OM Suriname wordt strenger bij slaan levenspartner

5

PARAMARIBO, 3 mrt – Het tot bloedens toe mishandelen van de levenspartner zal voortaan strenger worden vervolgd. Dit zegt hoofdofficier van justitie Garcia Paragsingh. Het afzien van vervolging als de mishandelde partij daarom vraagt, moet verleden worden. Weliswaar blijven de reserves.

De voornaamste reden, de financiële afhankelijkheid van met name de vrouw, blijft. “Als officier van justitie sta je niet afwijzend tegenover de afwegingen van de vrouw. Je hebt er begrip voor”, zegt Paragsingh tegenover de Times of Suriname. Behalve geld spelen ook sociale factoren, zoals druk van de (schoon)familie. Dus is het vaker voorgekomen dat aangeklaagde mannen worden vrijgelaten.

Dat gebeurt meer in gevallen van minder ernstige mishandeling. Justitie heeft dan niet veel meer dan het nakijken. Daar komt nu verandering in. “Anders dan voorheen zal nu onmiddellijk overgegaan worden tot inverzekeringstelling”, aldus Paragsingh. Ook wordt de zaak zo snel mogelijk voor de rechter geleid. Paragsingh vindt wel dat flink gesleuteld moet worden aan de sociale verhoudingen.

5 REACTIES

 1. De Wet zij gruwlijk dan komt de orde herstel vanzelf.

  Partners moeten per definitie met hun fikken van elkaar afblijven, want ik zou de mannen niet de kost willen geven, die meer dan eens “betimmerd” worden.

  Verder moet het beleid er ook op worden gericht om financiele verlichting te brengen voor de totale natie.

  Het noodwendig moeten bezoeken van meerdere bazen leidt tot allerlei gezinsfrixies met alle maatschappelijke gevolgen van dien.


  Maak melding

 2. Een goede zaak, maar niet genoeg om zo’n delictpleger alleen maar te straffen.Iemand die zijn vrouw mishandeld zal dat vooral blijven doen. Het OM zou er goed aan doen om deze ploerten ook te laten behandelen. Of wel training van de agressieregulatie voor te staan.Noem dit maar een Leerstraf.
  Het wordt immers tijd dat andere vormen van straf of maatregel met toezicht bbij vonnis worden toegepast.

  Overigens zijn er ook vrouwen die hun man mishandelen.Geloof het maar want dit is ook werkelijkheid.


  Maak melding

 3. HET is afgelopen voor slaande mannen
  maar er zijn ook vrouwen die mannen mishandelen worden ze ook ingesloten
  de beste oplossing is dat ze in relatie terapie gaan en schoon ouders bemoei niet er mee
  heb elkaar lief het zijn de kinderen die er onder leiden dus bezin eer gij begin
  SOSO LOBIE


  Maak melding

 4. De vraag is hoe is het gesteld met de rechten van de vrouw?De vrouw is geen eigendom van de man ze heeft haar rechten en die moeten gerespecteerd worden.Mannen die hun vrouwen zo danig mishandelen moeten tot strenge straffen veroordeeld worden en geen pardon er mee.Hoe kom je naar een gelijk berechtiging toe als man en vrouw voor het gerecht niet gelijk staan.Het mishandelen van een persoon is juridisch gezien een criminele daad,waarom zou dan de dader dan vrij gesproken worden?Daarom vind ik het strenger op treden tegen over deze lafaards in positieve richting gaan.De slavernij is reeds lang af geschaft,en iedere heeft het recht op zijn eigen lichaam en eigen geest.De positie van de vrouw moet versterkt worden door daden niet door woorden.


  Maak melding

 5. vroeger, meer dan veertig jaar geleden. een vrouw werd bijna elke dag door haar man geslagen wanneer deze dronken was. ze rende naar de buurvrouw aan de overkant. de man zocht zijn vrouw op het kostgrondje achter zijn huis en roept telkens haar naam op een zangerige toon. Met moeite liep hij toen over de brug naar het huis van buren aan de overkant. Hij vroeg de buurman’pa, vrouw dyaso? de oude buurman zei, san suku prow, yu sopi dringi. prow no dyaso. betre go oso sribi, moro bun. de dronken buurman keek hem aan en zei toen. No pa, vrouw mi no naki toch, mi no ombe. vroeger op plantage kon men elkaar nog helpen. nu heeft de dronken of de buurman met losse handen een pistool. no go!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.