Toch vervanger Bouterse in parlement Suriname

13

PARAMARIBO, 29 okt – Oud-legerleider Desi Bouterse wordt toch vervangen als lid van het parlement. Dit meldt Dagblad Suriname. De strategie van de Nationale Democratische Partij, NDP, om geen vervanger aan te wijzen is de grond ingeboord. Verantwoordelijk is partijlid Rudi Balker.

Balker heeft zich tegen afspraken in bereid verklaard Bouterse te vervangen. De verkiezingsautoriteiten handelen de formaliteiten inmiddels af. De NDP moet nog bekomen van de verrassing. “Dit is de hoogste vorm van verraad”, zegt partijtopper Edwin Heuvel. Balker had eerder aangegeven Bouterse niet te zullen vervangen nadat die uit het parlement was gezet.

Bouterse had ruim een jaar niet deelgenomen aan parlementsvergaderingen. Volgens de grondwet mag een lid van het parlement hooguit vijf maanden wegblijven. De partij protesteerde vergeefs. Uiteindelijk werd besloten geen vervanger aan te wijzen. Hetzelfde principe gold de vervanging van de later overleden Kenneth Moenne. Rudi Balker wordt de vijftigste parlementariër.

13 REACTIES

 1. Dan moet ik zeggen die Balker is een zeer slecht mens om anderen in de steek te laten.
  Hij is een zeer gevaarlijke boy.
  Zeer geschikt als wortel met tak en al vernietiger.
  U Kent deze mensen uit het verleden…zij staan bekand als REDI-MUZU…levensgevaarlijk omdat niemand hem zal vertrouwen.

  Maar ze zullen hem steeds gebruiken en blijven misbruiken.
  NOOIT GOED VOOR EEN SAMENLEVING.


  Maak melding

 2. Uit elkaar vallen.

  Zulk soort gebeurtenissen zijn tekens dat er scheuren komen in een partij of organisatie.
  De parij begint al heel vroeg uit elkaar te vallen want Balker staat niet alleen. NDP heeft hier zelf omgevraagd door geen vervanger aan te wijzen. Doen ze dat wel, dan is de kans groot dat er geen scheuren in de partij hieromtrent komen.
  Eigen schuld, dikke bult.


  Maak melding

 3. hahaahahah ik moet echt lachen om dit bericht,je kan duidelijk zien dat de ndp een een partij is die niet te vertrouwen is liegers bedriegers zijn ze deze mensen hebben een hele dure reis gemaakt naar afrika om hun zelf en suriname voor schut te zetten uiteindelijk blijkt dat bouterse terecht uit het parlement is getrapt.


  Maak melding

 4. Een voorschot van de (poppenkast) saamhorigheid die wij zullen beleven wanneer
  de sleutel in het slot valt te Santo Boma.
  De boef hoort achter slot en grendel en
  de samenleving kan aan haar toekomst
  werken.


  Maak melding

 5. Je moet het bekijken van uit broekzak oogpunt. Rudi heeft het niet zo breed de komende 8 maanden kan hij wat meer geld vangen om zich zelf eens te verwennen. hij gaat tenminste verschijnen in het huis van het volk,waar hij direkter de problemen kan aankaarten. terwijl Desi dat 4 jaren verzuimd heeft te doen. Op wie gaan we dan stemmen Rudi of Desi.

  sosolobi


  Maak melding

 6. Hahahaha hoor al die doemdenkers maar, zonder erbij na te denken, zelf uiteenvallen van NDP zou zijn geopperd.

  Rudi zit/zat op een onverkiesbare plaats op de lijst NDP tijdens de vorige verkiezingen, stel dat hij op plaats 50 zat, nu wil niemand voor hem plaats nemen dus doet hij dat, het kan zelf zo zijn dat deze Rudi misschien niet eens meer bij de NDP zit maar omdat hij op de lijst zit wordt uiteindelijk ook hem gevraagd als Bouterse te vervangen, de lijst wordt gewoon netjes afgewerkt.

  De vraag blijft dus wat hij daar gaat doen want in de NDP fractie hoeven ze hem niet toe te laten, stemmen met front hoeft niet want ze hebben al een meerderheid dus die ene stem kan ze gestolen worden, dus rest nog alleen belastinggeld verdienen.


  Maak melding

 7. Nee.. nee.. nee… R.Balker…hij weet niet wat hij de zwartman aandoet.
  Een bewijs al zou de Sint komen…R.Balker..stop jouw als zwartman gewoon in de zak.

  De zak van Sinterklaas daarin speelt Pieterbaas de baas zo ik zeggen.

  Men moet nu gaan uitkijken daar in Su…dit is Redi-Musu gedrag…levensgevaarlijk natuurlijk als jij een zwartman niet kan vertrouwen.
  Zwartman kijkuit..dit is verval.


  Maak melding

 8. Na Mi,

  Ik ben onpartijdig. Dus zie het als een bel die gaat rinkelen wanneer rotsen afbrokkelen.
  Je kan het verdedigen met hart en ziel, maar verbergen kan je het niet.
  Balker heeft hoedanook een kleine achterban die aan het twijfelen gaat de komende verkiezingen. Dat heet afbrokkelen of uit elkaar vallen.


  Maak melding

 9. DAS

  “De wens is de moeder van de gedachte”,

  Terwijl jij het dus vanuit een ideologische kant bekijkt en dus afbrokkeling ziet, weet de rest dat het gewoon een broekzak verhaal en verraad is. Verraders worden nooit beloond moi boi.

  Al die ontevreden fronters en jeugdigen die nu pas mogen stemmen zullen voor NDP gaan, dat heet aanwas.


  Maak melding

 10. wedden waneer het zover is dat de ndp uitelkaar valt dat het buitenland de schuld krijgt.@ nummer 8 hou jij a.u.b op met anderen beschuldigen van doemdenken want dat doen de aanhangers van bouterse elke dag hier jij bent toch één van de aanvoerders


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.