Deel Nederlandse hulp naar schuld Suriname

6

PARAMARIBO/DEN HAAG, 14 jul – Suriname gaat met een deel van de verdragsmiddelen zijn buitenlandse schuld aflossen. Dit meldt de Ware Tijd. Van de ruim negentig miljoen euro aan de restant hulp uit 1975, wordt ruim een derde deel vrijgemaakt. Het is twee vliegen vangen in één klap.

Aan de ene kant wordt de afbouw van de hulp versneld. Anderzijds wordt Suriname’s schuldpositie aanmerkelijk verbeterd. Volgens minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos, krijgt ook de nationale begroting een positieve impuls. Het uitgavenpatroon kan worden beperkt. Onder valt een groot deel van de rentebetalingen uit.

Ook boeterentes worden aanzienlijk minder. Zo is met Brazilië is afgesproken dat de boetrente niet betaald hoeft te worden als de oude schuld van ongeveer zeventien miljoen dollar afgedaan wordt. Suriname heeft de afgelopen jaren al een aanzienlijk deel van zijn buitenlandse schuld afgelost. De grootste schuldeisers zijn behalve Brazilië, ook de Verenigde Staten en Spaanse banken.

6 REACTIES

 1. Een positief impuls voor de begroting is wel leuk, maar wat betekent deze ruimte (rentevoordeel)in de begroting concreet voor de bevolking van Suriname?


  Maak melding

 2. Nog zo’n ervenis van het incompetente Bewind.
  Nog steeds gaat een groot deel van de staatbegroting op aan het herstellen van hun wandaden.


  Maak melding

 3. Ik weet niet hoor maar Front heeft nu meer schulden dan vorige regeringen….raarrrrrrrrr !!!!!!!!! Hoe komt dat, en waarom moesten anderen met de billen bloot maar Front niet…STAATSGEHEIM of maak de bevolking nog dommer.


  Maak melding

 4. het surinaamse politiek is een bedel politiek, ik hoorde iemand op de Nederlandse tv vertellen dat Suriname een zwitserland is maar die domme bedelaars hebben geen idee wat daarmee bedoeld word.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.