Marrons Participatie & Integratie Dag 2009

0

Vorig jaar maart heeft de Vereniging Samenwerkende Marronorganisaties Nederland (SaMON) de eerste Marrons Participatie & Integratieconferentie georganiseerd. Ook dit jaar wil SaMON stilstaan bij de participatie en integratie van Marrons in Nederland en wel op zaterdag 9 mei a.s.

Bij het kiezen van een thema voor dit jaar heeft zij zich laten leiden door de vraag: waar start een goede participatie in een samenleving, in dit geval de Nederlandse? Geconstateerd wordt dat naast de gezinnen, het onderwijs een bijna alles bepalende rol speelt bij de participatie in de samenleving op latere leeftijd.

Er zitten onevenredig veel marronkinderen in het vmbo en verlaten de school zonder diploma. Dit geeft een moeilijke startpositie op de arbeidsmarkt en de verdere participatie in de Nederlandse samenleving. Hoewel dit een ernstig probleem is, is het besef hiervan nog geen algemeen goed bij een groot aantal marronouders in Nederland.

Naam activiteit: Marrons Participatie & Integratie Dag
Thema: De Participatie van marronkinderen in het onderwijs
Datum: Zaterdag 09 mei 2009
Tijd: 10.00 tot 18.30 uur
Plaats: Forumgebouw, Kanaalweg 86, Utrecht.
Organisator: SaMON (Samenwerkende Marron Organisaties in Nederland)
Coördinator: Isedore Libretto: E: info@samon.info; T: 06 41111970

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.