dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEx-lid Groep van 16 niet voor krijgsraad Suriname

Ex-lid Groep van 16 niet voor krijgsraad Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mrt – Marcel Zeeuw, voormalig hoofd van de Militaire Politie en lid van de Groep van 16, is niet voor de krijgsraad verschenen. Volgens de vervolging in het proces rond de Decembermoorden liggen aan Zeeuw’s afwezigheid administratieve redenen ten grondslag.

Het is namelijk niet bekend waar Zeeuw nu woont. Op het oude adres kon de dagvaarding niet worden afgegeven. Er wordt nu werk van gemaakt achter het nieuwe adres te komen. Een andere verdachte moet bij de eerstvolgende zitting worden opgehaald door justitie. De krijgsraad heeft de verhoren aangevangen van de verdachten. Tot de eerste behoorde Etienne Boerenveen.

Volgens de voormalig legertopman is hij door Bouterse naar het Fort Zeelandia geroepen na de moordpartij. Dat was nadat Boerenveen met manschappen had vergaderd over de ontwikkelingen. In het fort werd hij aangesproken door voormalig chef-staf Paul Bhagwandas. “Bhagwandas hield mij voor dat zij serieuze bedenkingen hadden over mijn vergaderingen”, zei Boerenveen in de rechtszaal.

Op die vergaderingen bleken meerdere militairen het niet eens te zijn met de moorden. “Ik heb Bhagwandas toen voorgehouden niet gelukkig te zijn met de situatie. Dat er mensen zijn omgekomen”, aldus Boerenveen. Ook het voormalige hoofd van Nationale Voorlichtingsdienst, Dick de Bie, is gehoord als verdachte. De Bie zegt slechts summier te zijn geïnformeerd door Bouterse. Dat gebeurde achteraf.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. deze laffe honden nu zijn nu niet thuis anderen ziten in het binnenland het word heet onder hun poten landverraders zijn deze honden ze hebben gelukkig geen macht meer alleen dwazen en geluk zoekers geloven deze beesten nog.proberen ze ons doen geloven dat bouterse een vrijheidstijder is andere noemen hem baas als je die leugens geloof deed iedereen wat die wilde in het leger niemand weet wie de leiding had, ai mi boi.


  Maak melding
 2. Moeten wij terug naar de jaren ’80 elke dag weer een rotzooi uit de jaren ’80 is dit vooruitgang van een land of gewoon als een stel idioten elkaar te lopen uitdagen…

  Maak anno 2009 goed bestuur en economie voor het land om dit ooit te kunnen achterlaten voor de nakomelingen.
  Maar door schurkerij en hebzucht zal dit waarschijnlijk een utopie zijn (stel domkoppen)

  Elke dag een rotzooi uit de jaren ’80…neem de tijd en maak toekomst voor land en volk i.h.b. de jeugd…jaren ’80 problemen brengen geen stuiver in het laadje.

  Achterlijk gedoe van een stel bejaarden. Ja toch blijven hengen en nogmaals hangen als een stel rand debielen


  Maak melding
 3. ineens is die laffe hond marcel zeeuw niet te vinden toen hij militair was wist hij de toffe jongen uit te hangen samen met z’n maatjes het volk van suriname mishandelen en met z’n auto rijden met machine geweren en handgranaten er in en ben je nu ineens niet te vinden misschien haden ze gedacht dat ons mooi en geliefd land zo zou blijven maar god slaapt niet hij is vandaag aan de dag een junk geworden.
  laat hij nu de echte man gaan spelen .
  in nederland zat hij al in de bak daar heeft hij wintie gehad (zogenaamd)er gaat nog meer met hem gebeuren,
  ze noemen zich vrijheid strijders maar ze hebben het land alleen maar achteruit gebracht meer niet een coup zal ze niet meer lukken het zijn allemaal moordenaars wie niet weet moet niet praaten wat deze mannen gedaan hebben in de periode 1980/1987
  z’n eigen kind zit nu ook in de gevangenis dus waarover praten deze klootzakken sluit ze allemaal op en vergeet dat ze ooit bestonden.
  republiek suriname ga zo door niemand mag ongestaft door het leven gaan het zijn mensen en broeders van ons die ze vermoord hebben.


  Maak melding
 4. Mrcel is een laffaard en iedereen speelt nu de vermoorde onschuld en schuift alles op het bordje van Bhagwandas.

  Lafaards zijn het die groep van 16.


  Maak melding
 5. Lafaard.

  En nu speelt iedereen de vermoorde onschuld en schuiven ze allesop het bordje van Bhagwandas,omdat die al dood is.

  Lafaards zijn het en ik ben niet bang om het in hun gezicht te spugen.


  Maak melding
 6. Soul implosion,
  Al die andere echte mannen, die met jullie instemming, samen verantwoordelijk zijn de dood van weer 100’en andere Surinamers, zijn al weer vrome bezoldigde landsdienaren. Ogri no habi kaba na disi grontapu!

  Juich in ieder geval niet te vroeg.


  Maak melding
 7. die pinto blijft het proberen.
  wat jij doet mi boi is vechten tegen de bierkaai.word jij niet moe om tegen de stroming in te zwemmen ? waneer gaan jullie inzien dat die houding van deze moordenaars laf is.


  Maak melding
 8. Laffe hondenjok@dujo,
  Om de woorden van Ramdien Sardjoe te gebruiken was 8 december, “kill or to be killed”. Ga de analen na van de state department.


  Maak melding
 9. opsluiten allemaal,en ze hun ballen laten opeten.genadeloze beesten dat jullie zijn.niet opsluiten want je moet ze ook eten geven.schiet ze dood allemaal.en die smeerlap zeeuw.men blijft deze groep vloeken.dat is goed voor ze.mensen zo een pij doen dat is erg.hou ze in de gaten ook hun kinderen.


  Maak melding
 10. “Ex-lid Groep van 16 niet voor krijgsraad Suriname”

  Ach wie verschijnt nou voor deze stelletje ezels, Surinamers hebben veel grotere problemen, deze poppenkast kan ze gestolen worden. Met een waarheidscommissie hadden we veel meer gehoord en waren we allang klaar met 8 december zodat wij met evereende krachten aan de ontwikkeling van Suriname konden werken.

  Front heeft waarschijnlijk nogsteeds niet door dat de wereld in een crisis verkeerd.


  Maak melding
 11. Ik heb vernomen dat de jongens van het A-Team en de Quick Responce Team staan te popelen om hem op te halen. Ze willen zich revancheren aangezien de millitairen tijdens de coup de politie als honden heeft vernederd. Dus geef deze boys de job and you will have your man!!!! He will not escape!!! Ask Sampie!!!!!


  Maak melding
 12. Wie mijn vriend Marcel.Zeeuw,wil halen moet weten dat hij niet alleen is en geladen is dus niet provoceren hij komt zelf.
  De SILVA,S zijn erger dan welk arrestatie team,de training was zwaar en de daden daarna zwaarder want je leeft en denkt als een SILVA.
  De Brazilianen hebben de beste training en daar kunnen de Amerikanen niet eens aan tippen, sterker nog, ze worden daar getraind.
  Mensen, hoop op vrede in Suriname en PINTO, als je echt militair bent geweest in Suriname ten tijde van die vreselijke periode dan weet jij wat ik bedoel.
  Leg ze hier op het forum uit wie zwarte baretten dragen en dat diezelfde militairen de president beschermen.
  Leg ze uit waarom er nooit over de huidige bevelhebber wordt gepraat, a ingi dati no musu ati bron!!
  De Angula,s staan al klaar en zo zijn er wel meer op Apoera, die ook al klaar staan, op enkele locatie,s in Paramaribo, zijn er voorbereidingen die verder gaan dan 80 of 82.
  Ik hoop dat het niet uit de hand zal lopen en dat die APACHIE op ARUBA blijft en die ORION in Guyanna, bijelkaar, 100 man buitenlanders die de 30 in Suriname uit Nederland moeten bijstaan vanwege die internationale vlag die gehesen zal worden vanaf het moment dat D.D.Bouterse, Boxtel zal betreden.
  Nee hij zal BOXTEL niet betreden omdat wij en hij beter weten.
  Wie ons volk tot in den vreemde wil verdelen moet achteraf niet klagen want het arme volk die is de dupe.


  Maak melding
 13. Wat ik wel weet is dat inactieve selva’s een D-briefing dienen te ondergaan. Het verhaal van een selva is bekend, die emplooi zocht bij de Billiton en bij een kleine verschil van mening met bewakers, drie of vier man letterlijk opat in het bauxietmijn gebied.


  Maak melding
 14. sommige mensen hier op deze forum doen mij denken aan de oorlog tegen saddam, aan die pers chef van het regime de hele wereld kon zien dat de amerikanen de iraakse leger had verslagen toch bleef die man volhouden dat het iraakse leger aan de winnende hand was terwijl de hele wereld kon zien hoe de iraakse soldaten zich met bosjes overgaven aan de amerikanen . mensen als pinto en leider en na mi zijn volgens mij irakezen. de wereld is aan het veranderen toch blijven deze mensen nog zo kopig en dom volhouden aan hun onzin. wat dat betref ben ik het eens met nummer 20. jullie gaan het heel zwaar krijgen want ik zie jullie tot die categorie mensen.


  Maak melding
 15. bij het plegen van de coup bleek al dat ze lafaards waren zie maar wat ze met ons hebben gedaan zonder wapens zij hadden wapens maar de arme burgers niet ze zijn zo tekeer gegaan met hun grote smoel nu zijn ze kleine muizen geworden ze kunnen niet meer piepen gaat zeeuw zich voegen bij bouterse in het binnenland morgen gaan deze vieze vuile lafaards ons zeggen dat het misschien hawker is geweest die de mensen heeft vermoord alex pinto en de rest van de aanhang van bouterse rozendaal leeft nog denk er om deze man(groep van 16)is echt niet dood sukkels
  Glenny
  en du trouwens jij had mijn reaktie van 10 febr niet goed begrepen ik bedoelde dat je die nederlandse wijf die je een leugenaar noemde geen antwoord moest geven dat bedoelde ik met niet draaien in dat hoopje poep anders gaat het stinken laat lekker die poep wegrotten ik vind alles wat je ons vertelt goed du daarom roep ik dramaman op om weer te reageren want die man liet ze ook niet heel so be good du and take good care of your self
  Glenny


  Maak melding
 16. @ glenn
  sorry voor het verkeert interpreteren van jou reaktie op 10 febr.ik zal mijn best blijven doen om die leugens die sommige hier verkondigen te ontkrachten.
  bedank brother dat jij toch de tijd neemt ik waardeer het zeker weten.


  Maak melding
 17. “sorry voor het verkeert interpreteren van jou reaktie op 10 febr.ik zal mijn best blijven doen om die leugens die sommige hier verkondigen te ontkrachten.”

  Tje mi gado, mi ede.


  Maak melding
 18. @Du Glenn heef een veertje in je R gestopt
  je voelt je lekker maar de waarheid zal je nooit kunnen wegwissen het staat vast 25 feb
  kan niet van de kalender anders zal je een dag korter leven dus kom op doe verstandig zoek hulp voor je fobie anders kan ik het niet noemen

  soso lobie


  Maak melding
 19. Du blijf maar proberen het volk leugens te vertellen.
  No One ,No One Cant Toch Bouterse.
  Als Brunswijk met deze credo is weggekomen ,waarom Bouterse niet.
  Du ea jullie kunnen praten tot jullie 1 ons wegen hier in je luie internetstoel,maar de Surinamers de echte,weten wel beter en steunen Bouterse door DIK EN DUN,daar kunnen jullie niets aan veranderen,want het is veel beter je laffe smoel in Nederland open te doen,dan naar Suriname gaan en daar jullie haat kenbaar maken.
  Als jullie het allemaal zo goed weten waarom niet een ticket betalen en daar op de getuigenbank plaats nemen?
  Wat wel is,degenen die zo kletsen zijn zij die rotzooi als straatventers aan hun eigen volk verkochten tijdens de coup,hun rotzooi werd hun afhandig gemaakt door de militairen,daar zijn ze nog zo pissig over dat ze het een missie hebben gemaakt om Bouters,NDP,voor eeuwig te haten.Dit heeft niets te maken met eigen mening or what so ever,maar pure wraak,haat enz.enz.
  Ik zou zeggen gaan jullie lekker zo door 2010,zullen we wel zien dat jullie haat nergens toe heeft geleid.


  Maak melding
 20. die zogenaamde rm.leider laat zien wie zijn vrienden zijn zo kan je zien wie hij is makelijk toch.ze zijn verdwaalde ex militairen doet mij denken aan nazi-duisland.
  19,21en 22 . ik vind de reaktie van nummer 22 beneden alle pijl zeer laag en dom. als ik de reaktie van deze idioten lees want dan zijn ze naar mijn mening dan schaam ik mijn dat ik surinamer ben. soms heb ik het gevoel dat het een stelletje kinderen zijn die leuk willen doen of aandacht trekken anders kan die dome en achterlijk reaktie van deze mensen niet verklaren .


  Maak melding
 21. Mrcel zeeuw is een vriendje,geef mij 10 man en ik haal em zo op.

  Vriendje die hij is,ten tijde van de coup bigi aia en nu niks

  vriendje!!!!!!


  Maak melding
 22. ze nemen iedere keer een andere nickname aan maar ze lullen het zelfde. wat dat betref kan je man uit de goot halen maar de goot kan je niet uit ze halen . luister frankie 2010 zal je zien hoe het buitenland zal reageren op jullie keuze voor bouterse dan hoop ik dat de mensen die verantwoordelijk zullen zijn voor het isoleren van suriname hun gestolen en geroofde geld van de surinaamse gemeenschap ook gebruiken om jullie noden te verlichten .


  Maak melding
 23. @frank mccourt
  Zelfs je engels is treurig. Wilde je soms het volgende schrijven:

  No One ,No One Can’t Touch Bouterse?

  Vetaald: DDB is NIET onraakbaar.

  Dan heb je groot gelijk. DDB is al lang afgeserveerd en allang de paria. Dat er nog wat idioten rondlopen doet daar niets aan af. elfs binnen de NDP zit meer dan de helft te wachten tot ze hem het graf in kunnenn bonjouren.

  En misschien zijn er onder ons straatventers. Dat is geen enkel probleem. Dat is in mijn ogen een eerbaar beroep. Maar onder de NDP stikt het van de straatvechters, en dat is schaamteloos gedrag.


  Maak melding
 24. ook bouterse heeft geen ballen want hij durft niet alleen naar boxel te komen en wanneer komt meneer leider naar suriname om samen met jullie hem naar boxel te (be)geleiden ik hoop dat justitie alle andere getuigen oproep en ddb(eest)als laaste te laten dan kan je met gemak hem ophalen schaamt de aanhang van ddbeest zich niet om alle dingens die niet in hun straatje past dom te noemen en alles wat door hun zelf en bouterse is gedaan goed te noemen je moet niet denken dat je kan breken en maken omdat je militair bent in suriname ik vraag nog een keer waar is de grote mond die dat beest bouterse heeft gebleven laat de kerkgangers voor je bidden dan kan je blind naar boxel lopen je oud verblijf bouta gado no lobi so zie dit als de waarheidscommissie wees niet bang de duivel is toch sterk ga dan met je grote mond
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES