Steun Surinaamse landbouw niet vanzelfsprekend

9

PARAMARIBO, 16 jun – Steun aan de landbouwsector is geen automatisme. Dit zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. Belastingverlichting hoeft dan ook niet zonder meer te worden verwacht. Er zijn altijd gevolgen.

Die zijn in de meeste gevallen voor de gemeenschap. “Als we praten over belastingverlichting, kun je niet voor één groep bezig zijn. Je moet er goed naar kijken. Belastingverlichting betekent inkomensvermindering voor de overheid. Het moet een evenwichtige situatie zijn, dus zal ergens anders compensatie nodig zijn”, zegt Hildenberg. Uiteindelijk zullen de prijzen omhoog gaan.

Dat wordt nogal eens vergeten. Volgens de landbouwers is dringend steun nodig om het bedrijf gaande te houden. De stijgende brandstofprijs en dure bankleningen zouden enorme druk leggen op hun ondernemingen. Volgens Hildenberg moet worden gewaakt voor een klaagcultuur. De overheid geeft wel degelijk steun. “De import van kunstmest geschiedt belastingvrij, maar daar praat niemand over.”

9 REACTIES

 1. (De import van kunstmest geschiedt belastingvrij)Wat een onzin! Natuurlijk jullie grond vergiftigen met kunstmest is gratis. Weg met die troep!


  Maak melding

 2. geachte mini-ster,

  De bosnegers in het binnenland steunen is wel een automatisme he?

  Betalen de mensen in het binnenland ook belasting??

  Ze krijgen gratis medische zorg, brandstof en electra wie betaalt dat??

  De keihard werkende boeren worden extra aangepakt weet u waarom deze mensen mogen zich niet verrijken omdat de binnenlanders geen geld kunnnen genereren wordt deze groep bewust aangepakt.

  venetiaan heeft enkel oog voor zijn soortgenoten in het binnenland reclamemakers voor L’oreal.

  “Volgens hildenberg moet er gewaakt worden voor een klaagcultuur”

  Wie zijn de klagers van suriname?

  Sinds die soort in het binnenland wortel hebben geschoten klagen ze, weet je dat niet hildenberg?

  Was de rijstsector in het bosnegroide binnenland dan was alle steun aldaar AUTOMATISME.

  hildenberg je hebt je opleiding zeker in afrika gevolgd he¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿


  Maak melding

 3. Echt klote zooi daaro.

  Wordt met 2 maten gemeten als je een afride uiterlijk is alles full automatisch en als je een andere outlook not automatisch.


  Maak melding

 4. Waarom worden er geen compost complexen gebouwd om al het huisafval tot compost te verwerken? De boeren kunnen dan gratis compost krijgen voor een betere landbouw.Ik gebruik veel compost voor mijn eigen groeten teelt.Het composteren geschied in een warm land als Suriname veel vlugger in vergelijking met koudere landen.Bangladesh is een goed voorbeeld om na te kijken,daar is een Nederlands bedrijf bezig geweest met het composteren van huisafval met zeer goede resultaat.Deze complexen verschaffen nieuwe werk mogelijkheden voor vele mensen.De staat hoeft dan geen duur kunstmest te kopen.De boeren moeten ook eigen initiatief nemen om verder te komen.


  Maak melding

 5. De boeren in Nickerie maken moeilijke tijden door, vanwege de recente daling van de padiprijzen. Het is bekend dat het aantal boeren in snel tempo afneemt, omdat de produktiekosten hoger liggen dan de opbrengsten. Ik zal er niet vreemd van opkijken als Suriname over een paar jaar rijst moet importeren. Aan de andere kant ziet men dat de granmans, basja’s en kapiteins in het binnenland niks doen en toch elke maand geld krijgen.Ik heb begrepen dat men de vluchten naar het binnenland ook wil gaan subsidieren.Zie hier hoe het geld van de belastingbetaler wordt gebruikt. Ik vraag mij af waarom de mensen die in de gevangenissen zitten en elke dag op tijd hun maaltijd krijgen niet ingezet kunnen worden om de de straten schoon te houden. Deze groep pleegt diefstal bij degenen die belasting betalen en moet vervolgens worden verzorgt door dezelfde belasting betaler.


  Maak melding

 6. De Gironummer is 555 als er straks geen rijst meer is. t.n.v. Steun de hongersnood in Suriname.

  Dat is waar men naartoe wil.

  De Surinaamse regering moet vooral het feesten en beesten subsidieren. Werken is alleen maar taboe.

  Alle grote industrieen zijn naar de klote en het blijft maar doorgaan. De prijzen zullen alleen maar omhoog gaan voor de mensen die ervoor betalen en mensen die alles gratis krijgen hebben zullen hun koopkracht niet veel merken aan hun koopkracht.


  Maak melding

 7. Ik bedoel: de prijzen zullen alleen omhoog gaan voor mensen die alles zelf moeten betalen en de mensen die alles gratis krijgen zullen niet veel veranderingen merken aan hun koopkracht, hun toekomst zitten op rozen.

  Venetiaan heeft het goed gedaan. Lang leve de President van Suriname om dit voorelkaar te krijgen voor ZIJN volk.


  Maak melding

 8. nou dit bedoel ik als somo of sardjoe hun eigen achterban tegemoetkomen dan hoor je de negers schreeuwen kijk zie je ze helpen hun eigen soort. Maar wie betaalt belanstingen in het land? Toch niet de bosnegers want die krijgen alles gratis of niet??
  Zelfs de kleine toko’s in het binnenland betalen geen belasting.Dat ding is gewoon bedoelt om de rijstsector kapot te maken.
  Sorry hoor mensen dat ie een bepaalde eigenschap van geimporteerde mensen uit afrika.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.