zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams parlement gaat door zonder Bouterse

Surinaams parlement gaat door zonder Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mrt – Het parlement functioneert normaal verder zonder NDP-leider Desi Bouterse. Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Het parlementaire werk wordt er niet door opgehouden. Een vergadering over de permanente verwijdering van Bouterse hoeft ook niet te worden verwacht.

De NDP heeft daar wel op aangedrongen. Er zijn belangrijkere onderwerpen te behandelen. Aan eventuele obstructie door de NDP heeft niemand een boodschap. “Al blaffen de honden, de karavaan trekt verder”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Voor in elk geval de coalitie is de zaak Bouterse afgedaan. De NDP heeft eerder aangedrongen op een speciale vergadering.

Bouterse’s lidmaatschap zou onterecht en onrechtmatig zijn beëindigd. De coalitie vindt juist van wel. Bouterse heeft ruim vijf maanden geen parlementaire bijeenkomsten bezocht. Volgens de grondwet beëindigt daarmee het lidmaatschap. “Er is geen discussie verder. De huidige grondwet is duidelijk over de toepassing van het gewraakte artikel”, aldus Somohardjo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. “Al blaffen de honden, de karavaan trekt verder”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname.

  dit zijn woorden van een man dat leiding moet geven.
  mijn voorstel aan de oppositie is,honden blijven jullie maar liever buiten het parlementsgebouw.en ga maar rustig zitten zonnen op de leuningen van de marinetrap.

  want de honden kunnen geen kant meer op,om voor hun rechten op te komen.

  dit is onze dieren parlement van vandaag.


  Maak melding
 2. Als boeven/schurken stelen kunnen zij niet tellen dat weten wij 50 is geen 51 …Dus wat voor achterlijkheid zit Paí weer te roepen.

  Daarnaast heeft Front niks en ook niks meer te doen de cadeau’tjes blijven waarschijnlijjk nu uit…rest dus maar een ding importeren van Chinezen tegen betaling.(landverkoop voor een stuiver).

  Elkedag de bevolking bezig houden met poeptroep…door onkundigheid…en domheid…rest dus de boel te blijven belazeren.

  P.S. Als Baas.B (NDP)er niet was zouden jullie het land kaal roven en de bevolking onder Katibo plaatsten 100….Juliie zijn ROVERS.
  Gewoon stel kerels met het verstand van de jaren 1700.na Chr.


  Maak melding
 3. Het parlement functioneert normaal verder zonder NDP-leider Desi Bouterse.

  Voorie wat zegt onze grondwet, horen er 51 leden te zijn of 50.

  Ene ex-deken vond het jammer dat Surinamers geen vertrouwen hebben in onze rechtsspraak.
  ex deken dit komt doordat er uilskuikens aan het bewind zijn die onze grondwet en alle andere wetten en regels aan hun Front laars lappen.


  Maak melding
 4. Is dat tjekre-tjekretaal of los-los of denkt hij naar een djarang-kepang feest te zijn gegaan.Ik zal wel eens willen weten,als Somo b.v USD.51000,= behoort te krijgen en hij krijgt maar USD.50000. Maakt toch geen verschil!!!!!!????Volgens hem!!!hahahaha


  Maak melding
 5. Ik vind dat de heer Somohardjo moet ophouden met het gezeur over Bouterse hij is er uit en laat hem zijn eigen weg op gaan.Het land heeft gewichtige zaken die voor de deur staan te doen. Heeft de heer Somohardjo niets te doen of zit hij voor de lol als voorzitter,dan zou ik zeggen laat iemand anders jouw positie innemen.


  Maak melding
 6. Be nice to the people on your way going up, want dan is het niet zo erg als je van jou tijdelijk en fragiele troon afkeldert.

  Don’t forget grontapu na asitere.


  Maak melding
 7. Dit is duidelijk taal van de voorzitter en ben gedeeltelijk met hem eens. Jullie zeuren over de situatie van 51 en 50. Toen bouterse al die maanden ongeoorloofd 5 maanden afwezig was heeft de dna toendertijd toch ook hun werk gedaan of niet. Dus al die opmerking die jullie maken vind ik toch een beetje onterecht dus denk zelf maar een beetje na.

  Tang Boeng


  Maak melding
 8. @Na Mi
  Nee het komt omdat er een schoft is die zijn beloftes aan zijn kiezers weer aan zijn legerlaarzen lapt. Jullie hebben er typisch een handje van oorzaak en gevolg om te draaien. DDB en zijn onverantwoordelijke en onbeschoft gedrag is de oorzaak!

  En voor het functioneren van het parlement maakt het dus geen zak uit of de zak nu formeel geen of wel lid is. Het waren er al die tijd slechts 50 of minder.


  Maak melding
 9. DNA al die tijd gewoon “zijn werk gedaan” ……Welk werk heeft de DNA al die tijd gedaan?????Als het zijn werk naar behoren had gedaan was Bouterse niet pas na 13 maanden weggestuurd.Buitendien werd er nauwelijks of niet vergaderd!!!!!!De heren zaten meestal in het buitenland of waren ziek of zelfs een vechtpartij voor de hele wereld te demonstreren.Is dit het parlementairewerk dat men bedoeld?????Als dit het moet zijn heeft men geen oog voor het aantal van 51 Grondwettelijke zetels nee!!!!Ik zou ook niet mee willen doen aan deze POPPENKAST-vertoning nee!!!!!


  Maak melding
 10. Ach Neus, je zal weer van de daken schreeuwen dat Suriname een democratie en rechtsstaat is. Nogmaals speciaal voor jou, een grondwet is geen tijdschrijft die uit losse blaadjes bestaat.

  Surinaamse grondwet zegt voor het functioneren moeten er 51 leden zijn, punt uit momenteel bestaat er dus ook geen parlement. Als de Surinaamse regering zijn eigen grondwet niet respecteerd wie zal dat doen, daarom wordt de Surinaamse regering niet serieus genomen door de rest van de wereld. Deze fronters zijn gewoon een stelletje malloten. (Zie acties van de Franse, Guyanese, Braziliaanse, Amerikaannse Chinese en Nederlandse regeringen, hopelijk hoef ik daar niet in details op in te gaan)

  Bouterse belofte niet nagekomen?
  Bouterse heeft vanaf dag een gezegd dat hij niet meedoet met deze poppenkast nadat zelfs een Brunswijk en Somo mochten besluiten in welke commissie hij wel of niet mocht zitten. Hij heeft gezegd dat hij niet meedoet nadat hij achter kwam dat een voorzitter lekker beslist waarover er in onze parlement gesproken wordt, regels worden niet nageleefd. Enne om die bovenstaande redenen is NDP momenteel de grootste partij in Suriname, de kiezers denken toch anders en vinden de fronters maar waardeloze schoften die het niet goed menen met het volk want ondanks hun meerderheid in het parlement krijgen ze toch niets voor elkaar behalve stelen van het arme volk.


  Maak melding
 11. @neus je zeikt uit je nek. somo vertoont volgens jou wel verantwoordelijk en beschaafd gedrag.dan zit het volgens mij goed mis met jou geheugen. of zeker is hij onze ex maatje van de bevrijdingsraad i/d jaren 8o ,waar wij als surinamers voor alle wantoestanden zelf verantwoordelijk voor zijn.schijnheilige landverraders, die zonder zonde is werpe de eerste steen!


  Maak melding
 12. Ex deken dit komt doordat er uilskuikens zijn die Baas blindelings volgen terwijl die tijdens zijn bewind de grondwet en alle andere wetten en regels aan zijn laars heeft gelapt.

  Mina


  Maak melding
 13. @Na Mi
  Sukkel als DDB vanaf dag 1 niet meedeed dat is er volgens jouw woorden vanaf dag een geen DNA geweest! Denk daar maar overna. Dus vanaf dag 1 heeft de NDP een ongrondwettelijke situatie gecreerd en die al die jaren instand gehouden.

  @goedbloed
  Ik zal nooit ontkennen dat figuren als Somo schoften zijn. Maar als DDB weer de vermoorde onschuld speelt dan moet hij, de grootste crimineel en schoft uit onze geschiedenis, terecht gewezen worden. NDP-sukkel.


  Maak melding
 14. He Mina,

  Denk aan die copyright, als je zo door gaat ben je net zo illegaal bezig als die front uilskuikens die de grondwet en alle andere wetten en regels aan hun laars lappen.


  Maak melding
 15. altijd het zelfde,vechten onderling.
  laat ze maar meer voor het volk en het land doen ,dan hebben ze meer baat bij.
  ik wordt er zo moe met die gezeik van hun.
  poerwa


  Maak melding
 16. @neus weer eens op je pik getrapt.
  ik ga niet naar jou niveau want dat leid nergens naar toe nl.kwestie van de lamme leidt de blinde voor jou is deze site een wijze van tijdverdrijf ga maar lekker verder met modder smijten,wat je niet in de gaten heb is dat je op den duur er zelf onder zit.front idioot.


  Maak melding
 17. “Dus vanaf dag 1 heeft de NDP een ongrondwettelijke situatie gecreerd en die al die jaren instand gehouden.”

  Hahahaha Neus, als je het nog niet wist, deze hele freakin front regering is ongrondwettelijk en heeft geen enkele recht op regeermacht hebben ze ook nooit gehad van de Surinaamse bevolking. Weet je wel hoeveel geknoeid is met de laatste verkiezing?


  Maak melding
 18. Volgens mij snappen jullie het niet, is taktiek, meneer bouta eruit, zodat hij in 2010 met eigen party kan deelmemen aan popenkast, helemaal vanaf begin, vergeet niet bouta heeft een heel groot aanhang. en somo en bouta zijn buddy’s.


  Maak melding
 19. Somo moet niet te grappig worden
  kosie bigie sma a no nex ma begie ing baka
  straks zal hij weer telo gaan verkopen aan de strand van de noord zee
  @Neus zit je weer uit je neus balletjes te draaien met al dat gezeur van je wees eens duidelijk wat je wil parlement vergaderd niet ze zijn met grond verkaveling bezig
  die somo is zo onbeschoft ik vraag me af hoe deze tjeke tjekre padta speler zo dom is
  dat hij gewoon doorgaat met steelen van het volk gronden worden verdeeld onder hun vrienden
  en dit is weer zeker een leugen van een of andere hoek
  en opa ruro die moet een stevige hebie watra
  zo dat hij uit zijn slaap komt.


  Maak melding
 20. volgens mij zijn ze dom of ze begrijpen het niet. idi bouterse heeft staatsgreep gepleegd en heeft nooit de meederheid van de surinaamse bevolking achter hem gehad . deze regering is legaal je moet echt stront in jou hoofd hebben om te zeggen dat deze regering ongrondwettelijk is met recht zeg met zo dom als de aanhang van bouterse. zo zie je hoe deze demagogen reageren na mi lezen en begrijpen wat je lees is een kunst jo koe


  Maak melding
 21. @DU dom
  Nederland heef de leiders van decoup
  erkend ze hebben zelf ontwikkelingsgeld gegeven bouterse heef in de vn gesproken
  maar toen nederland gezien heef dat suriname te zelfstandig werd hebben ze hun financiële macht toegepast maar ondanks dat werden er huizen gebouwd toen begon de slechte tijden
  door hulp van de rovers van nu en hun bazen


  Maak melding
 22. @Mentor jr

  Bewind kreeg aanvankelijk het voordeel van de twijvel. owel van NL als van de SME. Maar al snel bleek hun incompetentie en wraakuchtige aard. Reden dat zowel en volk en later op veroek van vele SME de geldkraan werd dicht gedraaid. Een geld kraan die opdat moment al nagenoeg geheel door bewint en stromannen werd afgetapt.


  Maak melding
 23. @ mentor jr
  sommige hier vinden dat ik niemand zonder argumenten dom en achterlijk mag noemen ,ik beweer dat jou reaktie op nummer 23 dom achterlijk is en het laat ook zien dat jij veel zeg maar weinig weet.jij zeg het goed maar ik heb het iedee dat jij zelf niet snap wat je zeg. het klopt dat nederland het regime het voordeel van de twijfel gaf dat is wat anders dan erkennen , maar men heeft een einde aan gemaakt na de Executie van 8dec het regime werd bloeddorstig het volk werd onderdrukt internationaal moest niemand meer wat hebben van bouterse. en hij kwam zijn afspraken niet na om verkiezing te houden hij had al aan de macht geroken dan is het moeilijk voor deze soort dictators om afstand van te nemen . je kan zien hoe democratiche die amerikanen zijn arafat heeft in de VN gesproken die dictator van venezeula chaves castro dus wat maakt het uit als bouterse daar zijn stem mocht laten horen, ik kan mij nog herinneren dat de klik rond bouterse pamfletten uitdeelden over hoe slecht nederland niets was omdat nederland de geldkraan had dicht gedraaid.je moet de dingens niet omdraien jo demagoog. weet jij wie rovers waren bosje bouterse goedschalk en alibux deze mensen hebben alles leeggeroofd zelf onze goudvoorraad,en de centrale bank, lees de raporten van het IMF om het internet over die rovers beleid van bosje staat allemaal op het internet .hier een hele makelijke voorbeeld als jij jou kind financieel ondersteund maar die kiest een weg die jij niet goed vind omdat het slecht is voor jou reputatie, en ook niet afgesproken was dan stop je met die financiele steun.en dat heeft nederland terecht gedaan met het wrede militaire regime van bouterse. als ik het over doctrine dogma en demagoog hebt is de reaktie op nummer 23 een goede voorbeeld van .


  Maak melding
 24. na mi,
  vertel eens wat voor goeds is er voort gekomen uit het tijdperk D.D.B. en cs?

  En wat voor goeds zou er nu voort komen als D.D.B president word?

  Ik durf te wedden dat hij niet eens president wil worden…want dan valt hij echt door de mand.

  En wie gaat dan de schuld krijgen voor het feit dat het voor hem mis gaat?????

  Nederland en zijn zgn bemoeizucht???????


  Maak melding
 25. na mi,
  vertel eens wat voor goeds is er voort gekomen uit het tijdperk D.D.B. en cs?

  En wat voor goeds zou er nu voort komen als D.D.B president word?

  Ik durf te wedden dat hij niet eens president wil worden…want dan valt hij echt door de mand.

  En wie gaat dan de schuld krijgen voor het feit dat het voor hem mis gaat?????

  Nederland en zijn zgn bemoeizucht??????

  Kom op na mi ook jij moet zien dat deze regering het naar omstandigheden niet slecht doet lees eens wat internationale financiele bladen dan kan je veel positief nieuws lezen over su wees eens positief “verbeter de wereld begin bij jezelf”


  Maak melding
 26. @nummer 27
  ze zijn te laf om jou antwoord te geven ze hebben allemaal een grote smoel, en verklaren iedereen voor gek maar inhoudelijk reageren nul,nul. stuk voor stuk ze hebben geen kennis van zaken dat kan je goed zien hoe ze reageren op zaken, daarom zijn ze gevoelig voor die onzin van bouterse je kan de aanhang van bouterse vergelijken met de aanhang van wilders hij staat nu goed in de peiling grooste partij in nederland ze zijn goed in het benoemen van de problemen maar de oplossing dat kunnen ze niet, het zelfde geld voor bouterse . de mensen kiezen op het laaste moment toch voor zekerheid boven deze demagogen en bouterse heeft bewezen dat hij geen moer weet hoe een land bestuurd moet worden.


  Maak melding
 27. Bakramang,
  Toen werd er niet tegengewerkt he? Het lijkt mij geen simpele klus om in weerwil van zoveel contraproductiviteit toch wat zaken te realiseren, die een must zijn bij het hedendaagse leven van alle dag. Jij mag 8 december, de kostgrondjes aanplant Marwana noemen, maar ook dingen die absoluut goed zijn gegaan. Zo eerlijk en oprecht benne lullie niet.


  Maak melding
 28. zie je wat ik bedoel nummer 27 steld een gewone vraag simpel als het maar zijn kan. dan verwacht ik dat die mensen die het opnemen voor bouterse met een zeer uitgebreid en op feiten beruste antwoord gaan komen .nee hoor die demagoog eerste klasse gaat antwoorden lees zijn antwoord dat zegt genoeg over deze mensen. volgens mij weten deze mensen helemaal niet waarom ze het opnemen voor bouterse. ik noem deze mensen emotioneel dom


  Maak melding
 29. @Pinto
  je lulliet. 😆

  Dit was zeker weer een reactie van die andere Pinto. Vreemd want ze zijn beide even dom. Zeker je tweelingbroer of ben je schizo?


  Maak melding
 30. DU, jij en ik hebben dezelfde gedachten.
  Het is alleen voor de arme mensen in su jammer dat er toch nog steeds mensen zijn die in die praatjes D.B en zijn vrienden geloven en er helemaal in opgaan en de realiteit dan ook uit het oog verliezen.


  Maak melding
 31. beste forum bezoekers,

  ik heb zo en dan een beetje gelezen waarover jullie discussiëren.

  om te beginnen (mijn mening hoor dus val me niet aan)ik ben van de nieuwe generatie ik ben onder de wapperende vlag van Suriname geboren 1977 ik sta neutraal ben geen ndp of front aanhanger ik vind persoonlijk dat alle politieke leiders die nu nog aan de macht zijn of willen komen (geboren onder de Nederlandse vlag voor 1975) gewoon naar huis moeten en de nieuwe generatie de kans geven.

  en alle partijen hebben goede en slechte dingen gedaan.

  laten we naar het goede kijken wees positief

  DDB had toen Para industries opgericht (helaas door andere regimes laten leeg bloeden) wij kopen nu glas werk en baksteen …terwijl wij zelf exporteerden.

  front.
  heeft het S.A.P. gedaan

  Bosje.
  heeft (je mag zeggen wat je wilt) 2 bruggen laten bouwen waarvan Surinamers tot heden van kunnen gebruik maken(infrastructuur)

  tuurlijk heeft elk van deze 3 regimes ook heel wat geld in hun eigen zak gestopt.

  het word tijd voor nieuw bloed…
  en geloof me er lopen genoeg Surinaamse afgestudeerden hier rond die graag terug willen om het land op te bouwen.

  maar het is allemaal names and faces in Suriname.de vraag is dus hoe krijgen we deze nieuwe generatie daar in Su terug ?

  (ow boi nu ga ik het krijgen al die comentaar)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES