Geen vervroeging algemene verkiezingen Suriname

11

PARAMARIBO, 11 jun – De algemene verkiezingen worden naar alle waarschijnlijkheid niet meer vervroegd. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. De kans is groot dat mei 2010 aangehouden wordt. Daar zijn praktische redenen voor.

Die hebben vooral te maken met de klimaatomstandigheden. “De oorspronkelijke reden voor het vervroegen was het regenseizoen. De kans is groot dat bij regenweer de opkomst van kiezers laag is”, zegt Sardjoe. Om te voorkomen dat het zover kwam, is binnen de regering een aanpassing voorgesteld. De verkiezingen zouden dan in een drogere periode plaatsvinden, maar wel voor mei.

De meningen pro schijnen enigszins gewijzigd. “De ervaring heeft geleerd dat vorig jaar en dit jaar in mei het weer bijzonder droog is geweest. Daar mee is ook de motivatie weggevallen voor het vervroegen. Aan een datum na mei is geen moment gedacht. “Dat zou politieke zelfmoord zijn. Men had allicht kunnen zeggen dat we dat alleen maar wilden om langer in het zadel te blijven zitten.”

11 REACTIES

 1. De regering zal absoluut de verkiezingen niet vervroegen. Na 4 jaar haast geen klap te hebben uitgevoerd, merken we dat deze politici nu wakker zijn geworden en probeert men nu de schade en schande in te halen. Maar om de woorden van de president te gebruiken:”Verloren blijft verloren”. Je hebt 5 jaar om je te bewijzen en daar moet je gebruik van maken en niet 1 jaar.


  Maak melding

 2. Bejaarden hebben nooit haast.
  Al willen zij het gaat toch niet, daarom is dit begrijpelijk….met of rollator of wandel stok…… een bejaarde loopt als hij af zij geen haast heeft….TOEKOMST NO DI.
  DAAROM LAAT DIE OUWE BEJAARDE MAAR LULLEN.
  GEWOON KLETSKOEK GEPRAAT HIJ HEEFT TOCH NIKS EN MAAR NIKS ANDERS TE DOEN.

  BITA WIJ WETEN HEBBEN OOK GEHOORD JIJ OUWE BOERWHA.


  Maak melding

 3. Of de kiezer naar de stembus wil gaan of niet is een zaak van de kiezer zelf. De overheid moet eerder zorg voor dragen dat er goede gladde wegen zijn op die dag. Electriciteit. Water. Geen schaarste aan consumptie goederen. Etc. Bekommer je niet om de kiezer de wil op te leggen. Die is bewust genoeg hoe zijn stemrecht te gebruiken. Stemmen-niet stemmen of blanco.


  Maak melding

 4. Laat de kinderen de beleidsmakers van het Front naar huis sturen, die ervoor hebben gezorgd, dat kinderen in Suriname zonder Droom zijn geboren, en als het zolang doorgaat,later als ze oud zijn geworden en sterven nog niks bereikt hebben.


  Maak melding

 5. Het is zo jammer dat het zo lang duurt voordat er nieuwe verkiezingen zijn. Alleen in Suriname duurt het 5 jaren en de rest van de wereld is het om de 4 jaren. Wij blijven maar wachten tot het zonnetje gaat schijnen voor minder bedeelden. De vraag is of we wij het zonnetje zullen zien. Suriname is blijven hangen in hokjes-denken (Creolen, Hindoestanen, Javanen, enz). Alleen bepaalde personen zijn opgestaan om het hokjes-denken weg te halen, bijv.: Dhr Jules Wijdenbosch. Hij heeft geprobeerd om een partij op te richten op basis van nationale eenheid. Suriname is gebaat bij verzoeningspolitiek en bij tweedracht of versplintering. Jules, mijn dank hiervoor. Hopend dat er meer van deze grote personen zullen opstaan.


  Maak melding

 6. ik moet soms heel hard lachen om sommigen hun reaktie hier, of ze zijn dom of hun geheugen laat ze in de steek. bouterse heeft in het verleden velen malen beloofd dat hij verkiezing zou houden er moets een oorlog aan te pas komen om deze beest uit het machtcentrum te schoppen deze man heeft met een telefoon een hele regering naar huis gestuurd één ding weet ik zeker de democratiche gehalte van deze regering is velen malen hoger dan die van bouterse. voor bouterse geld ikke ikke ikke en de rest mag stikken .


  Maak melding

 7. Du en consorten, voor mensen met grote algemene kennis en dus zeer agemeen ontwikkelt is het opmerkelijk dat jullie niet belezen zijn en niet begrijpen wat wij andersdenken 27 jaar na 8 dec’82 zeggen:

  Het is niet meer om in Suriname in conflictsituaties de wapens en munitie op te pakken!!!!!!!!!, of om Surinaamse mensen ertoe aan te zetten met hulp van buiten om wapens en munitie op te pakken.

  Du en consorten begrijpen niet, dat het Surinaams volk zegt,geen slachtoffer meer te willen zijn van een buitengewoon onaangenaam 8 dec ’82 proces,waar persoonlijke wraak, haatzaaien, eigen belang,tweedrachtigheid zaaien en na 27 jaar wachten op een objectieve berechting en een falend rechtssysteem, die NU de boventoon vieren.


  Maak melding

 8. iedereen die misdaden pleegd, of heeft gepleegd tegen de mensheid moet vervolgd worden dat is mijn stelling, en al het andere domgelul van jullie hier verwijs ik naar het rijk der fabelen. mijn mening


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.