Surinaams staatshoofd condoleert Nederland

25

PARAMARIBO, 2 mei – President Ronald Venetiaan heeft de Nederlandse koningin Beatrix gecondoleerd in verband met de tragische gebeurtenissen op Koninginnedag. Suriname voelt helemaal mee. Door de goede band tussen beide landen zijn “ook wij hier getroffen door het gebeurde”, aldus Venetiaan.

Vanwege die solidariteit was het des te zwaarder op dezelfde dag te moeten feliciteren en condoleren. De berichten uit Apeldoorn zijn ook in Suriname met veel afschuw gevolgd. Over de lokaal geplande Koninginnedag-activiteiten lag dan ook een donkere schaduw. “Ons medeleven gaat uit naar het Nederlandse volk en Hare Majesteit in verband met de gebeurtenissen in Apeldoorn”, aldus Venetiaan.

25 REACTIES

 1. Lieve Surinaamse zusters en broers van mij. Had deze afschuwelijke aanslag zich in ons geliefde Suriname voor gedaan, waren jullie negatieve reacties over Suriname, het Surinaamse volk en haar leiders niet van de lucht geweest. Naar Nederland en de Nederlanders toe, zijn jullie opmerkelijk milder…… heel opvallend!!


  Maak melding

 2. De president zegt dat hij het moeilijk heeft iemand de zelfde dag te feliciteren en dan weer te condoleren, maar ik vind het een heel normaal situatie. Omdat het niemand kon weten dat er zoiets zou gebeuren, anders was
  het dan toch anders zijn geweest wat betreft
  het te organiseren. Het is ook niet altijd
  boter ei en koek. Dus………..aan een ieder powerrrrrrrrrrrr

  Think about this.

  Tang Boeng


  Maak melding

 3. ook ik wens Zijne Hare Majesteit,heeel veel sterkte toe.
  zoiets mag nooit gebeuren in Ned.
  maar je ziet het kan.
  jammer jammer, die MAF KEES.


  Maak melding

 4. Du ik wil weten hoe een dag zwart kan zijn.
  Jij blijft echt een domoor jij.
  GEEN ENKELE DAG KAN ZWART ZIJN….HOE MOEILIJK OOK….. WAAROM…… NIET WIT.

  JIJ BLIJFT EEN POKAI….hersenloze vent jij.


  Maak melding

 5. @voor domoor Du.
  Moeilijk he die Nederlandse taal met al haar spreekwoorden.

  Du heeft gelijk het was een gitzwarte dag. Die uitdrukking is even correct als bv spreken over de donker dagen in SME of de zwarte bladzijden in onze geschiedenis.


  Maak melding

 6. Als zoiets zou zijn gebeurd in Suriname, zie ik de koningin absoluut niet de condoleances sturen naar Venetiaan. Wel eens gehoord van ´reprositeit´. In dit geval niet letterlijk bedoeld, maar dat dit weer een staaltje is van gebrek aan gevoel voor verhoudingen.

  Slaaf ze!


  Maak melding

 7. 1 mei 2009, The Netherlands

  Aanslag of ongelukje op Koninginnedag?
  Het is voor niemand meer nieuws wat er gebeurd is op Koninginnedag. Wel wordt het nieuws als men nuchter naar de zaak kijkt en niet direct een eenzijdige conclusie alleen.
  Natuurlijk ben ik het ook mee eens dat gelet op moment dat de koningin langs rijdt en er gebeurt een dusdanig ongelukje dat de link gelegd moet worden met een aanslag. Maar als je toch alle feiten op een rijtje plaatst moet de eerlijkheid je genood zaken om de zaak ook van de andere kant te bekijken. Velen willen de zaak niet anders bekijken vanwege de binding met de koningin of kunnen het niet vanwege het afgevuurde media materiaal dat de directe link van aanslag alleen maar benadrukt. Maar waarom kan het niet anders zijn geweest.

  Laten wij de dader zijn zijde tegen het licht houden. De dader in kwestie is geen bekende bij justitie, heeft geen medisch dossier die hem dit soort zaken wel in de schoenen kunnen schuiven , heeft geen negatief gedrag in zijn woonwijk, heeft geen schulden, had een goede baan, geen slechte naam op zijn werk, had al zijn rekeningen en dus zijn financiële zijde goed in kaart, een net uitziend huis zoals de huisbaas dat vorige week nog heeft kunnen zien, een goed uitziende man, geen noemenswaardige zaken in zijn huis die wijzen op een van te voren beraamd plan. Dit zijn wel enkele opmerkelijke zaken die hem vrij pleiten van voorbedachte rade of opgezet scene of van een frustratie handeling uit deze hoeken.

  De wel zeer opmerkelijke uitspraak van de politie heeft de zaak dusdanig in de hoek van aanslag gedirigeerd dat een ieder hieraan zoveel waarde heeft gehecht op echtheid en zuiverheid. Had de politie dit niet verteld dan was überhaupt de aanslag scenario er geweest maar wat niet wegneemt dat de politieman gehoord moet worden over zijn vermeende verhoor ter plekke. De rede hiervoor is het volgende. Uit de beelden blijkt duidelijk dat de wagen een heel hoge snelheid had en door alle versperringen heen rijdt, een aantal mensen omver rijdt en dusdanig dat de auto al behoorlijke schade vertoont, een onhandelbare wagen in zijn bezit heeft en dat hij al alle zicht al kwijt heeft en ook dat van het koninklijk gezin gelet op de rijrichting en de vermeende daad dat al eventueel afgeleid mag worden dat de bestuurder nooit in optimale conditie verkeerde van bewustzijn. Het is dus een raadsel of volledig toeval dat de politieman een bestuurder aantreft in dusdanige bewustzijn dat hij ook nog op dat moment ondanks alle persoonlijke letsels, traumatische gebeurtenissen door het aanrijden van onschuldige mensen en eigen zeer zeker ondraaglijke pijnen alleen nog maar een bekentenis kan doen van zijn daad om vervolgens in zijn coma te geraken. Iemand die vlak voor de coma intreedt nog ondanks alle opgesomde feiten een juiste bekentenis kan afleggen van zijn daad is wel een onderzoek waard om niet te spreken van een mogelijke onjuiste uitleg van de politie. Als de man in zijn hachelijke conditie ook nog zijn daad direct ter plekken kan laten vastleggen dan zou er ongetwijfeld in zijn woning ook feiten worden gevonden die zouden wijzen op zijn scenario of hij had er iemand over gesproken. Iemand die altijd zo zwijgzaam is geweest en vervolgens gelet op zijn bijna coma niet echt weet of zijn daad succesvol is om dan vervolgens nog zijn schuld te gaan bekennen kan alleen een boven natuurlijke kracht geweest zijn of heldhaftige daad om in de historie niemand meer dan in het ongewisse te laten omdat hij weet dat hij er over enkele seconden er niet meer zal bestaan. ..?. Het is dan een bijna unicum gebeurtenis in de misdaad omdat alle daders zich meestal voor het gerecht laten slepen of suicide plegen ter plekke.

  De vraag is gelet op de man zijn historie waarom niet een obductie wordt gepleegd en het obductie rapport eerst af te wachten eer direct deze conclusie van aanslag wordt onderstreept. Stel dat de man een hartaanval heeft gehad of een hersenbloeding tijdens het rijden en dus alle controle over zijn voertuig kwijt was dan zal hem de aanslag worden vrij gepleit. Ook kan dat als de man onder invloed was van drugs of gewone medicatie of vanwege zijn arbeid gewoon in slaap was gevallen achter het stuur. Het is dus zaak eerst feiten te hebben eer een dusdanig vergaande moment- conclusie kan worden getrokken van de plaats delict als zijnde rechtszitting ter plekke. De conclusie maakt dat mensen gaan geloven in de aanslag, dat dergelijke terreur zaken ook hier plaats vinden, dat ministers straks hun fiets niet meer durven te pakken, dat Balkenende niet meer in een menigte zich laat zien, dat parlementariërs hun werk onder de bevolking niet meer gaan doen zonder beveiliging, dat er in toekomstige dergelijke zaken er twijfels zullen bestaan in obductie verslagen ten voordele van de advocatuur etc. etc. en dat straks…. er ook geen Koninginnedag meer wordt gehouden. Het laatste dat wordt zeker verwacht volgend jaar allen maar als het gaat om respect voor de mensen, de onschuldigen die zijn overleden.

  Dit relaas is geen advocatuur van de duivel want er zijn veel onschuldigen gevallen en dat kan nooit meer goed komen maar wij gaan het in elk geval niet meer echt weten omdat de dader er niet meer is. Heel veel sterkte daarom aan de familie van de omgekomenen en dan ook echt van alle omgekomenen. Elke verklaring en bewering zal de geschiedenis derhalve ingaan als een verdenking en niet als DE oorzaak omdat er nog veel twijfels kunnen zijn over de vermeende directe oorzaak en mogelijk media gedirigeerde uitleg. In elk geval moet de obductie en het obductie rapport er zijn om alle andere mogelijke oorzaken uit te sluiten ten behoeve van de vermoedelijke oorzaak van Black Queen Day.

  Een nuchter kijkende en zeer bezorgde burger,

  H. Taus

  Nederland.


  Maak melding

 8. Inderdaad no2,klopt als een bus.
  Ik was ontzettend opgelucht toen ik hoorde dat het GEEN buitenlander was.
  Los daarvan leef ik wel mee met de onschuldige dodelijke slachtoffers ,de gewonden en de nabestaanden,God Zij Met U Allen.


  Maak melding

 9. Het is op de eerste plaats jammer voor de slachtoffers en/of nabestaanden en op de tweede plaats voor de koninklijke familie en niet te vergeten de fam. van de dader.
  Wat mij echter wel is opgevallen is, dat er allerlei excuses(o.a geen baan, de crisis etc.) worden aangedragen zodat er iets milder over de dader kan worden geoordeeld. Was de dader een allochtoon geweest (die hebben natuurlijk alle banen ingepikt en hebben ook geen last van de crisis) dan was nederland te klein geweest. Het hek was dan van de dam. Zo zie je maar weer. Wilders heb ik trouwens nog niet gehoord, het kan ook niet anders, een autochtoon die negatief in de publiciteit is levert geen zetels op.
  Ik kan niet anders zeggen dan: stelletje hypocrieten.


  Maak melding

 10. Goed zo Vene, je laat zien dat je geen kwaad met kwaad vergeldt. Van Nederlandse zijde heb je geen excusses ontvangen toen 5 onschuldige Surinamers omkwamen bij de Schiphol brand. Onschuldige mensen werden opgesloten en slecht beveiligd, waardoor ze een afschuwelijke dood hebben gehad. Enkel en alleen omdat ze geen verblijf vergunning hadden. Welke minister of staatssecretaris is hiervoor berecht?


  Maak melding

 11. sterkte aan de fam van de dader
  wie weet wat er in die man omging daar hij voor zo een daad heef gekozen
  hij heef nu rust gevonden


  Maak melding

 12. Meneer vene ik ben blij dat je de menselijke kant hebt getoond..

  Hierbij blijkt dat jij ook een gewone kátibo bent..

  Maar ik vind het heel erg dat je geen zakelijk inzicht hebt wat met jou volk onderdanen dagelijks gebeurt op schiphol..

  Dat je geen enkel zicht hebt hoe jou mensen dagelijks vernedert beschaamd worden en een trauma aan overhouden..

  Stel je voor man jou eigen first lady zou haar ondergoed moeten uittrekken met de billen bloot en gefingerd worden door een blanke man opzoek naar wittie ..

  Je kunt toch je bek opentrekken en desnoods de s.l.m.verbieden tot nader orde op schiphol te landen..

  Gewoon uitwijken naar Brussel of Dosseldörf..
  Of je ambasadeur diplomatiek staf terug roepen voor overleg..tot nader orde..

  Heb toch lef man..doe wat ,maar laat het niet zo..


  Maak melding

 13. Je neus is gitzwart…..bestaat wittedag… idioot……ben jij.
  Jouw verstand is tokotoko smeerboel domme meeprater dat ben jij …POKAI…verstandloos…klojo.


  Maak melding

 14. @ nummer 7
  het lijkt mij verstandig om niet op die onzin van nummer 6 te reageren.laat die man maar lekker in zijn soep gaar koken.ik ben geen deskundige maar een beetje mensen kennis heb ik wel om te zien dat veel van die (surinamers)die hier reageren zwaar gefrustreed zijn .zie je zo aan hun reaktie.


  Maak melding

 15. No6,heeft volkomen gelijk:Alle slechte dingen die gebeuren zijn ZWART,alle goede dingen die gebeuren zijn WIT.
  Judas(de zg verrader van Jezus)wordt ook als een ZWARTE afgebeeld.Zo ziet de WITTEMAN dat.
  Dus DU en Neus eerst logisch denken waar no6 naar toe wil.Lijkt erop dat jullie de witteman zo adoreren dat jullie niet logisch nadenken en gelijk als door een wesp gestoken no6 aanvallen ,je hebt van die ZWARTE Surinamers:Hoe Zwarte ze Zijn hoe meer ze achter de witteman zijn kont aanlopen.


  Maak melding

 16. Mijn broek zakt echt af van die hypocrieten hier op deze forum .
  ze willen mijn aan neus aan de hoogste boom ophangen alleen maar om het feit dat ik een zwarte dag zeg je hebt ook zwarte geld zo zwart als de nacht .geld wit wassen witte kerst waar hebben wij het over . @ die huichelaar op nummer 17 wil zeggen vraag het maar aan jou voorouders, dat ben ik niet vergeten die hardwerkende voorouders van jou je weet wel wat ik bedoel . je ben vals als het maar zijn kan een gluiperd ben jij .deze surinamer is trots en kruipt voor niemand onthoud dat goed. niet iedere black man is mijn vriend en niet iedere white man is mijn vijand.lucky dube


  Maak melding

 17. Domoor-DU,lees zelf wat je allemaal typt,jij bent de huichelaar en onderkruipsel.
  Zwartgeld witwassen,betekend slecht geld tot goed geld maken,witte kerst is zogenoemd naar de sneeuw .Dus jouw domme stelling over witte kerst gaat niet op.
  Als je nou 1 slecht iets zou op noemen wat met wit te maken heeft zal ik er over nadenken om je serieus te nemen.En wat moet ik aan me voorouders vragen ingeval ik ze kan spreken misschien weet jij een manier hoe ik ze te spreken kan krijgen?
  Door al je reaktie`s te lezen weet ik haast zeker dat jij in het gewone buitenleven ,iemand bent die uitgekotst wordt niemand die naar je luistert en wat doet zo een geval?juist die is zo dankbaar dat het medium internet is uitgevonden,want hier en allen hier kan je,je stompzinnigheid oeverloos gezwam en wat dies al niet meer zei ten toon spreiden,je bent niets anders dan een zielig gevalletje en daar neem je,je maatje ook mee, Neus .
  Als je even had stilgestaan bij wat no6 bedoelde had jezelf kunnen nadenken,je had ook een donkere dag kunnen neertypen,maar tja je bent zo dom dat je anderen ongenuanceerd gaat aanvallen samen met je evenbeeld Neus.En die wil anderen hypocriet noemen?Ik weet haast zeker dat jij zo een ZWARTE bent die zijn huidskleur ontzettend hekelt ook Neus is er zo 1.Jullie zijn zo vastgeroest in:Alles wat de witmang zegt en doet ,knikken jullie amen.Jij wilt niet inzien of kan het niet wat er met de benaming ZWART in princiepe wordt bedoeld,nog 1 keer dan DAT BETEKEND SLECHT ,SLECHTER,HET SLECHTS.


  Maak melding

 18. doe maar alsof jou neus bloed huichelaar dat je bent.iemand die een andere zwarte surinamer ervan beschuldig dat hij hier komt genieten van wat jou voorouders hebben opgebouwd en hier een soort advocaat van de duivel uithangen vind ik laf en hypocriet. tea praat over jou huidskleur en niet over de mijne waar ik zeer trots ben. je ben ook zeker vergeten dat ik jou een racist hebt genoemd in die bewuste discussie met djogo.mss valt het kwartje nu pas .ga jij maar lekker in de zon liggen om een beetje kleur te krijgen de mijne is puur natuur.I’M black AND I’M PROUD.niemand praat deze trotse zwarte man een minderwaardigheidscomplex aan. onthoud dat goed wiswijf schreeuwlelijk dat je ben .


  Maak melding

 19. @ thea. onderwerp, rotte tomaten
  reaktie van een huichelaar
  jaja djogo ik ben een ouwe bakara tang maar dankzij mijn voorouders kan jij lekker hier profiteren van hun hun bloed zweet en tranen, zelf op onze aow zit je te azen en wil je de volle pond ondankbare schepsel.
  thea. dit is de reaktie van iemand die mijn wil vastpinnen aan een woord als zwarte dag, hoe kan ik jou serieus nemen terwijl je duidelijk met deze reaktie laat zien dat generaliseerd en discrmineert.


  Maak melding

 20. DU en Glenn,dus Djoggo mocht me voor alles en nog wat uitmaken en mag ik niets terug typen?Nooit van mijn leven ,ik betaal met gelijke munt terug.Typisch Surinaams denken van jullie de 1 mag alles zeggen en de ander kop houden.Djoggo begon met ouwe bakratang als ie getypt had ouwe tang had ik anders gereageerd, de Surinamer mag de bakra`s uitmaken en andersom niet?
  DU jij las wel mijn reaktie maar niet dat van Djoggo ik sloeg keihard terug,de waarheid is altijd hard om te horen he?
  Ik wil nergens bijhoren,zoals jullie die alles napraten van de …..
  Integenstelling tot jullie snijt het mes bij mij aan 2 kanten,ik kom er eerlijk vooruit in dit artikel hoe de bakra`s oftewel de blanken overal terwererld met het woord ZWART omgaan:ZWART is in hun beleving alles wat SLECHT is en dat vind ik niet kunnen,jullie wel blijkbaar.


  Maak melding

 21. @ thea volgens mijn ken jij jou eige taal niet als jij over voorouders praat dan praat je over mensen die de meest veschrikkelijk dingens met de mensheid hebben gedaan generaliserend trut die van de pot getrokken is een racist ben jij duidelijk nu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.