Melvin Nortan eerste Surinamer met varkensgriep

15

PARAMARIBO/ST. GEORGE’S, 2 mei – Melvin Nortan is naar alle waarschijnlijkheid de eerste Surinamer die varkensgriep heeft opgelopen. De in Mexico studerende Nortan zit in quarantaine op het Caribische eiland Grenada. “De hoge koorts is over, maar hij vertoont nu uitslag op zijn lichaam, kleine bulten”, zegt moeder Ingrid Nortan-Uden.

Vanuit Grenada komen nog vrij positieve berichten. Melvin belandde er vanuit Mexico op uitnodiging van zijn schoonouders. Al gauw na aankomst vertoond Melvin typische verschijnselen als hoge koorts en hoest. “Hij is gelijk in quarantaine gesteld en vertoeft alleen op een kamer. Ook zijn schoonfamilie wordt afzijdig gehouden en er is geen direct contact met de buitenwereld”, zegt Nortan-Uden tegenover de Ware Tijd.

De verwachting is dat Melvin er gauw weer bovenop is. Volgens Nortan-Uden maken de overige vijftien Surinaamse studenten in Mexico het goed. “Ze passen goed op zichzelf en nemen de gezondheidsmaatregelen, waaronder het dragen van mondkapjes, serieus in acht.” In Suriname zelf wordt zo goed als mogelijk voorzorgsmaatregelen getroffen. Het volgen van het personenverkeer is prioriteit.

- Advertentie -

15 REACTIES

 1. Eerlijk gezegt geloof ik geen zak van dit verhaal, suriname wil alleen maar `mee doen`met de rest van de wereld,waar zijn
  klein zijn willen zij groot zijn! PPPPPFFFTTT!!!
  La Colombiana

 2. Weer een domme reactie!

  Het is een GRIEP niet de ZWARTE PEST ofzo!
  Mensen gaan er niet zomaar zo dood aan, de gewone griep eist al veel meer levens!

  Zoek dat hele gedoe uit, ga naar sites van de GGenGD

  Mensen met een hele zwakke gestel die niet aan medicijnen kunnen komen gaan dood hieraan!

 3. man,man,man,wat ben ik blij te horen dat het goed met je gaat.
  van harte beterschap.

 4. Melvin,
  dus gewoon maar het advies van het ministerie van LVV in Suriname opvolgen. Niet te veel varkenvlees meer eten …hoor !

  ha ha ha Sranan e kir´mi

 5. In Suriname zelf wordt zo goed als mogelijk voorzorgsmaatregelen getroffen. Het volgen van het personenverkeer is prioriteit.

  Is het niet verstandiger om ervoor te zorgen dat MOCHT er iest gebeuren in Suriname.. (= mogelijke uitbraak) dat men genoeg medicijnen in huis heeft om het te bestrijden?

 6. in suriname is volgens mij ook die griep aanwezig in de lucht en drink water, je krijg er hoest van , fles water is ook niet echt veilig, diamond fles water raad ik ieder af, want dat veroorzaakt alleen maar hoest, parra spring fles water is beter, en eigenlijk het medicijn tegen hoest en verkoudheid in suriname is FERNANDES SODA WATER; ja mensen het heeft mij genezen……………fernandes is het medicijn.

 7. Eerlijk gezegt geloof ik geen zak van dit verhaal, suriname wil alleen maar `mee doen`met de rest van de wereld,waar zijn
  klein zijn willen zij groot zijn! PPPPPFFFTTT!!!
  La Colombiana

  ECHT EEN DOMME REACTIE!! BOELER!

 8. Schande van Waterkant en DWT om de naam van de persoon voluit te publiceren.
  Hebben jullie nooit van privacy en medisch geheim gehoord?

  M.N van harte beterschap en snel weer beter worden.

  Datra.

 9. Ik ben het met je eens Datra, maar de eerlijkheid gebiedt te vertellen dat heel suriname het reeds wist. Hij is ook met naam en toenaam gepubliceerd in de krant.

 10. @La Colombiana, als ik jouw reactie zo leest, kun je concluderen dat je op een onbewoond eiland leeft. Waar dus geen tv,radio, kranten etc. zijn.

  Gezien de ernst van de zaak, wat zich helaas wereldwijd verspreidt, is dit het meest ondenkbare en onzinnige reactie die je kon verwachten.

  Aan alle getroffenen wens ik veel sterkte toe!! In het bijzonder Melvin en onze overige surinaamse broeders en zusters in Mexico.

  Sranang Lobie

 11. van harte beterschap
  Het komt allemaal goed
  geloof in god en je bent dan in goeie handen,

 12. @ Nr. 10 y nr. 13
  monkapjes helpen niet echt, wel veel handen wassen!! Als de ziekte zich na morgen in Su. verspreid nadat de opening is geweest van Zanderij dan is dat treugig te noemen hoor, y entonces, no soy una BOELER! soy una mujer, tonto!!!
  adios y va con Dios!
  Saludes, La Colombiana!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.