Leger garant voor veilige verkiezingen Suriname

16

PARAMARIBO, 30 dec – Het leger staat garant voor de veiligheid tijdens de aanstaande verkiezingen. Dit zegt legerleider Ernst Mercuur. Er zijn voldoende manschappen beschikbaar voor inzet in alle delen van het land. Ook het materieel wordt ingezet.

Legereenheden zullen ook beschikbaar zijn voor het transporteren van personen en materiaal. “Het leger zal zich ten volle inzetten voor een veilig verloop van de verkiezingen”, zegt Mercuur. Nu al worden voorbereidingen getroffen. Het leger kent sowieso zijn rol binnen de samenleving. In de nasleep van het oproer in Albina is dit nog eens gebleken. Honderden manschappen helpen nu de orde handhaven.

Anders dan in de jaren tachtig staat nu integratie centraal. Het leger moet passen binnen de samenleving. Militairen zijn “eerst burger en pas daarna actief dienend”, aldus Mercuur. Dus heeft de militair er alle baat bij dat de rust gehandhaafd blijft. Minister Ivan Fernald van Defensie waarschuwde eerder voor politieke scenario’s op weg naar de verkiezingen: “We moeten alert blijven.”

16 REACTIES

 1. Wat een leven die hele front wilde niks en ook niks weten…van NL.
  Maar wanneer jij liegt en loopt te bedriegen kom jij je zelve tegen.
  Opa Ronald(kom uit je schuil plek)en zeg of jij ooit voor Su aan het werk ben geweest…of gewoon domme hebzucht hebt ingezet om de NPS over te nemen.
  Viezerik Ro.


  Maak melding

 2. Zo hoord het een leger is er om zijn land en bevolking te beschermen en niet om ze te doden en ze te onderdrukken, onze nationale leger mag nooit meer een prive leger worden van kwaadwillegen opportunisten en avonturiers.


  Maak melding

 3. Wat voor achterhaalde benadering is dit nauw weer? Wat heeft het leger te maken met de binnenlandse veiligheid? Hebben wij de politie op de helling gezet soms?


  Maak melding

 4. Mooie zin!

  “Militairen zijn eerst burger en pas daarna actief dienend”.
  Gelukkig zegt deze legerleider het zoals het ook moet zijn. Want we hebben een tijd gekend dat het “burger” zijn, ondergeschikt zijn betekende. Goed zo Mercuur!

  Nu nog er voor zorgen dat er voldoende van je manschappen over het land verdeeld worden. Om ze allemaal in Paramaribo te houden geeft in de districten een onveilig gevoel. Zorg voor voldoende militairen in Nickerie en Marowijne (Albina).

  Voor de komende verkiezingen moet het leger paraat staan in geheel het land, niet alleen in Paramaribo.
  Stuur ook manschappen de rimboe in om garimperos op te sporen die niet in het land horen dan doe je tenminste wat voor de burger.


  Maak melding

 5. Goed zo, en hopen dat alles verder lekker gaat in mei 2010 met die verkiezingen, moeten we niet hebben onrust, gerommel etc
  In ben benieuwd baja, hoe of wat, hoe dat afloopt, ik hoop dat Baas wint, ie sabie toch
  boeng sanie, later

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 6. in mei 2010 komt er officieel een grote verandering in suriname.ik hoop alleen maar dat de judassen tot inkeer zullen komen en anders zullen piepen.

  ook de vijanden zullen mee moeten helpen aan de opbouw van ons gelieft land,en niet alsmaar negatieve rotzooi verkondigen.een volk wil,is de wil van god.

  te sneki beti yu,yu efrede woron


  Maak melding

 7. NIET iedere verandering is een verbetering dat heeft iedereen die gezond verstand heeft kunnen en moeten constateren feb 1980 is er heel veel beloofd aan het volk er zou voortgang komen en ontwikkeling inplaats daarvan hebben achteruitgang vernedering onderdrukking een moorden gekent, dus hou a.u.b jou mond dicht over verandering in 2010 demagoog dat jij bent.


  Maak melding

 8. Nr.5(Pinto),
  In eerste instantie vind ik uw reactie vanzelfsprekend.Normaliter behoeven bij een verkiezing geen militairen aanwezig te zijn.
  In dat geval heeft een land voldoende politie mankracht.

  Maar voor een land als bv Suriname is de inzet van het leger wel nodig.Te weinig mankracht (politie).En vanzelfsprekend dient het leger zich aan strakke afspraken te houden wat dient te resulteren in de meningen van de nrs.3 en 6.
  Maar mijn mening is hierbij ook dat wij(het volk) zelf een steentje moeten bijdragen voor een ordelijk verloop van de verkiezingen.
  Het inzetten van het leger bij de verkiezingen(in geval van Suriname) vind ik correct.


  Maak melding

 9. Saaan dati, heeft Mercurius een zonnesteek opgelopen of zo ? Wat een aanmatigende uitspraak van de man ; beseft hij wel dat hij zich hiermee TOCH boven de, al dan niet gewenste, regeringsleider plaatst ?. Opa zou hem op grond van deze uitspraak, moeten ontheffen. Maar hij doet het niet, want die jongen komt ook uit de groene erf !. Over wi na wi, aegi du en yan patu gesproken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.