vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameToeslag Surinaamse reisagenten aan zijden draadje

Toeslag Surinaamse reisagenten aan zijden draadje

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 feb – De commissie die reisagenten verdienen aan de verkoop van vliegtickets hangt aan een zijden draadje. In tegenstelling tot eerdere standpunten, toont minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme zich gevoelig voor de argumenten van de KLM.

De vliegmaatschappij wil liefst onmiddellijke afschaffing van de zes procent commissie. President Venetiaan deed er eerder een stokje voor. Met speciale wetgeving werd eenzijdige afschaffing voorkomen. Het tij lijkt te keren. “Als tickets er goedkoper door worden, moet het maar”, zegt Apinsa tegenover de Ware Tijd. Dat is precies het argument van de KLM.

De commissie zou het tarief alleen maar opschroeven. De reisagenten vrezen het einde van hun bedrijf. Tientallen banen dreigen verloren te gaan. Na een bezoek van een KLM-delegatie kan Apinsa zich goed voorstellen dat de commissie als luxe wordt ervaren. “Het publiek boekt zijn reis via internet en gebruikt e-tickets, waardoor een bezoek aan het reisbureau overbodig is.”

Of Venetiaan het eens is, moet nog worden bezien. Vorig jaar is de commissie al teruggebracht van de oorspronkelijke negen procent. De reisagenten blijven bij hun aanspraak op de zes procent. Het argument van internetverkoop wordt resoluut verworpen. Lang niet iedereen zou via het net willen kopen, zeker niet in Suriname. De SLM kijkt de kat uit de boom.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. je hoeft de commissie niet helemaal af te schaffen. het is niet hun fout dat de tickets zo duur zijn, maar om de volgende punten:

  1. De SLM maakt z’n tickets veel te duur om een heel groot deel van het overbodige personeel te betalen. Ontsla het overbodige personeel, waardoor je de tickets goedkoper kunt maken en veel meer klanten krijgt, waarmee je meer winst maakt en dus de SLM weer kunt uitbreiden.

  2. De KLM maakt z’n tickets zo duur, omdat ze monopolie hebben en dus dik winst maken die recht in hun portemonnee stroomt. Een reis naar Curacau (dat ongeveer even ver is als naar Suriname) kost maar 470 Euro. Er is geen “open-sky” tussen Suriname en Nederland. Hierdoor kun je dus je tickets zo duur maken als je wilt, want er is toch geen concurrente. Pleit voor een open-sky route waardoor en weer concurrentie komt en ze dus hun tickets wel moeten verlagen.

  3. zorgt ervoor dat er een route komt van suriname naar Antwerpen. in Belgie is er bijna geen vliegtaks, wat ongeveer 300 euro kan schelen. veel surinamers in nederland zouden wel maar 100 kilometer rijden, voor bijna 300 euro korting.


  Maak melding
 2. Lekker afschaffen hoor. De ticket is al duur genoeg voor ons arme volk. Wij hoeven die reisagenten niet te verzorgen.
  Wel zielig als ze nu niet meer van ons kunnen profiteren. Maar voor hun inkomen moeten ze niet afhankelijk zijn van de uitbuiting van ons arme volk.


  Maak melding
 3. al worden de ticket 10% goedkoper dan toch zijn deze heel duur.want er komen zeker andere kosten bij kijken.vooral in suriname zal dit sterk naar voren komen.

  klm is fout bezig en zoek iets dat niet in suriname op dit moment zal lukken.de klm en slm zouden dus in suriname meer verkoop punten tot stand moeten brengen of men zou i d p van de reisbureaus computer café moeten opzetten.waar men zonder betaling een ticket zouden kunnen kopen.

  m.a.w zou de klm en de slm ook hun deuren moeten sluiten.en alleen de afdeling reserveringen laten bestaan.

  de klm heeft intussen haar reisbureau verhuist van een minder bekende omgeving naar een hele drukke omgeving.de verschillende reisbureaus hebben intussen ook hun commissie met drie procent verlaagt en toch merk je niks bij het kopen van een ticket.

  als de klm vind dat dit wel kan dan moet deze nu beginnen om de prijzen te verlagen op het traject ams pbm ams.en dan zal de slm naar andere oplossingen moeten uitkijken op het traject pbm ams pbm.

  dan zullen we merken met hoeveel de tickets goedkoper zijn geworden.de passagiers worden gewoon in worggreep gehouden door de klm.


  Maak melding
 4. Ja, onmiddelijk afschaffen, moeten ze maar eens innovatief wezen om hun geld te verdienen ipv lekker makkelijk 6% zitten eisen. Zal uiteindelijk ook goed zijn voor de branch en het hele land.


  Maak melding
 5. Geachte lezers,
  Heeft u de filosofie directeur Heereveen van Insel Air gevolgd? Die hebben weinig mensen in dienst en zyn niet afhankelyk van de Antilliaanse regering. Ze kunnen daarom hun ticketpryzen in het laag seizoen halveren. Ik ben bang dat ze straks de gehele markt Miami – Curacua – Suriname v.v. volledig zullen overnemen.


  Maak melding
 6. Geen uitbuiters erbij weg 6%….waarom gaan zij geen goud zoeken…maar anderen uitbuiten weg ermee…..en verder ervoor zorg dragen dat men vanuit elk Europees land dan ook gewoon in Su. kan landen


  Maak melding
 7. 6% is makkelijk verdiend vandaar de tegenstaand van reisbureau’s. 3% is reeds afgehaald van de 9% maar tot heden hebben wij niet gemerkt of de tickets ietsje goedkoper zijn geworden. Per slot Suriname tegen modernisering anno de 21ste eeuw.
  IBO


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES