hebt het niet goed gedaan doe het op nieuw en jacht het land weer in de kosten van een verkiezing.deze gasten snap-en niet dat ze met pension moeten gaan.


  Maak melding

 2. Kroesoe heeft de doek al in de ring gegooid. nw.Front verliest de verkiezingen en MC wint! Maar zo machtdronken als ze zijn komen die nu met een samenwerking met tweede lijners van de MC, terwijl ze nog geen maand geleden zeiden, dat een samenwerking met MC met aan het hoofd Bouterse onmogelijk is.


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  Waar slaat dit in godsnaam nou op; ‘kort-stondig’?

  M.a.w.: Man zegt tegen vrouw; “ik wil wel met je meegaan, maar slechts voor een ‘vluggertje’.”

  Wel, weet u meneer Arnold Kruisland; “GA DAN MAAR NAAR DE HOEREN”.

  Trouwens, er is z’n tent waar hij ‘kort-stondig’ aan z’n trekken zou kunnen komen.

  Wat een minachting toch jegens het Surinaams electoraat (kiezer)!!!!!

  Belachelijk zeg!

  http://www.youtube.com/watch?v=x44gXawbBbk&feature=fvsr


  Maak melding

 4. Hahaha die krusu toch, nf voelt al nattigheid. Ai mi boi, een nieuwe kabinet zou dus moeten aantreden maar kortstondig om alleen nieuwe verkiezingen uit te schrijven terwijl de huidige verkiezingen nog niet eens hebben plaatsgevonden. Waar komen deze fronters vandaan? Is dit het hoogste niveau wat front te bieden heeft.

  Aldus een bestuurslid van nps, komop.


  Maak melding

 5. alweer een ondoordachte voorstel van kruisland van de n.p.s.politiek gezien betekent dit struisvogel politiek
  misschien kan het nieuw front het wel permitteren maar zeker de megacombinatie en de overige niet.

  hoe serieus mag men de heer kruisland van de n.p.s.aannemen.
  dit is een waardeloze nootkreet/fatu van de n.p.s.
  korte duur,wat bedoeld men hiermee te zeggen.zo ziet men voor de zoveelste keer weer hoe dom deze politieke dwazen kunnen zijn.

  de kracht bij de n.p.s. ligt niet om suriname vooruit te brengen,maar voor een aangewezen neutraal persoon als president.
  somo heeft werkelijk gelijk als hij constateert dat de onderhandelaars bij de n.p.s.alleen uit koeien bestaat.ze kunnen het nog steeds niet begrijpen of hangen zij de domme uit.


  Maak melding

 6. NF(Kruisland) voelt de bui al hangen, dat ze in de oppositie gaan belanden. NF wil doen overkomen als of hun de macht in handen zullen krijgen. In plaats dat ze voor een respectievelijk samenwerkingsverband aan gaan met de MC, proberen ze de MC de les voor te lezen. De MC zal gek zijn om op die “voet” met hen de samenwerking aantegaan. Dit laat zien dat ze de kiezers van de MC niet respecteren. De kiezers wil de MC voor vijf jaar en hun willen wat anders bepalen. Dit voorstel moesten ze aan de Perthaja lehur stellen.

  Gio


  Maak melding

 7. Liever niet mr. Kruisland,laat NPS en VHP in
  de opositie banken zitten,de bevolking willen
  veranderingen en andere beleid zien,NF zitten
  al 60 lange jaren in de regeringsmacht,alle
  ministerie zitten alleen zijn progadisten en
  zijn rasgenoten,die moeten allemaal hervor- men worden. Tukuh Tahu di Campur Campur,Ayuk
  Bersatuh Mbangun Percaya Luhur.


  Maak melding

 8. Of het artikel is niet duidelijk genoeg of Kruisland spreekt grote onzin. Je gaat toch geen verkiezingen houden met als uitkomst het formeren van een zakenkabinet?


  Maak melding

 9. Stuur die bejaarde Kruisland het bos in, om bomen te kappen of geef hem schoonmaakwerk in Grunyari.

  Meer kunnen wij echt niet van maken die man zit gewoon te dementeren.
  Verzoeke hem in de gaten te houden en hem verder in het leven te begeleiden.

  Veels te veel bejaarde schurken daar in Paramaribo….weg !!!!weg!!!ermee !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Er moet een zaken kabinet voor een paar jaar komen.

  1. De corruptie te lijf gaan. Dus o.a de anti-corruptiewet eindelijk in te voeren
  2. Wetten van meer dan 100 jaar moderniseren of verwijderen.
  3. Eerlijke verdeling van grond.
  4. De surinamers in Nederland recht geven op het kopen van grond op hun naam.
  5. Grote bedrijven Nationaliseren.

  Enz

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. Dus Front en de PL zullen na de verkiezing tot elkaar veroordeeld worden; gelet op het feit dat front niet met de MegaCombinatie wil samen-werken en de Mega-Combinatie niet met somo en brunsie.

  De Mega-Combinatie gaat voor volledige winst op 25 mei 2010.

  Door mij voor-spelde zetel-verdeling bij de komende verkiezingen van 25 mei aanstaandé, ‘voor de Mega-Combinatie:

  1 . Paramaribo 9 zetels
  2 . Wanica 4 zetels
  3 . Nickerie 3 zetels
  4 . Coronie 2 zetels
  5 . Saramacca 2 zetels
  6 . Commewijne 2 zetels
  7 . Marowijne 1 zetel
  8 . Para 3 zetels
  9 . Brokopondo 2 zetels
  10. Sipaliwini 3 zetels

  Dus de Mega-combinatie kan als er nu verkiezingen zouden worden gehouden 31 zetels winnen in suriname.

  Dit resultaat is het gevolg van de uit-treden van de PL uit het front. Waardoor de kiesdeler in het voordeel van de Mega-Combinatie uit valt.


  Maak melding

 12. Geachte Master D (reactie #1),

  Vol verbazing was dit ook de eerste gedachte die in ons opkwam. Kan men zich dit nou wel voorstellen! Van zo’n hoogopgeleide man nota bene.

  Maar geloof ons maar, dat dit politiek-complot van Ronald Kruisland, o.l.v. de Frontpartners Ronald Venetiaan/NPS, Somohardjo/PL en Sardjoe/VHP, intussen door de Surinaamse gemeenschap in de Republiek Suriname als elders, in een vroeg stadium reeds achterhaald is geworden. Doordat deze Fronters er vanuit gingen, dat als de PL van Somohardjo uit het Front zou stappen, dit niet alleen vooral de NPS, weer aantrekkelijk zou maken voor haar achterban. Een achterban die Somoharjo meer dan zat waren.

  Maar op die manier zou het Front, nogmaals vooral de NPS van Venetiaan, het tevens voor mekaar pogen te krijgen, dat een van haar partners de PL, samen met de NDP zou gaan samenwerken. Opdat de vernietiging van deze volkspartij de NDP o.l.v. Desiri Delano Bouterse, VAN BINNEN UIT volgens de Griekse methode genaamd ‘Het Paard van Troje’, met ‘WORTEL EN TAK’ uiteindelijk zijn beslag zou krijgen.

  http://www.youtube.com/watch?v=HQU9WJKmsc4

  Somohardjo was eerder zonder besef door het Front (NPS) als het ‘Paard van Troje’ binnengehaald, voor samenwerking TEGEN de NDP van Desire Bouterse. De NPS daarentegen was zich toen van dit fenomeen politiek kennelijk nog onvoldoende bewust. Dit in tegen stelling tot de VHP. Waarbij aan het einde van de rit bleek, dat Somohardjo het Front tot op de bot afgeroomd en vernederd had in eigen PL belang. En vervolgens vooral de NPS van President Ronald Venetiaan verbijsterd en haast geruweneerd achterliet. De NPS kiezers hadden het niet meer voorover, om nogweer op de NPS te stemmen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Paard_van_Troje

  Maar deze zelfde methode werd eerder ook gebruik tijdens de NDP regering Wijdenbosch. Waarbij de VHP (Front) in een zogenaamde ‘vriendschap’ tussen voormalig premier wijlen Pretaap Radhakishun en vanuit Nederland Hans van Mierlo trachtten, om de toenmalige NDP president Jules Wijdenbosch alcohol verslaafd te maken. Om zodoend de bouw van o.a. de brug over de Suriname rivier te kunnen torpederen. De actie mislukte en des ondanks werd de brug in mei veel bravoure 2000 geopend.

  http://www.youtube.com/watch?v=MOghcZmJT4k

  Vervolgens stierf Radhakishun in 2001 in Paramaribo en Van Mierlo in 2010 in Nederland. Beide politici waren intussen zelfs zware alcoholgebruikers geworden.
  Weliswaar verliet Wijdenbosch zijn partij, maar uiteindelijk had hij de moed, om zich succesvol te kunnen herstellen. Zijn herintrede in de NDP werd in 2004 een feit.

  Wijdenbosch beloofde nooit meer de NDP te zullen verlaten en werd de vijfde ondervoorzitter van de partij en maakt momenteel deel uit van het Dagelijks Bestuur van deze partij. De waarheid moet gezegd worden.

  Vandaar dat hetgeen oud NPS-er Arnold Kruisland politiek nu naar voren brengt, omtrent ‘samenwerking’ met de NDP van Desi Bouterse, GEEN enkel hout snijdt. Omdat volgens de opiniepeilingen momenteel absoluut NIET duidelijk is, hoeveel zetels zijn partij binnen het Front officieel zal binnenhalen. Vooral NA het debacle Somohardjo/PL. Waardoor deze Arnold Kruisland (NPS), het best nog even ‘pas op de plaats’ kan maken tot NA de verkiezingen van 25 mei 2010.

  Want vast staat in elk geval, dat de ‘leugen’ van het Front met een ‘vooruit’ gestuurde Somoharjo jegens de Nationale Democratische Partij o.l.v. Desire delano Bouterse, nu wel zo goed als achterhaald is.

  “TE YU MATI BARBA E BRON, YU MUSU NATI DI FU YU.”

  http://www.youtube.com/watch?v=nGaewQCJMQs&feature=related


  Maak melding

 13. Het ware gezicht van de oplichters en opportunisten die nu geen sponsorgeld krijgen om hun verkiezingscampgne te betalen.
  Aan de andere kant toch een gebaar van goede en geslepen wil, dus liever niet samen werken met NF,want ze gaan de boel chanteren.


  Maak melding

 14. Hieronder het denken tussen front en MC, dit zou toch elk weldenkend Surinamer genoeg moeten zeggen.

  MC:
  “Samenwerking is belangrijk, maar de doelen die je samen wil realiseren, zijn nog belangrijker. Die moeten gebaseerd zijn op een bepaalde ontwikkelingsconceptie”,

  front:
  “Deze Nieuw Front-partij ziet zo’n coalitie alleen zitten als het strikt noodzakelijk is. En dan alleen voor een heel korte periode.

  Er komt dan een zakenkabinet. Zo’n kabinet moet vooral nieuwe verkiezingen uitschrijven.”

  Keywoorden MC “”doelen die je wil realiseren zijn belangrijker en ontwikkelingsconceptie”

  Keywoorden front “kortstondig en nieuwe verkiezingen”

  I rest my case.


  Maak melding

 15. Politiek is een spel!

  Deze uitspraak in de media door Kruisje is speciaal bedoeld voor Somo met zijn PL. Het zal nooit zover komen dat NF en MC een coalitie gaan vormen. De wonden zijn te diep en de pleisters zijn te klein.
  Dit is een politieke driebander om Somo te laten merken dat hij zomaar in de opositie terecht kan komen en niet mee mag regeren.
  En Somo kennende weten we dat hij verzot is op macht. Als een postduif vliegt hij terug naar huis.

  Een zakenkabinet moet je niet mer Surinamers formeren. DoeNoDoe! Ze hebben te veel achterban, concubines, buitenvrouwen, neven, nichten, plantagenichten, foetoeboys, sisa’s en aangetrouwde schoonzussen inclusief behoorlijk dikke kont(role), vroegere buurvrouwen en ook nog lievelingsbuurmeisjes.
  Formeer een zakenkabinet met Fransen, Russen, Nederlanders, Amerikanen, Duitsers, Russen en zelfs Polen zouden het beter doen dan die grote bekken in de Surinaamse politiek. Dan kies je voor vooruitgang van Suriname. Zet deze politieke spelletjes voor 25 jaar aan banden door middel van een buitenlands zakenkabinet. Zelf maken we er een potje van!


  Maak melding

 16. @12: Als je A zegt moet je B ook zeggen nietwaar? Ronny Brunswijk van A-combinatie is ook zo een veroordeelde drugsdealer, rover, moordenaar en verkrachter. Waarom schreeuw je dan niet van de daken dat ze die man moeten uitleveren en laten berechten? Dubbele tong noemt ment dat, net als die van een slang.


  Maak melding

 17. Prof.Mr.dr.drs.DU waarom werken ze nu wel met Brunswijk of weet U niet dat hij ook in ned. is veroordeeld voor drugs en dat hij bankovervallen heeft gepleegd, mensen heeft vermoord, oh sorry u wist dat niet en u bent ook niet hypocriet.


  Maak melding

 18. Dit probleem is ontstaan doordat De PL ministers geen druppel zelfrespect hebben:wanneer de PL de samenwerking met NF opzegt moeten de ministers mans genoeg zijn om zelf op te stappen.Wat nu gebeurt is dat de President op een gegeven moment misschien genoodzaakt zal zijn om deze ministers te ontslaan.


  Maak melding

 19. Dies na poer broekoe weer broekoe.
  Dit is het slechtste voorstel ooit door een politicus gedaan in de hele wereld. Die man verdient een guiness book of records vermelding. Het snijdt totaal geen hout. A no moro betre a man Kroesoe kan sweef go dok!


  Maak melding

 20. #11.

  Punt
  4. De surinamers in Nederland recht geven op
  het kopen van grond op hun naam.

  REEDS JAAR EN DAG DAGELIJKSE PRAKTIJK, DOE MAAR NAVRAAG.

  Punt
  5. Grote bedrijven Nationaliseren.

  Wilt u Suriname nu vooruit of achteruit?
  Heeft u enig idee wat nationalisatie voor effect heeft op buitenlandse investeringen?
  Een “groot land” als Suriname kan eenvoudigweg NIET zonder buitenlandse investeerders, met investeerders bedoel ik dus legale investeerders, geen POEDER-investeerders.


  Maak melding

 21. @ nummer 19 en 20,
  als ik tot een conclussie komt dan kijk ik naar de wet de feiten en de waarheid, ik laat mij niet leiden door geruchten en domgelul en vooringenomen reaktie.
  ik ben vanaf het begin een tegenstander geweest van de samenwerking van NF met somo en brunswijk maar soms heilig het doel de middel hoe wrang het ook is.
  @ raj als jij weet hoe de wet in suriname inelkaar zit dan praat jij niet over uitlevering dat is een overbodige vraag.@ masterd D ook hier verwijs ik naar de wetten en regels in suriname een berechting in het buitenland is geen probleem om mee te mogen doen aan de verkiezing.als je aan mij vraag hoe ik daarover denkt dan zeg dat de wet of regels liever gisteren dan vandaag veranderd moet worden. de ene misdaad kan en mag je niet met het andere vergelijken maar iemand die alle maar dan ook alle rechten in suriname heeft geschonden mag toch nooit meer mogen meedoen aan de verkiezing in suriname, de man die alle democratische rechten in suriname heeft vertrapt dit zijn feiten heren en geen geruchten de pers vrijheid mensenrechten noem ze allemaal op ik lieg niet iedereen die eerlijk en verstandig is weet dat bouterse een ware schrik bewind heeft gevoerd in suriname met duizenden doden als gevolgd en nog eens duizenden vluchtelingen.hypocriet zijn de mensen die mijn land dit weer willen aandoen jullie zijn een stelletje landveraders.als het aan mij lig mag brunswijk aan de zelde boom worden opgehangen als dat van bouterse.de mensen die mij willen linken met brunswijk zijn laf en dom, lees stuk voor stuk mijn reaktie dan zal je zien dat deze man DU het nooit zal opnemen voor figuren als bouterse en brunswijk, stelletje redi musu.


  Maak melding

 22. DU(mmy)bedoeld Brunswijk,want Brunswijk is als Grootste drugsbaron heden ten dage de leider van een politiekepartij die door ChandriKA en Bavi-Vene wordt omarmd.

  Ai bajaa en die poppekast van Front(aal) gaat ongemoeid verder met hun kul.Ze liggeen aan Nederland hun voeten waarom nemen ze geen voorbeeld van hun slavendrijvers hoe dat moet na de verkiezingen?


  Maak melding

 23. DU is zwakzinnig, hij begrijpt eigenlijk dus nooit waarover een topic gaat, waardoor hij maar al te graag naar zijn vertrouwde reacties grijpt.

  Als men zijn reacties hier volgt kan je dus heel makkelijk concluderen dat hij aan obsessieve-compulsieve stoornis (OCS) lijd ook wel bekend als dwangneurose.

  Eigenlijk is hij gewoon zielig, ik vind hem een meelijwekkend figuur.


  Maak melding

 24. ach ja de bekende reaktie hé als je niet kan dansen dan is de muziek niet goed is.
  De vraag die wij als rechtgeaarde suriname moeten beantwoorden is wat de gevolgen zullen zijn voor suriname als er een regering komt onderleiding van bouterse wat zullen de gevolgen zijn voor land en volk, geen enkel politieke partij heeft de laaste 50 jaren zoveel schade aan suriname toegebracht als dat wat bouterse en zijn kliek hebben gedaan de feiten liegen er niet om. dus mijn vraag is wie is nou gek, wie is zwakzinnig ? ik geeft gelijk het antwoord de mensen die de vernietiger van hun land op handen dragen, (mensen) die in een valse en domme ideologie geloven. ze verkopen hun ziel en zaligheid voor muziek eten en wat sopie en een ndp trui.


  Maak melding

 25. #28 niet interessant, je bent een schreeuwende in de woestijn, mi ede.

  “dus mijn vraag is wie is nou gek, wie is zwakzinnig ?

  Nu wordt het mooi, wat denk je zelf?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.