Geschenkpakketten naar Suriname tegen het licht

11

PARAMARIBO, 16 jan – Dit jaar nog komt een scan op de Nieuwe Haven voor het doorlichten van geschenkpakketten. Dit zegt directeur John Defares van Havenbeheer. De dienstverlening zal aanmerkelijk worden versneld. Het doorspitten van pakketten moet definitief tot het verleden behoren.

Jaarlijks komen zo’n vijftigduizend pakketten binnen. De scan komt er vooral voor het versnellen van de afhandeling. Deze is nog te vaak een bron van ergernis. Efficiëntie is het sleutelwoord in de economische rol van de haven. Het machinaal scannen geldt al voor containers. Defares ziet het als een stap in de goede richting. Ook hier zullen consumenten er wel bij varen.

Goederen blijven minder lang op de haven staan. Dat drukt de opslagkosten en dus ook de kostprijs. Maar ook de staat moet er beter van worden. Volgens minister Humphrey Hildenberg van Financiën kunnen de inkomsten met meer zekerheid worden ingeschat. De scan, een geschenk van China, kan hooguit veertig containers per dag verwerken. Dagelijks gaan er ongeveer honderd in of uit.


11 REACTIES

 1. Waarom liet Nederland deze kans voorbij gaan om de reeds zo lang benodigde scan aan Suriname te schenken c.q.te faciliteren ( bijv.tegen verlaagde prijs te verkopen of te helpen installeren, etc., etc.) en mede daardoor zijn invloedssfeer ten voordele van China te laten verminderen?.
  Het is wel opvallend, dat Nederland zich wel bereidwillig heeft betoond – na de gulle daad van China – ook zo’n scan mogelijk te maken als het gaat om vliegtuigbagage vanuit Suriname richting Nederland, naast de smakeloze wijze van de 100% controle.
  Johan Strijk, Zoetermeer.


  Maak melding

 2. Gelukkig, het werd tijd dat het woord efficiëntie werd ontdekt. De scanner is er, de haven wordt gemoderniseerd en nu nog ……… de douane aan het werk zien te krijgen. Als “klant” moet je niets zeggen tegen de douaneambtenaar die onder diensttijd z’n krant zit te lezen, z’n vriendin zit te bellen en dat terwijl jij staat te wachten, want anders ………..


  Maak melding

 3. Het is een geschenk maar met meerdere bedoelingen.Waarschijnlijk zullen dan de chinezen dat straks op de haven staan die de burgers daar zullen gaan helpen. Het wachten is dan verleden tijd,daarna nog de afdelingen van de politie en de vreemdelingen
  afdeling op betreffende complex!.
  Trowe wang tjieng visie foe vanga wang bigi wang.
  Dus mensen er is werk aan de winkel.
  Tang Boeng.
  Tang Boeng


  Maak melding

 4. De heer DEFARES praat over een scan apparaat,voor de enige ZEEHAVEN in onze paradijs SURINAME.Hij moet een totale verandering aan zich zelf brengen,en geen (tjoekoes)MEER aannemen.EN dan is al het zeehaven probleem opgelost.JE stuurt een boormachine van 5 euro,en je moet 3* zoveel betalen om hem terug te kunnen krijgen. IK heb nog veel meer te zeggen,maar hierbij toon ik een beetje respect voor me zelf, en voor mijn enige echte surinaamse bevolking!!!!!!!!!!!!!! KING FROM SURINAM!!!!


  Maak melding

 5. ja toch, de surinaamse regering houdt van geschenken , ze weten alleen niet dat je altijd wat terug moet geven..
  een scanner voor 500 honderd werkloze chinezen


  Maak melding

 6. Mensen toch,

  De regering uit China heeft deze scan apparaat aan Suriname geschonken. Zielig als men de ontwikkeling van Suriname niet goed volgt en dan maar op de forum afreageren terwijl zij niet weten hoe de vork in de steel zit.

  Jammer want wij allen krijgen weleens een cadeau van iemand. Ook dit gebeurt op wereld niveau.

  Janny


  Maak melding

 7. Johan D.C.Strijk.

  Waarom zou Nederland Sme moeten helpen met deze scan ???
  Uiteraard, is Nederland bereid om te helpen als het om hun belang gaat, er komt toch bijna dagelijks Drugs uit Sme!
  Trouwens de Surinaamse overheid moet toch niks van de Hollander hebben,dus Bravo Hollanders!!!!!!!
  Trouwens de Chinezen zijn onderhand heel voorzichtig Sme
  te Kolonialiseren, zonder dat wij dat beseffen.
  Niks tegen,want het zijn harde werkers; en dat, kan ik niet zeggen van sommige Surinamers !!


  Maak melding

 8. Janny.

  Je hebt kelijk zou Lonnie zeggen,en Lonnie en DDB hebben Altijd kelijk kelijk kelijk kelijk kelijk kelijk kelijk kelijk,en als ze dat niet hebben of krijgen, dan nemen ze
  kelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.