Verlammende stakingen in Suriname opgeschort

3

PARAMARIBO, 12 mei – De staking bij de douane is opgeschort. Ook de leraren van het middelbaar onderwijs gaan weer aan de slag. Ambtenarenfederatie Col heeft besloten de stakingen op te schorten. De regering heeft een week de tijd oneffenheden in de beloning glad te strijken.

Gebeurt dit niet, dan is het weer acties geblazen. “We verwachten binnen een week concrete resultaten”, zegt voorzitter Wilgo Valies van lerarenvakbond BvL. Langer willen de leraren niet wachten. De Col hecht weinig geloof aan beloftes van de regering. Het wantrouwen stamt uit eerdere momenten waarop afspraken werden gemaakt. Het actieparool wordt dan ook niet opgeheven.

Vicepresident Ramdien Sardjoe ziet het uiteindelijk wel goed komen. Achterstanden in het middelbaar onderwijs zijn anders moeilijk. De examens staan voor de deur en de voorbereidingen moeten goeddeels nog beginnen. “Er zijn nog wat plooien en we kijken hoe die glad te strijken”, aldus Sardjoe. De Col wil behoud van speciale toelagen. Die zijn vervallen in het nieuwe waarderingssysteem van de overheid.

3 REACTIES

 1. Krepi ga krepeer
  Je ben niet so slim
  Vakbon is vakbont en NDP is NDP
  Die vakbonds moet gewoon stake en front moet na huis
  Die amtenare moete gewoon geld krijge
  Niks geseur over die sameleving en economiese geld
  Betale betale mang
  Niks geseur over domme kindere
  Ik ben ook sonder school goed geworde in die maaschapij
  Eerst geld voor die amtenare
  Dan gaan we sien of we weer gaan wille werke
  Bouta for PRESIDENT
  NDP FOREVER


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.