Veer bij Surinaamse hoofdstad in de pijplijn

48

PARAMARIBO, 3 sep – De veerdienst tussen Paramaribo en Meerzorg, in Commewijne, wordt heropend. De Surinaamse Scheepvaart Maatschappij, SMS, ziet been in de exploitatie. Het roemruchte veer uit voorbije tijden is nog immer nodig, de Wijdenbosch brug ten spijt.

Met de brug is inderdaad de behoefte afgenomen. Toch steken nog dagelijks honderden de Surinamerivier over. Dat gebeurt per miniveerboot, houten bouwsels met plaats voor hooguit twintig passagiers. De SMS wil zijn oude imago oppoetsen. “De steigers aan beide oevers zijn nog te redden”, zegt SMS-directeur Joyce Rozenhout tegenover de Ware Tijd. Nu nog de financiering.

Onder meer is een nieuwe veerboot nodig. Bij elkaar is zo’n drie miljoen euro nodig. Behalve nostalgie, speelt ook pure noodzaak. Niet iedereen is evenzeer gecharmeerd van de kleine boten, vooral niet bij onweer en woelig water. Bovendien kan er altijd wat gebeuren met de brug. De veerdienst komt in de eerste plaats voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Voor de automobilisten even geen nostalgie dus.

48 REACTIES

 1. men leeft bij de sms nog steeds in de stoomboot tijdperk.de sms heeft geen goed beleid,dit avontuur gaat het land meer en meer kosten of de zoveelste mislukte onderneming.


  Maak melding

 2. Het is geen kwestie van nostalgie..
  Maar pure noodzaak.

  De overheid is verplicht alternatieve mogelijkheden te bieden voor het volk.

  Die brug is niet gebouwd voor fietsers/voetgangers langzaam verkeer,maar voor het snel verkeer en voor de internationale route aan bijde zijden van het grens verkeer.

  Regeren is vooruit zien en wij suris kunnen niet verder kijken dan ons juist ja neus lang is..We komen altijd achteraf tot de ontdekking dat het goed fout is..

  Gelukkig is er tot nu toe geen byzondere dingen gebeurt..

  Die bootjes die over de sme rivier varen zijn totaal ongeschikt voor dit werk.

  De overheid mag zich gelukkig prijzen,dat zij nog geen officiële waarschuwing heeft gehad van de v.n.wat betreft transport van het volk over water..


  Maak melding

 3. Ik vraag me af of mevr.Joyce Rozenhout dat geld niet beter kan laten gebruiken om de moeders met kinderen die op de stoep van het regeringsgebouw bivakeren aan onderdak te helpen.Volgens mij wil ze gewoon scoren met dit argument dat nergens op slaat. “Bovendien kan er altijd wat gebeuren met de brug”…..Hahahaha kan je nagaan met welke negatieve gedachten mensen rondlopen!!!!


  Maak melding

 4. Jaja u ziet het deze Front doet toch van alles om het brood uit de hossel man zijn mond weg te slaan.
  Ze zij toch halfgaar als zowat.
  Dus bootman moet ook naar gaarkeuken…unu kaba dan.. kaba.


  Maak melding

 5. Goed plan. Een veer voor voetgangers t/m brommers maakt dat ook die reizigers snel, eenvoudig, zeker, betrouwbaar en goedkoop in Parbo kunnen komen. Het betekend dat een groot gebeid op Comewijne dichte bij de stad komt.

  @Irsi. Zoals gewoonlijk ben je uitsluitend op zoek naar mogelijkheden om onvrede en onrust te stoken. Daarbij ben je zelfs zo dom en drammerig dat je niet inziet dat hiermee heel veel woningne in Comewijne voor die mensen beschikbaar komen en omgekeer hel veel gezinnen daar – die geen auto hebben – nu eenvoudig werk in Parbo kunnen zoeken.

  Kortom een ieder die ook maar enigsinds verstand van zaken heeft juigt het toe. Alleen partij idioten die willen stoken en kankeren komen met jouw soort inhoudsloze en domme reacties.


  Maak melding

 6. ik sluit me volledig aan bij isri,mevrouw rozenblad moet iets anders bedenken voor het land,let maar op onze wegen en kinderen die geen onderdak hebben,rot toch op met je veer gedoe,ik vindt dat voordat er iets met de brug gebeurd,er opgetreden moeten worden om dat te voorkomen,zet je veerboot in coronie,lijk me beterrrrrrrrr(onze coroniaanse landgenoten moeten mij niet verkeerd begrepen)ik heb het alleen tegen mevr rozenblad.

  )


  Maak melding

 7. De brug is inderdaad niet geschikt voor voetgangers en fietsers. Levensgevaarlijk.
  Voor hun dus wel een goed idee om weer een fatsoenlijke veerdienst op te zetten. Ook leuk voor de toeristen.


  Maak melding

 8. Geachte redactie,

  En wij lazen uw artikel met de nodige wantrouwen en moesten dit besluit toch even goed moeten laten bezinken, omdat je niet altijd de gedachten van politici kunt lezen.

  Maar hier hebben wij absoluut GEEN goed gevoel over. Omdat normaliter je er van uit gaat, dat politiek bekeken een tweede brug een logische optie is. Maar logisch mag je blijkbaar niet meer denken, als het om het Front gaat.

  Omdat in uw artikel namelijk vermeld staat: “Bovendien kan er altijd “WAT” gebeuren met de brug.”

  STAAT ER “WAT” IN HET GEHEIM TE GEBEUREN MET DE BRUG OVER DE SURINAME RIVIER?

  En waarom worden er nu reeds in feite ‘voorzorgsmaatregelen’ getroffen, door de veerverbinding van Paramaribo naar Meerzorg weer operationeel te maken?

  Wat schuilt er ‘in werkelijkheid’ achter dit plan, dat het volk NIET weten mag?

  En wat is President Ronald Venetiaan met zijn Frontregering momenteel aan het plannen m.b.t. deze duurbetaalde brug?

  Wij kunnen ons niet indenken, dat in deze tijd, ‘een vernegerde geest’ met snode plannen kan rondlopen. Maar bovenal;

  ‘dat je haat jegens één man en zijn Nationale Partij, groter kan zijn dan je liefde voor het volk .’

  Dat kunnen wij ons beslist NIET indenken.

  Beslist NIET!


  Maak melding

 9. Lang voor regering Wijdenbosch, hadden ze aan beide kanten nieuwe bruggen moeten bouwen, 2 nieuwe veerboten moeten aanschaffen met het roll on/off systeem.Dan hoefde je de veerboten bij het aanmeren niet te keren en langs de zijkant proberen aan te meren.Je kon dan zo op- en afrijden zonder je auto in allerlei bochten te manouvreren en zou je heel veel tijd winnen.Je vaart zo de brug in.En gedegen personeel in dienst nemen.Niet zoals het personeel daarvoor;als ze geen zin hadden te werken, werd de motor opzettelijk defect gemaakt en hoefde ze niet te varen.Deze hele operatie zou nog geen € 10 miljoen hebben gekost met hetzelfde effect als de Wijdenbosch brug.Derest van het geld wat bij de bouw v/d brug heeft gekost, kon worden geinvesteerd in de ontwikkeling van Commewijne en Marowijne. Maar de bejaarde fronters kunnen niet vooruit denken.Alhoewel de bouw v/d brug veel heeft gekost, ben ik blij met het initiatief en moed van de regering Wijdenbosch.GEEN WOORDEN, MAAR DADEN.


  Maak melding

 10. Toen de nood hoog was, heeft geen enkele fronter zich bekommerd om de Commewijners.Lijken moesten gecremeerd worden aan de weg naar Zee, en de veerboten waren allebei “defect”.Nu moet Mevr Joce even belangrijk worden gemaakt.Als ze hersencellen zou hebben gehad, had ze zelf kunnen weten dat het nu niet meer nodig is.


  Maak melding

 11. De veerdienst in een nieuw jasje steken is een goed idee.
  Als er twee bruggen tussen Paramaribo en Meerzorg waren dan zou de veerdienst overbodig zijn.

  Die brug is leuk maar wat als er iets mee gebeurt is er een ander fatsoenlijk alternatief?

  Wij mogen niet van die ene brug als oever verbinding afhankelijk zijn.
  Het liefst zou ik een tweede brug verwelkomen, maar die is op dit moment niet haalbaar.

  Daarom de veerboot weer herintroduceren voor het geval de brug op enig moment niet te gebruiken is.

  Dit geldt niet slechts voor deze brug maar alle andere belangrijke oeververbindingen.


  Maak melding

 12. Het is een doogeboren kind. Een paar arbeidplaatsen voor een paar “vrienden” en niet meer dan dat. Om die 3 miljoen terug te verdienen duurt het zeker een eeuw. SMS oude imago oppoetsen?, alsof die het ooit heeft gehad.


  Maak melding

 13. Zo kan met zien waaar de prioriteiten van de zg know how Surinamers liggen.
  Een veerdienst is niet zo erg belangrijk,maar wel de AZV,gebruik die 3 miljoen liever daarvoor,is toch gebedeld geld.
  De Commewijners maken toch weinig gebruik van die kleine bootjes,probeer die kleine bootjes liever op te knappen,die vroegere veerdienst functioneerde toch niet zo als het moest,toen hadden ze het moeten op knappen kon het gewoon door blijven varen.
  Surinamers zijn een ondankbaar volk zo te lezen,ineens komt men er achter dat die Bosje-Brug toch niet zo afdoende is?Na 10 jaar?Of is het een onderwater stunt van die Fronters?Want zoals de geruchten circuleren zijn die BosjeBruggen een doorn in het oog van deze kulregering.
  Ik zou zeggen ,welke minister over die SMS dingen gaat gooi deze plannen in de prullenbak.


  Maak melding

 14. Tja, al bij het in gebruik nemen van de brug had ik m’n twijfels. Elke keer als ik met mijn auto over de brug ga heb ik het idee dat deze elk moment kan instorten.
  Geef mij naar de veer terug !


  Maak melding

 15. @Afro (12),

  Dit zou ook mijn reactie zijn geweest, maar ik wilde eerst nagaan of ik de enige ben die een beetje logisch denkt. Gelukkig hoef ik me geen eenling te voelen. Zonder @neus (6) en @pagaal (8) te kort te doen.

  Mensen vragen zich af wat met de brug zou moeten gebeuren, maar vergeten prefentief onderhoud dat soms een week kan duren, maar ook spontaan opgetreden scheurtjes of andere defecten. En dit zijn maar twee simpele voorbeelden. De infrastructuur in Suriname biedt dan weinig of helemaal geen alternatieven.

  En ik ben echt geen Front aanhanger en heb geen enkele voorkeur voor een bepaalde partij. Dit is gewoon verstandig (mee)denken en elk bericht objectief beoordelen.
  De naam van de minister ben ik alweer vergeten, interesseert mij geen zier.

  Het valt me op dat de mensen te vaak hun politiek gekleurde bril opzetten bij het lezen van de nieuwsberichten.


  Maak melding

 16. Alles geleest te hebben,denk ik dat het beter is,de nieuwe dienst uit te besteden aan een partikuliere firma.

  De overheid hoeft niet alles zelf te doen..

  Aan de sme die zo begaan zijn met de moeders en kinderen onder die boom,vraag ik mij af of die moeders wel getrouwde vrouwen zijn,danwel de zoveelste buiten vrouw die jaarlijks kinderen verwekken en een ander tot last veroorzaken..

  Ik denk over het algemeen dat een fatsoenlijk vrouw die een gezinsleven heeft geen tijd heeft voor dergelijke activiteiten,maar verantwoord thuis is en zorg draagd voor het gezin..


  Bovendien waar waren deze mensen de afgelopen tien-twintig jaar,hebben ze altijd onder een boom gezeten..

  Als ze in het binnenland gewoont hebben waarom nu weggelopen..

  Is dit geen politieke opzet van bepaalde groeperingen..

  Het binnenland is zo mooi en machtig prachtig,de buitenlanders willen niets anders dan in het binnenland vertoeven en alle ontbereingen doorstaan..


  Maak melding

 17. Het Veer!

  Ergens in mijn achterhoofd leeft nog het stukje Veertje Varen op mooie, zonnige zondagen naar Commewijne.
  Om 10 uur ‘s-morgens staat de rij auto’s voorbij de Waag, tot aan de tweede amandelboom bij de restaurantjes aan de waterkant. En maar wachten, tien meter opschuiven en weer wachten. Maar wat was dit toch leuk en spannend. En U moet ook uw best doen om er het romantische van in te zien, dan weet ik heel zeker dat u prachtige, nostalgische beelden voor uw ogen tovert.
  De schaafijsverkoper bijvoorbeeld, sommige ongeduldige koppen, die dame die het nodig vindt om om de 5 minuten een grote tjoerie te maken, de glimmende banden van een opgepoetste, gele Volkswagen, de altijd ongeinteresseerd kijkende kaarvjesverkoper, het voorzichtig aflopen naar de boot en het draaien, keren en manouvreren van grote en kleine auto’s en ezelkarren op het Veer.
  Een dagje Commewijne, Zoelen, Nw Amsterdam, Jagtlust of Tamanredjo. Dat waren hele mooie zondagen bij familie op de plantage.

  En dan volgt de terugreis. Uren lang wachten op het Veer, tussendoor een portie teloh of petjil kopen, een koude Spur Cola naar binnen spuiten en naarmate het later wordt, een peloton muskieten van je afslaan. Leuk!
  Maar dat is nog kinderspel vergeleken met de zondag waarop Bodoh )Idul Fitre) valt.
  Dan sta je om 18.00 uur al in de rij en mag je blij zijn als je om 22.30 uur met je auto op het veer zit. Vaak stuur je dan een deel van de inzittenden alvast over, want de kinderen moeten morgen naar school. Leuk!
  Maar dat had je, en dat nam je! Punt!
  Vergeet niet dat de bak van de auto gevuld was met fruit, casave en groente uit de plantage voor een hele week. Heel Leuk!

  Een nieuw Veer is nodig. Een regering is er voor de gehele bevolking en niet alleen voor die jongens met gele Volkswagens inclusief glimmende banden, of een andere autocar.
  De brug van Wijdenbosch heeft Commewijne dichterbij gebracht. Met een Veerboot erbij is Jagtlust zo dichtbij, dat je het kan kussen. Doen!

  Het zou van de overheid verstandig zijn om de mannen van de kleine bootjes als eerste te benaderen voor een arbeidsplaats op het Veer.
  Go for it, Joyce!

  ps.. Leuk waren ook de voetbaltoernooien op Commewijne. Had jouw team de beker gewonnen dan werd die steeds kleiner. En als je durfde te protesteren dan kreeg je ter plaatse een pakslaag. Vluchten hielp niet want je kon toch niet over, het Veer was er nostalgisch nog niet. Erg leuk!


  Maak melding

 18. waar halen jullie het vandaan die dommigheid het houd niet op sterker nog het neemt toe sommigen zijn inderdaad zo dom dat het hun niet uitmaakt welke ontwikkeling alles keure ze af wat deze regeriing doet zonder erbij na te denken zo kan je zien dat de mensen die voorstanders zijn van de ndp te vergelijken zijn met ezels.


  Maak melding

 19. Geachte Dadu (reactie #15),

  Dat gevoel van hoogtevrees kennen wij ook, vooral bij turbulentie in het vliegtuig.

  Maar hier is iets ernstiger aan de hand, dit in het kader van de komende verkiezingen in de Republiek Suriname in 2010, in relatie tot de internationale politiek idealen van de Verenigde Staten van Amerika en Europa t.o.v. de rest van de wereld. En hun plannen staan beslist niet los van de plannen van de beruchte ‘Bilderberggroup’.

  Deze financieel en politiek machtige internationale organisatie genaamd ‘THE BILDERBERGGROUP’, heeft haar plannen reeds klaarliggen, om de gehele wereld vanuit de Verenigde Staten van Amerika te domineren (Werelddominantie) en deze wederom in Slavernij te storten. Wat genoemd wordt ‘Een Nieuwe Wereldorde, wat Adolf Hitler ‘HET DERDE-RIJK’ noemde.

  Trouwens, het Hoofd van deze Wallstreetboys-groep (The Bilderberggroup) woont in het Koninkrijk der Nederlanden, alwaar het initiatief in Apeldoorn/Nederland genomen werd door een voormalige lid van het Nederlands Koningshuis, namelijk wijlend Prins Bernhard.

  Deze groep beschikt over allerhande politieke dossiers over elk land waar ook ter wereld, hun economieën en hun invloedrijke politici. En bepalen derhalve ook zelf desnoods met geweld, welk beleid deze presidenten waar ook ter wereld onder hun supervisie behoren te volgen. Ongeacht of zij nou democratisch gekozen zijn of niet. De ‘Bilderberggroup’ is tevens de hoogste baas van welke Amerikaanse president van de Verenigde Staten van Amerika dan ook, inclusief President Barack Obama.

  Zo ook mocht met hun toestemming de Republiek Suriname met financiële interventie van het Koninkrijk der Nederlanden, de brug over de Suriname rivier bouwen (Balast Nedam BV). Maar met als ultieme doel, dat de voormalige President van Suriname drs. Jules Wijdenbosch (NDP), zodanig aan populariteit toeneemt, waardoor de opstandige Desire Delano Bouterse, Leider van de Surinaamse Revolutie, voor goed van zijn macht ontnomen kan worden. Het plan mislukte.

  Voormalige Premier Henk Arron was toen uit de gratie gevallen en moest d.m.v. een staatsgreep in 1980 het veld ruimen. Arron weigerde fel, maar had geen keus, de beslissing was in het Koninkrijk der Nederlanden reeds genomen.

  Vervolgens werd drs. Ronald Venetiaan uit de kast gehaald, toen bleek dat Desire Bouterse op een gegeven moment ervoor koos, om de Republiek Suriname NIET aan Nederland over te dragen, maar deze juist uit de klauwen te redden van Westerse dominantie.

  Terwijl drs. Venetiaan in de ogen van Nederland een waarachtige Neger was, alwaar het Vernegeringsproces van dader op slachtoffer succesvol was voltooid, dit in tegenstelling tot Desi Bouterse. Het is deze Venetiaan, die moet helpen om Desi Bouterse, de ongetwiste leider van de NDP voorgoed met wortel en tak uit te schakelen.

  Ronald Venetiaan, een gevaarte vanwege zijn ‘hoge opleiding in combinatie met een vernegerde geest’, een bizarre combinatie. De beste kandidaat voor de job. Want Nederland was in verlegenheid gebracht door Desi Bouterse. En om haar positie en beschadigde reputatie binnen de Bilderberggroup te herstellen, moest er orde op zaken gesteld worden in de Republiek Suriname als 17de rijkste land van de wereld.

  Desi Bouterse heeft jongslede vervolgens publiekelijk bekend gemaakt, te ambitieren voor het presidentschap van de Republiek Suriname in 2010. Den Haag is daardoor nog bozer op hem geworden en is momenteel bloedheet van deze uitspraak. Plannen zijn daarom momenteel met spoed in de maak.

  En in dit kader moet uw uitspraak betreffende uw reactie omtrent het ‘neerstorten’ van de brug over de Suriname rivier gezien worden. Slechts een illustratie van hoe onze wereld er vandaag de dag politiek eruit ziet.

  Nogmaals. Het Pauselijk Besluit van 1454 welke geleid heeft tot meer dan vierhonderdjaar Khamitische (Afrikaanse)Slavernij, is nimmer door het Vaticaan in Rome ingetrokken en is derhalve nogsteeds geldig.

  http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=7886780711843120756&hl=nl&fs=true

  Dat Anana ons behoeden moge, bidden wij strijdend intens t.b.v. ‘wereldvrede’.


  Maak melding

 20. Isrie en Romeo ik weet niet hoe en of wat jullie toekomst biedt, maar de SMS is toch goed bezxig met dit project. Mocht er wat gebeuren met het brug welk alternatief hebben jullie in je achterhoofd. En mijn mening is dat jullie met de dag leven en niet verder kunnen nadenken dat je neus lang is. Er was altijd verbinding tussen Paramaribo en Meerzorg vraag maar aan jullie voorouders of iemand die het nog na kan vertellen toen er geen veerverbinding tussen
  deze oevers waren. Men ging toch naar de stad en andersom ook.
  Als jullie meer info willen laat dat weten dan vertel ik jullie wel persoonlijk hoe die verbinding was en van waar ze aan boord gingen en waar ze ook van boord gingen.


  Maak melding

 21. Om dat deze regering niets om het volk geeft,maar DU jij probeert steeds alles wat er nu fout gaat de Revo de schuld te geven,in jouw twisted mind leef je nog steeds in de Revo-tijdperk, je weet bliksems goed dat deze boevenegeing van geen kanten deugt.
  Maar waar lees je dat de reageerdes het over die boeventuig heeft?Volgens mij is de overheid eindverantwoodelijke voor SMS dus daar is niets mis mee als men de minister er voor op aanspeekt.


  Maak melding

 22. DAS (19), Heel romantisch en poëtisch geschreven. Gelukkig heb je ook het economisch en volksbelang op een subtiele wijze onder de aandacht weten te brengen.


  Maak melding

 23. In Rotterdam heb je de Fast Ferry, dit is een snelle veer lijn die tussen, Rotterdam, Zwijndrecht, Dordrecht en Sliedrecht heen en weer pendelt.

  Het is gebleken dat een hoop arbeiders, wandelaars, scholieren etc.etc. hier de voorkeur aan geven dan de auto. Ze maken er goed gebruik van, is sneller en helpt ook zo de drukte in de Stad te verminderen.

  Mischien iets voor Paramaribo, Meerzorg, Nieuw Amsterdam en Leonsberg, om zoiets op te zetten. Ik weet zeker dat het zal lopen.


  Maak melding

 24. AHE (25), dank!
  Het is niets anders dan mijn levensverhaal.
  En volgens mij dat van heel veel mensen die familie in Commewijne of Marowijne hadden.

  De economische, komische en menselijke kant
  heb je nodig om er iets poetisch van te maken. Ik heb gemerkt dat u er ook wat van kan.


  Maak melding

 25. hee brada bewustzijn fawakka,

  yere noh nengre brada ie sabie mi ne verstang a bakra drs. hollands so boeng. Ie no wang schrifie a torie fu yu ini sranang tongo want ie sabie ma nengre mi ne verstang deng bakra tongo. Dus me begie mi nengre brada schrif a torie ini sranangtongo mek mi srfi verstang sang ye takie.

  Tang boeng brada nengre.


  Maak melding

 26. Denk dat het beter zou zijn om een tunnel te bouwen paramaribo meerzorg, de kleine bootjes hun baan behouden en bovendien heb je meerdere keuzes in plaats van een hoge brug waar sommige auo’s al puffend en blauw geel rokend de overkant halen.

  Want nog een gevaarlijke situatie is dat men de aluminium platen van het voetgangers gedeelte stelen waardoor dit tot levensgevaarlijke situatie kan leiden. Dit gebeurt veelal s’nachts.


  Maak melding

 27. Brada noso sisa ‘Gwabe du Rwanda'(nomru #25),

  Wan ‘Nengre’ na den Khamita (Afrikan)-libisuma, di tide e si den srefi leki wan Nengre. Den di Katibo meki den lasi pasi,
  fu di a Yobo bruya den verstan, kenki den denki, saka den yeye kon tron Nengre.

  A Yobo-Nengre trey fu meki Afrikan-libisuma kon tron ‘Nengre’ (sakasaka-libisuma). Wan eksempre fa en e tyari en srefi tide leki wan sakasaka-libisuma na ini tide grontapu.

  Datmeki tide wanlo fu un brada nanga sisa kon fromu na ini un libi makandra. Sowan e sakasaka den eygi brudu. Sowan e sakasaka den srefi nanga ala sani san na fu den. Spesrutu ala suma san gersi den.

  Ma baka dati, wi e denki, dati a no sa de wan bun sani, fu skrifi den boskopu fu wi na ini wan tra tongo.

  Bika, te wi du dati, dan wanlo trawan o go waka leki wan tere na wi baka, fu go du dati tu. Pe a basi fu Watrasey disi, no o lobi a tori dati.

  Datmeki wi musu fu skrifi un boskopu na ini a Yobo-tongo.

  A sari, ma na so a de.

  Ma luku a prenki san u sen kon, fa wan didibri-denki wan tyari a gontapu fu wi wantronmoro na ini Katibo.

  Dati meki yu musu krin yu denki, kenki yu verstan nanga yu fasi, leri fu lobi yu srefi nanga trawan. Dan yu sa si fa Anana o go leti a faya gi yu tu.

  Tan bun, waka bun, nanga lobi.


  Maak melding

 28. Welk belang deze herintrede van een veerpont moet dienen mag alleen Joost weten. Bovendien is de SMS nooit bij machte geweest om hun botenpark adequaat te onderhouden. De tarieven lenen zich er trouwens ook niet voor. Derhalve zullen er weer levensgevaarlijke toestanden worden gecreeerd op deze veerpontjes.


  Maak melding

 29. Geachte redactie,

  Onze laatste reactie #30 was helaas niet bedoeld voor #25 maar voor #28.

  Onze escuus voor het eventueel ongemak.


  Maak melding

 30. Nosofreng(Neus)zo te lezen zijn de reaktie`s van EBU te hooggegrepen voor je he?
  Vraag die beste man dat hij speciaal voor jouw in begrijpend Nederlands/Surinaams typt.

  Het blijkt steeds dat je alles en dan ook alles(op WAARHEID beruste feiten)wat EBU typt afkraakt,maar ik weet waar de schoen wringt bij je,je kan niet tegen de absolute WAARHEID.


  Maak melding

 31. nr 21 , heel mooi stuk, ik heb er niets meer aan te voegen , ik begrijp je volkomen that is the way of living.

  het is toch jammer dat er vandaag de dag nog veel slapende broeders en zusters onder ons zijn .

  degene de wel bewust zijn van hun afkomst en roots worden vermorzeld door degene die het niet weten , u bent een voorbeeld , hoeveel van onze zwarte broeders en zusters kennen hun eigen geschiedenis niet , sarie torie

  soso lobie brada


  Maak melding

 32. alleen ezels en mensen en die een complex hebben en niet zelf kunnen na denken geven nummer 21 gelijk het is toch dom om hier te beweren dat bouterse een coup heeft gepleegd om suriname uit handen van nederland te houden, zover ik weet ging het op een militaire vakbond naar nederlands model later heeft men een revulutionaire etiket aan het hele gebeuren geplakt bouterse was en is machtgeil daarom heeft hij zich laten misbruiken door van der valk als je bouterse zijn hele geschiedenis na gaat heeft hij altijd gelogen tegen het surinaams volk. die man op nummer 21 is gestoord hij liegt want ik heb niemand uit denhaag horen reageren op bouterse zijn voornemens, het juist te gek voor woorden om na 27 jaren erachter te komen dat je nu president wil worden terwijl je toen alle macht en middelen in handen had dan ben je toch oerstom, bouterse en nummer 21 zijn twee grote bedriegers en leugenaars die alles wat ze fout doen in de schoenen van de de blanken en nederland schuiven, ebu is een dolgedraaide neger die geestelijk niet in orde is .


  Maak melding

 33. DE BILDERBERGGROEP.

  Het is echt waar! De rijkste, invloedrijkste en belangrijkste groep mensen in de wereld die kunnen maken en breken.
  Maar om deze groep in combinatie te brengen met de Wijdenbosch brug en het Veer naar Commewijne, dat lijkt me te spokerig.

  Lees onderstaande en vertel het svp niet verder: geclassificeerd!

  In een van de donkerste zijstraatjes ergens in Noord Afrika, komt een BIA agent van de Bilderberggroep als Arabier vermomd, een kleine, slecht verlichte theehuis binnen. De mooie, zwartogige eigenaresse neemt hem mee naar een achterkamertje waar Aka op hem zit te wachten.
  In het donker bespreken de BIA agent en Aka hoe ze en hoeveel vliegtuigen ze gaan kapen om hun uiteindelijke doel te bereiken.
  Treu storry:
  Omdat het aantal mensen op Aarde een te zware belasting is voor de natuur, heeft de Bilderberggroep besloten om de mensenmassa uit te dunnen. De Tsunami in Azie, de hongersnood in Afrika en het Kastengeweld in India hebben een handje mee geholpen maar, er moet nog meer gebeuren om de rijken rijk te laten leven. De Brug van Wijdenbosch bij voorbeeld?

  Toch beluit de Bilderberggroep om hun rijke olie ogen te laten vallen op het Midden Oosten. Zo is het allemaal begonnen.
  We offeren een paar in het Westen op en slaan tenslotte onze slag in het Oosten.
  Nine Eleven of 9/11 is geboren.

  Aka, de BIA agent en de mooie, zwartogige eigenaresse van de theeleut, bespreken verder hoe ze aan vlieglessen kunnen komen. Uiteindelijk is via Prins Bernhard in de VS een stille, Nederlandse vlieginstructeur gevonden, die bereid was om Aka en zijn kornuiten te leren hoe ze in korte tijd een korte vlucht kunnen maken.
  De plannen van de Bilderberggroep om in het Oosten de mensenmassa te verdunnen en sterk en krachtig terug te kunnen slaan, moeten een wraakaktie tegen het Wilde Westen als aanleiding hebben. De Twin Towers!
  Die zijn zo hoog, zo trots, maar oh zo kwetsbaar. Dat is het verhaal wat Aka van de BIA agent te horen krijgt. En als het je lukt, doe dan ook maar gelijk het Witte Huis, want we vermoeden dat het binnenkort Zwart is.

  Na 9/11 heeft de Bilderberggroep de altijd dronken ogende president van de VS met de naam Bush, wild het bos in gestuurd met de voor vele Arabische gezinnen noodlottige opdracht: Sadam en Irak zijn de boosdoener.
  Doe wat je niet laten kan, omzeil de VN en gebruik zo veel mogelijk wapens en munitie want dat is goed voor onze economie. Zo snijdt het mes aan twee kanten in de olie.

  Oh Bagdad! Oh Bagdad!
  Wat was je mooi!
  Wat was je mooi!

  Ik voel je tranen
  Op mijn wangen,
  Ik hoor je kinderen
  Naar rust verlangen

  Oh Bagdad! Oh Bagdad!
  Waar ben je nu!
  Waar ben je nu!

  Ik zal je missen
  Je magie ook
  Kon ik het maar wissen
  Al die rook

  De rest is history! De rest is geschiedenis!
  Wordt vervolgd


  Maak melding

 34. Ook voor DU zijn de reaktie`s van EBU te hoog gegrepen,ik vraag me af als het over zijn boevetuig ging zou hij dan ook zo regaren?
  DU,ga aub wat doen aan je spelling en je zinsopbouw hoor,men kan er echt geen touw aan vastknopen.
  En blijf jij maar lekker vastgeroest in de jaren 80,komt na 2010 hulp voor je nl in het gesticht.


  Maak melding

 35. DE BILDERBERGGROEP??

  Zo ken ik er ook een paar, maar om op dit forum de verkeerde links te gaan leggen?

  Typisch geval van de klok horen luiden en interessant doen.

  Teveel naar Discovery gekeken of jouw leven te laten beheersen door deze flauwekull?

  Voor de mensen die hier nog nooit van hebben gehoord is dit heeeeeeel interessant.


  Maak melding

 36. Ja de Bilderberggroep.
  Je moet begrijpend kunnen lezen om te begrijpen wat EBU daarmee bedoeld.Ga aub googlen.
  AHE,jij wil doen voorkomen als of je alle wijsheid in pacht hebt,maar een goede verstaander heeft weinig nodig om jij,DU ,Neus,DAS ,Marcel te ontmaskeren als mensen die de klokken hebben horen luiden en absoluut niet weten waar de klepel hangt.
  Wat zijn sommige Surinamers toch o zo jaloers op hun eigen mensen,vooral als die enige scholing hebben genoten,jeemineeeeeee dat kunnen ze echt niet hebben,daarom zal er nooit iets terechtkomen van Suriname ,EENHEID hebben ze nooit van gehoord,ga jullie aub leren bij andere Allochtonen.


  Maak melding

 37. @eerlijkheid
  Dat je baas altijd bezig met complotten en samenzweren wil echt niet zeggen dat dit normaal gedrag is voor de mensen. Sterker nog je baas vertoond afwijkend gedrag dus als ik jouw was zou ik een ander rolmodel kiezen, deze deugd aantoonbaar NIET.


  Maak melding

 38. Eerlijkheid,

  In al mijn eerlijkheid moet ik jou, Eerlijkheid, toegeven dat je wel gelijk kan hebben. Daar ben ik de eerlijkheid zelfe over. Maar niemand zegt dat EBU niet geschoold is. Als ik eerlijk moet toegeven dan denk ik dat EBU vrij hoog geschoold is.
  Eerlijk gezegd, veel hooggeschoolden draaien door, worden boos, zien overal vijanden, proberen volgers te vinden en als dat niet lukt komen ze in LPI terecht. Ik hoop in al mijn eerlijkheid dat dit Drs. EBU niet overkomt.
  Wij trekken als Surinamers elkaar naar beneden volgens jou? Neen, eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat wij in dit geval elkaar behoeden om stommiteiten te gaan geloven.

  Groet,


  Maak melding

 39. Eerlijkheid (43),

  Ben jij de spreekbuis van EBU geworden? Meneer EBU is oud en wijs genoeg om z’n eigen boontjes te doppen hoor.

  Als jij door de inhoud van mijn reacties aanneemt dat ik alle wijsheid in pacht heb. That’s up to you. Dat zegt niets over mij maar meer over jou. Ik doe in ieder geval niets voorkomen en heb ook nooit geroepen dat ik geschoold ben of dat een ander ongeschoold is. Zo arrogant ben ik niet.

  De enige die ik ooit in een reactie ongeschoold heb genoemd is een Surinamer die zich al de a.s President van de Staat Suriname waant. Ik bedoel niet dhr Bouterse noch dhr Somohardjo. En dat is mijn goed recht, sta er nog steeds achter en ben ook niet te beroerd om mijn mening te verkondigen.

  Daarnaast kijk ik tegen niemand op die wat goede scholing heeft genoten, of titels vóór de naam heeft staan. Maar gelukkig kan ik dat wel waarderen. Ik weet dat studeren zwaar is en het eist een aantal jaren van een leven.

  Kun jij trouwens uitleggen wat dit met scholing te maken heeft?
  Volgens mij hoef je niet hooggeschoold te zijn om een normale reactie op dit forum te kunnen plaatsen en gewoon to the topic te blijven.

  Als dhr/mvr EBU ooit een reactie heeft waar ik mij in kan vinden zal ik niet nalaten hem/haar daarin te ondersteunen, zoals ik ook bij anderen doe. Ik let niet op de politieke voorkeur van iemand of wat dan ook maar alleen op de reactie op een bepaald bericht. Waar ik het vandaag met iemand eens ben, zou ik hem/haar morgen even goed ongelijk geven. No hard feelings, en dat is gezond debatteren en discussiëren.
  Nu ga ik wel even arrogant zijn want ik denk dat met deze instelling in DNA, de discussies en debatten op een ander niveau gevoerd zouden worden, en niet de poppenkast die ze dagelijks daar uitvoeren. Dus van mij kunnen ze wat dat betreft wel iets leren.

  In dit geval vind ik dat EBU de verkeerde links legt, iets wat hij/zij vaker doet. Ben ik verkeerd bezig als ik dat op eigen wijze kenbaar maak door een beetje te jennen en te sarren? Als dát niet meer mag?

  Als EBU zijn/haar standpunt m.b.t. een nieuwsbericht op normale wijze duidelijk kan maken, en niet altijd maar over vernegering en dat soort zaken begint te zeuren, is er niets aan de hand. Die “wijsheid” heb ik echt niet nodig en hoef er ook niet voor te googelen. We zitten niet in de geschiedenisles maar op een forum.
  De Bilderberggroep? Misschien iets nieuws voor jou maar niet voor mij, ga jij maar lekker googelen en loop braaf achter een ander aan omdat jij het zo interessant vindt. Bilderberggroep Joh, die hebben wat anders aan hun hoofd. Straks gaan we ook de vrijmetselarij en de groep rijke (joden)families op deze aardkloot erbij betrekken, helemaal buiten het onderwerp!! maar EBU mag van mij doorgaan, ik heb er geen last van en kan goed negeren. Als hij iets zinnigs heeft te melden zal ik hem ondersteunen en dat ook laten blijken.

  En @eerlijkheid, de klok heb ik horen luiden maar weet ook donders goed waar de klepel hangt, neem dát maar van mij aan.
  Discussies, daar ben ik niet bang voor en loop er niet voor weg, kom maar op. Jong, oud, (hoog)geschoold, ongeschoold, evenveel respect. Dat is de basis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.