Venetiaan: Suriname potentiële voedselproducent

44

PARAMARIBO, 20 nov – Suriname heeft de potentie uit te groeien tot een belangrijke voedselproducent. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De wereld zou zich meer moeten interesseren voor die potentie, vooral met het oog op het grote aantal mensen die honger lijden.

Het heeft er niet veel van dat er veel veranderd is sinds de instelling van de millenniumdoelen. Er is nauwelijks vooruitgang geboekt bij het terugbrengen van permanente honger. Landen als Suriname kunnen soelaas bieden. “Suriname is rijkelijk gezegend met natuurlijke hulpbronnen, vruchtbare grond en enorme hoeveelheden zoet water”, zegt Venetiaan.

De kunst is deze potentie te ontwikkelen. Volgens Venetiaan zijn vooral expertise nodig en geld. De regering investeert al veel in landbouwontwikkeling. De voedselzekerheid op lokaal niveau wordt op deze manier opgetrokken. Toch valt er nog veel te doen. “Bedreigingen door klimaatverandering en leefomstandigheden in het laaggelegen kustgebied worden serieus genomen”, aldus Venetiaan.

44 REACTIES

 1. Deze vent is niet goed bij zn kanis. De landbouwers in Nickerie boort hij de grond in. Telkens worden deze arme rijstboeren bedreigt van als jullie niet goedkoper kunnen produceren dan gaan we maar rijst impoteren uit Guyana.
  De boeren zitten al enkele maanden te wachten op regen om hun arealen in te zaaien. De I.S. in Nickerie is zo slecht, adt de boeren wel zaaien maar in de regentijd niet kunne oogsten. Waar heeft deze Vene het over?


  Maak melding

 2. Niet iets vergeten, Presje?

  Zoet water….zoet water met KWIK Pres, met heel veel KWIK Pres. “Want die mannen grabben al dat goud”

  Graag corrigeren.

  Maar buiten dat, een mooi idee komend van een fossiel staatshoofd:-)


  Maak melding

 3. Suriname: de fantasierijke dromerige tiener die graag een mooie toekomst wil, maar zelf te beroerd is om een vakantiebaantje te nemen. Foute start!

  Er zijn veel landen die ook gezegend zijn met natuurlijke hulpbronnen, vruchtbare grond en enorme hoeveelheden zoet water. Waarom zou speciaal Suriname het uitverkoren land zijn om het voedselprobleem te bestrijden?
  Het mag blij zijn als het over 5 jaar niet zelf honger lijdt, want ook het genot van heden hangt aan een zijden draadje.

  Geef volop aandacht aan de belangrijkste fundamentele veranderingen die doorgevoerd moeten worden.

  Tot die tijd, keep on dreaming.


  Maak melding

 4. Frustrerend.

  Het moet echt vermoeiend en frustrerend zijn om telkens weer dezelfde zinnen te herhalen als president. Hoe vaak heeft onze president deze zinnen al niet gebezigd? Om het telkens weer te zeggen is frustrerend; je moet er een keer wat aan gaan doen!
  Al uw onderdanen weten hoe rijk ons land is. U blijft het maar tot vervelends toe herhalen, zonder in aktie te komen. Ik vindt u niet slecht hoor, maar wel besluiteloos!


  Maak melding

 5. Onze Pres heeft durf…en behoorlijk ook.
  Hij juist hij i’ja..hij… heeft nooit never van zijn leven een maiskorrel de grond in gestopt.(maar meneer wil honger bestrijden)
  Maar hij heeft durf om zich zelve te bedonderen.
  Sprookjes verteller Opa Ronald.


  Maak melding

 6. Moe word ik van dit soort mededelingen. Het blijft namelijk bij een mededeling. Denk je nu echt dat ze het in uitvoer zullen brengen? Dus nooit. Praatjes vullen nog steeds geen gaatjes. Regering v. Suriname, voeg toch een keer toch de daad bij het woord! Niemand heeft namelijk hier iets aan.


  Maak melding

 7. Verhoging voedselproductie, de mogelijkheden.

  Intensieve akkerbouw en veeteelt kunnen, maar niet zonder het grootverbruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Ook een infrastructuur verbetering is noodzakelijk. Boeren moeten bovendien veel geld gaan lenen om hun bedrijf draaiende te houden. Zij wensen dus een goed inkomen en rendement van hun investeringen. De consument wil voor een redelijke prijs voldoende en goed voedsel.
  Mestprobleem bij grootschalig gebruik: Uitspoeling–Door het mestoverschot kunnen de planten de grote hoeveelheid mineralen niet meer aan, het voedsel aanbod voor de planten is te groot. Eenmaal buiten het bereik van plantenwortels zijn die mineralen niet meer van nut. Ze komen terecht in de oppervlakte –en grondwater.
  Drinkwaterbedrijven kunnen alleen tegen hoge kosten gebruik maken van met nitraten vervuild grondwater.
  Mest bestaat voor 90% uit water.
  De mineralenkringloop wordt onderbroken door plaatselijke overschotten aan natuurlijke mest en door gebruik van kunstmest.
  Door vermindering van de veestapel en gecontroleerde mineralenstromen (mineralenboekhouding) maken het mogelijk het mestoverschot te verkleinen.
  Mineralenboekhouding: het doel is tot een evenwicht te komen tussen wat er aan fosfaten en nitraten een bedrijf binnenkomt (input) en wat er via producten weer uitgaat (output).
  Ecologisch: boeren zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen, maar met gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen (sluipwespen, feromonen). Hierin is er een groeimogelijkheid. Vooral Europa, de VS en bepaalde Aziatische landen hebben graag ecologisch geteelde producten.
  Geïntegreerd: boeren met alle moderne technologie, maar met een zo laag mogelijk gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.
  Duurzame landbouw: de boer streeft ernaar de grond zo veel mogelijk in vruchtbare staat te houden. Belangrijk is daarvoor de structuur van de grond. Duurzame landbouw is mogelijk door integratie van landbouw en veeteelt, grondverbetering en waar mogelijk, een vermindering van het gebruik van chemische middelen.-Varma R-


  Maak melding

 8. Suriname heeft de potentie maar de surinamers zelf hebben dat niet.
  Geef een hardwerkende landbouwer en stukje onvruchtbare grond en hij oogst na enige tijd gegarandeerd landbouwprodukten
  Geef een luie landbouwer een stukje vruchtbare grond en hij zal nooit en te nimmer lanbouwprodukten oogsten.
  Dat is dus de situatie in suriname. En deze oerconservatieve domme venetiaan kan dat niet begrijpen. Zolang je 10 schone vingers wilt behouden ben je afhankelijk van giften.


  Maak melding

 9. wij worden allemaal opa,s het hangt ervan af wat je allemaal gedaan hebt om dit te bereiken. jullie zitten allemaal te zeiken aan de hand van moordenaar bouterese, bankrover brunswijk, of zedenmisdrijver somohardjo als ook aan wijdenbosch met zijn schandalige devaluatie van ons geld.


  Maak melding

 10. wij worden allemaal opa,s het hangt ervan af wat je allemaal gedaan hebt om dit te bereiken. jullie zitten allemaal te zeiken aan de hand van moordenaar bouterese, bankrover brunswijk, of zedenmisdrijver somohardjo als ook aan wijdenbosch met zijn schandalige devaluatie van ons geld. celcius margaret


  Maak melding

 11. no 2 en 5, ik ben volkomen eens met jullie.
  Deze pres. kraait wat uit zijn bek ,om alleen te laten weten dat hij nog wakker is.
  Maar in saramacca heeft hij wel 500 hectare land op zijn naam staan!
  Misschien heeft hij daar wat geld en expertise nodig voor onplooieng.


  Maak melding

 12. Vennyman,

  Het goud is al voor goed vergaan.
  Nu wil je nog slaven kweken die deze dromen voor je waar gaan maken.
  You can fool the people, but you can’t fool the people all the time.


  Maak melding

 13. Beste KWS,

  Deze man (A.K.A Ronald Venetiaan)wil nog steeds de wiel uitvinden. Maar mijn dank voor je mooie voorzet.
  Hij hoeft het alleen nog maar in te koppen.


  Maak melding

 14. Ik vind alle hierboven gegeven reacties van geen enkel niveau.

  In bepaalde landen op deze wereld wordt zeewater geziuverd tot drinkwater.En ook zeer vervuild rivierwater wordt na zuivering geconsumeerd. Waarom mag Venetiaan niet zeggen dat Suriname grote zoetwater reserves heeft.

  De man die Suriname uit de ellende heeft gehaald wordt zo gehaat dat hij als een fatsoenlijke staatshoofd zelfs niks over Suriname mag zeggen.

  De afgelopen 30 jaar heeft Suriname nog nooit zo goed voor gestaan als nu, maar Venetiaan krijgt de eer niet.

  Ik snap wel dat een deel van de bevolking hunkert naar de tijd van de onderdrukking, intimidatie en moord. Want dit deel van het volk wil weer garen gaan spinnen met zaken die het daglicht niet verdragen.

  Hierbij denk ik aan onder andere massale illegale geldwissel praktijken en drugstrafficing.

  Kortom dit deel van de bevolking heeft liever dat het slecht gaat met Suriname want in troebel water is het altijd goed vissen.

  Laten wij niet vergeten dat dankzij de regering Venetiaan dat Suriname het goed en beter is gaan doen. Suriname’s respect is terug. Het land wordt zelfs genoemd en geadviseerd in vakantiegidsen.

  Hoe was dat in de jaren 80 en 90 toen had het land niets te bieden zelfs een rol toilletpapier had men niet in de schappen van warenhuizen.

  Toen hadden alleen zwaar bewapende criminele soldaten die over uithingen.Op het vliegveld werd je door die gasten geintimideerd en zelfs beroofd. Je kon niets doen want zij beslisten over leven en dood.

  Kortom dit soort gruwelijkheden is men al vergeten.
  Ach Boute zei dat zo ‘Surinamers vergeten snel’. Daar heeft hij pijnlijk genoeg gelijk in.


  Maak melding

 15. de president venetiaan en de overige ministers lijden allemaal aan de zogenaamde praatziektes.weinig presteren door veel gepraat.

  als men echt vooruitgang wilt bereiken voor suriname,dan moet men niet op personen letten maar in het belang van land en volk.

  wat suriname nodig heeft,is een stabiele regering en geen wajang gelul.


  Maak melding

 16. Ik ben erg bly en dankbaar dat tydens de Surinaamse Revolutie onder Bouterse het volk geen honger heeft geleden. Alles, alles, zelfs lyken, waren volop, volop verkrygbaar. Thank you, onze landgenoten in Nederland en Amerika die ons nimmer, nimmer in de steek heben gelaten. Leve de revolutie.


  Maak melding

 17. Kortom dit soort gruwelijkheden is men al vergeten.
  Ach Boute zei dat zo ‘Surinamers vergeten snel’. Daar heeft hij pijnlijk genoeg gelijk in.

  Afro
  …….ER KOMT OORLOG jaja een binnenlandse oorlog in Para…en aan wie hebben wij dit de danken….jaja Opa RONALD…Somo probeert zijn domme hebzuchtige achterlijke brutaliteit in Para….maar ik als Paraan zal hem een les leren en als het moet gewoon helemaal in Paramaribo……poeroe fufuru nanga oplichterij gi ing.
  Om als domoor achterlijke dief met Opa Ronald de boel te belazeren.

  U ziet dit zijn de dingen..op het moment iemand zijn ogen open gaat en zijn verstand begint te werken komen liegers en bedriegers vervloekten naar boven drijven met Jorka-Supu en Wiesy Batra.
  Wat heeft Bouta met dit soort zaken te maken…waarom is Bouta verantwoordelijk voor de domheden van Front….e Afro heb jij niks te doen ga even lekker slapen in één van de vele cumacoisie’s die de NPS nog steeds in Paramaribo heeft laten staan hoor gwi go was yu skin…drapi…daarom no kon leg e leg uit liki wan law man…wat voor nep Afro ben jij…jij kan nooit een afro zijn jij bent gewoon een PIETERBAAS gemene lelijkerd jij.


  Maak melding

 18. @Brantimaka

  Kan kloppen maar liever iemand die veel praat en ook nog een aantal goede dingen doet dat iemand die constant leugens verspreid en uitsluitend de verkeerde dingen doet. En bijna uitsluitend met zijn eigen belang bezig is.


  Maak melding

 19. Klopt,Surinamers vergeten te snel.Ik wil “n evaluatie zien,van wat de revolutie heeft opgeleverd.Ik vraag mij af,wat er gebeurd zou zijn,als alle Surinamers in den vreemde,hadden geweigerd hun fam.in Su.te ondersteunen.Notabene dezelfde Surneds,die nu verketterd worden en zelfs opgelicht en bestolen worden.O ja,toen dronk men uit boterhamzakjes.Wacht even,toiletpapier werd gehalveerd verkocht.Maar ja dit miste men niet,want er waren genoeg dre/banablad.Droom zacht en van nieuwe slachtoffers.


  Maak melding

 20. Onze president is aan het slaapwandelen.Als hij nu pas wakker is dat Suriname een potentiele voedsel producent is, dan weet je hoe intelligent deze man is.Ik vraag me af of hij weet hoe je cassave of banaan moet telen.Schande en nog eens schande.Ik vraag me af over welke vruchtbare grond hij nog heeft.Heeft Suriname nog grond???Door VHP-ers weggepikt en wat nog over was, door Pindaman Paul en Brunsi.Als iemand een groot project wil opzetten, waar heb je dan nog grond beshikbaar??Venetiaan, neem een voorbeeld aan Senegal.Het zijn jouw soortgenoten, maar veel slimmer.De drive is er.Succes met je”landbouw sympathie”.


  Maak melding

 21. Slaapt deze president de hele wereld spreekt om een komende voedsel tekort en dan praat deze president om expertise en geld die men nodig heeft.Het land heeft gezegd alle mogelijkheden een van de grootste voedsel verzorgings landen in het Caribisch te worden zonder het importeren van kunstmest.Je kunt compost gebruiken, die kan je op volgende manier krijgen door al het huisafval van Paramaribo te composteren en dat gebeurd zeer goed er zijn bewijzen daarvoor je hoeft alleen naar de Nederlandse ambassade te gaan en daar vragen naar het Nederlandse bedrijf die met succes in Bangladesh werkzaam geweest is.Je kunt al het kaf van het rijst die in Nickerie verbrand wordt met het huisafval composteren en de boeren goed mest presenteren.Het is alleen een kwestie van willen en niet te veel nonsens praten.Landen als China,Zuid Korea en Qatar hebben reeds grote land arealen in Afrika,Asia en Latijn Amerika op gekocht om er daar landbouw uit te oefenen op grote schaal, die zeker mono cultuur landbouw wordt dat nadelig is voor deze landen die hun land verkopen.Deze land arealen worden met grote tractoren, zaaimachine en oogstmachine bewerkt zonder het gebruik van veel personeel, verder wordt het gebruik van kunstmest en andere bestrijdingsmiddelen voor ziekten overtreden daar men in deze landen het gebruik niet kan controleren.


  Maak melding

 22. Als je de huidige situatie in Suriname vergelijkt met de jaren 80, dan staat het land er inderdaad veel beter voor.
  Hulde voor dat wat de president heeft gepresteerd, hoewel hij het gezien de situatie in de jaren tachtig bijna niet slechter kon doen.

  Maar ja, een kinderhand is gauw gevuld, zou ik maar zeggen.
  Freedom for all, blij blij blij!!
  Weer 160 jaar terug in de geschiedenis. Na de afschaffing van de slavernij zijn ze nog anderhalve eeuw blijven feesten en vergeten voor structurele vooruitgang te zorgen. Alles was goed, als het maar geen slavernij was.
  Nu is alles goed, als het maar geen militaire onderdrukking is.

  Ook dit gedrag valt onder de fundamentele zaken die veranderd moeten worden.

  Er zijn altijd mensen die denken dat zij alleen weten hoe het volk zich voelt en de spreekbuis van het volk willen zijn.
  Volgens mij kan geen enkele Surinamer die de militaire onderdrukking heeft meegemaakt dat ooit vergeten. En ik weet zeker dat onder die Surinamers er ook heel veel zijn die verder willen, ongeacht hun politieke kleur of partijvoorkeur. Die mensen hebben geen zin in praatjes die voor de verre toekomst bestemd zijn, maar in daden die de hedendaagse problemen oplossen. Want die zijn er genoeg.

  Tot die tijd, keep on dreaming.


  Maak melding

 23. @16 en @19

  Op zich is het een ” interessant” idee van onze Pres. Echter, alleen iets roepen en er verder 0,0 (nul komma nul) aan doen, dat kan iedereen….

  Check bijv pres Obama, hoe die zit te ” vechten” om ” zijn” Health Care reform door het parlement te loodsen.

  Begrijpen jullie dan dat mensen bij dit idee van Ronald Venetiaan dan een beetje ” misselijk” worden.

  En please, please, please, stick to vthe facts…haal AUB Bouterse er NOOIT meer bij, want dat doen wij toch ook niet? Die heeft er niks mee te maken.

  Ik vind Venetiaan de SLECHTSTE President van het land. Hij doet geen ene malle M, dan alleen POLITIEK te bedrijven. Suriname had 10 jaar verder kunnen zijn!


  Maak melding

 24. in de jaren 50, 60,en 70 waren veel surinaamse produkten te koop in nederland zoals de sinasappel, banaan en ga zomaar door waar zijn ze gebleven ?? waarschijnlijk worden ze niet meer geplukt omdat er geen mensen zijn die dit willen doen voor een uitbuitersloontje
  Waar een wil is, is een weg, in surinamen zijn ze de weg nog aan het zoeken.


  Maak melding

 25. Voorgaande reacties voornamelijk als kansarm te typeren. Ja, wat moet je dan ook als je niet deugd. Je klep zo wijd mogelijk opentrekken op zulke waterkant fora over mensen die wel politiek willen bedrijven.

  Als al die azijnpissers hierboven elkaar eens opzochten en een politieke vuist maken dan was het wel op z’n minst nuttig geweest.

  Maar ja, zo zie je maar weer wie werkelijk de ballen in de broek heeft hangen en wie niet.

  De boodschap aan deze kansarmen, blijf maar slaafs je witte steun ontvangen en ga door met blaffen van achter je pc. Naar suriname zul je waarschijnlijk ook niet meer kunnen met karig verstand en dus karig inkomen, geen passage.

  BLIJF VOORAL BLAFFEN!!!!

  ;;;;;—-)))))

  PINAMAN e njan PINAMAN


  Maak melding

 26. Zucht, allemaal commentaren, zonder dat iemand zijn handen uit de mouwen steekt, ik ben een aantal jaren geleden begonnen met moderne tuinbouw in Nickerie, belangstelling van overheid is 0,0 maar omdat wij onze eigen grond hebben en geen vergunning nodig hebben, hebben we geen last van ze. Eigen geld erin gestopt, niet gewacht op subsidies of andere steun. En dan te bedenken dat ik Nederlander ben en tot een aantal jaren terug geen band met Suriname. Ik werk samen met twee Surinamers op voet van gelijkheid, betrouwbare mensen. Jammer dat de meeste mensen op dit forum klagen, maar nooit geld ergens in willen stoppen, want dat moet altijd de Surinaamse overheid doen, nooit de (Ned)Surinamers zelf. En land, land is er genoeg, je moet alleen een lange adem hebben en bereid zijn te investeren, niets komt vanzelf.


  Maak melding

 27. En Suriname is een Paradijs !

  en nu naar de muziek van de dag want aan toekomstmuziek hebben we niets !
  Of is meneer op een verkapte manier aan het bedelen ?

  Wat willen de padiboeren om te kunnen zaaien ? ik herinner me ook vaag iets van Guyanese rijst enzo !!

  Vene ik ben het roerend met je eens .Voor alles is er Geld en Expertise nodig .

  Geld hou je “over” door bijv te stoppen om incompetente politici op snoepreis te
  sturen(Solidair met de bevolking).

  Geld verdien je door producten te verkopen !

  goud ? ik bedoel niet wegegeven !

  Expertise ? waar zijn de deskundigen dan ?

  Begin met ,jouw bedelaarsmantel af te zetten en leer Surinamers (Diegene die het nog niet doorhebben) te geloven in eigen kunnen.

  Meneer hierboven heeft het over genoeg land .
  Terecht ja ,klopt !

  Mischien kun je aan het forum hier uitleggen hoe lang jullie adem was en en wat jouw aandeel in het partnership is ?


  Maak melding

 28. @cpegberts

  Ik heb respect voor je, dat je dit zo vanaf niets opbouwt! Ik ben benieuwd of je nu al in staat bent jaarlijks tonnen aan bepaalde groente en fruit gegarandeerd te exporteren (mag je me mailen op dino_vliet en dan @yahoo.com:-)

  Zonder steun van de overheid zal Suriname er niet in slagen een belangrijke voedselproducent te worden.

  De regering moet condities scheppen om deze droom te realiseren, anders blijft het een loze kreet. En dat is mijn grootste kritiek op deze President. Er komen (te)veel loze kreten uit zijn mond.


  Maak melding

 29. @23
  Dit vind ik een goed idee van jou om op zijn eentjes met de landbouw in Nickerie te beginnen.Ik zou graag meer mensen willen zien deze stappen te nemen.Het is precies zo wat je daar over schrijft het wachten op de staat.Voor een jaar of 5 geleden was ik in Suriname en het was in de regentijd zo waren alle straten in het oosten van Paramaribo onder water de sloten waren vol dus kon het water geen mogelijkheid hebben verder te stromen ik zag toen als je de troep die in de sloten lag een beetje op zei kunt krijgen dan bestond er de mogelijkheid het water verder te laten stromen.In de buurt waar ik mij bevond vroeg ik de mensen als een van hun een schop of iets anders hadden mij mee te helpen? toen zijden ze meneer dat gaat u niet doen dat moet de staat doen,maar er kwam toen een man met een schop en wij gingen samen werken ik met de schop en hij met een stok en het duurde niet lang dan hadden wij al het water verder laten stromen en tevens het water op de straten in de sloten.Toen zij ik tegen ze de staat zijn jullie alemaal en jullie moeten zien dat de sloten schoon blijven.


  Maak melding

 30. deze man moet niet over zulke issues praten.
  Hij moet meer over gironummers enzz praten.
  Want landbouw is voor deze groep niet weggelegd omdat ze er geen kaas van hebben gegeten.


  Maak melding

 31. President Venetiaan heeft last van psychoses.De uitspraken van de man laten zien dat hij geestelijk labiel is en leeft in een droomwereld van fantasien.Fantasien zijn goed zolang men deze waar wilt maken.Luister maar eens naar de tekst van het lied ‘Fantasy’ van Earth Wind and Fire.”Make yours dreams come true” zingen deze hoogbegaafde muziekanten in het lied Fantasy.

  Venetiaan onderneem aktie.Neem contact met de Verenigde Naties.Laat de VN grote arealen grond beplanten in Suriname voor de voedselproductie voor gebieden in de wereld waar de oogsten mislukken.Zet de Surinaamse VN ambassadeur aan het werk.Zo kan ik nog meer mogelijkheden opnoemen.

  Drs.


  Maak melding

 32. Verbeter de wereld begin bij jezelf!!!!Velen hebben een stukje grond om hun huis of zelfs een groot perceel,dus kijk niet naar de buurman en plant,zaai zelf wat(groente,fruit) er is altijd een zaadje te vinden.op den duur kan je ruilen met een ander die niet op de overheid zit te wachetn. Eigen produkten,onbespoten(je hebt zelf zicht op.Kostenbesparend,zodat je geld voor andere dingen overhebt.Gebruik een diepvries voor de overige groenten etc.voor hulp in nood bij weersomstandigheden.Niets nieuws voor degenen die dit al jaren doen.Voor de luilakken onder ons die hun kostbare tijd goed kunnen gebruiken i.p.v.feesten,shoppen met de kinderen bij fatfood,fastfood zaken.composteer je groenten en fruitresten.Wat een vreugde ,wat een zegen wat een rijkdom als je de tijd ervoor neem.Als zo iemand zijn winst besteed om huis zoetjesaan te verbouwen of prioriteiten stelt,dan hoeft een ander niet jaloers om te worden en zich aftevragen,waar doet die het van.Beter een goed dak boven je hoofd,dan een auto naast een krot zou ik zeggen. dus luilakken”:wacht niet de-regering.leen niet onnodig bij familie en hou de broekriem strak aan.wacht ook vooral niet op hulp uit nederland,want die hebben daar ook geen geldboom.
  mouwsie


  Maak melding

 33. “Venetiaan: Suriname potentiële voedselproducent”

  Tuurlijk vene, tuurlijk heeft Suriname de potentie, alleen hebben we een regering nodig die de voorwaarden schept, een goede investeringswetgeving bijvoorbeeld.

  Wat heeft front precies gedaan om die voorwaarden te scheppen.

  Heeft front een landbouwbeleid, zo ja, hoe ziet die eruit, wat is het doel?

  Hebben jullie niets geleerd van de Guyanese landbouwbeleid, ja die hebben een, waarom zijn Surinaamse rijstboeren uitgeweken naar Guyana?


  Maak melding

 34. waarom heeft guyana suriname nu ingehaald op bijna alle gebieden toen ik in surinaame woonde kwamen guyanesen naar suriname omdat suriname beter was dan guyana op heel veel gebieden na 1980 is dit alles tot het verleden gaan behoren rara hoe kom dat ?? mss kan nummer 40 de lezers antwoord geven op deze vraag want hij is de pesrsoon die de militaire periode romantiseert.


  Maak melding

 35. 1980 is voor zovele paljassen een grote trauma. En het is die trauma, die de daadwerkelijke ontwikkeling van het land on hold houdt. Pijpie DU, NPS wil samenwerken met de NDP en niet omgekeerd, “hoe vindt je dat?”
  Alle jarenlange raddraaierij ten spijt.


  Maak melding

 36. ben je weer uit jou hol gekropen pinto of uit jou hangmat?? mensen als jou pinto hebben toch geen gevoel in hun donder daarom vind jij de massaslachting in fort zelandia en moi wana incidenten wat voor (mens) ben mi boi ?


  Maak melding

 37. There are some fascinating points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart.

  There may be some validity but I’ll take maintain opinion until I look into it

  further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as

  nicely


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.