Regering Suriname bemiddelt in commissiezaak KLM

4

PARAMARIBO, 12 mei – De regering onderneemt een bemiddelingspoging in het conflict tussen de reisagenten en de KLM. Doel is een redelijke afbouw van de commissieregeling. In tegenstelling tot de reisagenten, stelt de regering zich niet afwijzend op.

Het zou er eens van moeten komen, vooral met het oog op de ontwikkelingen in de reiswereld. Alleen zou het wat meer geleidelijk mogen gebeuren. “Ik denk dat de reisagenten bereid zijn te kijken hoe gereageerd wordt op de nieuwe ontwikkelingen en niet alleen bij de KLM”, zegt president Ronald Venetiaan tegenover de Ware Tijd. Zijn besluit uit 2007 moet tegen dit licht worden gezien.

De KLM en andere luchtvaartbedrijven werden gehouden aan een commissie van zes procent per verkochte vliegticket. Sindsdien heeft het bedrijf vaker getracht een afbouw te bespreken met de reisagenten. Die vinden dat het presidentieel besluit uitsluitend zes procent noemt. De KLM wil nu per juli definitief kappen. De regering wil nog hooguit een goede afbouw voor elkaar helpen krijgen.

4 REACTIES

 1. ik vind dat sme erop moet staan dat klm die 6% betaald ze willen maar steens hun eigen weg op gaan en de surinamers maar brodeloos maken dat kan niet die gasten moeten betalen


  Maak melding

 2. Surinamers weten “NOG STEEDS” niet hoe een private onderneming bestuurt wordt en wel te verstaan in landen buiten suriname. In het bedrijfsleven moet je als bestuurder radicale beslissingen durven nemen en niet als surinamers “DIE ALLES OP DE LANGE BAAN SCHUIVEN” en alleen maar moeten profiteren en “HUN ZAKKEN VULLEN”. Zie naar alle bedrijven die voor de onafhankelijkheid een goed vooruitzicht hadden en “SURINAAMSE BEWINDVOERDERS ALLEMAAL NAAR DE MOER HEBBEN GEHOLPEN”.
  Een ding weten ze wel “ZE KUNNENN GOED BEDELEN”.


  Maak melding

 3. Vervelend zo plotseling? Heeft het niet te maken met het feit dat er veel geld is witgewassen of nog moet worden wit gewassen? Als je moest of nog moet ondernemen van die 6% lijkt mij ook niet haalbaar.Heeft KLM fromoe ontdekt? Wie kan mij antwoord geven op mijn vragen?


  Maak melding

 4. Ja,ja jammer voor de reisagenten.Dag 6% commissie.Lekker thuis of in de cyber en reis boeken is de goedkoopste optie.Ooh wat zal de kleine man blij zijn.6% meer vakantiegeld.Ik juich dit.toe.Wij hoeven>moeten niet steeds in zo’n onpersoonlijk hokje(reisburo) binnen te stappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.