Volop kansen voor bedrijfsleven Suriname en Antillen

6

De 8ste Handelsmissie ‘Zakendoen met het Koninkrijk der Nederlanden’ zal in juni 2009 plaats vinden op Curaçao en in Paramaribo. Het evenement zal zich richten op het identificeren en ontwikkelen van succesvolle relaties en zakelijke kansen in de Nederlandse Antillen en Aruba, Suriname en Nederland.

De focus van de handelsmissie zal liggen op duurzaam innoveren en investeren. Centraal hierbij staat het stimuleren van de (sociaal-)economische ontwikkeling door bedrijven aan te trekken die een duurzame relatie willen opbouwen in de driehoek Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen.

De missie zal bestaan uit een bezoek aan achtereenvolgend Curacao en Suriname. Op beide locaties worden een expositie, een congres, workshops en een intensief matchmaking programma georganiseerd. Tijdens het matchmaking-gedeelte zullen de Antilliaanse, Arubaanse, Surinaamse en Nederlandse vertegenwoordigers met elkaar in gesprek gaan over het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsverbanden.

Het congres zal zich richten op de herstructurering / ontmanteling van de Nederlandse Antillen, de kansen in Suriname en op duurzame economische ontwikkeling in en met het Koninkrijk der Nederlanden. De expositie biedt deelnemende bedrijven en instanties de gelegenheid om zich te profileren bij de lokale markt.

6 REACTIES

 1. niks uit suriname voldoet aan de gestelde eisen van de E.U.dus mogen nederland ook niet binnen.oude liedje met andere zangers.

  fruit en groente is met 90% gehalveerd
  rijst wordt nog op mondjesmaat geëxporteerd naar nederland.wat voor betekenis heeft de E.O.F voor land en volk gehad.

  hoe wil nederland dit gaan herstructureren en op grond waarvan.al dit misleidende factoren moet suriname niet stil bijzitten.maar keihard zaken doen.doet er niet toe of dit op langere of korte termijn is.zaak is doe het direct goed.


  Maak melding

 2. Nr.1 Uit jou reactie blijkt dat jij een grote aasgier bent en niets meer of minder,
  Heb je al plaanen gemaakt hoe je ze gaat oplichten.
  Think about it.

  Tang Boeng…………….


  Maak melding

 3. Dit soort congressen is alleen maar een aaneenschakeling van bla bla bedrijfs presentaties. Waar liggen concreet de kansen?En wat bedoelt men in hemelsnaam met duurzaam innoveren en investeren. En wat bedoelt men met duurzame relatie opbouwen? betekent dat ook duurzaam tijdens een eventueel Mammoet regime? of Is NL plotseling als een laffe hond er weer vandoor.
  Bij een handelsmissie naar India en China is men heel concreet wat men wilt. Bij Su. blijft het altijd pappen en nathouden. Ik wil er dolgraag aan meedoen, maar ben bang dat het weer gebakken lucht is.


  Maak melding

 4. Het is erg raadzaam de bewegingen van Nederland in het Caribisch gebied met argus ogen te bekijken en goed in de gaten te houden. Nederland is bezig met een uitgekiende herstructuering van hun economisch beleid. En daarbij komen de voormalige kolonieën in de West uitstekend van pas. Nederland is flink bezig aan de weg te timmeren in ons gebied zodat ze makkelijker toegang krijgen tot het Caribisch gebied en de ZuidAmerikaanse economie en ook de geopolitieke ontwikkelingen in het gebied te bestuderen. Ze worden ook in de gaten gehouden door de meeste Zuidamerk.landen in de buurt. Nederland is echt bezig met een economisch offensief en ‘lebensraum’ voor haar autochtone onderdanen te zoeken.

  Teveel problemen met de olie in het middenoosten. In de Antilliaanse wateren zijn er grote olievelden ontdekt. Suriname is schatrijk aan gronstoffen en waarschijnlijk ook aan olievelden die nog niet ontdekt of ontwikkeld zijn. Geruchten die men op alle manieren probeert te bagatelliseren alszijnde ‘indianenverhalen’!

  Toen Balkenende zo’n 2 jaar geleden in de 2e kamer ervoor pleitte om weer met de VOC mentaliteit tewerk te gaan dachten velen dat het om een grap ging. Duidelijk aan hem te zien was het geen grap en meende hij het wel degelijk serieus! Die uitspraak van hem leidde tot de ‘zogenaamde’ geschokte reacties van de linkse partijen in de 2e kamer.

  Nederland is gevaarlijk bezig op de Antillen en riskeert een uitbarsting van de Curacaouse bevolking die er nu schoon genoeg van heeft gemanipuleerd te worden door hun eigen bestuurders aangestuurt door de Nederlanders die ze tuk hebben. In de Ned.media wordt nog steeds geen eerlijk beeld van de ontwikkelingen op de Antillen geschetst. In de nederl. media zal bijv. nooitniet geschreven worden dat zeker de helft als het al niet meer zijn van de Curacaouse bevolking een onafhankelijk Curacao wensen! Nederland is heel ijverig bezig het Curacaose volk erger te verdelen dan het al was. en uit te roeien, niet letterlijk maar psychologisch. Dat gebeurt middels de ned.media en alle ned. politieke partijen en ook Curacaouse redi moesoe, verraders die het eiland verkopen aan het groot kapitaal en Nederland. Ze willen van de Antillianen een bedelaarsvolk maken.

  Curaoenaars die tegen het nederlands beleid zijn, financiele hulp weigeren en voor de onafhankelijkheid zijn worden bewust van racisme beschuldigd. Maar in de Nederl.media wordt er niks over die politici geschreven. men wil gewoon dat de Nederlanders blijven geloven dat de Antillianen de hand willen blijven ophouden en bij Nederland willen blijven horen, wat absoluut niet waar is. De mensen op Curacao zijn wanhopig!

  Als het om de ned.economie gaat staan alle ned.politieke partijen op 1 lijn. of ze nou links of rechts georienteerd zijn maakt dan niets uit. Het gaat immers om de economische toekomst van Nederland.

  Vroeger konden landen als Nederland gewoon zonder veel moeite een Afrikaans of Zuidamerikaans land binnenvallen, koloniseren en alle grondstoffen die ze maar nodig hadden wegroven. De bevolkingen wegvoeren, uit te roeien of als slaven tewerk stellen of verkopen. Tegenwoordig gaat dat niet meer dus doet men het op een intelligente wijze. Het komt allemaal niet zomaar opeens uit de lucht vallen. De plannen voor een Gemenebest ook niet. Dit hoort allemaal bij een langlopende planning. Het is ook niet zomaar ’toeval’ dat de laatste 2 jeren opvallend veel Nederl.ex-ministers en bekende politici zich bezighouden met Suriname en de Surinamers.

  Zie het eens door Europees-nederlandse politiek economische ogen. Dit zijn niet zomaar ontwikkelingen die gaande zijn in onze gebieden in de West! De Nederlanders zullen niet nalaten te verdelen en te heersen. Nederland heeft in feite een geweldige puinhoop in Suriname en de Antillen achtergelaten. De helft van alle Surinamers woot in Nederland terwijl het land Suriname in feite SCHATRIJK is! Bijna de helft van de Antillianen wonen nu ook in Nederland waar ze als derderangsburgers behandeld en beschouwd worden. Surinamers worden op slinkse wijze tegen elkaar opgezet. De Suri Aziaten worden als de beste Surinamers beschouwd, al wordt het niet met zoveel woorden gezegd, maar het is voor ons een ‘publiek geheim’. En daarbij schromen ze niet om aan de Surinamers te vertellen dat ze toch geen enkele vriend in de regio hebben vanwege het ‘nederlands’ die in Suriname de voertaal is. En dat ze toch o zoveel van het Surinaams nederlands houden. Alsof de Surinamers een volk van onnozelen zijn! En verder allerlei slijmerijen, hopende en denkend dat de Surinamers in hun slijmerij zullen trappen! Ik hoop en verwacht van de Surinamers dat zij zich niet door de Nederlanders zullen laten ringeloren!

  De Nederlanders denken gewoon; “Die Surinamers doen neks met hun stinkendrijke grondgebied, ze komen toch allemaal bij ons in Nederland wonen. Dus gaan wij het wel allemaal uit de grond halen, maar het leeuwendeel is natuurlijk voor ons.” En desnoods bevolken we Suriname, zoals nu ook al gebeurd met de Antillen.”

  Sinds de Nederlanders Curacao ontdekt hebben zijn ze nog nooit met zovelen op de eilanden geweest. Het is toch een beetje raar en opvallend dat in Nederland de Antillianen met de grond gelijk gemaakt zijn, en er toch zoveel duizenden Nederlanders zich op de eilanden zijn gaan vestigen. Dachten jullie dat het zomaar gebeurd? Natuurlijk niet, de hollanders doen het niet zo maar. Daar zijn goede economische redenen voor te bedenken.

  Ben uit Suri ouders op Aruba geboren maar getogen op Curacao. REMI


  Maak melding

 5. Ben het helemaal mee eens dat sommige nederlanders gevaarlijk bezig zijn op Curacao. De curacaoenaar moet het zelf maar ontdekken want die gaan net als de slavenhandelaars hun eigen mensen VERKOPEN aan de Nederlanders! Bah! Let op wat er gebeurt Curacaoenaars en Suriname leer aub daarvan. In de medische wereld worden mensen door blaffende witte honden van hun post verdreven zodat andere witte honden kunnen plaatsnemen. Is in Aruba volop gebeurd en nu is Curacao aan de beurt! Open je ogen Curacaoenaar! Watch out for H & B.Grrrrr!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.