Surinaams ziekenhuis maakt zelf zuurstof aan

4

PARAMARIBO, 8 dec – Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, kan voortaan zelf zuurstof aanmaken voor patiënten. Een speciale generator uit Amerika moet de afhankelijkheid van het grillige bedrijfsleven beperken. Het betreft een geschenk van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Het zogenaamde Humanitarian Assistance Program voorziet in zulke hulp. Het AZP is in elk geval deels uit de brand geholpen. “Dit stelt ons belangrijkste ziekenhuis in staat altijd een minimale voorraad aan te houden. Je kunt vooral in noodgeval daarop terugvallen”, zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Dat kon de laatste maanden al niet meer.

Gasproducent Ingas gaf van de ene dag op de andere zijn decenniaoude monopolie op. Ruzie met de buren over opwaaiend stof, leidde tot een verbale oorlog. En ten slotte ook tot een tekort aan medisch zuurstof. “Er is meer nodig dan wat de generator te bieden heeft. Nu maar hopen dat de perikelen rond de producent gauw voorbij zijn”, aldus Waterberg. Voor alle zekerheid wordt ook gesleuteld aan het monopolie.

4 REACTIES

  1. Goede zaak eigen zuurstof. wel op letten dat het apparaat goed is en goed wordt onderhouden en liefst buiten het ziekenhuisterrein wordt geplaatst. Zuurstof is zeer brandbaar en explosief!


    Maak melding

  2. Waarschuwing:Gebruikte of nieuwe apparaten (vooral apparaten dat geschonken worden),kwaliteit van het product kan afwijken. Voor het gebruik,laat het eerst nakijken door een erkend kalibratie instantie svp.


    Maak melding

  3. Voor het redden van mensenlevens mag je “bedelen”. Ik vind dat de medische wereld zijn verantwoordelijkheid heeft genomen om niet afhankelijk te blijven van het grillige bedrijfsleven. De overheid zou ook hun verantwoordelijkheid hebben kunnen nemen als ze al in een vroeg stadium een sterke bemiddelende rol hadden vervuld in de zogenaamde ruzie. Blijkbaar was dat ietsje teveel gevraagd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.