zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanhouding schokt Afro-Surinaamse organisatie Naks

Aanhouding schokt Afro-Surinaamse organisatie Naks

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 apr – “Een echte schok.” Dit zegt Clifton Braam, woordvoerder van de culturele organisatie Naks, over de aanhouding van muziekband Naks Kaseko Loco in Nederland. Hoewel de werkelijke omstandigheden nog onduidelijk zijn, kon het nieuws niet op een slechter moment komen.

Naks Kaseko Loco moest juist het imago opvijzelen van Surinaamse muziekgroepen die Nederland bezoeken. Vorig jaar zijn niet minder dan drie groepen aangehouden wegens drugssmokkel. Nu blijken niet minder dan tweeëntwintig bandleden te zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Dit gebeurde na een honderdprocentscontrole op de Nederlandse luchthaven Schiphol.

Naks Kaseko Loco reisde op een groepsvisum. Het eerste optreden zou in Rotterdam plaatsvinden. Volgens Braam is nog niets zeker, behalve dan de aanhouding. “Het is slechts een verdenking. Als je aan de weg timmert, kun je altijd dit soort zaken verwachten. We weten dat er niets aan de hand is, we hopen dat de zaak gauw achter de rug is.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Alweer een groep Suri’s die de natie geen goed doet. Primair is reeds schade aangebracht aan het Suri’s volk waarbij in eerste aanleg niet van belang is of het alle 22 leden betreft.
  Waarom blijven deze mensen zo stom doen? Waarom blijven zij dromen om in een ander wereld terecht te komen (geld op een snelle maniet verkrijgen) en niet denken aan de gevolgen?
  Oh wat een dom volk en wij maar denken dat Suri’s zo intelligent zijn.
  Jammer maar het is niet anders.


  Maak melding
 2. Is te hopen i’ja….want dit… 22 man de hele Band a no kan toch.

  Ik hoor vaak het land is stabiel wij zijn vooruit gegaan…koers is stabiel SRD stabiel ….mooi verhaal hier…. mooi verhaal daar.

  MAARRRRRRRRRR DE WERKELIJKHEID.

  Maar wat blijkt als jij niet zelf gaat hosselen ga je broodje Front moeten eten.

  Dinki bun alleen stront blijft dan maar nog over.
  KATIBO: GEVANGENIS OOK NOG ERBIJ.


  Maak melding
 3. als het waar is vind ik het in en in triest . ik ga een stapje verder zolang er in suriname niet keihard word opgetreden tegen de politie en militairen en douane amtenaren die zich laten misbruiken op deze mensen langs de controlle posten te laten gaan zal suriname in haar hemd worden gezet in het buitenland.


  Maak melding
 4. Deze gasten die betrokken zijn bij de drugssmokkel hebben op basis van een simpele kosten-baten analyse besloten om drugs te smokkelen.De drugsaanpak in Nederland is voor hen een lachertje.


  Maak melding
 5. Dit is het elfendertigste bewijs dat er in de republiek Suriname, ondanks alle lulverhalen over groei en stabiliteit er hier en daar maar mogelijk alom flink gepinaard wordt.

  Verder dat het drugsfenomeen, ondanks het vrijwl dagelijks oprollen van drugshuizen door onze allerbeste kameraden, hoogtij viert.

  Alle geweldige verhalen van beleidsmensen op alle hen ten dienst staande media ten spijt.

  Een keten is net zo sterk als de zwakste schakel.

  NAKS lasekoloko, loopt naar de hel!!!

  Stelletje raddraaiers.

  Het zal heel wat voeten in de aarde kosten om de “fans” te overtuigen.


  Maak melding
 6. Steeds klagen over de 100% controles….en over hoe slecht de witte man is bij aankomst.
  We veroorzaken dit toch echt zelf.

  Het is slechts een verdenking???
  Hou toch op….is al bekend geworden dat het om drugs gaat.
  Dit is echt schande!
  Weer krijgen Surinamers een slechte naam en verpesten een stel debielen het voor de normale Surinamers die geen kwaad in de zin hebben.


  Maak melding
 7. Normaal lees ik alleen de reactie en reageer ik nooit.
  Als je de eerste 3 reacties lees zijn de leden van naks al schuldig

  Volgens mij zijn er in het verleden groepen uit Suriname aan gehouden met coke bij zich dan is het toch normaal dat alle groepen uit Suriname verdacht zijn,. zo werkt dat, niets meer of minder. Maar afwachten en hopen dat het door de vorige groepen komt dat Naks nu meteen verdacht is.
  wacht het onderzoek af en geef daarna commentaar.

  ik wacht af


  Maak melding
 8. wat jammer voor ons surinaams muziek, jammer jammer jammer, zo een mooie kans om naast de grote artisten tegaan mogen staan.wat nu naks was het gezicht van ons muziek naar buiten in suriname. het doek is nu gevallen voor naks. in nerderland hebben we nog twee top bands van surinaamse afkoms die nog land zouden vertegenwoordigen op dit soort festivals, dat zijn combinatie 16 en sabaku, hopelijk gaan zij niet in de fout, anders hebben wij niets meer. mijn verdriet is groot naar het surinaams volk.


  Maak melding
 9. Hoezo schok? Het is toch bekend dat de muzikanten van NAKS Kaseko loco loosers zijn. Ze zuipen, vallen vrouwen lastig, zijn verschrikkelijk seksistisch en hebben hier en daar kinderen verwekt. Kortom het was niks, het is niks en het zou ook niks worden met deze lui


  Maak melding
 10. Ik geloof er niks van. Zeker weer een of andere idioot die meeliep en aangaf bij de band te horen. Komt allemaal wel goed, want binnenkort ga ik naar een gezellig feest van NAKS.

  En al die idioten die nu moord en brand roepen, straks, wanneer gebleken zal zijn niks aan de hand te zijn, zou het jullie wel sieren om op ditzelfde forum de welgemeende excuses aan te bieden.

  Ik weet echter nu al dat niemand die guts zal hebben, maar goed, daar moet je hebt praters en doeners.

  NAKS bestaat, volgens mij, niet eens uit 22 leden.


  Maak melding
 11. Zanderij is zo lek als een mandje. Ondanks alle scans en visitaties komen de bolletjesslikkers er toch door.Ik denk dat de douane en MP hand en spandiensten verleent aan deze mafkezen. De hoogste tijd om schoonschip te houden op Zanderij.


  Maak melding
 12. Waar rook is vuur en waar vuur is ook rook
  Dus de Heer Braam .wat weet u nou precies over de inhoud van de aanhoding van 2 leden van uw groep


  Maak melding
 13. Je moet het tuig aan de bovenkant van de samen leving pakken.

  Dus de lijders die het land bezet houden en onvervangbaar zijn,althans dat denken ze.

  Deze lijders zijn het grootste obstakel v/h land remmen de ontwikkeling,ze moeten in ëën keer opgeruimt worden voor eens en altijd..

  Alle 50/51 leden dna of wat het ook moge zijn alle ministers top ambtenaren allemaal dumpen in een 20 ft container vanaf het bosje brug dan ben je ze kwijt..

  Lang leve surbo..

  Of geef ze een gratis reis met de s.l.m. enkele reis met 10 liter benzine en neem afschijdt..dan ben je die s.l.m. ook kwijt..


  Maak melding
 14. Het zal wel weer een storm in ee glas water zijn. Een goede raad aan alle Suri atiesten, is als je op reis gaat, laat dit gebeuren op basis van een culturele uitwisseling, waarbij beide overheden betrokken zijn, desnoods door ophaling en begeleiding van diplomaten. Een ding is zeker wij Suris komen nooit meer af van de stigma “Drugssmokkelaars”dus wees alert, en tref je maatregelen.
  Jammer Jammer en nogmaals jammer.
  Voor de pessimisten hier : let goed op de berichtgeving 100% zeker :dit is opgeblazen er zal geen een lid zo stom zijn geweest om zoiets te doen, eerder een meereizende die met de band niets te maken had.
  Sabi diri


  Maak melding
 15. Waar rook is vuur en waar vuur is ook rook
  Dus de Heer Braam .wat weet u nou precies over de inhoud van de aanhoding van 2 leden van uw groep

  Jurist Sarabdjitsingh

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>…………….>>>>>>>>>.
  Waar dit is, is dat…Dorpsgek Advo. ben jij.
  Als twee man verdacht zijn kan niet en onmogelijk 22 man op te pakken.
  Waarom doen zij dat niet gewoon op straat…een verdachte de helestraat op pakken.
  En als Advo als jij geen duidelijke infi hebt moet jij niet komen met rotzooi.

  22 man is top punt van vernedering en mishandeling als zou blijken dat enkele drugs bezitten of geen enkele.

  En als men niet op past stop men jouw zelf vol met drugs.

  Geen Hond is meer te vertrouwen.
  Vooral als Klootzakken als jouw als Advo.


  Maak melding
 16. Men denkt met varkens te doen te hebben…dit ding moet op houden wie niet met drugs zit te lullen moet door niemand waar ook ter wereld lastig gevallen worden…
  Het moet ophouden.
  Men is constant bezig mensen te kleineren ondertussen zien zij nooit en nergens eigen ROTZOOI.

  Staat Su. of NAKS moet een schandeloos stelling eisen voor deze smerige grap …min 1000.000 USD de man…komt op 22 Miljo USD voor Su…gewoon vragen naar schadeloos stelling …A smerig sani disi musu kaba.
  Dit heeft te maken met het IMAGO van de groep ras en leden.(dus niet pikken.. they have te pay for this)mf shit.


  Maak melding
 17. Twijfels nog over de juistheid van de 100% controles op Schiphol???

  Suriname moet zijn controle op Zanderije/JAP zwaar verbeteren, want met elke gepakte (Nederlandse) Surinamer gooit men tenslotte de kritiek op de Nederlandse 100% controle aan diggelen.


  Maak melding
 18. sommigen denken bij troebel water is het makelijke vissen vangen, gebruik of misbruik willen maken. suriname moet beter zijn huiswerk doen want hoe je het ook wend of keer dat spul komt uit suriname mss moeten een aantal mensen op zanderij worden ontslagen lik op stuk beleid.


  Maak melding
 19. Charles,
  Vertel dat maar aan jou eigen theetante. Suriname wordt sedert medio de 60’er jaren geteisterd door drugs en wapengeweld.

  Als je wilt produceer ik zo een paar namen hoor, dat is niet zo moeilijk.

  Omdat het zonen/dochters waren/zijn uit de gegoede klasse werd/wordt die rotsooi met de mantel der liefde bedekt.

  Maar dat weet jij net zo goed.

  Ik kan je begrijpen, 2010 is onder de weg.

  Zoek naar een andere manier om DDB te blackmailen of de leukste thuis uit te hangen. A tori e gro liki wang koro!


  Maak melding
 20. het moet me weer van het hart ,dat surinamers geen mening hebben.Het gaat slechts om een verdenking,weet je nog dat stoffie 10 gram in zijn schoenzool had bewaard,wel nu op grond daarvan hebben de lieden op schiphol het nodig gevonden dat die hele groep onder de loep wordt genomen.Je weet toch die C was ook al voor wit-was praktijken opgesloten!!,dus un no bigi tak`san`somaar,,na teng sa sor`un sa teng bing wan sor un in`wan teng!”.Dus dat!


  Maak melding
 21. Staat Su. of NAKS moet een schadeloos stelling eisen voor deze smerige grap …min 1000.000 USD de man…komt op 22 Miljo USD voor Su…gewoon vragen naar schadeloos stelling …A smerig sani disi musu kaba.
  Dit heeft te maken met het IMAGO van de groep ras en leden.(dus niet pikken.. they have to pay for this)mf shit.

  Udu


  Maak melding
 22. NAKS lasekoloko, loopt naar de hel!!!

  Stelletje raddraaiers.

  Het zal heel wat voeten in de aarde kosten om de “fans” te overtuigen.

  Pinto

  Doe niet zo achterlijk kerel in Nederland waar iedereen toch flink te vreten heeft bloeit de drugs handel als nooit te voren en echt niet alleen door de allochtonen, maar de grote vissen zijn gewoon de blanke die containers met coca binnen halen (Holleeder, Dino,S)XTC wordt wereld wijd versprijd door de blanke uit Ned., kan je een paar kans arme suris dan kwalijk nemen dat ze een gokje willen wagen????


  Maak melding
 23. sommigen denken bij troebel water is het makelijke vissen vangen, gebruik of misbruik willen maken. suriname moet beter zijn huiswerk doen want hoe je het ook wend of keer dat spul komt uit suriname mss moeten een aantal mensen op zanderij worden ontslagen lik op stuk beleid.

  DU

  Kerel je moet eens eten wat de witten blanke doauniers op schiphol in de jaren 80, 90 en later hebben door gelaten aan lekkere snoep dan zijn de Suris op zanderij knikker jongetjes!!!!!!!!!!


  Maak melding
 24. Waar rook is vuur en waar vuur is ook rook
  Dus de Heer Braam .wat weet u nou precies over de inhoud van de aanhoding van 2 leden van uw groep

  Jurist Sarabdjitsingh

  Waar Rook is is Vuur??? Als je super Naief bent geloof je in die shit!!!


  Maak melding
 25. Sinsie Bouta kon na machtie a tjar oenoe in a drugs torie diesie.Fos Bouta wist Suriname niks van drugshandel.

  Charles

  >>>>>>>>>>>>>>>>…………..>>>>>>>>>>>>>..

  Deze hierboven is dom gek en achterlijk..wat weet hij.
  Als jij niks weet doe dicht je mond…tjoep domme gek.(mareké you total loss)
  Zal jij jouw hele leven over anderen blijven LIEGEN.

  STOM JONG DAT JIJ BENT.


  Maak melding
 26. nee dat mag die man niet zeggen dat bouterse suriname in die drugs probleem heeft gezet, het is een leugen zeker dat bouterse zaken deed met de columbiaanse drugs cartel die drugs vliegtuigen kwamen zeker voor de lol naar suriname. noem de namen van de mensen van 1960 niet liegen zoals altijd wie waren die mensen en waneer is het gebeurd . een feit is dat militaire leiding van suriname is berecht in het buitenland voor drugs smokkel ik noem namen bouterse boereveen, voor jou goed vinding zet brunswijk ook erbij. als de toemalige leiding van het land een drugs crimineel is wat voor voorbeeld geeft je aan de samenleving en aan onze jeugd voor deze man neem jij het hier op deze man adoreer jij dat zeg meer over jou pinto hoe jij in elkaar zit . DOM kleingeestig bekrompen, beperkt.


  Maak melding
 27. Ze moeten in Nederland die harddrugs gewoon legaliseren, dan is deze ellende direct afgelopen en krijgt Suriname weer een goede naam!


  Maak melding
 28. Beste landgenoten,
  Wat zijn we er weer snel bij met ons oordeel, terwijl de aanhouding nog slechts op “verdenking” is. We weten zelf maar al te goed hoe de media in dit land dit soort berichten opblaast.Ik zou rustig de afwikkeling afwachten en me in geen geval opwinden over wie dan ook, die zo achterlijk wil zijn, om z’n leven in de waagschaal te leggen voor een paar honderden euro’s. Mensen die tot zulks in staat zijn,zijn dom en hebben geen respect voor zichzelf! Er is totaal geen sprake van armoede, maar van hebzucht, bigi ai !Dus un no bada!


  Maak melding
 29. @Pinto

  Voor de Revo kende we geen Coke, kwamen er nooit FARC leden in SME, wisten de meeste niet waar Columbia lag of zelfs maar wat het was. In die tijd is het aantal binnenlandse airstrips meer dan verdubbeld!! Was dat soms de economische ontwikkeling die ze brachten? Ja een drugseconomie, met alle bijbehorende uitwassen.


  Maak melding
 30. Ai sranamang alweer eeuwig willen zij geld op een makelijk manier a no kang toch al zijn niet schuldig zijn ok maar als een paar schuldig zijn zeg ik tegen die varkens saka saka en dagoe oe sroto ding voor gino spijt het mij no waka na fromoe mang mi brada


  Maak melding
 31. Surinamers vormen alleen een eenheid in collectief schaamtegevoel.
  Get a life people. Nederland is drugsland nummer 1 ter wereld en dat vanwege hun functie als transport hub. Ik hoor geen Hollander daarover klagen.

  Het OM had wat bescheidener mogen zijn met haar berichtgeving aangezien het na 3 dagen storm in een glas water bleek en alleen meneer de ingehuurde geluidstechnicus (die overigens ook weleens met andere groepen naar NL reist) hierachter zat.

  NAKS werkt met heel veel (kansarme) jongeren en probeert juist een alternatief te creeren. De jongens van Naks zijn ook 10 jaar geleden begonnen met gedoneerde instrumenten en nu zijn ze de populairste band van Suriname.

  Het zou van meer realiteitszin getuigen indien al die idioten die nu kritiek leveren dit zouden aangrijpen om zich in te zetten voor maatschappelijk en jongeren werk in Suriname.

  Maar nee, het is zoveel gemakkelijker kritiek te leveren.


  Maak melding
 32. Naks werkt juist met (kansarme) jongeren om te proberen ze via podiumkunsten en cultuur een alternatief te bieden. Daardoor lopen ze ook meer risico dat er een rotte appel tussen zit (maar ja, wie in Suriname komt direct of indirect niet in aanraking met drugs)

  Die jongens van Kaseko Loko zijn tien jaar geleden ook met gedoneerde instrumenten begonnen en nu zijn ze de populairste band van Suriname.

  Het zou prettig zijn indien al die idioten die kritiek hebben dit juist zouden aangrijpen om zich meer in te zetten voor maatschappelijk en jongeren werk in Suriname.

  Maar nee, ongefundeerd kritiek leveren is gemakkelijker


  Maak melding
 33. meneer of mevrouw niemand twijfelt aan de goede bedoelingen van naks daar gaat het niet om waar het om gaat dat er surinamers zijn die misbruik maken van deze jongens en meisjes om snel rijk te worden over de ruggen van onze landgenoten.
  waarom heeft niemand van de band een persbericht doen uitgaan waar ze afstand nemen van deze geluidsman.idioot ben je als niet tegen kritiek kan .


  Maak melding
 34. @ Du

  Naks heeft wel een persbericht uitgezonden en ook de promotor van de tour. Dat kunt u op internet vinden.
  Maar dit is voor de Nederlandse media niet zo interessant dus daarom hoort u er niets van terug.

  Het is belachelijk om te denken dat harder politie optreden een verschil zal maken. Als je met tien man in een krot woont en 2 kunnen bolletjes slikkend op en neer en eentje sleept een koffer met coke naar NL dan heb je binnen een jaar een eigen erf, met huis en een tweedehands auto. Dat is pas de harde realiteit. Het is meer dan alleen maar pure hebzucht, mensen zijn bereid letterlijk en figuurlijk hun lichaam te verkopen om “een beetje vooruit te komen”
  Roepen dat ze maar genoegen moeten nemen met het leven dat ze leiden is geen oplossing.

  De drugseconomie is geen saka trusu, baka dyari gebeuren meer, het is een volwaardige economische schijnsector die in omringende landen al langer dan 60 jaar bestaat. Die bolletjes worden tegenwoordig met machines verpakt en de wervingsmethoden zijn steeds aggressiever. Het is juist dankzij de integriteit van zoveel Surinamers dat de toevloed niet erger is, want de druk op de gemiddelde inwoner (en zeker jongeren) om mee te doen is groot.

  Als ik de wijken van Suriname inga zie ik alleen maar kerken, een enkele onderwijzer culturele en sport organisaties maatschappelijk werk verrichten onder jongeren. De overheid heeft het geld, de capaciteit (en misschien ook de wil) er niet hiervoor om structureel iets te doen.

  Trommelen in een brassbandje, een ster zijn in voetballen..hoe simpel dat ook klinkt leert jongeren dat er zoveel verschillende manieren zijn om status te verwerven en een gevoel van eigenwaarde te creeeren, dan alleen maar materie die je je niet kan veroorloven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES