zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameLoonaanpassing Surinaamse ambtenaren gaat door

Loonaanpassing Surinaamse ambtenaren gaat door

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – De aanpassing van salarissen bij de overheid gaat zonder meer door. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. De administratie is zo goed als rond. Klachten van vakbonden moeten maar achteraf worden behandeld.

De vakbonden hebben immers alle tijd gehad hun visie op de functies en beloning door te geven. “We hebben een lange voorbereidingstijd gehad. Er is steeds afgestemd met de vakbonden”, zegt Hassankhan. Toch beweren vakbondleiders dat ze onvoldoende inspraak hebben gehad. Dat ambtenaren nu klagen over het uitblijven van verhoging, zou het gevolg zijn van dat gebrek.

Van de regering wordt verlangd dat die de aanpassing aanhoudt. Aan de andere kant zijn er vakbonden die de nieuwe loonreeks zo snel mogelijk gerealiseerd willen. Hassankhan zit op deze lijn. “Als vakbonden vinden dat de waardering niet in orde is, moeten ze dat aangeven en kijken wij ernaar. Nu de zaken stopzetten is onmogelijk. We hebben al vier keer uitstel gehad.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Maar zij klagen nu steen en been….Daarom wie maakt wie blij…Ik weet het ook niet meer hoor.

  No fridi mi o zit you kong….tamara i luku…tjoerie tjoeri….you…Titi.


  Maak melding
 2. clinch tussen de minister maurits hassankhan van binnenlandse zaken en de vakbond.

  volgens de vakbond verdraait de minister de feiten en drukt door.


  Maak melding
 3. Het zal niet mogelijk zijn om het iedereen naar de zin te maken.
  Maar het nu doorvoeren van deze maatregel lijkt mij noodzakelijk anders blijven we in het drijfzand achter.

  Mocht achteraf na het invoeren van deze maatregel blijken dat er bepaalde situaties nog niet correct zijn.
  Kan men deze altijd na goed overleg met de bonden aanpassen.

  Vergeet niet dat Suriname ook met de kredietcrisis van doen heeft, ondanks dat dit van hogerhand vaak gebaggatelliseerd wordt.

  Het zal niet zo’n impact hebben als in de westerse landen omdat de economie in Suriname op een laag pitje staat.

  Maar ook de Surinamers zullen de gevolgen hiervan ondervinden, zij het op een langere termijn en minder heftig.


  Maak melding
 4. Succes met de loonsverhogingen van de 10.000den niets-doenders, trouwens hoe kan het anders de verkiezingen staan voor de deur. Overal hoor je in deze moeilijke periode van loonmatigingen e/o met een 1/2% verhoging maar het schijnt dat Suriname er veel beter voor staat da de rest en kan zich daarom permiteren.


  Maak melding
 5. Ik heb nog nooit van m’n leven een maatregel gezien die 100% tevredenheid gaf aan een ieder,wel kunnen maatregelen terzijnertijd aangepast worden na implementatie indien de strekking niet helemaal wordt gedekt zoals gedacht was,Maar om steeds zaken uit te stellen omdat deze keer Piet het niet mee eens,de volgende keer Klaas en ga zo maar door,kom je ook nergens en dan blijf je maar praten en praten als brugman terwijl de belanghebbenden wegkwijnen.Dus zou ik de voordeel van de twijfel geven aan deze aanpassingen en kijken hoe ze uitpakken en indien nodig hier en daar bijstellen.


  Maak melding
 6. Het aanpassen van de salarissen moet inderdaad gewoon doorgaan en fouten die gemaakt zijn gecorrigeerd. Maar de overheid zou ook moeten kijken naar de belastingschijven. De situatie die nu kan ontstaan, is dat bepaalde groepen in een andere belastingschijf terecht komen, waardoor zij meer aan belasting zullen moeten betalen. Gevolg is dat de overheid met de ene hand geeft en met de andere hand soms gul terugneemt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES