Surinaamse haven op lijn met verbetering economie

2

PARAMARIBO, 12 mei – De Nieuwe Haven slaagt er steeds meer in de groei van de Surinaamse economie bij te benen. Dit zegt oud-minister en directeur van Havenbeheer John Defares. De modernisering vordert gestaag. Het accentueren op investeringen in betere faciliteiten is wel gekozen.

De afhandeling van goederen kan dan ook beter afgestemd worden op de toenemende vraag. Importeurs kunnen klanten sneller voorzien wat meer aansluit op de gang van de economie. Volgens Defares moet de aanschaf van een ruim zestig meter hoge kraan tegen dit licht gezien worden. Voortaan kunnen schepen driemaal sneller worden afgehandeld. Nog is de vraag niet volledig voorzien.

De aanvoer van containers is de afgelopen jaren sneller toegenomen dan de haven aankan. Daarom wordt nog een kraan besteld. De nieuwe aanpak maakt deel uit van het moderniseringstraject dat enkele jaren is ingezet. Met hulp van de Europese Unie worden miljoenen euro’s geïnvesteerd in de ombouw tot een containerhaven. Het beheer wordt omwille van efficiëntie volledig particulier.

2 REACTIES

  1. Nee, @ laat je niet chanteren,als het douane personeel in particuliere handen komen dan a sanie o faja.In sommige gevallen zal het container trekken worden van zaken die we getolereerd hebben,zoals invoer van mercedez benzen, waar het betalen van belasting als wisie klinkt in de oren,XTC vervoer vanuit EUROPA bestemd voor Amerika enz enz.dus douane blijft van de staat met een meer sociaal-communistische controle.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.