Partij coke in cabine vliegtuig Surinam Airways

18

PARAMARIBO, 25 mei – In de vliegtuigcabine van de Ronald Elwin Kappel Boeing van de SLM is ongeveer negen kilo cocaïne aangetroffen. Het toestel was kort tevoren teruggekeerd uit Nederland. Het is de twee keer voor dit jaar dat een toestel uit Nederland met cocaïne terugkeert.

Dit keer waren de drugs verstopt achter een paneel. Hoe dat heeft kunnnen gebeuren, is ook nu weer een groot raadsel. SLM- en KLM-vliegtuigen worden aan een strenge controle onderworpen. Dat gebeurt zowel na aankomst als voor vertrek.. “Het drugsprobleem is geen SLM, maar een internationaal probleem”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun tegenover de Ware Tijd.

Het kan dus gebeuren dat de veiligheidsvoorzieningen het afleggen tegen menselijk vernuft. Eerder dit jaar werd al zestien kilo cocaïne gevonden in de kofferruimte van het vliegtuig. Toen werd vermoed dat Nederland de eindbestemming was. Waarschijnlijk ging de levering niet door vanwege de beveiliging op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Politieonderzoek heeft weinig aan het licht gebracht.

18 REACTIES

 1. Redenen te meer om in de toekomst de S.L.M toestel aan stengere controle’s te onderwerpen. Indien de authouriteiten van suriname m.n.v de S.L.M de coke transporten “NIET KUNNEN TEGENHOUDEN” dan moet de nederlandse regering de landingsrechten van de SLM ontnemen. Wellicht is het bedenkelijk dat de SLM autohouriteiten (directie en staf) de weet hebben van de transporten en dat “MET DE VERKOOP VAN DE DRUGS EEN ANDERE TOESTEl GEKOCHT GAAT WORDEN”.


  Maak melding

 2. Het smokkelen v. drugs aan boord v/h SLM toestel is in tegendeel wat directeur Henk Jessurun zegt wel degelijk een SLM probleem! En een hardnekkig terugkerend probleem kennelijk.


  Maak melding

 3. Hey directeur…. het stink vreeslijk met de slm nu… dus jij ben de grootste dealer die dit uithaal…. en niemand anders het stinkt met jullie daar op jap airport…. ouwe troep zijn jullie daar….


  Maak melding

 4. Surinam Airways change your name in Drugscarrier. Advies aan de marechaussee, laat de drugshonden voortaan ook in het vliegtuig snuffelen. Ik heb er geen woorden voor. Daarom vlieg ik liever met de KLM…want voor het zelfde geld waren het wapens!!!!!!!


  Maak melding

 5. dit is wel leuk, i sab tok, eindbestemming nederland, maar het komt terug waar het vandaan komt… volgens mij is het colombiaans drugscartel iets aan het uitpluizen hoor, en su. wil zaken met dat land gaan doenn?????
  mi no sabi maar ik vertrouw het niet!!!
  saludes,


  Maak melding

 6. grappig hoor, i sab tok?
  lading bestemd voor ned. komt weer terug?? en dat- voor zover wij weten- al voor de 2-de x???volgens mij is een of ander drugs syndicaat uit colombia iets aan het uitpluizen hoor, en su. gaat toch zaken doen met het land??
  ik vertrouw het niet,
  groet,
  sika


  Maak melding

 7. Vreemd dat het geen SLM probleem is terwijl een medewerker van Surinam Airways al eens een keer is betrapt op drugssmokkel en het nu de 2e keer is dat in de cabine drugs wordt gevonden.

  Henk Jesserun moet gewoon de verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor betere beveiliging. Als men al druks achter een paneel verstopt dan kan er laten we het niet hopen ook een bom daar verstopt worden.


  Maak melding

 8. Return to sender…. Adress unknown

  Geen SLM probleem? Als er drugs in mijn koffer wordt gevonden is het toch ook mijn probleem!

  Deze zaak stinkt. A tingi gevaarlijk…

  Waarschijnlijk zijn er SLM bobo’s bij betrokken.

  Misschien moeten ze een paar dagoes van Nederland lenen om te ruiken waar die lai ligt. Want SLM wordt Tjoekoe Airlines….
  Voor een tjokoe is alles mogelijk.


  Maak melding

 9. de slm vliegtuig moet door de marechaussee op zanderij konstant met camera bewaking gade geslagen worden; om te kunnen zien wie wat waar daar AAN HET DOEN IS, DE HELE NACHT EN DAG………ik wil zien dan wie nog lef heeft poeder te smokkelen in de vliegtuig!!!
  zelfs via internet verbinding kan de marechaussee dat OOK doen!!!
  is goedkoper dan personeel te verplaatsen; iemand anders nog een beter idee; vertel het aan de santoki departement…geen wonder dat marika het steeds moet ontgelden op schiphol..


  Maak melding

 10. “Het drugsprobleem is geen SLM, maar een internationaal probleem”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun tegenover de Ware Tijd.
  Dit verhaal maakt dat het allemaal niet zo erg is.
  Laat me niet lachen en laten wij ons niet belazeren.
  Eerst alle personeelsleden screenen en strenge sancties opleggen.
  Voor het opstijgen van JAP met een drugshond het hele toestel doorzoeken.
  Cameratoezicht zowel in als rond het toestel.
  Iemand betrapt met drugs, gelijk ontslag.
  Maar nu houdt iedereen elkaar de hand boven het hoofd.


  Maak melding

 11. Gewoon voor vertrek een hond door het gehele toestel laten suffelen en ook meteen aan de lieden die voor onderhoud het toestel in moeten. Toch begint de 100% controle te werken ze moeten nu andere manieren vinden om die troep te vervoeren hetgeen dus een stuk moeilijker is dat blijkt want ze hebben in holland geen mogelijkheid gezien het weg te halen nu nog meer de cotrole in de vliegtuigen opvoeren dan word t het nog lastiger voor ze. en den nog dit……. als ze zo makkelijk een pakketje coke kunnen plaatsen in het vliegtuig dan is het ook niet moeilijk om er een bom te plaatsen er verontrustend allemaal laten we hopen dat de controle verbeterd daar op zandrij.


  Maak melding

 12. Ik vraag mij af of er zoveel achterlijke gasten in Suriname wonen.Volgen ze het nieuws niet?Wel ik kan ze vertellen dat niemand en dan ook niemand hier heen drugs kan verschepen. En worden er geen voorlichtings programma`s op de Surinamse tv`s uit gezonden?
  Nee doe het dan nu wandt ik wil ook vrij kunnen rijzen.Het is gewoon een schande voor ons en ons land niet waar.

  MvG:Henk Tan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.