Clico Suriname kan termijnbeleggers niet betalen

7

PARAMARIBO, 21 apr – Verzekeraar Clico Suriname kan cliënten die hun geld voor langere tijd hebben belegd geen cent uitkeren. Volgens de Ware Tijd is dit met zoveel woorden schriftelijk kenbaar gemaakt aan cliënten. De onzekerheid is er alleen maar groter op geworden.

Eerder was er al een rush op het lokale filiaal. Polishouders wilden hun geld voortijdig terug na berichten over een mogelijk bankroet. Het moederbedrijf op Trinidad is ernstig getroffen door de wereldcrisis. Nu zullen ook de beleggers moeten wachten. “Wanneer we uitbetaald worden weten we niet”, zegt een belegger. In een brief vraagt het management alleen om wat formaliteiten.

Het betreft data rond de zogenaamde EFPA-certificaten. Die zijn enkele jaren terug uitgegeven om investeringen te voeden in garnalenteelt. Binnen de kortste keren was ruim anderhalf miljoen dollar binnengehaald, dankzij het enthousiasme van het publiek. Er werd een jaarlijkse rente van zeven procent in het vooruitzicht gesteld. Een certificaat kostte duizend Surinaamse dollar (ongeveer driehonderd euro).

7 REACTIES

 1. Volgens sommige sabiso’s zu de wereld eco geen vat hebben op Suriname.

  De CBvS dwijlt al weken met de kraan open.

  Alleen absolute eenheid zal ons kunnen redden.


  Maak melding

 2. De “ouderwetse” monie minister beweerde het kort geleden heel anders., het zal in Suriname niet merkbaar zijn., dankzij de ouderwetse wijze van bankieren.Laat die zijn tanden nou even wijzen.


  Maak melding

 3. Is er soms staking bij het fabriek “de valse munterij”.Ook heb ik gehoord dat er veel opticiëns (ai mang)in Suriname als kooltjes uit de grond komen.Dus iedereen ziet nu scherp,faja letie.Zaak voor justitie “waar zijn de mensen hun geld gebleven”.Was het geen dekking (fromoe). Het ruikt wel stink!


  Maak melding

 4. Het zou gepast de polishouders te informeren over hoe verder.De centrale bank is toezichthouder dus heeft een verantwoordelijkheid.Clico is geen Roep.
  Het gaat hier om 12000 Surinamers die legale
  polissen in handen hebben.

  Natas


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.