Suriname denkt nog niet aan import A H1N1-vaccin

2

PARAMARIBO, 17 nov – De autoriteiten denken er voorlopig niet aan het nieuwe A H1N1-vaccin te importeren. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. De situatie rond het virus is vrij stabiel. De laatste labresultaten wijzen niet op verdere verspreiding.

Geen van de naar Trinidad verzonden monsters is positief getest. Hoewel een volgende besmettingsgolf niet wordt uitgesloten, is aankoop van het vaccin nog even geen optie. “Met de introductie van het vaccin in Suriname wordt nog gewacht tot goedkeuring door de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie, red.) voor verspreiding van het vaccin”, meldt Volksgezondheid. Dat kan nog even duren.

De WHO voert nog een serie testen uit. Bij goedkeuring moet Suriname zijn aankoop regelen via de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie. Intussen is wel een partij griepvaccins ingevlogen. Distributie en toediening geschieden op grond van een aantal criteria. De eerste besmettingen werden vastgesteld bij het nationaal volleybalteam dat net een trip naar Trinidad achter de rug had.

2 REACTIES

  1. natuurlijk, een heel goedkoop praatje, je burger mogen dus lekker stikken, en je hebt ze liever dood dan levend, maar geld er wel genoeg om met de nieuwe airbus regerings reisje te maken om geld te smeken voor de zgn. natuurbehoud van suriname…


    Maak melding

  2. ik denk dat suriname weinig info heeft over de swine flu.dat vaccin is puur vergif.er is over de hele wereld protesten tegen .die vaccin is op zich zelf een killer.ik zou maar uitzieken ,maar geen vaccin.hier in australia hebben wij ook mee te maken.maar op vrijwillige basis.ik vraag mij af of suriname goed weet waar ze aan gaan beginnen,als het zover is.say no to the swine flu vaccin.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.