Nederlandse toerist slachtoffer Piranha aanval

35

Het afgelopen weekend werden verschillende personen op het Surinaamse recreatieoord White Beach slachtoffer van Piranha’s (Pirengs). Een van de slachtoffers is een in Nederland woonachtige toerist die aangeeft ‘nog niet klaar te zijn met White Beach’.

Het slachtoffer vertrekt vandaag met een geamputeerde teen (FOTO) terug naar Nederland, maar zegt niet klaar te zijn met White Beach. “Dit is blijvend letsel, dus White Beach krijgt vanuit Nederland nog een brief,” zei het slachtoffer van de roofvis-aanval aan de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Het recreatieoord White Beach, dat aan de Suriname rivier ligt, is populair bij toeristen en kent een afgesloten recreanten deel. De laatste tijd hebben meerdere zwemmers te maken gehad met de roofvissen die voorkomen in de Suriname rivier. Om deze tegen te houden is er een speciaal net aangebracht. Bij een inspectie deze week bleek een van de netten gescheurd te zijn waardoor de Piranha’s ongehinderd in het recreanten deel konden komen.


35 REACTIES

 1. Ik denk dat deze zeer onaangename confrontatie met de roofvissen, het management van White Beach meer verantwoordelijkheid zal bijbrengen.Zij zullen zich meer moeten gaan bezighouden met alle facetten van een goed veiligheidsmanagement voor de bezoekers en het personeel.De veiligheid van de mensen moet gewaarborgd zijn en als men dit niet kan moet de tent gesloten worden.


  Maak melding

 2. Wel de adviezen van de bewaking personeel op volgen ;

  Svp ; ook vertellen aan de krant , dat jij dat niet gedaan hebt .

  Gewoon de eigenwijze toerist uit gehangen


  Maak melding

 3. wordt een lange brief. die toeristen uit nl vooral z.g surned luisteren niet. Als ze in sur.zijn,zijn ze plotseling Suri’s en houden zich niet aan regels zoals in NL. In de winkels willen ze ook direkt geholpen worden.


  Maak melding

 4. White Beach is een belangrijke recreatieoord geworden in Suriname en als het aan mij ligt blijft mag dat ook zo blijven. Vroeger konden we alleen kiezen uit cola kreek en blaka watra. Het is dus een vooruitgang. Maar, is er wel goed nagedacht over de veiligheid? Hoe vaak worden de netten geïnspecteerd en hoe grondig?


  Maak melding

 5. Het velletje van zijn tenen. 😆
  En Stinazu krijgt een proces wegens een aanval door een tijger. Kijk maar naar de 2 schrammen op zijn arm. Dat waren echt geen takken maar de klauwen van een bloeddorstige tijger die hij me gevaar voor eigen leven met de hand heeft gewurgd. 😆

  Als er één ding is waar we in SME goed in zijn dan is het zaken opblazen.

  Jammer dat we zelfden lezen dat meeste balonnen in het gezicht stuk spatten. 😆


  Maak melding

 6. eindelijk gerechtigdheid; als je naar white beach gaat; dan ga je daar voor je rust; maare niet voor die herrie die bands daar maken, want als je een bandje wilt zien optreden dan ga je naar leonsberg. en daarom bezoek ik dus tijdens mijn vakantie niet naar white beach; ik vermaak mij op andere manieren………dus wie niet wil luisteren, moet maar eens voelen; de natuur in suriname is hard en als je daar niet en zonder respect mee omgaat; kun je slachtoffer worden en je leven ook nog verliezen; bijvoorbeeld. slang/boma,s/kaai-man/tijger/stier/haai/en als iemand honger heeft dan ben je het maaltijd…….


  Maak melding

 7. De piering is een roofvis. Gan niet zeuren in het water als je weet dat je ook maar ergens een wondje, zweetkakken, pritifinga hebt of uitermate slechte ademlucht uitstoot. Poets dus je tanden na een maaltijd en in ieder geval voor het naar bed gaan!


  Maak melding

 8. Die suriholanders denken weer dat ze geweldig zijn. als ze in suriname zijn spelen ze echte-mang.laten ze daar in NL blijven pienaren. daar worden ze toch gediscrimineerd.. ALLOCHTOON… daarom willen ze in Su geweldig spelen. terwijl ze in NL geld lenen om op vakantie in SU te gaan. wel blijven jullie lekker daar, daar zijn er geen prianha’s


  Maak melding

 9. reageer als jij wat positief heb te melden. zoniet lees wat andere hebben te melden mss kan je nog wat leren van ze . wie de schoen past mag hem hebben .


  Maak melding

 10. iedereen heeft het recht om zich te beroepen als hun leed wordt aangedaan.Al de vooroordelen over Ex surinamers doet Suriname niet goed.Dat deze mensen Suriname ondanks de dure vliegtarieven toch Suriname bezoeken heeft niets te maken met het land en zijn inwoners doch meer vanwege de unieke historische verbondenheid met het moederland.
  Dat het toerisme hierdoor floreert is meegenomen.Voor dezelfde tarieven zit men voor een geheel verzorgde reis aan de andere kant van de wereld met nog vriendelijkere inwoners.


  Maak melding

 11. De surinamers worden als elk ander in de vreemde gediscrimineerd,maar dat is minder erg als wanneer je door je eigen”landgenoten”wordt gediscrimineerd.Zielig.


  Maak melding

 12. droog gebakken pireng met zout en zwarte peper, witte rijst en tomaten sambal is overheerlijk. Een ijskoude djogo erbij en s’avonds blijf je spieren.


  Maak melding

 13. ja baja dat is wat hoor wat een leven om, op gegeten teworden door piranha.maar het is de natuur en jij ook dus wees blij dat je nu een maatje kleiner kan kopen.MENEER/MEVROUW TONG SANG JE HEBT GELIJK DAT ZE GELD LENEN OM DAAR TEKOMEN.IK KEN HEELVEEL WANT IK WOON IN NED MAAAAAAAAAAAAAAAAAAR HET GELD WORDT BESTEED IN SU EN JIJ ALS JE WERK TENMINSTE WORD BETAALD MET MIJN EN ANDEREN GELEEND GELD BELASTING GELD DUS NIET ZOMAAR IETS UIT KRAAIEN.EN DIT NOG IK BEN EN BLIJF EEN SURINAMER, OOK AL HEB IK EEN STUK PAPIER VAN NERDERLAND DAT IK NEDERLANDSE BEN TANG BOEN


  Maak melding

 14. Neus/14.
  Zeer regelmatig ja! Jij begint al tekenen te vertonen van die Braziliaanse vente quatro’s(24). Vandaar al jou paniekerige acties en reacties.Je moet maar zo rekenen, “overal is er onkruid”. Heb je niet gemerkt dat mede door jou hoogdraverigheid dit forum niet wil groeien?


  Maak melding

 15. “De surinamers worden als elk ander in de vreemde gediscrimineerd,maar dat is minder erg als wanneer je door je eigen”landgenoten”wordt gediscrimineerd.Zielig”.

  Helemaal mee eens.


  Maak melding

 16. Veel vakantie gangers die gaan pirings en aboma’s voeren door langs het water te gaan picnikken en etens resten in het water te gooien. Dan gebeuren deze dingen. Gebruik je verstand en hou de natuur schoon en ga niets doen in Sur, wat je hier niet mag. In het uitgaans leven mag je losbandig zijn maar niet in de natuur. Daarom kan je bij Baboeng hol zonder netten gewoon in de rivier. zwemmen


  Maak melding

 17. Tong San #12 Wat kraai jij weer een onzin uit.
  Wees blij dat mensen uit Nederland naar Suriname willen komen en hun in Nederland zuur verdiende geld in Suriname willen uitgeven.
  Ben je jaloers?
  Heb jij geen geld om uit te geven?
  Ga dan werken in plaats van af te geven op mensen die door hun geld Suriname enige welvaart bezorgen.
  Als jij werkelijk slim wilt zijn, ga dan zelf werken en zorg dat degene die met geld komen goed behandeld worden.
  Dan zullen er meer toeristen komen en kan Suriname ook in dit opzicht een welvarend land worden.
  Suriname heeft het allemaal in zich om een rijk land te worden, maar door mensen die dezelfde mentaliteit als jij aan de dag leggen, blijft dit mooie land in de modder steken.
  En geef nu niet af op mensen die het beter hebben dan jij.
  Wees vriendelijk en aardig geef service en wees een goede gastheer, dan zullen ze niet alleen terugkomen maar ook nog vele anderen meenemen om van dat mooie land te genieten en dan zullen er ook heel veel eurotjes in Suriname achterblijven die de Surinamers zo hard nodig hebben.
  Zorg dat alles goed in orde is, ook de veiligheid m.b.t. het zwemwater enz.
  Daar trek je mensen mee en daar kan heel Suriname van genieten, maar ook de toeristen.


  Maak melding

 18. Nou, het is maar goed dat hij niet stiekem aan het naaktzwemmen is geweest, anders was hij misschien (ook)z’n lul kwijt geraakt.

  @Prik nr 17, in dat geval was het ’s avonds (na jou ijskoude djogo) einde oefening, want een stijve zou hij dan nooit meer krijgen.


  Maak melding

 19. Prema,
  Dat ook jij als vrouw wordt gediscrimineerd geeft te denken. Surivrouwen zijn toch s’werelds mooiste tantes? Dan moet het wel heeeeel erg gesteld zijn.


  Maak melding

 20. White beach moet gewoon een bord zetten zwemmen op eigen risico, dan ben je van een hoop gezeik af. Als er slangen, sommige zijn giftig, door de dunne mazen van het net glippen kan je ook niks aan doen toch. Als je door een dengue mug wordt gestoken ga je ook niet de regering aanklagen.


  Maak melding

 21. Jan,

  De eer komt Barack toe. Ik ben het ook eens met hem.

  Pinto,

  Tot nu toe ben ik in Nederland nog nooit door een allochtoon, ook niet door Surinamers gediscrimineerd. Als dat nog mocht voorkomen, zal ik afhankelijk van de omstandigheid waaronder dat zich voordoet, een antwoord teruggeven.
  Discriminatie tolereer ik van niemand, maar het is dubbel zo erg om door je “eigen mensen” te worden gediscrimineerd.
  Hindostanen bijv. zijn heel erg gericht op huidskleur en op status. Hoe lichter de huidskleur, hoe hoger je bent geschoold,
  hoe meer aanzien je geniet.
  Gebeurt dit in mijn bijzijn, dan geef ik geef ik die persoon gelijk lik op stuk.

  Voor mij zijn alle vrouwen mooi, trouwens elk mens is mooi op zijn/haar manier.
  Wat heb ik aan iemand met een mooi uiterlijk, terwijl die van binnen nog lelijker is dan lelijk.

  Uiterlijke schoonheid is maar een omhulsel.


  Maak melding

 22. Ik vind het erg, als dit soort dingen echt gebeuren. Het is de natuur; maar dan moeten de mensen er wel voor gewaarschuwd worden, en mag er niet meer gezwommen worden. Wat als het jezelf of je kind overkomt dan praat je toch ook niet zo! Nederlander of Surinamer of ander ras, het mag niemandt overkomen. Er wordt te mekkelijk over gedacht. En dat gediscrimineer naar elkaar moeten we eens mee ophouden. Een nieuw tijdperk, nieuwe kansen voor iedereen.


  Maak melding

 23. Beste bezoekers,
  ik wil een ieder dankzeggen voor hun reacties, sommige komies en best hard, andere wat serieuser en fundamenteler, die ook de essentie van waar het echt omgaat in de kern raken. De verhalen over de toerist uithangen e.d. niet luisteren naar, geen instructies opvolgen e.d. en zo kan ik een hele vracht aan vooroordelen noemen die in de geest van de middelmatigen heersen. Jammer eigenlijk, kennelijk is hun leefgebied beperkt gebleven tot de beschutting van hun erf.
  Was er op die dag maar alarm geslagen, was je maar verteld of d.m.v. bordjes aangegeven dat het water niet betreden mag worden…kortom het is allemaal niet gebeurd.
  Toen het ongeval gebeurde waren er nog een 10tal bezoekers met kinderen in het water, ik heb de mensen gewaarschuwd, ondanks mijn verwonding, het water te verlaten.
  Waar gaat het mij omgaat is de verantwoordelijkheid van White Beach om de VEILIGHEID van de bezoeker te waarborgen en bewaken. Aan de andere kant heeft de bezoeker ook haar of zijn eigen verantwoordelijkheid.
  Maar daar waar het gaat op dagelijkse inspecties waarvan je weet dat de afzetting de zwakke schakel is, verdient dat juist extra aandacht.
  Na het ongeval waren het de omstanders die zich om mij ontfermde, hen ben ik ook echt heel heel erg dankbaar voor hun kordaat handelen, hun inzet hun warmte en liefde, dankzij hen is de hulpverlening ingang gezet.
  White Beach is opzich een prima opzet, goed concept, mooie omgeving, daar valt niets over te zeggen.
  Als ondernemer zul je moeten gaan nadenken hoe je in het vervolg de veiligheid en gezondheid van medewerkers en bezoekers vorm wil geven. Laat mij dan de laatste persoon zijn waarbij dit ongeval heeft kunnen gebeuren.
  Dat is mij aller grootste wens!!
  IK heb geen lichaamlijke beperkingen, ik heb nog mogelijkheden, feit blijft dat ik tengevolge van het ongeval blijvend letsel heb opgelopen, daar kan ik niet omheen nog White Beach……dat wordt juridisch wel opgelost.
  Tenslotte wil ik dit aan u allen meegeven:
  G= Geven
  O= Ontvangen
  D= Delen

  Dit is de essentie van het leven!!
  Ik dank jullie allen en hou van jullie allen.

  Het slachtoffer


  Maak melding

 24. Ik was ooit een hitje Piering-Boking-Haring.
  Ik weet niet wat betrokkenne naast water pret in het water deed(of heeft gedaan).

  Maar voor een riante schade vergoeding moet jij toch denken aan US systeem of Nederlandse wetten toepassen of zelf wat Srd’jes laten ophalen.

  PS.
  Deze enge vissen komen haast in alle wateren van Su voor…ook Cola-kreek ….of geheel Para…(de laatste tijd)Daarom. !!!!.. unu luku boeng hoor… anders heb jij morgen niks meer voor bokking.
  Er blijft dan maar een ding over, dan piering maar haring zal weg blijven….ben jij daar ????.


  Maak melding

 25. me3neer wil een schadevergoeding hoe gaat hij dat dan regelen,is de natuurwet en je maak je zelf belachelijk met een schadevergoeding gaan eisen van wie dan.je moet blij zij n dat je nog le4eft en van die tong sang ik vindt je opmerking van Nederlandse surinamers niet op zijn plaats wat dat zijn praatjes,maak niet uit of de persoon die met vakantie geld leent het gaat ernm dat hij het teriug kan betalen,want je kan lenen als je werk hebt en je kan jezelf voorschieten door te lenen en dat is economie voor het land en voor suriname,wees niet jaloers op deze surinamers die naar suriname komen maar wees blij want zo komt er geld binnen voor suriname binnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.