HomeNieuws uit SurinameAdo Den Haag verliest 2-1 van Surinaams elftal

Ado Den Haag verliest 2-1 van Surinaams elftal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – De Nederlandse eredivisieclub Ado Den Haag heeft ook in zijn tweede wedstrijd op Surinaamse bodem geen winst weten te behalen. De krachtmeting met het Surinaamse nationale elftal werd verloren met één tegen twee. Te oordelen naar het uiterlijk van spelers aan het eind van de wedstrijd, was dit niet de verwachting.

Ado Den Haag begon de wedstrijd fris met hier en daar wat felle aanvallen. Suriname liet het niet over zijn zij gaan en kwam vooral vanuit de linkerflank regelmatig in het doelcentrum. In de achttiende minuut schoot Marlon Felter Suriname op voorsprong per strafschop. Rinaldo Lupson was kort tevoren in verboden gebied te grazen genomen. Er volgde een tweede strafschop na ruim vijf minuten.

Felter was dit keer minder trefzeker. Zijn schot scheerde langs de rechterdoelpaal. Toch kwam Suriname nog voor rust op twee-nul. Giovanni Drenthe mikte raak uit een vrije trap. Na rust kwam Ado Den Haag fel terug. Een reeks aanvallen leverde één doelpunt op van Timothy Derijck. De Nederlanders hadden eerder gelijk gespeeld tegen de Surinaamse kampioen WBC.