Strafprocessen in Suriname vast door staking

4

PARAMARIBO, 8 dec – De strafrechtpleging ligt gedeeltelijk stil door een staking van gevangenisbewakers. De actie voor betere lonen heeft het Openbaar Ministerie compleet verrast. Gevangenen konden niet worden overgebracht.

De bewakers weigeren mee te werken aan het transport vanuit de belangrijkste gevangenissen. Justitie wil een snelle oplossing. Volgens de Times of Suriname hebben advocaten al een kortgeding aanspannen tegen de staat. Door de stakingen kunnen hun cliënten ook geen bezoek ontvangen. Dat is volgens de strafpleiters een regelrechte schending van de mensenrechten.

Hoe lang de staking duurt is niet duidelijk. Alleen de voedselvoorziening en medische hulp voor gedetineerden zijn voorlopig veilig. Alle resocialisatiewerk is stopgezet. Voorlopig werkt het OM noodgedwongen slechts nieuwe gevallen af. Het betreft arrestanten die merendeels in politiecellen zitten. Intussen heeft eerste overleg plaatsgevonden zonder direct resultaat.

4 REACTIES

 1. De ZWARTSTE dag in de republiek suriname, ik wens iedere echte surinamer en alle slachtoffers van deze DAG veel kracht toe bij het verwerken van dit leed wat ze is aangedaan door psychopaat desi bouterse en zijn handlangers een zeer laffe en brute daad.


  Maak melding

 2. Wat zijn wij toch een waardeloze gewetenloze principeloze schaamteloze stel mensen bij elkaar in de vorm van sme-ers.

  We hebben totaal geen schande..

  Ik heb heden morgen langs schiphol gereden achter die hanggaar waar ik die twee toestellen zag staan achter een grote hek..

  Met een grote vogel die de s.l.m. moet voor stellen..

  Terwijl wij zelf apetrots zijn en pronkel met andermans veren..

  Niet kunnen en mogen vliegen met ons eigen vlieguit..

  Wat een volk zijn wij..

  Waardelooos..


  Maak melding

 3. Nr. 1
  Je reactie zit op een verkeerde plaats. it is een heelander onderwerp, verplaats je reactie.

  Nr. 2
  Niet alle Surinamers zijn zo Marcel. Er zijn er best wel die er het beste van willen maken maar ze krijgen de kans niet.
  Trouwens het gaat in dit geval niet om de SLM, maar om de GVM (gevangenismannen).


  Maak melding

 4. Helaas wil ik ook niet meer toevoegen dan alleen maar te melden dat de kop van het artikel luidt: “Strafprocessen in Suriname vast door staking”. En dat is ook de inhoud.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.