‘Naks Kaseko Loco ten onrechte vastgehouden’

14

De Surinaamse topformatie Naks Kaseko Loco, die vanavond in de met 15.000 personen gevulde Ahoy (Pleasure Paas Party) zou optreden, is gisterochtend onterecht aangehouden op Schiphol, na verdenking van drugssmokkel. Dat zegt promotor Danny Lieuw van Universal Sound Projects tegen Waterkant.Net.

De achttien leden van Naks Kaseko Loco konden na de scan op Schiphol niet als smokkelaars worden aangemerkt. Wel is er iemand die op dat moment met de groep meeliep, maar geen deel uitmaakte van de band, betrapt op het slikken van bolletjes.

De reactie van de Marechaussee hierop was om de hele band, samen met drie andere personen, dan ook maar vast te houden. “Dat er iemand die drugs smokkelt vast wordt gezet is ten alle tijde terecht, maar om 18 onschuldige bandleden vast te zetten, terwijl zij geen aantoonbare strafbare feiten hebben gepleegd en louter komen voor hun optredens is hooguit schandelijk” aldus Lieuw.

Lieuw hekelt het feit dat de Marechaussee er totaal geen moeite voor doet deze onschuldige mensen zo snel mogelijk weer uit de cel te krijgen. Ook is hij niet te spreken over het optreden van de Nederlandse media. Die verdraaien de feiten en hebben voor een groot deel de groep al veroordeeld als drugssmokkelaars.

14 REACTIES

 1. Lieuw noem die media nou eens met man en paard.

  Het betreft de NOS (teletext) en het ANP.
  Die hebben zich schuldig gemaakt aan verspreiding van ongenuanceerde informatie.

  Ze beroepen zich weer op hun even wazige bron t.w. de Marechaussee.

  Het is gewoon gemakzucht en getuigd van de manier waarop men denkt omn te gaan met Suriname en Surinamers.

  Deze kwestie moet tot op de bodem worden uitgezocht en er moeten nu maar eens een keer koppen gaan rollen.

  Ook in Suriname


  Maak melding

 2. De 100 procent controle jegens Surinamers op Schiphol

  door Rabin Gangadin

  Een keer zei een Marokkaan tegen mij in ongeveer dezelfde trant als het Marokkaans typetje in de show van Jorgen Raymann, het volgende: ‘beste vriend, Schiphol en de helft van Amsterdam zouden binnen de kortste keer veranderd zijn in een slagveld als in Irak. De honderd procent controle zou daarna binnen een week omgeslagen zijn in een nul-procent controle en in een duizend procent respect jegens alle moslims. Beatrix, Maxima en Balkenende zouden op televisie hun spijt jegens ons betuigen en verklaren dat Nederland niet goed heeft gehandeld door Moslims zo rot te behandelen. Ze zouden ons schadeloos stellen voor de ons geleden immateriële schade, voor ons meer Moskeen laten neerzetten, meer banen bij de overheid te creëren, betere voorzieningen treffen, etc. Jullie Surinamers durven te weinig’, was zijn slotzin.

  De protesten tegen de onwaardige behandeling van Surinamers op Schiphol roept gauw de vraag op of bruut geweld en intimidatie in Nederland soms lonen. Wanneer een groep Nederlandse- en Marokkaanse jongeren, gelijk een troep hyena’s , rovend en plunderend de straat optrekken, is de reactie van de Hollander enerzijds verfoeiend maar anderzijds weer gematigd en lauw. Zou hetzelfde gepleegd zijn door Molukse-, Surinaamse- en Antilliaanse jongeren, dan was er een heropleving van de oorlog in Saigon.

  Dit verschil in benadering heeft te maken met het feit dat de Hollander vanuit zijn Calvinistische benepenheid spaarzaam blijft omgaan met zijn hersencapaciteit. Hij blijft de zaken simplistisch decoderen en krijgt er als resultaat overwegend cliches uit, die naar meer diepgravendheid doen snakken. Criticasters als Willem Frederik Hermans en Gerrit Komrij hebben haast een oeuvre op hun naam staan waarin dit kennelijk niet te bestrijden geestelijk tekort vurig is gehekeld en geridiculiseerd. Desondanks heeft niemand in Nederland er kennelijk lering uit getrokken en /of gaat men daardoor wat omzichtiger te werk. Zij hebben niet eens een greintje angst voor het Big Brother syndroom: ‘Komrij is watching you ! (Hermans is inmiddels dood)’.

  Als strafrechtonderzoeker snap ik zelf ook niet hoe en waarom bepaalde strafwaardige gedragingen van groepen in Nederland wel in aanmerking komen voor vervolging en andere weer niet. De vele rijkelijk gesubsidieerde dissertaties die over deze kwestie zijn geschreven, stellen ook niet meer voor dan gebakken lucht. Een opmerkelijk proefschrift is afkomstig van de op Curacao geboren Peter Bal, getiteld: ‘dwangcommunicatie bij rechtspraak’, waarin er woordelijk staat dat de politie, justitie en rechters verdachten middels communicatieve foefjes dwingen tot het afleggen van een verklaring, zoals zij die graag willen horen en weten.

  Hoewel Bal op dit proefschrift in 1988 promoveerde heeft de geest van de door hem onderzochte misstanden en oneffenheden, jaren later nog vele malen van zich laten horen. Denk maar aan dwalingen in de Puttense moordzaak, de Schiedamse parkmoord etc.

  De uit de jurisdictie voortvloeiende begrip ’tunnelvisie/ kokervisie’, is geen noviteit maar een van oudsher altijd toegepaste werkmethode in Nederland geweest die plotseling een naam heeft gekregen. Het 11 september-drama en de terreurdreigingen die daarna zijn gekomen, dienen als rechtvaardigingsgrond aan deze werkwijze meer kracht bij te zetten. Enerzijds wordt er in alle lengte- en breedtegraden geredekaveld over de bekrompenheid die vele misstanden in de juridische benaderingen tot gevolg heeft gehad, anderzijds wordt dezelfde geborneerdheid gezien als een onmisbaar concept dreigingen op een trefzekere wijze te lijf te kunnen gaan en die onder controle te kunnen houden.
  Terugkerend naar het Surinaamse probleem op Schiphol moet worden opgemerkt dat het een ieder hogelijk bevreemdt waarom Surinamers als een groep worden gezien die men veel scherper in de gaten moet kunnen houden dan bijvoorbeeld degenen die naar landen gaan, welke gelabeld zijn als terreurvriendelijke samenlevingen.

  De drugscontrole jegens Surinamers op Schiphol is een rookgordijn om de aandacht af te leiden van de Nederlandse drugsbarons, onder wier curatele de enkele Surinaamse drugssmokkelaars staan. Deze tactiek staat ook beschreven in een onderzoeksrapport van de politicoloog, Dr. B. Rovers, getiteld: Klassenjustitie (1999), waarin hij constateert dat de zwarte dief meer risico’s loopt dan de blanke fraudeur. Dit is ook de grondslag van de honderd procent controle van Surinamers op Schiphol .


  Maak melding

 3. Ik vindt het heel erg, voor die jongens ik weet wel honderd procent dat zij niets gedaan hebben. ze weten dat er 100 procent controle is waarom zouden ze dat doen.
  we zouden de nederlanders moeten aanklagen.
  Guno Ravenberg zou zo iets nooit doen.
  Ik sta achter jullie naks. het komt goed jongens, een goede advocaat in de hand nemen en een schade vergoeding aanvragen, het moet op houden.


  Maak melding

 4. Meneer Lieuw,wij verwachten ook niet een andere reactie van de Nederlandse pers.De pers hier in Nederland praat anders over west europese mensen van het arische ras.Zaterdag werd de oud-politieman die een schutter uitschakelde in een Rotterdams cafe als een held beschouwd, terwijl deze beruchte oud politieman een van de grootste drugscriminelen van Nederland is.


  Maak melding

 5. Als een Surinamer met een Nederlands paspoort iets positief bereikt, dan wordt die een Nederlander genoemd. Als dezelfde persoon iets negatief heeft gedaan, dan wordt die een Surinamer genoemd. Zo werkt dat bij de nederlandse media. Het is bekend, dat Nederland de grootste doorvoerhaven is van drug in Europa en Amsterdam staat internationaal bekend als het mariuahanacentrum van de wereld. Toch als je de media in Nederland volgt zou je denken, dat het landen als Suriname zijn die op grote schaal drugs verhandelen. Terwijl de realiteit is, dat drugs die vanuit Suriname worden gesmokkeld, maar een fractie zijn van het geheel van wat er vanuit Nederland gaat.


  Maak melding

 6. beste dhr/mevr R Gangdin ik blij dit tevernemen van u dat er groepen zijn die niet met zich laat zollen .bent u bereid samen met de andere suri broeders de strijd aan tegaan tegen die honderd procent controle.en nog veel meer.het is gebleken dat als gedemonstreed wordt het maar (1) een bepaalde groep dat doet dus dan krijg dit er is geen eenhied tussen de su


  Maak melding

 7. Hier ga Lieuw nog aan dat het beslist niet waar is. In het vervolg artikel lezen we dat er 5 nog worden vast gehouden omdat er drugs op hen (een of meer ? ) gevonden zijn.

  Dan heet het bij Lieuw op eens een ingehuurde geluidstechnicus te zijn.

  Mij lijkt het beter om het oordeel maar ff te laten tot de zaak helemaal duidelijk is.

  @Sabana
  Wat die agent in het verleden gedaan heeft is een ding, maar door die schuuter uit te schakelen was hij die dag onbetwist een held.

  @Teve
  Jij en Rabin Gangadin gaan duidelijk niet spaarzaam om met jullie hersen capaciteiten. Voor dergelijke onzinnige brouwsel is een enorme inspanning nodig. 😆


  Maak melding

 8. Vandaar dat m.n.Nederland er alles aan doet om D.D.B (lees: NDP)buiten de regeermacht in Suriname te houden.Op dit soort nederlandse “machtsvertoon” zou meteen het reciprociteits-beginsel worden toegepast omdat de ‘sterkste’ niet het morele recht heeft te doen wat hij wil met de ‘zwakkere’ met de motivatie dat dat nu eenmaal zo werkt in de natuur. Fascisten, zoals destijds de Nazi’s, gebruikten dit argument ten onrechte om hun rassenleer te verdedigen. Deze verwarring wordt grotendeels toegeschreven aan de gewijzigde betekenis van fittest(sterkste).To fit (toe:(passen)


  Maak melding

 9. 1 journalist is duizend bajonetten te erg!

  Stelletje liegbeesten. En zo wordt een heel land letterlijk de grond in “gejournaliseerd”.

  Ach het is maar Suriname, morgen ze/wij ze het alweer vergeten.

  Een soortgelijke behandeling is werkelijk bij de honden af.

  Een voorstel aan de moderator is om alle reacties dientengevolge te willen doen deleten.

  Uiteraard heb ik mij ook niet onbetuigd gelaten.


  Maak melding

 10. Drugs is een realiteit in Suriname en vooral ook in Nederland als grootste transporthub. De Nederlandse media moet nodig een vervolgopleiding doen, want met die Obama verkiezingen was het ook drie keer niks.

  Danny Lieuw heeft gelijk, als Amy Winehouse hier was geland (met een hoofd vol coke weliswaar) had er geen haan naar gekraaid.

  Ik heb gisteren heerlijk gedanst met Naks in Ahoy en met een hondertal fans nog een afscheids polonaise gedanst met ze in de hal.

  Naks is een maatschappelijke organisatie die door middel van podiumkunsten probeert jongeren eigenwaarde bij te brengen en alternatieve inkomstenbronnen te genereren. But drugs are a hard competitor to beat. Laat de Nederlandse media daar eens een documentaire over maken.

  Al die critici die die zo een grote mond hebben moeten zich afvragen wat zij doen aan dit maatschappelijk probleem


  Maak melding

 11. @isri

  Ga hulp zoeken!!

  @Pinto

  Is dat de reden dat je baas jpournalisten vermoord, radiozenders platbrand, etc. Is hij soms bang voor de waarheid.
  Ga toch heel schoothondje, vals keffertje.


  Maak melding

 12. wie tegenwoordig nog drugs smokkelt heeft waarschijnlijk een heeeeel saai leven en /of heeft zin in `brute` sex,en wie tegenwoordig nog verslaafd raakt heeft ook een saai leven en wil uiteindelijk blijkbaar in de goot wonen! Ieder doet zijn ding, laten wij ons er niet mee bemoeien, ik vind het erger dat ik belasting betaal voor mensen met kinderen dan deze lui,
  a bung,
  met vriendelijke groet,
  La C.


  Maak melding

 13. ja hoor die nederlandse journalisten hebben het weer gedaan.dit noem ik de omgekeerde wereld maar het verbaast mijn niet van sommigen kortzichtigen hier op deze forum. mensen die suriname daadwerkelijk belachelijk in het buitenland hebben gezet, en nu nog steeds doen voor die mensen wil jij ons hier bijna vermoorden en die journalist die zijn werk naar alle oprecht doet die is in jou ogen een liegenbeest, jij ben in mijn ogen een geboren leugenaar .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.