Suriname stelt alleen efficiënte hulp op prijs

4

PARAMARIBO, 14 jul – Suriname kan het nog even niet zonder externe hulp stellen. Maar als het even kan moet die efficiënter worden. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Juist omdat de hulp zo op prijs wordt gesteld, is overzicht van belang. De Verenigde Naties geven het goede voorbeeld.

Alle veertien organisaties van de VN die een vestiging hebben in Suriname zitten in een gemeenschappelijk koepel. De hulpverlening is er beter op geworden. “We zijn er zeker nog niet, vooral wat betreft het werken als één lichaam”, zegt Van Ravenswaay. Reeds ruim een jaar vindt afstemming plaats. Het voorkomt dupliceren van projecten en daarmee verspilling van hulpgeld.

Het heeft de effectiviteit vergroot. Doelen worden eerder en voller gerealiseerd. Dat nodigt uit tot een heroriëntatie op de hele hulplijn van buitenaf. Andere donoren, Suriname werkt met ongeveer twintig, zouden zich moeten interesseren. “We willen de samenwerking met de VN als voorbeeld stellen. Het is een stuk ervaring die toegepast kan worden in de grotere donorgemeenschap”, aldus Van Ravenswaay.

4 REACTIES

 1. De minister heeft natuurlijk gelijk. Alleen zal hij schrikken van alle negatieve reacties die ongetwijfeld zullen volgen van mensen die denken dat ze het allemaal zelf wel kunnen. Vanuit hun hangmat…..


  Maak melding

 2. Jaja…weer zo’n Pieterbaas Sinterklaas verhaal…..Kijk en luister noh !!! Als jij niks zelf kan, i’ja. heeft geen enkele hulp zin/waarde.
  Het gaat dan averechts werken mi boi.
  Van kwaad tot erger.
  DIN MAN DISI PI UNU VIN DIN……GADO WAN SABI.


  Maak melding

 3. De jongeren leveren alvast hun lijst met wensen in voordat ding kroi ding witman dan tefoe keba a money ding inie ding anoe baka en dan nog even die witmang vergietie dringie geven, da a foeroe waka en no fregitie foe fringie bonjo djie a volk en efoe ding lul strooi vetsin op die bonjo,s.

  ons beleidslijstje:
  Gymzalen op de basis scholen
  aandacht aan alle sporthallen en nog meer sporthallen
  meer bibliotheken praktisch in elke buurt
  jeugd voetbal voor de allerkleintjes promoten
  alle scholen van ramen voorzien
  alle school pleinen 100% door de overheid laten onderhouden (werkgelegenheid)
  alle scholen omrastering
  betaalbare en goede constructie openbaarvervoer voor de jongeren van huis naar school en visa versa.
  2 of 3 kinderpretparken, geen kindermisbruik huizen

  Omdat dit zaken zijn die met ontwikkeling te maken hebben vinden de jongeren het handig dit soort zaken ook met een minister van plos moeten kunnen bespreken.

  De jongeren willen geen bakzeil halen voor hun achterban de Surinaamse jongeren.

  de almachtige der almachtigen na fesieding jongeren na ing baka, dan ala san o winsie a faja moesoe waka!

  Ook deze minister zou door kinderen naar huis gestuurd moeten worden.

  Hij is ze over het algemeen vergeten.kijk maar zelf om je heen en vergelijk dat met landen waar wij allemaal wonen of met vakantie naar toe gaan.
  We barie ai a kondre setie en verder niet.


  Maak melding

 4. Suriname werkt met 20 donoren maar …..die twintig donoren werken met “TIENTALLEN DOMOREN” zoals van ravenswaay die er een van is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.