Seedorf wil Suriname naar het WK brengen

51

De Surinaams-Nederlandse topvoetballer Clarence Seedorf is druk bezig oppositie te voeren binnen de Surinaamse voetbalbond. Vorig jaar deed hij via een zaakwaarnemer de voetbalbond een miljoenenaanbod. Dit keer probeert hij opnieuw, met hulp van zijn vader Johan en oom Henry, via bestuursverkiezingen invloed te krijgen binnen de SVB schrijft De Volkskrant.

Als het aan Seedorf ligt, krijgt het Surinaams elftal o.a. professionele begeleiding en verrijzen voetbalscholen in binnen- en buitenland. Het doel is dat Suriname zich plaatst voor de WK-eindronde 2014 in buurland Brazilië.

In het kader hiervan brachten twee Italiaanse specialisten vorige week een bezoek aan Suriname om de toekomstplannen van het Surinaamse voetbal ontvouwen. De Italianen voerden het woord namens ON International, de organisatie waarin de belangen, stichtingen en initiatieven van Clarence Seedorf zijn ondergebracht.

Volgens de krant beschouwt Seedorf het als zijn missie om behalve het voetbal ook de gehele Surinaamse gemeenschap te dienen.


51 REACTIES

 1. ai baja SEEDORF je bent een echte sranaman in hard en ziel.en tog word je nier gewardeerd,ik hoop echt voor je dat het jou lukt je om droom voor mijn geliefd land SURINAME. MAMA AISA SA LOEKOE JOE SOSO LOBI


  Maak melding

 2. Ook ik blijf het beweren. Seedorf is over 15 jaar de President van Suriname.
  LET OP MIJN WOORDEN.

  Overigens voorspel ik ook dat Umberto Tan oer 12 jaar de Burgemeester van Amsterdam wordt.


  Maak melding

 3. Ik kan nog steeds niet begrijpen, wat het probleem van de SVB is. Hun wordt miljoenen euros aangeboden en zij wijzen het af om redenen die nog steeds niet duidelijk zijn of zoals de SVB voorzitter het verwoorde, dat men de SVB onder curatele wil stellen. Hij heeft nooit, zover ik weet, duidelijk aangeven wat daarmee wordt bedoeld. Wij weten ook, dat het al jaren absoluut niet goed gaat met het Surinaams voetbal en dit terwijl voetballers van surinaamse origine bij topclubs in het buitenland voetballen. Als nu een topper de zaak wil ondersteunen en met hem zijn er meerdere in het buitenland, dan moeten wij niet gaan doen alsof wij de wijsheid in pacht hebben, anders zouden wij nu veel verder zijn, maar die hulp accepteren en niet met allerlei smoesjes komen om het persoonlijk belang te beschermen.


  Maak melding

 4. BIG UP SEEDORF. This is the First time i have heard Anybody say SURINAME going to the World Cup. Ik ben an Surinamer living in America since 1973, i have been dreaming about Suriname in a World Cup since 1978. I think Seedorf has the Dreams + the means to help Push SRANANG past All the lower + middenmoot Kondre s straight to BRAZIl 2014 the beginning of BIG TIME FOOTBALL van SURINAME. Altyd mi bribi that I was going to be somebody to bring SRANANG to that Platue. But now its SEEDORF time to make this Happen. GIVE him the Keys……It is time for a Major CHANGE……He HAS THE SolUTION


  Maak melding

 5. zou te gek zijn als hij dat voor mekaar krijgt.eindelijk /surinaamse talenten zijn er genoeg in su.alleen niveau moet hoger en gescout worden.


  Maak melding

 6. wat een lachertje seedorf wil suriname naar het w.k. voetbal brengen in brazilie natuurlijk gegund door mij als onderdrukker van kolonisatie van suriname door het koning krijk der nederlanden.laat seedorf zichzelfs maar eens naar een wk brengen,door een beetje te huppelen op het veld van san siro in milaan wil niet zeggen dat je wk waardig bent maar tevens wat wel zeggen dat je voor het huppel werk wel 6 miljoen mag opstrijken bij ac milan

  hoogachtend
  SUNIL MAHBIERSING 24-12-1965 TE AMSTERDAM


  Maak melding

 7. Als je ziet hoeveel Suriprofs niet opgesteld worden in Oranje. Deze kunnen toch makkelijk voor Sme spelen.

  Seedorf is een van de weinige suriprofs die nog veel voor Sme doet van de rest hoor je niets eigenlijk.

  Ik waardeer het enorm van hem.


  Maak melding

 8. Belachelijk dat een wereld-topper als Clarence Seedorf zich zo moet uitsloven om zijn kwaliteiten in dienst van Suriname te mogen stellen. Zijn ze belazerd bij die voetbalbond! Zelf zijn zij al decennia lang bezig het surinaams voetbal naar de afgrond te helpen, maar een ander die er wel de capaciteiten, middelen en het hart voor heeft wordt op alle mogelijke manieren tegen gewerkt. Waarom??? vraag ik mij in Godsnaam af. Is het eerzucht, heerszucht of stomme jaloezie van dat stelletje nietsnutten.


  Maak melding

 9. Van alle Surinaamse ikonen wereldwijd is dit helaas een van de weinige s’landskinderen die iets tastbaars terug wil- en naar alle waarschijnlijkheid kan doen voor het thuisfront.

  Hopelijk zijn de lidbonden van de S.V.B. wel zo verstandig om het Surinaams voetbal weer overduidelijk op de kaart te willen zetten.

  De huidige voorzitter heeft alles in zich echter niet de nodige armslag om tot grotere hoogten te komen.

  Het gebaar van de K.N.V.B. moet uiteraard als een moment opname worden gezien om louter Clarence Seedorf in de wielen te rijden. Verdelen en heersen is hun specialiteit.

  De carriere van onze voetballers loopt thans langs mooie scooters en auto’s zonder enige diepgang.

  De jongens lopen zich voor relatief luttele centen letterlijk kapot.


  Maak melding

 10. Ze hebben nog geen eens een lederen bal daar, ze voetballen met kokosnoten en dan willen ze naar het wk een lachertje mang.
  blijf lekker in het zandgat daar voetballen.
  Dankzij onze competitie hebben een paar van die gastjes het ver geschopt in holland.

  Beek

  Ba.kmeel@hotmail.com


  Maak melding

 11. de motivatie bij de surinaamse voetballers en de s.v.b ontbreekt en zal zeker slagen met de nodige know how/inspiratie van Clarence.

  Suriname Go For It!


  Maak melding

 12. Kijk, dit is iets waaraan wij Surinamers iets aan hebben. Niet de “veel geschreeuw en weinig wol” mentaliteit, maar doen!
  Clarence, ik hoop dat je plannen mogen slagen.


  Maak melding

 13. Ik hoop niet dat Seedorf tegenwerking ondervindt van uit het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond.Weet U hoe het voelt om Surinaamse jongens te zien voetballen in een oranje tenu.Om niet te spreken over het Wilhelmus.Schandalig gewoon.

  Ik weet dat er Surinaamse jongens in de eredevisie voetballen die liever voor Suriname uitkomen dan voor Nederland.Sommigen waren het wachten op de SVB zodanig moe dat zij uit liefde voor het voetballen voor het Nederlands elftal hebben gekozen.


  Maak melding

 14. Clarence,mijn zegen heb je!Toch moeten we proberen om met z’n allen hier aan te werken,het moet geen competitie gaan worden binnen het bestuur van de SVB,het staats belang moet voorrop en geen haantjes politiek van wie dan ook.Samen werken jongens,dat is de sleutel!


  Maak melding

 15. Wat was eigenlijk de reden dat de SVB vorig jaar niet in zee ging met Seedorf???

  Suriname op een WK zien zou geweldig zijn, maar dan moet er zoveel gebeuren en ik denk ook dan dat je iemand als Seedorf ECHT nodig hebt.
  Ik denk ook dan dat Bogarde zal helpen, want hij had ook al aangegeven met Suriname naar het WK te willen.

  SVB….wees niet zo eigenwijs en zet je trots voor deze keer opzij!!!
  Gun dit het Surinaamse volk!!!

  AFC


  Maak melding

 16. Niet doen Clarence. Ga van je zuur verdiende centjes genieten. Bij de SVB willen ze alleen jou geld en voor de rest mag je opkrassen. Want verwacht niet dat ze het pluche zullen verlaten. Erebaantjes leveren in suriname heeeeel veeeeel reisgenot op


  Maak melding

 17. Clarence,
  Dat is top.
  Mag ik een baan bij je, heb ook veel plannen in die richting , ben al met zaken bezig en ben gereven.
  Zulke mensen moeten op termijn Su gaan veranderen want dat slome en domme gedoe geeft mij alleen maar buikpijn en verdriet.
  A change has got to come, time for a change now(eigenlijk allang), oude boeven weg, corruptie minderen, drugsdealers kaalplukken en zo wat nog meer.
  Lobbie srananmans wordt eens wakker want nothing comes to sleepers but a dream!!!!!
  Ommoe groet U allen.


  Maak melding

 18. TJA GO!!!!
  Brada Seedorf,
  Als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks.Je had aangeboden om samen te werken en inspraak maar ze willen alleen je geld,dus Fight them!!! en geef niet op en ik roep iedere rechtgeaarde surinaamse voetballiefhebber JOIN Seedorf in z’n streven het Surinaamse voetbal op een hoger plan te brengen.
  Mijn zegen en steun heb je in ieder geval
  en power My Man,Seedorf!!!!


  Maak melding

 19. Go for it, Mr Seedorf. Je bent een goeie voorbeeld voor de andere voetballers die op je lijken. Hopelijk wordt hun ogen geopend om ook actie te ondernemen in Suriname.
  God bless, wat je voor Suriname doet, krijg je terug in zegen.


  Maak melding

 20. Zou het niet verstandiger zijn om een concurerende organisatie optouw te zetten,dan te proberen en dinosauerus van een organisatie vol corruptie over te nemen.

  Ik wens de heer seedorf veel geluk.


  Maak melding

 21. seedorf wat goed van je, maar sur is zo corupt, het gaat je heel veel geld kosten, om die schurkken daar te omkopen, sur is een corupt land je kan daar bijna niks beginnen, zo moet je de top eerst omkopen, en als dat geluk is,moet je nog heel veel mensen gaan omkopen, je zie zelf hoe lang je al bezig bent.succes


  Maak melding

 22. Jammer dat de gedachten gang in Suriname is van ooooh een nederlander, hij wil ons komen leren hoe het moet, de baas komen spelen enzo.
  Jammer jammer.


  Maak melding

 23. seedorf denk heel goed na.
  zo zie je dat het niet uitmaakt waar je geboren ben. de beste tijden waren die van andré kamperveen van de svb.je kan lullen wat je wil.


  Maak melding

 24. Gewoon jou Future With Values verder uitbouwen, perfectioneren en maken tot een modelbedrijf dan komt het wel vanzelf.

  Ik stond er bij en keek ernaar in het gebouw van het de La Fuente-complex.

  Het is voor Giskus een prestige slag geworden, ontbloot van elke ratio om het Surinaamsvoetbal daadwerkelijk te verheffen.

  Krabu na wi, krabu wi sa tang!


  Maak melding

 25. Ik denk dat Seedorf zijn tijd en geld liever anders en elders kan besteden, dan in zijn geliefde vaderland Suriname.

  Het is voor mij pijnlijk te zeggen, maar voor de Surinamers in Suriname is Seedorf de buitenlandse Surined die nu wil komen bepalen wat in de Surinaamse voetballerij moet gaan gebeuren.

  Vergeet niet dat het in Suriname gaat om positie en eigen belangen waarbij bij dit onderwerp, de voetbalclubs en de SVB misbruikt worden.

  Wat het Surinaamse voetbal mist, is een persoonlijkheid die de internationale voetbalcultuur kent en uit zijn gedreven motivatie voor Suriname, die kennis en kunde ter beschikking wil stellen aan het Surinaamse voetbal.

  De vooroordelen kennende, van een deel van de voortrekkers van het Surinaamse voetbal in Suriname, zal Seedorf met zijn plannen geen vaste grond vinden in die plantage mentaliteit, binnen de leden van de SVB.Wie van de heren van de SVB heeft de internationale cultuur, kennis en visie over voetbal?

  Wat voor mij ook van belang is, is de relatie tussen Seedorf en de Suriprofs, die tegenwoordig flink flirten met de KNVB. Deze laatste heeft op haar beurt hulp aangeboden aan de SVB. Het handjes-ophouden-mentaliteit gaat dus door terwijl het voetballend paard sterft.

  Voetballend Suriname is zich nog niet bewust in de kracht van het eigen kunnen, waarbij je toch je eigen mannen en vrouwen die internationaal zich bewezen hebben daarvoor ook gebruikt.

  Time will telL !! See you in 2014 !!
  Srika


  Maak melding

 26. Seedorf is een internationaal vermaarde autoriteit en talent op voetbal gebied, menigeen beeft als ie de naam Seedorf hoort. Wie niet met hem in zee wil gaan in Suriname heeft ene dubbele agenda. dat kan niet anders. In Sr sluiten ze allerlei fromoe deals met buitenlanders, Seedoorf volet zihc surinamers en wil iets doen voor de SVB en suriname in het geheel en hij wordt structureel om duistere reden buitenboord gehouden. Let wel op dit monent is het behalve seedorf, geen de ex-surinamers die zich met sr bemoeien. een pos reactie van sr zal de deur openen voor meer pos input vcan dit soort voetballers en een neg reactie zal evtn toekomstige pro-(ex)surinamers de deur dicht doen. eindstand suriname verliest.
  Tegenwoordig hoef je niet fysiek ergens aanwezig te zijn om je stem te laten geleden. Maak dan van Clarence voorzitter van SVB, klaar probleem opgelost en sr gata zeker naar WK zoniet wordt het tenminste getild naar hoger nivo dan het nu heeft.


  Maak melding

 27. Een goeie eerste stap naar politieke zeggenschap van de beter geesten. Suriname opwaarts. Laten we de handen ineen slaan. Ongeacht waar je zit, maar als je hart maar voor Suriname klopt, ben je Srananman. Je hebt daardoor ook het recht om mee te werken aan de uplifting en verdere ontwikkeling van Suriname.

  Hoe heeft Israel het gedaan. Waar je ook bent, je bent ……. inderdaad en je bent er welkom om je bijdrage te leveren.

  Doneer je kracht, geld, kennis en deskundigheid aan het land en volk waartoe je je vind behoren.


  Maak melding

 28. ja hoor de man die er niets van bak is voor zoveelste keer gekozen tot voorzitter van de SVB. zo gaat dat in suriname, je zo denken dat surinamers voor vooruitgang zouden kiezen. maar ze kiezen eerder voor hun eigen zak dan voor de belangen van het voetbal en suriname in het algemeen. ieder andere land zou men de voorstellen van seedorf met bijde handen aanpakken maar in suriname niet. ze zijn daar goed in het vereren van valse profeten.


  Maak melding

 29. @nummer 9
  heb jij zeker de verkeerde baan gekozen .
  deze jongen heeft bewezen dat hij een goed mens is en een goede voetballer een beetje waardering zou best op zijn plaats zijn.nooit jaloers zijn op wat anderen bereikt hebben in het leven dat is slechte eigenschap jongen , dat proef ik een beetje uit jou reaktie.


  Maak melding

 30. Helaas de SVB heeft besloten niet met Seedorf in zee te gaan.wederom heeft een SURINED de deksel op zijn neus gekregen.JE GELD WEL maar JIJ NIET.
  Dat seedorf kennis /geld voetbalvrienden en naam meebrengt is net teveel voor de SVB.Geld mag .kennis vrienden en een internationale naam die deuren opend. NO THANK YOU.
  De SVB gaat liever in zee met de KNVB.
  De KNVB wil heel graag met de SVB in zee.reden de KNVB weet dan op voorhand wat de plannen van de SVB zijn. wil je talentvolle SUrineds vragen om voor SU uit tekomen dan doet de KNVB hun meeteen een voorstel om voor Oranje uit te komen.
  kijk wijze jongens in SU zo schakel je de concurrent UIT.


  Maak melding

 31. men moet zich afvragen wat heeft voorzitter Louis Giskus voor het Surinaamse voetbal in 2 termijnen gedaan nu hij aan de vooravond van zijn 3 termijn staat??? sterker nog wie is Louis Giskus???

  schandalig dat een internationaal bekend persoon met een lange termijn visie en een duidelijk doel voor ogen zo getorpedeerd wordt, dit werkt ontmoedigend!!!

  maar er is hoop, vooruitgang kan Louis Giskus niet tegenhouden, de plannen van Seedorf gaan uiteindelijk door!!!


  Maak melding

 32. Goed plan Seedorf.
  Jammer dat de surinamer niet nationische denkt.Kijk naar de Braziliaanen,die in Eurapa voetballen.Men invensteert veel in hun vaderland.SVB denkt bewust maak gebruikt van de kennis van een surinamer die van zijn land houd.Want hij is niet verplicht.
  Suriname op naar de WK.


  Maak melding

 33. Pinto en Alex meestal ben ik het met jullie oneens maar kijk nu….deze keer ben ik het helemaal met jullie eens de ex suriprofs kunnen inderdaad wel wat meer terug doen voor su en ik vind het dan ook geweldig dal \Seedorf dit wil doen nu nog een mogelijkheid voor een dubbelpaspoort voor surinaamse voetballers want ik weet zeker ook al zullen de echt goeie surinaamse profs kiezen voor oranje dan nog kan er een elftal worden samen gesteld die in mijn ogen zich iedere 4 jaar kan plaatsen voor het WK het zou een geweldige reclame zijn voor het mooie Suriname en het een plaats in de voetbalwereld geven.
  Seedorf is een geweldige voetballer vroeger vond ik hem niet zo maar ded laatste 3 jaren vind ik hem geweldig en vind het schandalig dat hij niet in Oranje speelt, ik bedoel als je 4 keer de championsleage wint kan je toch aardig voetballen of niet soms??


  Maak melding

 34. Hee Clarence,

  Homber kom na Korsow swa, die suries zijn gewoon dom.Ze gaan je altijd tegen werken.Op Korsow ontvangen jou met open handen swa,.hihi.
  Suries vechten met elkaar om ,..niks swa!
  Kom je centen in onze voetbal stoppen dan gaan we naar de WK,.swa.
  Bon bini Clarence y mi ta spera ku tur kos ta bai bon kun bosnan.

  Dushi Korsow


  Maak melding

 35. het bewijs is geleverd surinamers kiezen voor de valse profeten. inderdaad wat heeft deze man de afgelopen jaren gedaan voor het surinaams voetbal??…in suriname moet je een goede babbel hebben en luchtballonnen dan heb je ze. in de politiek is het precies het zelfde.


  Maak melding

 36. nr 9 ik schaam me voor wat jij als sunil mahbiersing uit over onze zeer gewaardeerde landgenoot onze trots .nee nee zo mag jij je niet uiten over een zeer gerespecteerde persoon Clarence Seedorf .no no mang je bent een domme jaloerze mang .

  Saajan Oedit Doebe


  Maak melding

 37. Ik heb de familie Seedorf leren kennen in een week-end op hun buitenplaats. Deze familie is wars van hoogmoed. De eenvoud zelve.Dit karakter siert Clarence en zijn familie.Dit doel is niet geboren uit hoogmoedswaanzin of eigen gewin. Als hij en zijn vader Johan zich hierin vastbijten dan neem ik zonder meer aan dat er goed over is nagedacht. De ingrediënten voor het welslagen zij aanwezig: geld, kennis, internatinale contacten, faciliteiten en een grote portie nuchterheid. Rest nog alleen de Bond??? Kom aan bondsleden, dit betreft het belang van Su en dient geen individuele belangen. Want Clarence wordt hier niet rijk van. Integendeel, de man wil investeren i/d toekomst van het surinaamse voetbal.En trouwens: what have you done lately voor het surinaamse voetbal. Geen bal.

  Millie


  Maak melding

 38. De VHP-NPS kliek met aanhang moet totaal geelimineerd en buiten spel worden gezet, dit had Bouterse in 1980 al moeten doen maar hij en zijn bloedraad trawanten hebben compleet gefaald en Suriname in nutteloze zinloze avonturen gestort.

  was dit gebeurd dan was Su nu bijna 30 jaar verder en het Surinaams voetbal ook!

  neem Cuba zuchtend onder een verstikkend embargo, waar bijna niks te vreten is, elke keer bloot staat aan wind hoosten, met een failliete politiek systeem.
  toch produceert dat zelfde land topsporters, heeft een uitstekende scholing en een perfecte gezondheidzorg systeem met uitstekende ziekenhuizen.

  de hamvraag is waarom hebben wij dat niet??? hoe kan dat nou, hoe de fok kan dat nou???
  zeer kleine bevolking, geen natuurgeweld, geen oorlogen en geen embargo!!!

  De VHP-NPS, dat is ’t!!!

  zonder waren er allang rechtstreekse presidentsverkiezingen, dubbele paspoorten voor Surineds, een professionele voetbaldivisie!!! etc, etc, etc.


  Maak melding

 39. ik meen te weten dat onder de voorzitterschap van andré kamperveen suriname de beste voetbal internationaal heeft gespeeld, we weten allemaal hoe deze minister van sport aan zijn einde is gekomen .waarom ik deze reaktie plaats is omdat ik een zeer misselijk maken reaktie lees op nummer 47. de vergelijking met cuba is weer zo domme reaktie van deze mensen als normaal. als het om voetbal gaat wil jij wel dubbel paspoort maar voor andere belangrijke zaken mogen de surineds zich niet met suriname bemoeien wat een zeer eigenwijs en domme manier van denken . jij ben een nep nationalist.


  Maak melding

 40. Reactie op de bullshit v. nmr 49! Lees, dubbele paspoort houdt al in dat Surineds zich met alle Surinaamse zaken mogen bemoeien zelf moeten bemoeien want uit Suriname zelve komt niks innoverend, dat is al jaren overduidelijk!!!

  Terugkomend op André Kamperveen, indd een Surinaamse icoon oftewel grootheid.

  Maar nmr 49 wil je altijd over oude koeien uit de sloot kletsen bij je viadoe fesa, die jaarlijks verder weg drijven of wil je toekomst muziek maken met nieuwe legendes c.q verhalen?!?

  Oftewel het al oude Surinaamse dilemma; VERNIEUWING!!!
  Nmr 49, jij loopt toch zeker niet altijd in dezelfde vodden over straat?!?

  Cuba is licht mijlen voor op Su, hiervan kunnen wij met onze eilandmentaliteit niet anders dan lering uittrekken!


  Maak melding

 41. zou het niet beter zijn dat jullie uit onze jonge geschiedenis lering trekken. want ik zie dat jullie de zelfde catastrofale fout gaan maken.het verlenden is heel belangrijk voor het heden. wij zijn geen cuba ik geloof niet in een systeem dat van bovenaf word gedicteerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.