Rusland: Surinaamse reizigers verdienen beter

19

PARAMARIBO, 29 okt – Surinaamse reizigers hebben recht op een menswaardige behandeling op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Dat hijzelf het slachtoffer is geworden van onbehoorlijk gedrag van personeel op de luchthaven, is een vingerwijzing.

Afspraken over hoe om te gaan met reizigers uit Suriname worden niet nageleefd. Nu blijken zelfs hoogwaardigheidsbekleders niet zeker te zijn. “Het gaat dus niet alleen om ministers. Elke Surinamer moet daar behoorlijk behandeld worden. Het probleem is dat er geen eenduidig beleid is op Schiphol”, zegt Rusland. Protocols veranderen van de ene dag op de andere.

Dat moet ook de reden zijn geweest voor de fouillering in bijzijn van een ambtenaar van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Protest heeft niet mogen baten. De metaalscan waar Rusland doorheen moest, sloeg eerst aan en later niet meer toen hij zijn schoenen uitdeed. “De regel is dat je dan door mag lopen. Maar die meneer vond dat hij moest doorgaan.”

19 REACTIES

 1. Allemaal gezeur. De vraag is: Wat zal deze regering doen om een duidelijk signaal te sturen richting Nederland, dat dit niet wordt geaccepteerd? Antwoord: Zoals gewoonlijk : NIETS!


  Maak melding

 2. wat is uw vervolg actie minister.
  komt er weer een delegatie uit nl?
  alleen maar ka kramen jullie uit.
  laat het volk zien eens een keertje zien wie je bent.


  Maak melding

 3. Surinamers doen het veel erger op Zanderij. Vroeger hadden we aparte hokken voor vrouwen en lieve dames die het werk deden. Nu betasten die vieze kerels onze vrouwen en dochters. Kijk eerst naar jullie zelf. Respect moet je verdienen!


  Maak melding

 4. Goed voor je Rusland. Ik heb niets tegen de 100% controle. Maar het moet wel op een humane manier. Hier is men al jaren bij de Surinaamse regering over aan het klagen. Maar ze doen niets. Nu een minister zelf het slachtoffer van is geworden gaan ze er mechien wat aan doen.

  Ik rust


  Maak melding

 5. POTVER- 3!
  Zelfs Limbo zat een half uur te jeremineren op Skyradio over het Schiphol-incident! Nu weten we het wel, er gebeurd genoeg in het land wat echte aandacht verdient, dit `gezeur`wordt gebruikt om de aandacht af te leiden, Deze onzin laat maar weer `ns zien hoe onderontwikkelt Suriname is om zich bezig te houden met onbenulligheden,Go to work ministers! Odi, Wakaman


  Maak melding

 6. Dhr.Rusland is de zoveelste minister die het meemaakt,hoeveel ministers nog voordat iemand eindelijk op staatIk word nu een beetje moe van alle praatjes,hoe lang is men al bezig om iets te veranderen.Vene moet een voorbeeld nemen van de president van Guyana,die heeft tenminste ballen en neemt het op voor zijn land,niet zo lang terug tijdens een conferentie van de Caricom heeft hij duidelijk laten merken dat geen enkel Europees land hem de les komt voorlezen,hoe lang is men al bezig maar nog steeds geen resultaat.
  Laat me denken aan 2 kokers die gelegd moesten worden op een hele drukke kruising aan de Indira Gandhiweg ,het heeft precies 3 jaar geduurd voordat men klaar was met die klus.Typisch Suriname,over Suriname als Land kan ik niet slecht praten(ik ga geregeld chillen via een omweg),maar Suriname met de huidige regering,boi je word van alle kanten genaaid en wij maar klagen.Over de ticket prijzen hoor ik mijn hele leven lang klachten maar niemand die wat doet,hoe lang nog.Ik zie voorlopig niemand die Suriname echt binnen 50 jaar vooruit gaat brengen.We moeten iemand in Suriname hebben met BALLEN en niet iemand van wie de hele familie de nederlandse nationaliteit bezit en papa alleen de surinaamse.(Kindertjes het gaat binnekort niet zo goed gaan met Suriname,kom we vertrekken)Hoe kunnen zulke mensen het menen met Suriname.Een ieder kan schreeuwen dat Surinamers het beter verdienen,maar niemand die wat doet,gaat erg makkelijk ,o ja ik was vergeten dat alles relax is in Suriname,wat hoor ik de mensen hier vaak zeggen op waterkant,je word niet geleefd in suriname,dan maar niet klagen als iets je overkomt in het buitenland want de regering van suriname die doet toch niks,ze zijn bezig te relaxen(sorry chillen)


  Maak melding

 7. het probleem dat wij surinamers hebben,is dat wij de barmhartige samaritaan willen uithangen.

  als dit het geval mocht zijn,dan heeft de minister volkomen gelijk.ik kan u zeggen dat de heren op schiphol heel lang blij zijn om post te vatten waar de surinamers langs moeten gewoon te gek met al die kinderachtige vragen.dit vind ik persoonlijk een heel slap gelul.

  niet veel praten maar serieus handelen man. wij surinamers worden te vaak op schiphol gekleineerd.er moet nu een einde aankomen, zoniet het zelfde op de jap luchthaven.

  gewoon hard terug slaan.
  dat na tori.


  Maak melding

 8. Wanneer gaan de Surinaamse ministers zich eens met zinnige zaken bezighouden? Er is nog genoeg te doen in ons mooie land terwijl er al jarenlang nutteloze energie aan Schiphol wordt besteed. We zijn nog steeds een ontwikkelingsland, ga eens aan het werk!


  Maak melding

 9. Nu hr. Rusland zelf geconfronteerd is met de 100% cotrole vindt hij “INEENS” dat het anders moet op schiphol. Maar de heer Rusland vergeet “dat de 100 % controle aan hunzelf te wijten is”. Als hij meent dat het anders moet dan moet hij met zijn “team in de regering” dusdanig maatregelen treffen, zosat er geen cocainde de luchthaven zanderij passeert.(bijv. 100% controle op zanderij voor vertrek). Hoop de de douaniers op schilhol de heren “VENETIAAN EN SARDJOE uitkleden en “HUN GATEN” inspecteren of zij ook verboden spul bij zich hebben.
  Denk dat er dan “misschien” hunnerzijs maatregelen zullen worden getroffen.


  Maak melding

 10. Het bewijs wordt tijdens elke vlucht wederom bevestigd, dat de 100% controle noodzakelijk is. Dus waar heeft deze minister het over. Gezeur op niets af, lijkt mij.


  Maak melding

 11. Suriname is een kolonie van Nederland (geweest). Wij zijn slaven van nederland. (geweest)
  We hebben geen zelfrespect, hoe wil je dan respect ontvangen van nederland en andere landen.

  Eerst moet in Suriname alle drugs griminelen die drugs naar Nederland via de Johan Adolf luchthaven vervoeren uitgebannen worden.

  Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er cocaine in een vliegtuig gevonden wordt.
  De gewone reiziger komt toch niet zomaar in zo’n vliegtuig binnen.

  Het zijn de medewerkers ,de duane, de schoonmakers(sters) ,werktuigbouwkundigen,piloten stewards en stewardessen , de militairen, die zijn de schuldigen.

  Dus ik vind het heeeeeeeel goed dat dit dhr Rusland is overkomen. Misschien zullen ze hun huiswerk in Suriname maken.

  Ze moeten het ook met venitiaan en adjoja en al hun consorten doen dan gaan ze zandereij maar doorlichten en alle rotte appels eruit gooien.

  alfa


  Maak melding

 12. minister rusland praat maar nu hebt jij gezien wat wij memaken als we van uit suriname komen of soms richting suriname gaat. Nu dat je ze zelf hebt megemaakt wat kan je voor suriname betekenen want het heeft niks met surinamers temaken het heeft met het land te maken. het land heeft een slechte naam volgens NL iedereeen die van uit suriname komt kan drugs meenemen maakt niks uit welk bevolking je bent iedereen kan verdacht uit zien soms is het waarheid om te horen.
  dus die minister maakt alleen herrie voor niks hij kan toch geen shit betekenen voor het land en volk en toeristen.

  alleen maar zakken vullers 1 ding is wel aan ons surinamers te wijten wij hebben het zoveer laten komen. dat betekent omdat wij weten dat mensen drugs hebben en laten hun toch door gaan met het vervoeren. die mensen van schiphol doen alleen maar hun werk wat soms vervelend kan zijn. we moeten het gewoon even slikken hoe zoet of zuur het is.

  i Wont to make change in SURIMARIBO


  Maak melding

 13. De waarheid is en soms gewoon hard om te horen.
  Wat wil minister Rusland doen voor suriname.
  Wat kan minister Rusland doen voor Suriname.

  Wil minister rusland iets doen voor suriname.
  Kan minister rusland iets doen voor suriname.

  Uit eindelijk kan of hij of wil hij niks doen alleen maar geld ontvangen voor zijn minister functie plus corruptie en praatjes maken die geen gaatjes kunnen vullen MINISTER RUSLAND en mee de Collegas


  Maak melding

 14. Hoe vaker het onder de aandacht komt dat de controle humaner moet, op een gegeven moment gaat het zijn vruchten afwerpen, dus wees blij dat het weer onder de aandacht is.


  Maak melding

 15. als een hond je bijt schop je geen kat.
  maw als gekleurde mensen het meest bolletjes ergens in een gatje stoppen. moeten ook gekleurde mensen het meest gecontroleerd worden. Niks gek aan, als bekend is dat veel surinaamse vluchten erg van die gasten hebben, is eht ook doodnormaal dat ze ook het vaaks gecontroleerd worden, minister of geen minister.

  hand in eigen boezem mensen!


  Maak melding

 16. Rusland respect dwing je af, jullie fronter hebben geen zelfrespect vandaar dat Surinamers niet beter behandeld worden.

  Je presidentje wordt gewoon tijdens het tweede kamer bezoek in Suriname onderbroken tijdens zijn preek door een diplomatisch laag geplaatste kamerlid, protocolair gezien zou Suriname zijn beklag moeten doen en wat doen jullie, zand erover niets aan de hand, wedden dat jullie niet eens weten hoe het hoort. Ze hadden je niet alleen moeten fouileren maar ook laten bukken met je onderbroek omlaag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.