Mexicaanse griepvirus al onder bevolking Suriname

10

PARAMARIBO, 16 jun – “Wij vermoeden dat de verspreiding van het virus onder de bevolking al gaande is.” Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De ontdekking van het Mexicaanse griepvirus bij het nationale volleybalteam, doet het ergste vermoeden. Het is dan ook tijd voor een nieuwe fase.

Het afwachten van ontwikkelingen maakt plaats voor grotere alertheid. Het gaat nu vooral om het indammen van een eventuele epidemie. “Daarom ons advies aan mensen met griepverschijnselen om thuis te blijven, een mondkapje op te doen en de dokter te raadplegen”, zegt Waterberg. Het middel Tamiflu, tot nog toe het meest effectief, zal slechts beperkt beschikbaar zijn.

Het vertrouwen in de stand van de volksgezondheid is groot genoeg. “Er is geen reden tot paniek. We moeten wel waakzaam blijven, de Mexicaanse griep is onder ons”, aldus Waterberg. Voor alle zekerheid wordt toch een extra voorraad Tamiflu ingevlogen. De directe omgeving van de volleyballers wordt ook onder de loep genomen. Het grootste deel van de sportlui is intussen aan de beterende hand.

10 REACTIES

 1. Hoewel men al een hele tijd wist dat deze ontwikkeling kon plaatsvinden,mag nu blijken dat het zoals altijd weer achter de feiten aanhollen is.Blijkbaar is de volksgezondheid
  niet iets van zelfsprekend in Suriname.

  Thans weer mooie woorden die door deze minister gebezigd worden. Mooie woorden, die wellicht ook zullen blijken, niet waar te zijn. Suriname gaat u dus maar rustig slapen want er vormt geen reden tot paniek.


  Maak melding

 2. Hoe kan dit:

  Het middel Tamiflu, tot nog toe het meest effectief, zal slechts beperkt beschikbaar zijn.

  …behalve als de ziekte zich verspreid.


  Maak melding

 3. [qoute]Er zijn meer epidemieen die gevaarlijker kunnen zijn voor de surinaamse bevolking.

  Brazilianen, roofpolitiek en kasgraaiers.

  Datravisie[/quote]

  Vergeet vooral ook niet: politicus….


  Maak melding

 4. Ooit heeft iemand op dit forum er toch voor gewaarschuwd ……toch hebben de mensen in Suriname het advies van hun minister in de wind geslagen en varkensvlees gegeten.


  Maak melding

 5. geen enkel land in de wereld kan zijn bevolking 100% beschermen tegen deze griep het enige wat gedaan kan worden is goede informatie geven en de nodige maatregelen treffen om verdere verspeiding te voorkomen het laaste wat je kan doen is paniek zaaien onder de bevolking


  Maak melding

 6. Is er geen sprake van een bilogische oorlog?

  Want dan is het ef joe njang dibrie jajang, joe sa ka didibrie kaka!!!!!!!

  Al Qaida dreigde de wereld toch met virale besmettingen.

  zoveel drugs uit mexico afgepakt,verleende Suriname geen hand en span diensten?

  Ik weet het ook niet meer hoor?

  Dat krijg je van beleidsmakers die elkaar in de weg staan, geen visie hebben voor het volk,geen beleid voor helemaal niets of bijna niets.


  Maak melding

 7. ik heb gevoel dat sommigen hier betaald worden om onzin uit te kraien ik kan het niet bevatten denk een klein beetje na het zijn die mensen die alleen maar naar sky radio luisteren inplaats dat zijn naar betere en onafhankelijke radio zenders luisteren waar deskundigen en mensen met verstand reageren die zaaien geen paniek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.