‘Nieuwe’ SLM Airbus A340 op Schiphol aangekomen

34

De nieuwe Airbus A340-300 van Surinam Airways (SLM) is vrijdag van Parijs overgevlogen naar Schiphol. Het vliegtuig, dat tot voor kort in dienst van Air France was, zal na enkele trainingen en een laatste hand aan het papierwerk later deze maand naar Suriname worden gevlogen meldt Luchtvaartnieuws.nl.

De Airbus A340-300 zal op zijn vroegst op 27 november in gebruik wordt genomen, meldde Clyde Cairo van de SLM aan Luchtvaartnieuws.nl. De A340, die door de SLM wordt geleasd van ILFC, vervangt binnenkort de Boeing 747-300 die de Surinaamse luchtvaartmaatschappij sinds 2004 gebruikt op de route Amsterdam-Paramaribo.

Kijk voor foto’s en meer informatie hierover op Luchtvaartnieuws.nl..

34 REACTIES

 1. Onafhankelijk!

  Op 26 november vliegt de 747-300 voor het laatst voor de SLM en is vanaf die datum onafhankelijk van Surinaamse klagers.
  De vele veilige vlieguren met DE 747-300 maken het de moeite waard om te zeggen: DANKJEWEL! Het gaat de 747-300 verder goed, waar die ook terecht komt.


  Maak melding

 2. Het vliegen met een Airbus verlangt een wezenlijk andere discipline dan het vliegen met een Boeing. Daarom heb ik wat twijfels bij de zinsnede “enkele trainingen”….


  Maak melding

 3. proficiat jesserun,
  dit had je voorganger ook moeten doen maar nee ondanks alle goede adviezen moest hij kopen.leasen is dat ding.nu nog de transparantie en we hebben een wereldbedrijf
  met een nieuwe zoon van mamma sranan erbij, zonder transparantie geen zoon.
  dan behoor je tot de krabboes die in de rij staan om andermans zweet en bloed op te drinken.
  a bigi odi jesserun


  Maak melding

 4. Het leek mij verstandig van de redactie van Waterkant.net om het woord “nieuwe” niet aan de kop van dit artikel toe te voegen, omdat het de suggestie wekt dat het om een splinternieuw vliegtuig zou gaan. Terwijl ik uit andere bronnen heb vernomen dat de aangeschafte Airbus 340-300 al 16 jaar oud is.


  Maak melding

 5. Mooi toestel van net 15 jaar oud. Jonger dan alle kisten waarmee de KLM op suriname vliegt in elk geval en het jongste toestel waar de SLM ooit mee heeft gevlogen onder surinaamse registratie.

  Van harte SLM en succes met de modernisering van de vloot


  Maak melding

 6. Het doet me elke keer weer wat om een dergelijk toestel in SLM kleuren te zien. Nu hoop ik dat ze de operationele kosten verder verlagen door te snijden in het personeelsbestand. Misschien dat de ticketprijzen dan eindelijk zullen dalen. Ik wacht ’t wel af.


  Maak melding

 7. Ik heb 15 november jl. nog in een A320 van Air Berlin gezeten van Antalya naar Dusseldorf. Op zich een erg stabiel toestel alleen bij turbulentie voel je echt de schokken meer als bij de Boeing 747 vind ik. De leren stoelen waren lekker comfortabel 3 links en 3 rechts, veel beenruimte. Als die A340 hetzelfde is dan is het geen slecht toestel.

  Los van het feit dat je vaker negatieve berichten hoort van airbussen dan van boeings. We zien het wel. Ik wens SLM succes ermee.


  Maak melding

 8. @ Isri: Klik eens op de link onderaan het bericht: luchtvaartnieuws.nl. Daar zie je foto’s van de nieuwe vogel van SLM in al zijn glorie, compleet in de kleuren van SLM, landen op Schiphol.


  Maak melding

 9. Weer zo een domme reaktie van nummer 6,die B747-300 heeft al die tijd wel een ieder veilig naar zijn of haar bestemming gebracht.
  In de luchtvaart heb je vaker vertragingen en nummer 6 denkt dat het alleen bij de SLM zo is,echt niet normaal zo een reaktie.


  Maak melding

 10. Inderdaad ik vind nieuwe tussen haakjes misleidend in de tekst.
  Waarom vermeldt je niet dat het een 15 jaar oude toestel is?
  Kan me vinden in de bewering van flying,pedro a-340.


  Maak melding

 11. ik vind het wel leuk alle maal van harte er mee maar ik vind het zelf wel een beetje klein en met aldie kilos van die koffers
  en in deze vlieg tuig gaat al wijnig brandstof in en wij surinamers zijn al ijgenwijs met onze kilos je mag 35 maar de meeste smokkelen wel wat meer en het is 9000 duisend klometers ik weet het niet ik ga zelf ook de 29 ste met deze nieuwe vliegtuig


  Maak melding

 12. En ik hoop ook dat er veel meer surinamers naar su gaan ipv. die bakras.
  Vel succes in ieder geval slm ik ben benieuwd dit ook afloopt.
  En oh ja er wacht en warm onthaal in su.
  Wat gaat dit weer kosten! ?

  A tang o


  Maak melding

 13. 35kg???
  Ik dacht dat we 25 mee mochten nemen met de SLM.

  De A340 schijnt wel iets langzamer te vliegen dan de 747 dus de vlucht kan een half uurtje langer duren. Ben benieuwd of alle stoelen een en eigen tv schermpje hebben. Maakt de vlucht zoveel aangenamer


  Maak melding

 14. Ik had begrepen dat de S.L.M een “SPLITERNIEUWE” vliegtuig zou aanschaffen. Maar kan nu over de “FINANCIELE SITUATIE” enigszins begrijpen dat na de vondst van KILO’S cocaine in de 737-400 op schiphol wellicht “NIET LANGER VERANTWOORD WAS OM DIT TE BLIJVEN DOEN” DUS DAN MAAR EEN IN HUUR NEMEN.


  Maak melding

 15. Luchtvaartmaatschappijen die vliegen met de A340-300
  Aerolineas Argentinas
  Air China
  Air Comet
  Air France
  Air Mauritius
  Air Tahiti Nui
  Cathay Pacific
  Emirates Airline Etihad Airways
  Finnair
  Gulf Air
  Iberia
  Kuwait Airways
  Lufthansa
  Olympic Airlines
  Philippine Airlines Qatar
  SAS
  South African Airways
  Surinam Airways
  SriLankan Airlines
  Swiss International Airlines
  TAP – Air Portugal
  Turkish Airlines


  Maak melding

 16. De A340-300 is een viermotorig verkeersvliegtuig voor de lange afstanden. Het vliegtuig werd tegelijk met de A330 ontwikkeld en heeft ook duidelijke overeenkomsten. Het vliegtuig is geschikt om 375 tot 440 passagiers te vervoeren over een afstand van ongeveer 11.500 kilometer. De meeste maatschappijen die met dit type vliegen, hebben echter een configuratie waarin plaats is voor 295 passagiers. Het vliegbereik betreft dan 13.500 kilometer.
  De eerste A340-300, met het registratienummer F-WWJH, maakte haar eerste vlucht op 25 augustus 1995. Acht maanden later (op 17 april 1996) werd de eerste A340-300 aan “lauch customer” Singapore Airlines geleverd. De A340-300 onderscheidt zich met haar voorganger (dit is de A340-200) door een langere romp en een hoger start- en landingsgewicht. Een nadeel van de A340-300 is echter het kleinere vliegbereik. Maar dit werd opgevangen door de productie van de A340-313X. Dit type heeft vrijwel exact dezelfde vliegeigenschappen maar heeft weer betere prestaties dan zowel de A340-200 en de A340-300. De A340-313X wordt momenteel nog steeds gebouwd. Het vermogen bij de eerste A340-300’s werd geleverd door de CFM56-5C2, de nieuwere A340-313X al door de CFM56-5CM. Deze motor levert 34.000 lb vermogen waardoor het startgewicht op ruim 270.000 kg komt te liggen. De cockpit is vrijwel hetzelfde als de A330. Het enige verschil is de viervoudige uitvoering van de motoren.


  Maak melding

 17. Incidenten en ongevallen

  Tot op heden (begin 2006) zijn er met de Airbus A340 geen ongelukken gebeurd waarbij dodelijke slachtoffers waren te betreuren. Op 2 augustus 2005 gleed Air France Vlucht 358, een A340-300, op luchthaven Pearson in Toronto van de landingsbaan. Bij de evacuatie van het vliegtuig raakten enkele tientallen passagiers licht gewond.


  Maak melding

 18. Wel jammer van de fout in het spuitwerk (detail) en de domme reacties van enkelen hier. We zien in ieder geval progressie bij de SLM en de rest van Su. Het belangrijkste vind ik nog steeds dat de ticketprijzen aanzienlijk omlaag moeten.


  Maak melding

 19. om even te reageren op de 20ste wees blij dat er zoveel bakra’s komen het levert mooi geld op,al die toeristen. verder is de “oude slm”een hele goeie, we hebben er vaker mee gevlogen en nooit iets raars meegemaakt en de service is ook prima. ik wacht wel af, wat de air bus betreft. ik ga niet iets bevooroordelen.


  Maak melding

 20. ai sranang god bless you en gefeliciteerd mr jessrun met je aanwinst en heel goeie beslissing
  geweest komt ten goede voor het volk en suriname
  heel veel succes.


  Maak melding

 21. ik vind het leuk om te zien dat su voor uit komt met ze vliegtuigen. maar ik vond de boeing wel beer omdat het veel meer mensen kon vervoeren dus meer kans, en de boeing747-300 gaat veel sneller. de airbus is wel luxer maar de maatschappij weet wat ze doen en ik wag wel af.
  gado bless sranang. sranang na nomru1


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.