donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse minister onder curatele president

Surinaamse minister onder curatele president

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 mrt – President Ronald Venetiaan wil minutieus geïnformeerd worden over het beleid van minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Met name over de uitgifte van grond moet nauwgezet gerapporteerd worden. Jong Tjien Fa is niet echt ongelukkig met de maatregel.

Dat hij van elke ministeriële beschikking een kopie moet sturen naar de president, deert niet bepaald. In tegendeel komt het politiek goed uit. “Ik heb daar helemaal geen problemen mee, want het is de totale regering die ervoor staat”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd. Meer dan het gevoel dat over de schouders wordt mee gekeken, geldt de voortaan gedeelde last.

Nu hoeft ook Jong Tjien Fa’s politieke partij Pertjajah Luhur zich niet eenzaam voor het voetlicht geplaatst te voelen. De partij is vaker beticht van geknoei met grond. Ook partijleider en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo is content. “Als de hoogste baas gaat screenen komt er meer transparantie, de kritiek wordt minder en het vertrouwen in de regering wordt groter.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

21 REACTIES
 1. Jammer Jammer jammer nohhhhhh !!!!heel jammer !!!! voor PL !!!!….Maaarrrrrrr if unu dinki sma idi boro…STOP….stop tapu…Mi e bar you.

  +/- 1.5 jaar geleden is deze zelfde Min..onder curatele geplaatst door Opa Ruro.

  Wat heeft hij Tjonge jonge ermee gedaan..luiter noh !!!…HIJ HEEFT EEN VROLIJKE SCHIETTENT VAN GEMAAKT.(maar ja ik weet van de inzameling)unu alla malla fini…..ssssst…ssst sorry.(the love of money)

  DAAROM UNULUKUBUN MI E BAR YOU…NO TIK UNU LIKI LAW MAN….Vertel dit aan blinde volgelingen(ezels) maar niet aan het publiek ons kop is geen vergiet hoorrrrrr.


  Maak melding

 2. ja natuurlijk, liever dit dan eruit geknikkerd worden wat feitelijk al had moeten gebeuren. Dit voegt geen zoden aan de dijk want net zoals Vene hem nu het hand boven het hoofd heeft gehouden en nu met een rookgordijn maatregel komt zal hij dit blijven doen tbv de coalitie koste wat koste in stand houden.


  Maak melding

 3. de president gebruikt een van zijn minister om de heer somo te controleren.de tolerantie heeft lang geduurd en nu moet er een end aankomen,vindt de president.

  de racist somo doet net of hij de maatregel van de president normaal vindt,maar in wezen poept hij nu een wajang popki.


  Maak melding

 4. Nu deze minister de status van curandus heeft bereikt, zou het hem sieren als hij zou aftreden.
  Maar in Suriname gaat het altijd weer om het “blijven zitten” want dan sta je toch dichterbij de pot dan als ex-minister.


  Maak melding

 5. De ene is onder curatele en de andere heeft de andere bij de teel, juist ja ballen!

  Lood om bere oudijzer dus. Nothing’s going to happen at all. Er zullen meer landrovers in productie worden genomen.


  Maak melding

 6. Om een grondbeschikking in handen te krijgen moet men van oudser een aanvraag indienen op het domeinkantoor, daarna gaan de stukken naar de DC en Grondinspectie voor advies. Nu moeten de stukken ook nog naar een commissie en daarna de President. Ik vraag me nu af waarmee men bezig is. Als een orgaan niet goed functioneert moet die versterkt worden. Wat nu gebeurt is, dat de inefficientie alleen maar wordt verhoogd. Het is bekend, dat de President tot laat nog op kantoor is. Met deze job erbij zal hij voortaan om 2:00 u in de ochtend naar huis vertrekken. Ik wens hem heel veel succes toe


  Maak melding

 7. Om een gekke voor de gek te houden is geen zonde zal hij (pres)hebben gedacht. Dat is een lelijke vergissing, want 99,99% van de Surinamse bevolking zijn geen gekken.


  Maak melding

 8. Deze mensen blijven het Surinaamse volk beledigen met hun onzin.

  Wie gelooft deze oude man nog die zijn geloofwaardigheid, waardigheid en zelfrespect totaal kwijt is geraakt.

  Blijven jullie het volk maar tarten, gelukkig zijn staatsgrepen uit de tijd, maar wat je heel gauw misschien toch noch krijg is een spontane volksopstand, in dat geval zouden jullie wensen dat er toch een staatsgreep had plaatsgevonden.
  Wat een sukkels.


  Maak melding

 9. Het bekende “Doekje voor het Bloeden”
  Wie is er de baas in de “bakbawinkrie”…
  Viné laat me jouw geheugen opfrissen hor…
  Bij de inauguratie tot voorzitter van de Nationale Assemblee van Suriname heeft Somohardjo, alias back&neck, alias “je lijk”
  letterlijk gezegd, “Ik heb nu meer macht dan de President van het land”!!
  Dus Vené controleert Piérre,(Jong Tjien Fa)en
  brengt verslag uit aan Somo, die doet er wat sambal bij, dan a volk kan lik ing tongo!!
  Hij heeft hem echt aan zijn ballen, en dat doet pijn!!
  En ze zingen met z’n allen,”Slaap kindje slaap”!!
  Surinaams Volk hoe lang slaapt gij nog???

  Denker


  Maak melding

 10. Het was voor de NPS een bittere pil geweest om tegen de motie van wantrouwen tegen Jong Tjien Fa te stemmen. Nu is het de bitterste pil voor Jong Tjien Fa en zijn partij om te slikken nu hij onder curatele is gesteld. Wie niet ziende blind en horende doof is, betekent dit een groot gezichtsverlies voor hem en zijn partij, wier woordvoerder aan stoerdoenerij deed. Nu zijn handelingsonbekwaamheid aan de hoge schandpaal wordt gehangen, ligt het bij hem voor de hand om de eer aan zichzelf te houden…of blijven zitten met een schandvlek op zijn voorhoofd.


  Maak melding

 11. Deze hoogopgeleide minister heeft geen ruggegraat.

  Een zichzelf respecterende jongeman was toch reeds lang opgestapt?

  Cyril(senior) was een zeer gerespecteerd man en zou zich een dergelijke vernedering niet laten aanleunen.


  Maak melding

 12. De surinamer is en blijft een schaamteloze wezen.
  Geen respect voor zich zelf laatstaan voor anderen.

  Als klein jongen op school weet ik,dat wanneer je in de klas gestraft werd je zelf dood schaamde tegenover je klas genoten.
  Laatstaan je ouders en vrienden..

  Maar in het heden daagse geen waarden normen geen manier van doen – laten geen principes man vrouw uit het zelfde huis gaan vreemd ontmoeten elkaar in de zelfde hotel met vreemde man/vrouw geen probleem..

  En toch slapen in het zelfde bed/huis..

  Als je een beetje zelf zespect hebt,dan treedt je onmiddellijk af als vooraanstaande figuur.

  Maar nee we zijn zo diep gezakt dat het allemaal niks uitmaakt dus blijven zitten maar..


  Maak melding

 13. Een bijzonder hoog opgeleide Surinamer(alhoewel?) met meerdere master degrees, die zich dit laat aanleunen geeft te denken.

  Hier schuilt echtwel meer achter.


  Maak melding

 14. Ik vraag mij nu wel af waarom Amofo terstond moest opstappen, had het misschien te maken met haar huidskleur, ze werd in ieder geval niet onder curatele gesteld.


  Maak melding

 15. in suriname hoef je niet hoog opgeleid te zijn. met een mulo diploma word je al tot adviseur van staat benoemd.en als klap op de vuurpijl kan je een hele land naar de hel helpen en nog geadoreerd worden wat wil je nog meer???


  Maak melding

 16. DUBouterse-syndroom.
  Grijp je elk artikel aan om je HAAT kenbaar te maken?Is het Bouterse schuld dat deze boeventuig aan het roven is geslagen?
  Doe nou 1x normaal en reageer op het artiekel waar het om gaat.
  Maar ja alles wat dit boeventuig doet keur jij goed,want je bent zo met je HAAT bezig dat je de ellende niet ziet wat dit stukje schorum de bevolking aandoet.
  Bouterse oh miki wan flipperkast DU,zo langzamerhand worden die symptonen duidelijk bij je.
  Je zeikt maar 1ons weg,2010 na MEGABLOK oh jagie ding fufurumang foe joe.


  Maak melding

 17. @daddie

  Nogal domme inzending van jouw. Je valt DU aan omdat hij partijpolitiek bezig zou zijn terwijl deze een neutrale kritiek uit op het lage niveau van zgn deskundigen in SME.

  En je reageert niet op anderen die duidelijk meer partijpolitiek bedrijven!

  Bij welke partij sta jij op de tjoekoe lijst?


  Maak melding

 18. Neus, wat je zegt ben je zelf,jij staat zeker op 1 of andere tjoekoelijst,zeker heb je grond gekregen no?Jouw inzendingen pijlen uit van intelligentie noh?Ai baja,waarom staan Surinamers gelijk op hun achterse poten als ze geen tegenspraak op normale wijze kunnen geven?Sorry niet alle Surinamers ,neus en du hun soort.
  Het zij zo,ik lees alleen dat DU steeds op zijn pain in the ass terugvalt,en vergeet zijn boeventuig tot de orde te roepen.Bijna alle reactie`s hier geven hun mening over dit artikel,alleen DU komt weer met Bouterse op de proppen.


  Maak melding

 19. @ daddie ik sta boven die onzin van jullie. ik zet mijn mening hier neer heb jij daar problemen mee dan moet je ze niet lezen ok. ik heb geen zin in dat kortzichtige domgelul van jullie . mijn reaktie over bouterse is meer bedoeld voor nummer 15 . daddie ik wil jou bij deze vragen om mijn reaktie niet meer te lezen , zolang er leven in mijn lichaam is zal ik een tegenstander van dictator bouterse zijn verwacht niets anders van mij ok dan weet jij dat. voor de laaste keer achterlijk koe dat je ben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES