woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrazilië en Suriname gaan nauwer samenwerken

Brazilië en Suriname gaan nauwer samenwerken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 mrt – Brazilië en Suriname gaan nauwer samenwerken op verschillende gebieden. Volgens de de Braziliaanse ambassadeur in Suriname, Jose Luiz Machado e Costa, is het niet meer dan logisch. Brasilia hecht grote waarde aan de betrekkingen met Paramaribo.

Suriname is een strategische buur. Daarom zal de komende tijd op meerdere gebieden worden samengewerkt dan voorheen. Gedacht wordt aan onder meer gezondheidszorg, landbouw en de productie van ethanol. Ook het samen behouden van biodiversiteit staat op het gemeenschappelijke lijstje. Er zijn vijf overeenkomsten gesloten om het gezamenlijk optrekken te bezegelen.

De eerste projecten zijn al vastgesteld:schoolvoeding, HIV/Aids preventie en productie van biobrandstof. Ook de situatie van de ruim veertigduizend Braziliaanse migranten in Suriname is besproken. De aanpak van met name illegaliteit rond de groep, heeft de aandacht van Brasilia. “We begrijpen wel dat het nodig is in te grijpen als je binnen een groep delen hebt die uit de band springen”, zegt Machado e Costa.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. tuurlijk he; zodat de goud voorraden veel sneller door de brazilianen illegaal leeggeroofd worden; dat vind de baviaaan wel prima, maar aan de landgenoten en aowers denk hij niet,,,,,,,


  Maak melding
 2. Na de tachtigerjaren waren die Brsileiros zogenaamd nergens goed voor.

  Waar komt die wijsheid anno 2009 plotseling vandaaan.

  Door pure haat en rancune hebben wij decennia voorbij laten gaan om deze goede buur te betrekken in de daadwerkelijke ontwikkeling van het land.


  Maak melding
 3. Dit soort berichten zijn goede berichten..maar met Front Opa Ruro aan het stuur..hij vernacheld de boel…..weer gewoon.
  Uw ziet zelf 9 jaar FRONT goud vijfcent van de winst.
  Dat din van Front is (staly…m..m.)


  Maak melding
 4. Uitkijken voor Brazilie” ze willen aan de bossen van Suriname komen om er landbouw uit te oefenen dat wil zeggen het verdwijnen van grote bossen.Volgens de WWF wordt 80% van de bossen in Brazilie” illegaal afgewerkt.De ambassadeur spreekt van illegaliteit,de mentaliteit is zo, schijt geven aan wetten en wat niet van jouw is toch nemen en wordt er wat gezegd dan mmar schieten.Ze mogen goede buren zijn maar verder niets.Ga maar na het land toe, het is zeer groot er bestaan vele mogelijkheden voor de witte bevolking maar niet voor de zwarte.Als je naar de Braziliaanse TV kijk ziet het precies als een Noord Europese station uit,het zijn alleen witte mensen geen enkel zwart persoon.Maar als je naar de verdeeldheid kijkt dan is 50% zwart.


  Maak melding
 5. Waarom kost een vliegvakantie vanuit NL met hotel naar fortaleza,Brazilie veel goedkoper dan een kale ticket naar suriname.

  Mischien is een gezamelijke trans atlantische, vliegmaatschappij wel een goed idee. Willen vliegmaatschappijen in de toekomst overleven dan zullen ze gaan moet fuseren. Dit geldt ook voor SLM.


  Maak melding
 6. deze samenwerking is anders dan dat van jaren 80 en 90. toen werden wapens gekocht om onze landgenoten te onderdrukken en ongewapende burgers van ons land af te slachten , ik vraag mij af over welke wijsheid jij het hebt???


  Maak melding
 7. Ben het helemaal eens met Paagal.

  De valuta inkomsten en het toerisme zouden behoorlijk profiteren als het vliegveld in paramaribo zou gaan functioneren als een soort hub voor grote steden en vakantie bestemmingen in Brasil en buurlanden.

  Ik durf te wedden dat er miljoenen mensen een paar dagen in Su zouden willen vertoefen om daarna door te gaan naar hun strandvakantie-bestemming of iets anders in de regio, meer concurentie in Su wat betreft hotellerie en ander verblijf qua prijs en kwaliteit etc. Surinaamse bevolking zou goedkoop een vliegreis kunnen maken naar de buren, wat ze nu alleen kunnen is Belem, Port of spain en Miami en nog duur ook voor de Su bevolking, a damn shame a should say!

  Surinaamse multies hier een idee, maak deals wat betreft landings rechten e.d. met zoveel mogelijk steden in Brasil en andere landen in de regio koop of lease wat goede tweede hands vliegtuigen….., boy Sranang o drai…

  Maar goed vergeet dit maar weer want deng loge ( freemasons ) sma nowani want het land mag niet voor uit komen, ze zijn alleen bezig met uitverkoop en zakken vullen, straks gaan de bossen er ook aan(Biobrandstof).

  En Beek, wij schelden op iedereen die ons zogenaamd komt helpen of heeft geholpen maar ondertussen alleen aanzichzelf denk/dacht…wat heeft de nederlandse overheid ooit voor goeds voor Suriname en zijn inwoners gedaan…het is altijd alleen maar pakken pakken geweest kijk maar naar de mooie grachten panden in veel steden en goud dat in de Nederlandse bank ligt en nog veel meer rijkdom.

  Tangboeng!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES