Feestelijke opening van Prey Skoro’s in Suriname

1

PARAMARIBO, 17 nov – Gisteren zijn in Suriname de Prey Skoro’s (voorscholen/peuterspeelzalen) OS 2 Geyersvlijt en Kottomissie feestelijk geopend. De peuters van Prey Skoro OS 2 Geyersvlijt openden de dag met het nationale volkslied. Na het formele gedeelte zijn de genodigden onder begeleiding van een brassband naar Prey Skoro Kottomissie gelopen, alwaar de minister van Sociale Zaken en Volkhuisvesting de Prey Skoro opende.

Alle sprekers lieten zich nogmaals uit over het belang van de Prey Skoro, waar kinderen centraal staan en waar zij door enthousiaste leidsters worden gestimuleerd in hun ontwikkeling in een uitdagende omgeving. De samenwerking tussen de verschillende partijen en de afstemming met het speelleerplan van de kleuterscholen is van essentieel belang hierin.

In 2010 zullen Combiwel en Saga Interproject met ondersteuning van de Dienst Maatschappelijk Ontwikkeling Amsterdam de Prey Skoro’s uitbreiden bij OS Jarikaba en de Humgerdschool. Voor meer informatie over de Prey Skoro kunt u contact opnemen met Yvonne Karels-Helslijnen via y.karels@saga-interproject.com.
Feestelijke opening van Prey Skoro's in Suriname

1 REACTIE

 1. Speelschool!

  Het nut van een speelschool is dat kinderen al spelend sociale vaardigheden ontwikkelen.
  Kinderen moeten spelen! Maar kinderen moeten vooral met alle soorten andere kinderen kunnen spelen om de verdraagzaamheid te bevorderen. Ga de fout dus niet in om speelscholen voor kreolen appart voor javanen of hindustanen of indianen te maken.
  Dan mis je een belangrijke slag die je in een multi-etnisch land als SME moet winnen.
  Verder is het een heel mooi plan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.