Haalbaarheid Surinaamse AZV lang niet zeker

7

PARAMARIBO, 18 sep – De haalbaarheid van een Algemene Zorgverzekering, AZV, is nog lang niet zeker. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid gelooft nog steeds in het betreffende plan. Binnen de ministerraad wijzen de neuzen niet bepaald dezelfde richting uit.

Niet iedereen is even enthousiast over het zorgplan. “Mensen komen nu met allerlei tegenargumenten. Het debat richt zich niet meer op het hoofdonderwerp, maar op bijzaken”, zegt Waterberg. Onder andere worden vragen gesteld over de wijze van vergoeding voor verleende diensten. Waterberg vindt het spijkers op laag water zoeken.
En dat al helemaal omdat niemand echt tegen een AZV is.

“Elke politieke partij, of die nu in de oppositie zit of bij de coalitie, heeft AZV opgenomen in het eigen verkiezingsprogramma”, aldus Waterberg. Toch lijkt het steeds minder zeker dat de verzekering komt binnen de huidige regeertermijn. Vicepresident Ramdien Sardjoe zei onlangs nog dat vooral de financiering niet duidelijk is. Particuliere verzekeraars weten ook nog niet waar ze aan toe zijn.

7 REACTIES

 1. De megacombinisten zeggen dan

  herdefini:ering hele zorgstelsel in Suriname.

  Het is toch inhumaan dat er onverzekerde Surinamers nog rondlopen die ook geen eerste hulp verdienen bij ongelukken.

  HUp megacombinisten.


  Maak melding

 2. Studiefinanciering, ziekenfonds. Allemaal plannen die de volgende regering spaak moeten laten lopen.

  Front is druk bezig met het leggen van boobytraps onder de volgende regering Bouterse. Als Front zich had beziggehouden met goed regeren zouden de boobytraps niet nodig zijn.


  Maak melding

 3. ik vind het teleurstellend maar ook een zwakte bod van coaltie partner VHP. Omdat je juist als coalitie partner kan scoren wanneer er een zorgstelsel is dat goed functioneerd en voor iedereen verplicht is.
  West-Europa heeft er een. America is het aan het bestuderen om dat in te voeren.
  Alleen in Su. wordt bestudeerd om dit niet toe te laten, of zo lang mogelijk uit te stellen.


  Maak melding

 4. Met zoveel schurken wordt het moeilijk….FRONT wist het beter, kon het beter zouden het beter doen..maar nu alleen manderwis.

  FRONT is FLOPTOP…!!!!!!!!!!!GEEF AL DIE GROTE BABY’S DE FOPPER MAAR HOOR.


  Maak melding

 5. “Elke politieke partij, of die nu in de oppositie zit of bij de coalitie, heeft AZV opgenomen in het eigenverkiezingsprogramma”, aldus Waterberg.

  Een flauw escuus dus, om zaken weer vooruit te schuiven. Alles wat deze minister regardeert komt maar niet van de grond. Het is slechts zand in de ogen strooien. Een hoop geschreeuw maar geen daadkracht.


  Maak melding

 6. De ‘onzekerheid over de haalbaarheid vh azv’zegt meer over de daadkracht van Waterberg en de gewenste toekomstige politieke speelruimte van zijn partij dan over de andere coalitie-partners.M.i.moet hij het simpel houden : de MINISTER van VG ‘eist’de SZF- en de ‘sociale kaart’-bestanden van de betreffende ministeries op of anders worden ze niet behandeld op ‘zijn'(RGD-)poli’s.Als hier demonstraties van komen, dan zullen het demonstraties VOOR het azv cq Waterberg zijn, gewoon omdat de surinamers het azv willen.


  Maak melding

 7. De Algemene Zorgverzekering zoals het voorstel er nu ligt is in feite niet meer dan een betere regulering van wattot heden geldt. Het is dus ook helemaal geen controversiëel voorstel.

  Toch maken die nitwits van de DNA een heleboel kabaal om te laten zien dat zij het altijd beter weten, mits zij tenminste aanwezig zijn. Het is in feite hetzelfde halen & trekken dat wij nu in Amerika zien, waar Obama elke Amerikaan verzekerd wil zien.

  Waterberg wordt volgens mij nog niet voor communist uitgescholden (alhoewel, je weet maar nooit met een Cubaanse vrouw), maar hij heeft wél gelijk, die AZV moet er komen, nog deze regeerperiode (alhoewel je van regeren weinig meer merkt driekwart jaar vóór de verkiezingen!).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.