Bijlmer Bios op het Anton de Komplein

0

Vijf mooie films worden tijdens de Bijlmer Bios gedraaid op het Anton de Komplein van dinsdag 8 tot en met zaterdag 12 september. Alle films beginnen 21.00 uur. De Bijlmer Bios wordt niet meer zoals vanouds in een aantal weekenden achter elkaar georganiseerd. Daarvoor in de plaats zes avonden achter elkaar. De toegang is gratis.

Dinsdag 8 september wordt de film van ‘I bring what I love’ vertoond van Youssou NDour. Woensdag 9 september de film Indigenes, de vijfde film van de Frans-Algerijnse regisseur Rachid Bouchareb. Donderdag 10 september de film Ezra. De hoofdpersoon in Ezra is een gelijknamige kindsoldaat in Sierra Leone, een van de duizenden kinderen die veelal gedwongen door de warlords werden ingezet om gedrogeerd dood en verderf naar zelfs hun eigen familie te brengen.

Vrijdag 11 september is het de beurt aan Slumdog Millionaire , de Oscar-winnaar van dit jaar. Zaterdag 12 september Lieve Hugo king of kaseko. Hierin wordt het leven en de betekenis van de zanger geschetst. De film bevat daarnaast het Lieve Hugo concert, dat dit jaar op de Nederlandse tv in het concertgebouw werd georganiseerd.

Zondag 13 september de film ‘Entre les murs’ . Deze film won in 2008 de Gouden Palm van Cannes. De film speelt zich af op een middelbare school in het 19de arrondissement in Parijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.