maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRazzia op illegale goudkampen in Zuid-Suriname

Razzia op illegale goudkampen in Zuid-Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – Politie en leger hebben een razzia uitgevoerd in het gebied rond de Ndyuka-kreek in Brokopondo. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is de illegale goudwinning daar aangepakt. Dit gebeurde op verzoek van lokale gemeenschappen.

Die voelen zich in toenemende mate bedreigd. “De plaatselijke dignitarissen hebben onze hulp ingeroepen. Er was sprake van een dreiging. Men was dichtbij het woongebied”, zegt Santokhi. De gemeenschappen vrezen met geweld verwijderd te zullen worden. Die vrees is alleen maar groter geworden met de vernietiging van een groot deel van het natuurlijke milieu.

Om erger te voorkomen is een beroep gedaan op Paramaribo. Er zijn ruim dertig illegale Brazilianen aangehouden. Die worden waarschijnlijk het land uitgezet. Ook is veel materieel in beslag genomen. Volgens Santokhi valt de razzia buiten de grootschaliger Clean Sweep operaties. Die moeten de welig tierende illegaliteit in het binnenland de kop indrukken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. wat men dus niet weet,is dat men de illegalen willen gebruiken om een bekende kulturu ingestort tunnel van toen,waar ook gouddelvers liggen begraven open te breken om daar het goud te rapen.

  maar dit gaat lekker niet door.


  Maak melding
 2. eindelijk worden ze wakker, dit had al 15 jaar geleden moeten gebeuren santoki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. aan die hypocrieten hier.
  vraag aan bosje heveel geld hij heeft verdiend aan deze illegale brazilianen, wat hebben de toenmalige machthebbers gedaan om dit probleem te takkelen niets ze hebben het zelf in de hand gewerkt om eraan te verdienen. als ik bepaalde dingens hier zeg dan worden ze boos maar ik heb daar maling aan,het enige wat de toenmalige machthebbers deden is hun eigen landgenoten afmaken maar het land verdedigen nada.


  Maak melding
 4. Onzin gekraaid van 5. Indien Bosje “iets” zou hebben gedaan als is beweerd, hoe lang zitten deze “gasten” al in het machtcentrum om de eventuele beweerde “fouten” te corrigeren. De regering is pas begonnen met de zg. clean-sweep operatie nadat Goerdayal en co. er een zootje heeft gemaakt en niet meer tegen te houden is. Ooit meer iets van de zaak gehoord van Fernald?. Njet-njet.


  Maak melding
 5. DU, DU, DU ik krijg het idee dat je in de toenmaligheid leeft.Kan je niet lezen dat het om een begin van een oplossing gaat voor een probleem dat al 26 jaar geleden opgelost had moeten worden. Dat SPARTELTOKKI dat nu begint te doen is goed, Maar denk niet dat hij dat uit vrije wil doet. Je KUNT OOK ONDERDRUK BEKEREN. Du de retoriek die jij hanteert van “de toenmalige machthebbers”, met name je AFGOD BOUTERSE betuigd ervan hoe erg je maalt. Het spel= ZO.IK heb niet beloofd, maar jij hebt beloofd met wortel en tak uit te roeien. Dus ik zie, ik zie wat jij niet ziet.Ik zie NU,dat lang na de val van de REVOLUTIE onder jou 2 regeringsperioden: 1. KINDERVERKRACHTING in de mode is gebracht door vooraanstaande mensen, toen ging het om 15 grote mensen NU gaat het om genocide op kinderen die onze toekomst moeten gaan worden.2.Ik zie NU kustvlakte drugshandel{dus corruptie van politie en justitie.3.Ik zie NU dat het zo bang zijn voor somo in de hand werkt dat wij niet al te lang meer hoeven te wachten op een tak van de indonesische AL Q….A je weet wel in SURINAME.4. Ik zie, ik zie NU meer verdeeldheid tussen creolen, javanen, hindoestanen,boslandcreolen, INDIANEN,NEDERLANDERS etc, etc.5. Ik zie, ik zie lang na de val van de revolutie het onderwijs systeem van 0 tot 18 jaar tot luchtonderwijs degraderen. Kijk nu de stakingen. Is BOUTERSE NU AAN HET BEWIND? Weinig tot geen kinderen in flora, latour, binnenland krijgen de mogelijkheid vrij goede onderwijs te genieten. Moeten ze dom blijven zodat je ze kan blijven verkrachten. Wie zonder zonde leeft werpe Aub de eerst steen?, zodat wij u kunnen volgen. Du als MEGABLOK AAN DE MACHT KOMT INSAMENWERKING MET HET LAND WAAR JE JAREN VANUIT JE BESHERMDE LUIE STOEL HAAT ZAAID, WAT GA JE IN GODSNAAM OF OERKNAL NAAM DOEN?


  Maak melding
 6. DU, NOG WAT HOOP NIET DAT JE DE NDP SYMPATISANTEN EN AANHANGERS MET JE VRIENDEN SAMEN ONS GAAT VERGIFTIGEN VIA DE WARUNG< ROTI SHOP EN DE GUDANAN TOKO. Je haat is onbeschrijvelijk. Denk in de vorm van bevredigende oplossingen. NEEM EEN VOORBEELD AAN ONZE BAZEN IN HET LAND WAAR WIJ NU WONEN nl. MENEER BOS, MENEER BALKENENDE EN DE CHRISTENUNIE MENEER ROUVOET.PRATEN OVER PROBLEMEN HAATZAAIEN VERBODEN.OOK in NEDERLAND wil jij niet leren DU. LAAT JE LEVER EN JE NIEREN NAKIJKEN LAAT ZE DE HAATSTEENTJES VERWIJDEREN.


  Maak melding
 7. Mensen mensen jullie weten het alle maal deze razzia`s tegen de illegale gouddelvers is toch niet iets nieuws? dat is toch jaren zo geweest?Je pakt wel een dertig Brazilianen en volgende week zijn er weer vijftig nieuwe er bij.Waarom wonen er 40000 Brazilianen in Suriname ze wonen daar niet voor niets en waar werken de meeste dat weten jullie alle maal.Zo lang als de weg naar Suriname open staat zullen de illegale gouddelvers de weg vinden zo eenvoudig is het.Het oppakken van dertig heeft helemaal geen zin, zo lang als je ze niet opsluit op grond van diefstal en voor het gerecht brengt.Je kan de nota aan de Ambassadeur van hun land geven en zeggen zo groot zijn de schaden geweest.


  Maak melding
 8. DU,
  Als jij tussen jou benen door, helaas in navolging van a very few, naar achteren blijft kijken, zal jij op een dag van je leven met jou achterhoofd tegen een heuze betonnenmuur opbotsen!

  Door over die andere te lullen probeer jij jou wandaden en shortcommings te verhullen!

  Two wrongs don’t make one right!


  Maak melding
 9. de ndp gebruikt geweld om zijn wil op te leggen bij anderen , dus over vergiftigen zeg jij precies hoe jij zelf ben , iedereen mag zijn reaktie of mening geven ben het niet mee eens dan zet jou reaktie of mening daar tegen over. opvallend van de ndp aanhang is dat zij iedere tegen stander alle soorten ziekte toewensen . jou baasje heeft toch goede voorbeeld gegeven hoe hij problemen oplost, is hij niet met jou eens dan laat hij jou hele radio station in puin schieten, dit is het gedrag van mensen die geen verstand hebben dan lossen ze alles op met geweld.vreemd dat jij wel voorbeeld neemt aan hoe de nederlanders het doen. maar één belangrijke onderdeel vergeet je de intentie moet er zijn om praten tot een oplossing te komen. denk daar maar over na. als je mij een haatzaaier noem. hoe heet dan iemand die bouterse hier neerzet als de messia de man die alle problemen waar suriname nu mee zit gaat oplossen daar hoor ik julie nooit met die grote zogenaamde morele smoel wat van zeggen .


  Maak melding
 10. Die NDP-ers moeten DU wel haten.

  Hoe anders kunnen we die onzinnige emotionele reacties verklaren.

  Vreemd dat er nog steeds zoveel mensen achter die dorpsidioot aanlopen terwijl elk normaal denkend mens allang weet dat die charlatan nooit gedeugd heeft en nooit al deugen!

  Misschien is het soort zoek soort?


  Maak melding
 11. Ai bajaaaaaaaa DU, wat heeft Bosje gedaan?Doet niets terzake op dit moment,jouw boeventuig zit reeds 15 jaar aan de macht,je moet je eens gaan afvragen wat hebben die gedaan aan deze zooi,niet veel want hun baas Brunswijk zit ook in de illegale goudhandel,dus konden en kunnen ze niets doen,wat er nu geroepen wordt door Tokkie Tokkie is gewoon voor even,mocht zeker van Brunswijk doen alsof.
  DU,nogmaals loekoe boeng ie no go vroek vroekoe na sabana,de overwinning van Het Megablok in 2010 is nu al een blok aan je been,daar doe je niets aan ,ga hier snel snel over op Wilders,want er staat je heel wat te wachten als hij hier aan de macht komt,maar dat zal je zeker niet doen,want hier bek houden jouw soort heeft niets hier in de pap te brokkelen,daarom wil je ,je met Suriname gaan bemoeienen met name Bouterse je weet zoveel denk je bied je aan en ga naar Suriname in het getuigenbankje zitten.


  Maak melding
 12. “Die NDP-ers moeten DU wel haten.

  “Dat je dit durft te beweren zegt meer over je zelf en die dorpsgek dan iets zinnigs over de NDPérs.

  Ik las verder ook iets van soort zoekt soort, charlatan en niet deugen, bij het lezen hiervan moest ik direct aan jou en die mafkees denken. Hahahahaha wat een grapjurk ben je ook.


  Maak melding
 13. Niks gehaat.
  DU is onze dorpsgek. Alleen Bouta en aanhang kunnen hem van zijn kwaal afhelpen.

  Terwijl s’mans organen letterlijk wegkwijnen dendert de NDP-caravan onverdroten voort.

  Dag DU.


  Maak melding
 14. Het is een kwestie van tijd.Dit land is langzamerhand in handen gekomem van Brazilianen,Chinezen,Canadezen en niet te vergeten Turken.Ideaal klimaat voor buitenlanders terwijl wij
  met elkaar overhoop zitten gaan ze met onze
  rijkdommen vandoor.We slapen terwijl ze graaien en we hebben het niet eens door.
  Eigenlijk jammer maar ja niemand kan ons iets
  wijsmaken.

  Natasja


  Maak melding
 15. Doet mij denken aan het verhaal van de lemmings.

  Die verzamelen zich ook regelmatig om dat in grote aantalllen van het klif te storten.
  Massagedrag is vaak desastreus.

  Wat zal het worden? Een partij op White Beach tussen de piereng?


  Maak melding
 16. “Massagedrag is vaak desastreus. ” zegt Neus.

  Dit hebben we geweten hoor al die NPs’ers en VHP’ers die als een grote domme massa op steeds diezelfde corrupte partijen blijven stemmen enkel en alleen omdat de leiders op hun leken.

  Time for Change.


  Maak melding
 17. DROMEN zijn bedrog .
  klopt de aanhang haat iedereen die niet in hun dogma gelooft ze zijn net zekte leden ze geloven in een utopie.pinto jij moet genezen worden ga naar dokter simons van de ndp .hoe kan ik iets zinnigs zeggen over bouterse NA MI, terwijl ik jou verzoek om mijn de goede dingens van de revo op te noemen jij als voorstander van bouterse kan dat niet wat verwacht jij van mij als velle tegenstander van die drugs dealer massa moordenaar bouterse die mijn land heeft kapot heeft gemaakt.moet ik jou nog meer opnoemen wat deze man met suriname heeft gedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES