Motor Surinaams parlement sputtert weer eens

14

PARAMARIBO, 16 feb – Het parlement is er weer eens in geslaagd niet bijeen te komen. De begrotingsbehandeling heeft er dit keer aan mo0eten geloven. “Geen quorum”, zei parlementsvoorzitter Paul Somohardjo gelaten. De oppositie de schuld geven is een aanlokkelijke eerste ingeving. En een voor de hand liggende ook. Coalitieleider Otmar Rodgers wil er niet aan beginnen.

De hand in eigen boezem steken is nog het minste dat je kan doen om je gezicht te redden. En misschien ook het politieke hachje zo dicht tegen de verkiezingen aan. “Het is uiteraard niet correct van de oppositie het meewerken aan quorum in te zetten als drukmiddel. Maar op ons als coalitie rust de plicht het parlement aan de gang te houden”, zegt Rodgers. De boetvaardigheid belichaamd.

Het merendeel van het parlement lijkt anders gezind. Eens een keer laten zien dat het de moeite loont hen te herkiezen, lijkt haast inferieur. “Als we nalaten onze verantwoordelijkheid na te leven, plaatsen we onszelf in een lastige situatie”, meent Rodgers. Of de dames en heren er een boodschap aan hebben? Misschien wel, ergens tussen het vele propagandawerk door of tijdens de zoveelste buitenlandse trip in nationaal belang.


14 REACTIES

 1. Onvoorstelbaar!

  Aan deze opera moet gauw een eind komen. Waar worden ze voor betaald? Onverantwoord gedrag van mensen die ons mooie land moeten vertegenwoordigen.

  De verkiezing nadert. Doe net als in alle democratische landen debatten voeren met alle toppers van de politieke partijen, coalitie en opositie. En dat allemaal op de Surinaamse TV live uitzenden.
  Als er geen vechtpartijen op TV uitbreken omdat ze woorden te kort komen krijgt u van mij honderd dollar. Wat een soap!


  Maak melding

 2. Als rodgers zou pleiten om het kabinet te ontbinden en een nationaal bestuur te formeren voor de komende tijd,zou dat een goed teken zijn voor het voorbereiden van de komende verkiezing.

  Maar die emmers van de heer el vene zijn nog niet vol,dus gaat het popenkast gebeuren vrolijk verder..

  volk,, nooit meer deze toneel spelers boeven schurken rovers verkrachters oplichters moordenaars criminelen aan de macht kiezen,zonde van je leven in surbo..

  Twouwens jullie als volk ondervinden het zelf wel..


  Maak melding

 3. Na de volgende verkiezing is het de verschillende politieke parijen geraden om een zo breed mogelijk coalitie te formen. Daarmee is het probleem van quorum dan verholpen. En wie niet wil samenwerken terwijl de bevolking zo gewild heeft moet maar oprotten.


  Maak melding

 4. Het parlement is er weer eens in geslaagd niet bijeen te komen.Is het ooit anders geweest met het Front? Maar op ons als coalitie rust de plicht het parlement aan de gang te houden”, zegt Rodgers.En misschien ook het politieke hachje zo dicht tegen de verkiezingen aan.De kudde (lees=aanhang)van deze regering ziet dit niet in.Te dom om dit te begrijpen.


  Maak melding

 5. Als front de oppositie nou eens een keer serieus zou nemen dan had het zin om quorum te verlenen, nu is de oppositie niet verplicht om de front clowns de DNA te laten misbruiken voor weer zo’n poppenkast voorstelling.

  Trouwens Rodgers als je een beetje zelfrespect had zat je helemaal niet in de DNA, deze beroepspoliticus heeft nog nooit iets goed gedaan voor Suriname.


  Maak melding

 6. De schrijver dezes heeft kort en krachtig weergegeven wat er afspeelt in de surinaamse poppenkast ( parlement )!!
  Na herlezing ben ik tot de conclusie gekomen, dat dit artikel eigenlijk ook aangeeft hoe de surinaamse samenleving in elkaar steekt, en daar word ik niet vrolijk van!!


  Maak melding

 7. Komt ervan Front houdt zich het meest bezig met buitenlanders dan met eigen land en volk…niemand als Suri telt alleen die rotzooi van FRONT ik weet echt niet hoe deze lummels ooit aan de macht zijn gekomen het moet zetel roof zijn geweest.IDIOTEN.

  Dan heb jij daar een Groot Bril daar als Pres. zitten die ook nog zijn eigen mensen die op hem lijken vies zit aan te kijken.

  Weet jij nog wat hij ooit zei MI E LIBI YU (din)NA INI toen wist ik het al…al is het KATIBO hij zal gewoon zitten en kijken tot dat katibo hem zelf ook pakt.(verkoper is hij)
  Omdat het waarschijnlijk niet genoeg voor hem is geweest.


  Maak melding

 8. Niets bijzonders, it’s the same old shit! Vandaag en ook na 25 Mei, ongeacht de samenstelling van de regering. Alleen als de hemel naar beneden komt is er nog een kans voor het volk.


  Maak melding

 9. laten wij hopen dat de hemel letterlijk naar beneden komt voor mijn land en volk de duivel hebben wij al gehad jammer genoeg zijn wij nog niet helemaal van hem af hij lig nog op de loer met zijn Mc-megacombinatie van oplichters en schurken. @ teootje luister no me boi wat jij hier doet noem ik preken voor eigen parochie.
  het surinaams volk moet kiezen voor een leider die heeft bewezen zich te hebben gecommitteerd aan de democratie dan kom je niet bij de ndp nog bij de zogenaamde megacombinatie zijn.


  Maak melding

 10. De hemel is onderweg. Zijn woordvoerder is bezig met het selecteren van capabele mensen.
  Hij / zij zal zich bij de verkiezingen in 2014 kenbaar maken.


  Maak melding

 11. Oke brodder, ik ben benieuwd. Hoop en verwachting is alleen leuk en spannend als ik mijn nieuwe auto moet ophalen, of wanneer mijn favoriete voetbalclub weer een belangrijke wedstrijd gaat spelen. Maar niet als ik decennialang elk dubbeltje moet omdraaien, mijn vaste lasten met moeite betaal en weten dat ik mijn kinderen geen goede toekomst kan bieden. En dat, alleen maar omdat anderen het land waar ik woon voor zichzelf claimen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.