Container met schoolmeubilair naar Suriname

8

De Stichting Vrienden van Suriname heeft de afgelopen maanden 450 schooltafels en -stoelen opgehaald bij de Montessorischool en de obs De Regenboog uit Tiel en de school De Leeuwenkuil in Beneden Leeuwen. Een groot deel van dit schoolmeubilair is al eerder naar Suriname verscheept.

In samenwerking met de Stichting DSV en de Stichting Schoolhulpproject Suriname uit Rotterdam worden volgende week 200 tafeltjes en stoeltjes, een grote hoeveelheid kinder leesboeken en enige dozen met medische hulpgoederen, naar Suriname verscheept.

De Stichting DSV en de Stichting Schoolhulpproject Suriname houden zich specifiek bezig met het transport van schoolmeubilair naar Suriname.

8 REACTIES

 1. Steeds weer moeten wij constateren dat wij met onze bedelcultuur tot haast niets in staat zijn.

  En toch zal ook deze welgemeende gift after parels voor zwijnen werpen blijken te zijn.

  Op een welbekende sportcomplex worden deugdelijke bureaubladen als loopplanken gebruikt bij zware regens.

  Waar blijft onze waarachtige trots en besef van verantwoordelijkheid jegen de ander?


  Maak melding

 2. De mensen die deze dingen versturen lezen uiteraard ook je reactie.

  Stank voor dank! Pinto.

  De bedelcultuur ligt aan een incompetente overheid die niet met het land weet om te gaan.

  Verandering komt bij oprichting van een politieke partij, die competent is, geschoold is, kennis van zaken heeft en uiteraard weet te managen. Dat zou moeten betekenen dat elke Surinamer ook belasting moet betalen. Zodat er werkelijke geld vrij komt voor onderwijs en zorg.

  Maargoed domme Pinto, zeik jij nog even door…


  Maak melding

 3. @ 2: Dream on. Een politieke partij die opkomt voor de belangen die u bedoelt vervalt binnen 3 weken in het authentieke Suri-syndroom: eigenbelang, diefstal, zakkenvullerij, fraude, en noem nog maar wat onverkwikkelijkheden op. Zolang, zoals Pinto aangeeft, de Surinaamse bevolking nog niet bewust is van de waarde van hetgeen zij uit het verre buitenland ontvangen, zo lang zal de bedelcultuur blijven. En wie knapt de scholen vervolgens aan de buitenkant op? Een toevallig passerend Amerikaans medisch hulpteam. Schande. Suriname is zodoende 1 grote schande!!


  Maak melding

 4. Ik meen te weten waar ik over praat. Aan een vriend geef je overigens geen afgedankte of afgeschreven goederen.

  Hoe vaak wordt in Suriname niet het glas(champagne) geheven op de overdracht van onder andere ambulances, die zogenaamd in A-1 conditie zouden verkeren.

  Gaande weg het trajekt komen wij tot de ontdekking dat de voertuigen handen vol geld kosten aan uiteenlopende reparaties en meer op blokken staan dan dat zij zieken of gewonden vervoeren!


  Maak melding

 5. het land had nooit onafhankelijk mogen worden, ze zijn onafhankelijk en toch bedelen ze?

  Beter zou zijn om het land te verdelen. Dat is de beste oplossing voor dit land.
  oost suriname komt om van de honger binnen korte tijd.


  Maak melding

 6. @ pinto
  waneer ga jij de wereld iets positief bekijken iedere keer dat negatief gelul van jou daar word ik moe van niets is goed iedereen ziet het vekeerd alleen pinto ziet het goed.je moet zo kritisch zijn op de mensen die dit land naar de afgrond hebben geleid met hun wanbeleid maar dat doe jij niet je verwelkomt deze monsters met open armen zo laf ben jij pinto je ben een nietsnut. ik vraag mij af wat jou ideaal is ??…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.