Werkmissie Surinaamse kunstenaars in Rotterdam

0

PARAMARIBO, 24 feb – Drie Surinaamse kunstenaars gaan een werkmissie uitvoeren in de Nederlandse stad Rotterdam. Jhungry Udenhout, Ravi Shankar Rajcoomar en Rodney Tjon Poen Gie vetrekken binnenkort.

De kunstenaars gaan als artist-in-residence studeren, kennis uitwisselen en werken. Het betreft een project van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, CBK en kunstenaarsinitiatief Duende. Het programma wordt uitgevoer din samenwerking met de Federatie van Beeldende Kunstenaars in Suriname. Het gaat om zowel jonge kunstenaars als collega’s die midden in hun carrière zitten.

In Rotterdam wordt de gelegenheid geboden kunstenaar uit verschillende werelddelen te ontmoeten. Van de kunstenaars wordt ook verwacht dat ze hun netwerk uitbreiden. De eerste deelnemer uit Suriname was George Struikelblok die in 2007 Rotterdam bezocht.
Kurt Nahar en Steve Ammersingh volgden in 2008. Het Artist-in–Residence project wordt gefinancierd door de Nederlandse ambassade in Paramaribo en het CBK in Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.