VHP Nederland: Suriname bloeit onder Nieuw Front

55

PARAMARIBO, 17 jan – Suriname bloeit ongekend. Dit stelt het Platform VHP Nederland. Dankzij de coalitie van het Nieuw Front en andere politieke partijen, is veel bereikt de laatste jaren. De Nederlandse achterban van met name coalitiepartner VHP zal het horen ook.

Het platform verzamelt zoveel mogelijk informatie in Paramaribo. Hun bezoek moet vooral een betrouwbaar beeld opleveren van wat er allemaal is neergezet. “We zijn heel trots op deze regering en combinatie waarin zoveel etnische groepen deelnemen”, zegt platformvoorzitter Chris Jarbandan. Vooral de economische prestaties, waaronder een stabiele munt, zijn indrukwekkend.

Dat zal dan ook goed worden ingewreven in Nederland. “We zullen de achterban in Nederland goed uitleggen hoe goed deze regering werkt. Dat moedigt aan en voel je ook in Nederland. Surinamers daar voelen zich Surinamer en willen remigreren op grote schaal”, aldus Jarbandan. Hij ziet dat ook echt gebeuren de komende tien jaar. Voorwaarde is uiteraard dat het politieke klimaat even gunstig blijft.


55 REACTIES

 1. Beste Baban, kom dan snel terug, dan geloof ik je ekte ekte…

  We gaan dan het land verder opbouwen samen met Somo, Brunsie,Jong tjien fa,wolf,Apinsa enz., enz…

  OK dan…


  Maak melding

 2. Suriname bloeit in dier voege dat:
  De hindoestanen voor de hindoestanen;
  De javanen voor de javanen;
  De bosnegers voor de bosnegers;
  elkaar zuilsgewijs de bal toespelen, terwijl overigen toekijken.
  Ik functioneer op een positie vanwaaruit ik het kan weten. In een land als Suriname is een dergelijke benadering op den duur killing. Wij zullen het vroeg of laat voor elkaar moeten opnemen anders zullen die Guyanese toestanden van de zeventigerjaren ook ons deel zijn helaas. Grote groepen worden onderdrukt!


  Maak melding

 3. Dat moet ook in Suriname zelf gaan doordringen. De mensen krijgen het steeds beter, maar verleggen daarbij hun grenzen en blijven als gevolg nog steeds klagen.
  Dit danig gestimuleerd door de oppositionele partijen.
  Familie die ik vroeger moest steunen tijdens Bosje omdat die anders niet te eten hadden, hebben nu een eigen huis en twee auto’s, de kinderen volgen een HBO opleiding, maar vinden dat NF het slecht doet.


  Maak melding

 4. eindelijk iemand die een goede en eerlijke kijk op zaken heeft want als naar een aantal bezoekers van deze forum kijkt dan staat suriname er slechter voor dan in de tijd van militaire dictatuur wat niet waar is natuurlijk.


  Maak melding

 5. ja kijk naar het slot alinea, voorwaarde is dat het politieke klimaat gunstig blijft.men wil de schijn wekken ,met het oog gericht op de komende verkiezingen mag dit gezien worden als propaganda van vhp om weer regeermacht verkrijgen.suriname is onder deze front regering een broeikas van corruptie praktijken, waar beruchte figuren weeldig aan hun trekken komen.uitverkoop van onze bodemschatten vervuiling van ons milieu gebeurd met schering en inslag.met een vhp-front bril zaken bekijken is misleiding en verdraaiing van feiten.feit is dat in suriname heel veel zaken die zich afspelen onder het front, de bevolking tot ontevredenheid stemt.


  Maak melding

 6. @ pinto
  wat ben jij grote pessimist.
  een pessimist is iemand die problemen maakt van zijn kansen;
  een optimist is iemand die kansen maakt van zijn probleem.
  een pessimist zal zeggen mijn glas is half leeg ,
  terwijl een optimistzal zeggen mijn glas is half voll.wat ik hiermee wil aangeven is dat dit precies past bij de aanhang van bouterse en de ndp zijn houden het volk voor de gek dat het niet goed gaat in suriname terwijl bouterse en bosje de meest asociale beleid aller tijden in suriname hebben gevoerd ,bouterse is een rat daarom heeft toenadering gezocht bij de bekende rijst magnaten in suriname onder het mom van dat het volk verrenigen hou a.u.b op alles wat bouterse doet is voor zijn eigen belang.


  Maak melding

 7. Wat doen deze heren”verraders” nog in nederland…wanneer verhuizen ze met hun hele stamboom naar suriname als het zo goed gaat in suriname
  Verkiezing nadert….
  Hahaha, dat komt ervan als je je eigen volk verraad!Bedriegers !!!! Maar hoe lang kun je het Surinamers van “onze” wereld nog zand in hun ogen …..strooien..
  “Geef het volk brood ,werk en goeie gezondsheids”en onderdak …


  Maak melding

 8. Suriname is onder front een witwas paradijs geworden waarbij het land wordt opgekocht door enkelen. Door het witwassen stijgen de huizenprijzen naar hoogtes waarbij zeer zeer weinigen zich nog een eigen huis kunnen veroorloven.

  Een ander punt is idd dat de Surinaamse hinduastaaan aan het “verindiaseren” is en de Surinaamse creool aan het afrikaniseren. Een en al etnische politiek.


  Maak melding

 9. Nr. 2, ik vind het heel erg met de uitspraken die je doet.
  Allereerst sluit je heel veel mensen uit die gemengd zijn. En ik weet ook zeker dat als je in je eigen familie ver terug gaat onderzoeken er zeker ook een gemengd nichtje (fam.) is.

  Laten wij in 2009 niet meer zo dom denken, want op de hele wereld veranderd dit. Zie ook hier in Nederland.
  In Nederland geven zij toch niet een uitkering voor Nederlanders alleen, en in Suriname zijn de sociale kaarten ook toch voor iedereen??

  janny


  Maak melding

 10. Schandalig …..
  De politieke partijen lopen alleen maar mee met de leugens en hebben hersenen op de verkeerde plek zitten.
  Deze man van de platform is ziendend blind en horend doof met hun conclussie….


  Maak melding

 11. “Suriname bloeit in dier voege dat:
  De hindoestanen voor de hindoestanen;
  De javanen voor de javanen;
  De bosnegers voor de bosnegers;”

  Na het lezen van dit stukje, wordt de indruk gewekt dat de Creolen niet alleen maar aan de Creolen denken, maar dat ze aan alle Surinamers denken.

  Gelukkig zijn er mensen die beter weten.
  En die weten dus dat ook de Creolen alleen aan de Creolen denken.

  “In een land als Suriname is een dergelijke benadering op den duur killing. Wij zullen het vroeg of laat voor elkaar moeten opnemen anders zullen die Guyanese toestanden van de zeventigerjaren ook ons deel zijn helaas. Grote groepen worden onderdrukt!”

  Met dit gedeelte ben ik wel eens en vooral met de laatste zin.
  Die grote groepen die werden onderdrukt in Guyana waren vooral de Hindostanen.


  Maak melding

 12. Als iedereen het maar beseft dat Suriname het als land met behulp van haar eigen bevolking het goed doet.
  Het begint langzaam voetje voor voetje op eigen benen te staan. Daar mogen de Surinamers heel trots op zijn.
  Laten we hopen dat het zich vertaald in zetels met de komende verkiezingen.
  Zodat de ingeslagen weg wordt doorgezet. Oude garde niet meer toelaten zij hebben hun kunsten vertoond en zijn bedankt,hopelijk blijft het ook zo. Niets zeggende retoriek koop en verkoop je niks mee. Het gaat om daden en resultaten.


  Maak melding

 13. Effe duidelijkeid. Ja , het gaat ogenschijnlijk in bepaalde opzichten duidelijk beter in SME “ONDANKS deze regering”.
  Uiteraard zijn er enkele personen binnen de club die het ongetwijfeld goed doen (Hildenberg, Rusland, en Santoki), maar er zijn nogal wat lapzwansen bezig (Brunswijk, Somo, e.a. die er absoluut niks van bakken en pouur etnisch gericht handelen.

  Ja, SME gaat vooruit dankzij het informele circuit dat nogal wat activiteiten creert, en niet te vergeten de niet zuivere happenings van de vele binnen komende chinezen en anderen die op een wazige wijze zaken uit de grond stampen die best de nodige vraagstekens oproepen.

  Ik neem aan dat dit des “ontwikkelingsland” is en niet persé voor SME geldt.

  Dat er schot in zit (in zijn algemeenheid) ontken ik absoluut niet. De kleine man die wil werken en hosselen staat er in SME relatief beter voor dan in menig Afrikaans of Zuid amerikaans land. Laat de Surinamers dat maar eens beseffen.

  Als verder de gemeenscapszins zich beter ontwikkelt en men niet immer “op lantie wacht” dan gaan wij al een stuk harder vooruit.

  Wat de politiek betreft. . . . Kies verstandig en vooral niet voor de nu opnieuw weer gebundelde opportunistenkliek, want die hebben maar één doel voor ogen n.l. straks gewoon weer hun slag slaan en per decreet van alles uitvreten. Eentje wil nog graag zijn huis aan de Antondragtenweg afbouwen.
  Nou, dan moet hij dus in 2010 verkozen worden, zodat hij A. en anderen weer op hun meest geliefde posten kan plaatsen. U bent dus gewaarschuwd.

  De vraag is of Suriname momenteel wel zoveel betere alternatieven heeft dan de huidig slecht communicerende zittende regering.

  God zij met Suriname en veel wijsheid aan hetvolk toegewenst.


  Maak melding

 14. He Pinto, fawakka….

  Het is wel gemakkelijk voor bepaalde oelewappers om langs de lijn te staan en schreuwen hoe goed het gaat in Suriname.

  Laten ze samen met ons hier in Suriname komen ploeteren in de modder, dan heb ik meer respect voor ze.

  Stelletje Jokers/Loosers!!!


  Maak melding

 15. Jabardan jij hebt zeker je informatie van het corrupte zooitje.Niets gaat goed in Suriname,heb jij de openbarewegen gezien?Heb je gepraat met de man in de straat?Welneen,je wordrt flink betaald door de VHP om je kulverhalen te verspreiden,verkiezingen in zicht.
  Je kan je kulverhalen kwijt aan de kippen zonder koppen zoals no.3 en 6.DU de heeft een trauma van Bouterse te tij en ontij haalt hij de beste man aan,dit artilkel heeft niets met Bouterse te maken.


  Maak melding

 16. Zolang er geen stabiele economie, politiek, sociale gezondheidszorg, onderwijs, politie en gerechts apparaat, toekomst perspectieven, tot stand komen denk ik dat de drempel voor velen te hoog zal zijn om te remigreren. Zeker voor degenen die financieel en zorg afhankelijk zijn.

  En niet te vergeten, de etnische roof en moord overvallen, zijn ook niet remigratie aanmoedigend. Helaas.


  Maak melding

 17. Prema, aan jou verhaal heb ik geen boodschap. Wanneer het uur u is spreek ik je wel weer. Janny, jouw valt niets te verkwalijken van op 8000km afstand. Ik zit er met mijn hele hebben en houwen boven op. Al twee weken zitten we met een heuze kuil in de Brokopondolaan. Weet jij misschien waarom die niet kan worden hersteld?


  Maak melding

 18. Mensen die het in Suriname goed doen,
  doen het goed, niet dankzij Front maar ondanks Front.

  “Suriname bloeit ongekend. Dit stelt het Platform VHP Nederland.”

  Dit is alweer zo een lege huls, zo’n bericht zou niet eens nieuwswaardig moeten zijn, zonder feiten en argumenten, maar goed die ontbreken nou eenmaal.

  Om te zien wat Front sommige Surinamers heeft aangedaan, dat men zulke leugens gelooft en klakkeloos overneemt, zou je eigenlijk strafbaar moeten stellen.


  Maak melding

 19. Hallo mensen uit mijne ervaring.
  vind ik heel erg dat suriname is onafvankeijke geworden.
  Toen ik in 1992 hier kwam heb ik bepaalde
  dingen gezicht.
  doe me tot heden heel erg pijn .
  Ik vraag me zelf soms als suriname niet onafvangelijke was zou het beter gaan met de volk.
  dit kan ik met niemand praten in de familie
  vinden me rare of zo denk ik


  Maak melding

 20. Ik ben vaker naar Suriname geweest.Ik weet precies wat ik heb meegemaakt in jaren tachtig.We moeten ophouden het land zwart te
  maken.Kijk naar Amerika van vandaag .Hebben we die toestanden in Suriname?
  Zijn er Afrikaanse of Haitiaanse toestanden in Suriname?Laten we positief zijn over dat land al zijn wij er nog niet waar zouden moeten zijn.Niet te vergeten als Nederland meer dan 300 jaren niets voor dat land gedaan ,zijn wij niet de onderdogs op deze wereld.
  De oppositie wil macht verwerven,de coalitie wilt verder regeren .Dat is de normaalste zaak in de politiek.
  De beste stuurlui staan altijd aan wal.

  Een fijn weekend allemaal.


  Maak melding

 21. Prema
  Je wordt gewaarschuwd, je verdraaid de feiten, ten gunste voor een bepaald rasgenoot. Maar denkt helemaal niet aan de overige bevolkingsgroep.

  Sorry hoor, de tijd van etnisch denken is allang voorbij. De politieke vriendjes in Nederland weten niet van ophouden, en gaan abnormaal door met hunne ouderwetse fluiter champagne. Men moet gewoon met(aanschouwelijk)feiten komen en geen rotzooi verkondigen.


  Maak melding

 22. Du,

  Jou reacties werken averechts. Je maakt Bouta populair.

  Ik geef jou het volgende advies om van jou trauma af te komen. Deze therapie heb ik ook aan Krontowatra (alias Romeo Hoost)voorgeschreven:
  1) hang een foto van D.D. Bouterse in jou kamer;
  3) driemaals daags er naar kijken en hard roepen: “”rat, rat rat, moordenaar, moordenaar”.

  Sterkte!

  De foto van Bota is te bestellen bij de NDP.
  Contactadres:
  OCER
  dr H.D. Benjaminstraat 38
  Paramaribo
  Telefoon: + 597-499183

  Email:
  info@ndp.sr
  ndpsur@sr.net


  Maak melding

 23. een aantal dingens snap ik niet van mijn landgenoten het is nooit goed en het gaat nooit goed. maar ze vegeten een aantal dingen. laast was er een bericht over telefoon abonnementen in suriname vele surinamers hebben twee abonnementen een vele landgenoten hebben mobiele fone er word gebouwd auto worden verkocht . je heb altijd mensen die zullen klagen en dat zijn meestal de mensen die niet weten wat aanpakken is ik vind ze verwend en lui klootzakken ze willen niet voor een baas werken maar willen wel dat je geld voor ze stuurd of als je met vakantie ben moet jij voor alle kosten opdraien . als er een gat in de wegdek is zitten ze allemaal naar te kijken steken ze hun klauwen niet uit de mouw dat was in mijn tijd anders de buren kwamen bij elkaar om het te dichten sommigen landgenoten zijn lui als je ziet waneer het regend bijvoorbeeld niemand neemd een schop nee ze wachten op de overheid. klagen kunnen ze als geen andere ze vergeten een ding dat er landen in europa zijn waar het slechter gaat dan in suriname. maar sommige mensen of politieke figuren die het vroeger voor het zeggen hadden die er grote puinhoop van hebben gemaakt die roepen het hardst dat het niet goed gaat in suriname en de domme massa neemd het over. ik vind mensen die het beleid van bouterse en bosje hier proberen goed te praten landverraders en dan mogen ze wel zeggen dat deze onderwerp niets met bouterse te maken maar heeft als je praat over de ontwikkeling van suriname kom je bij deze man terecht die ons land naar de afgrond heeft geleid , als je kijkt naar andere landen in de wereld die ook hebben geleden onder een militaire dictatuur en waar ze vandaag zijn mogen wij als surinamers wel trots zijn dat wij uit die diepe dal uitkomen en dat we vandaag een stabiele munt hebben en economie de rechtsstaat vorderd en de democratie ook recht om te demonstreren heeft iedereen zelf de grooste klootzak in suriname mag op het podium staan en en zijn onzin verkondigen als je dat deed in zijn tijd was je niet zeker of je de volgende dag levend zou halen . en als je dit alles bijelkaar opteld dan mag je wel stellen dat suriname bloeid. en aan joop wil zeggen ga naar ocer daar kom je de meeste kippen zonder kop tegen. wat wil dat die man zeg dat het beter ging in suriname onder het regime van bouterse en bosje.luister ik ben voor een betere suriname voor iedereen .maar zonder die moordenaars partij.


  Maak melding

 24. Pinto,

  Je hebt het nog steeds niet door dat jij degene bent je die de dingen éénzijdig bekijkt.

  Doe nou niet alsof alleen in de Brokopondolaan kuilen zijn. Meerdere straten en wegen in Suriname waarvan het wegdek al meer dan 2 weken in slechte tot zeer slechte staat verkeren worden niet gerepareerd.

  Alex,

  Ga eerst goed lezen eer je mij beschuldigt dat ik degene ben die etnisch denk.
  Die waarschuwing geldt dus voor jezelf.
  Je bent hondsbrutaal om zo’n toon tegen mij aan te slaan.

  Bovendien ben ik niet degene die zegt, dat de Hindostanen voor de Hindostanen, de Javanen voor de Javanen enz. zijn, maar is de bewering van Pinto.
  En op die bewering geef ik mijn mening.

  Het is de keiharde waarheid dat de Hindostanen in Guyana jaar in jaar uit zijn onderdrukt door de Creolen van dat land.
  Kom mij geen sprookjes vertellen dat het andersom was. Vertel mij ook niet dat Creolen
  niet alleen aan zichzelf denken.

  De waarheid komt nooit goed aan.


  Maak melding

 25. Wie zijn de echte ONDERNEMERS van Suriname?

  Je raad het al en zal geen cultuur naam benoemen. Wie zijn de meest hoog opgeleiden in Suriname, je raad het al. Zie maar om je heen.
  Welke cultuur overheerst in de gevangenis?, je raad het al….

  Mensen stop met onzin

  Janny


  Maak melding

 26. hahahaha mijn reaktie werken averechts . ja zo dom zijn ze ja, hoe durf jij dat te stellen. maar doet mijn goed om te zien dat mijn reaktie worden gelezen . ik zal jou wat zeggen als bouterse populair is in suriname bij de domme deel van de bevolking zeg dat meer over hun dan over mijn . iedereen die het opneemd voor deze man heeft geen moraal die houden niet van suriname echtwaar, mij kunnen jullie de mond niet snoeren , ik zal altijd blijven hameren op de misstanden van deze beest bouterse het is toch grote schande dat jij het voor deze man opneemd , hang die foto maar in jou huis en waneer jou kinderen vragen wie die man is ben ik benieuwd wat jou antwoord zal zijn . ik hoop de jij een betere voorbeeld aan jou kinderen geeft dan bouterse aan zijn zoon dino.


  Maak melding

 27. De creool geeft altijd af op de hindustaan dat hij etnisch denkt, maar hij zelf niet. Zo ook toen er flink werd beweerd dat de hindustanen etnisch stemmen. Dus je komt mij dan uitleggen dat de creolen, of la me het mooier zeggen, de NEGERS, ook niet etnisch stemmen? Sinds wanneer hebben de rasechte NEGERS op de VHP gestemd de afgelopen twintig jaar? ALTIJD moet de Neger zichzelf gaan lopen manouvreren in een slachtofferrol. Je eigen (slechte) sociaal economische positie in de samenleving heb je aan jezelf te danken, maak niet uit van welke ras je bent.


  Maak melding

 28. Bloed het land en volk of bloeid het land en volk dat is de vraag die de AOV gerechtigden zich stellen.
  Bloeid het land of bloed het, dat is de vraag die scholieren zich stelen.
  Bloed het land of bloeid het land, dat is de vraag die wij ons moeten stellen.

  STRE DEF STRE
  AKA E WAKTI
  DEN SERI UNU
  DEN TJA PRATI INI UN ATI
  MA MUNTJENTI E TAN MUNTJENTI, WANS OPE UN SA TAN, UNSA TA BLAKA MAN.
  LOBI YU SREFI EN LOBI YU BRADA NANGA SISA
  Zolang wij elkaar bestrijden zal het ontwikkelen van Suriname bij de hratie van anderen onderontwikkeld blijven.
  Voor hen die het goed hebben bloeid het land, maar voor hen die elke dag moeten hosselen is zelfs hun bloed te dun.
  Bloeien of bloeden, hand in hand alleen kan die strijd winnen en overwinnen.


  Maak melding

 29. Prema,
  De brokopondolaan verbindt de Verlengde Gemenelandsweg en daarmede de verkeersstroom uit de Kwatta met de Jaggernath Lachmonstraat zo je wilt de Coppenamestraat en is derhalve een zeer drukke verkeersader weet je?

  Het gaat om een pas door Openbare Werken opgeleverde riolering, waarbij de duikers zijn gaan verlopen en steeds verzakkingen optreden in het wegdek en trottoir. Achteraf is gebleken dat dat maar een stelletje leken waren die daar aan het werk waren. Het viel ook mij op dat zij allen op elkaar leken ja. Onder die arbeiders, -het waren geen chinesen-, heb ik niet die bromkidjari van Suriname kunnen waarnemen. Dat is rotsooi!


  Maak melding

 30. Pinto waren het ghanezen???????

  Het is bekend dat Ghanezen harde werkers zijn.
  Kijk maar naar afrikaanse landen.
  Deze ghanezen zijn in staat om 24 uur per dag te werken op droge rijst met peper.


  Maak melding

 31. Ik heb begrepen dat OW nu ook opritten aan het asfalteren is. Opritten van burgers wel te verstaan.

  Maar goed, wie NIET wil zien zal ook NIETS zien. Blijven jullie maar lekker struisvogel spelen, wanneer de bom gaat barsten in Suriname, moet men niet schreeuwen ‘ik wist het niet’.


  Maak melding

 32. Pinto,

  Ben het met je eens dat belangrijke straten en wegen in optimale staat moeten verkeren.
  Maar ik zeg er ook bij dat alle straten voor elke Surinamer goed begaanbaar moeten zijn.
  Het moet en mag niet zo zijn dat men door modder moet baggeren om op de plaats van bestemming aan te komen.
  Regelmatig lees ik over de slechte tot zeer slechte staat waarin straten zich bevinden en dat is een trieste zaak.

  Verder vind ik dat alle Surinamers gelijke kansen horen te krijgen.
  Het ligt aan de manier van politiek bedrijven in Suriname, dat men enkel denkt aan de genen die op elkaar lijken.

  Zolang er geen eenheid is in Suriname, zal er ook geen duurzame ontwikkeling tot stand komen. Dit heb ik eerder kenbaar gemaakt.

  Gisteren heb ik naar het concert gekeken, ter ere van de beëdiging van Obamana als president.
  Verschillende sprekers hebben het woord gevoerd. Het kwam erop neer dat alle Amerikanen ongeacht hun afkomst, religie, huidskleur, sexuele geaardheid enz.
  gezamenlijk Amerika kunnen veranderen.

  Hetzelfde geldt ook voor Suriname. Als Surinamers dat nu niet gaan beseffen, dan zal de tijd komen, dat het te laat is een eenheid, een volwaardige natie te vormen.

  Soms denk ik wel dat net als Obama, een mix-Surinamer/Surinaamse president wordt, mits die persoon daarvoor capabel is.
  Misschien een mix van Hindostaan en Creool, want het zijn die 2 groepen die met elkaar overhoop liggen.
  In de hoop dat deze persoon in staat zal zijn een brug te slaan tussen de Hindostanen en de Creolen, zoals Obama dat heeft gedaan tussen zwart en blank in Amerika.


  Maak melding

 33. Gasten die buiten Suriname wonen en geen weet hebben van wantoestanden in de bakabinnie’s van Surimaribo doen er goed aan om zich van elke reactie te onthouden. Ding sembe skeer boeng strak!


  Maak melding

 34. Prema, jij hebt duidelijk een rasprobleem. Mij zal het werkelijk een vette banaan wezen wie of er president wordt van Suriname als hij of zij maar de kunst verstaat om boven alle partijen te staan.Eén die in elk geval geen Naairobi, Jakarta, Peking, Bangaloor of Port au prince zal maken van het presidentieelpaleis. Wij willen in geen geval een pres, die uitsluitend werkt voor mensen, die op hem lijken.

  By the way, ik heb uit goed burgerschap een gevaarteken aangebracht bij die kuil in de Brokopondolaan. Die chammoe’s van jou kunnen die herstelwerkzaamheden nog wat rekken vindt je niet?


  Maak melding

 35. ik vind het gewoon walgelijk, dat mensen het tot nu toe niet kunnen begrijpen. Dat de tijd van etnisch denken allang voorbij is.

  Het zijn de mensen als prima dat dit in leven probeert te houden. Deze zijn de mensen met een gespleten tong. maar ja van deze dikke huiden moet jij het altijd verwachten.

  laat mij duidelijk zijn,wij zitten ook niet overhoop met elkaar.daar kent men geen verschillen, als in nederland.de allochtonen worden gezien als derderang burgers of te wel kutburgers hahaha

  wat een toestand met deze landloze kutburgers, dat zich nog steeds landgenoten proberen te noemen.


  Maak melding

 36. alex

  Jijzelf denkt niet etnisch geef me een break man?

  Jullie zijn bezig om van suriname een 2e congo te maken. Het land wordt ge-afrikaniseerd. Doe je kutogen open achterlijke gebakkie.


  Maak melding

 37. Pinto,

  Ook jij kunt niet begrijpend lezen.
  Het zijn juist mensen als jij en Alex en anderen, die enkel en alleen opkomen voor de soortgelijkenden.

  Het is verspilde moeite om nog enig aandacht aan mensen als jou te besteden.

  Alex,

  In Suriname wordt niet gediscrimineerd?
  In elk land op de wereld wordt gediscrimineerd. Discriminatie/racisme heeft altijd bestaan en zal ook altijd blijven bestaan.

  En juist de volkeren die zelf met racisme, discriminatie, onderdrukking te maken hebben gehad, doen daar er het hardst aan mee.

  De Joden zijn daar een goed voorbeeld van.
  De slaven hebben dat zelf ook meegemaakt, hun nakomelingen onderdrukken anderen.

  Ik zelf heb genoeg gezien en gehoord toen ik nog in Suriname woonde. Ben zelf als 7/8 jarig meisje het slachtoffer geweest van een volwassen negerin. Vandaar dat ik never een Creool zal vertrouwen.

  De Boslandcreolen verkrachten, vermoorden en beroven Surinamers van Aziatische afkomst.
  Is dat geen racisme?

  Je slaapt met je ogen wijd open, slaap maar lekker door.


  Maak melding

 38. Pinto,

  Ga het artikel: ‘Hier is Obama een allochtoon’, die je onder ‘links naar ander nieuws’ kunt vinden.

  Dat is wat ik bedoelde. Leer begrijpend te lezen.


  Maak melding

 39. ik wil een ding kwijt raj dit geld ook voor jou op de eerste plaats zijn wij surinamer en de mensen die vinden dat ze van india of uit afrika of waar dan ook komen of verwant voelen tegen die mensen wil zeggen als jij jou geen surinamer voeld rot maar op waar jij denk dat beter voor jou is, en kom hier niet zeiken met jou raciale gedonder ga maar naar forum waar ze het over india hebben of afrika,gelul iedere keer.


  Maak melding

 40. Prema, jij bent volgens mij niet in orde. Je hebt darbij het geluk dat ik geen dokter ben. Het beste met je been hoor. Begrijpend lezen. Probeer eens een etnisch-neutraal of nationaal onderwerp aan te snijden. eeuwig gaat het jou om moesonregens!


  Maak melding

 41. Prema tijd voor een enkeltje Bombay of is het Mumbai whatever, weg is weg.

  Het gezeik over jij tegen wij, brengt geen zoden aan de dijk, stamp het in je zotte kop, als Surinamers zullen we het samen moeten doen.


  Maak melding

 42. lagadisha,
  mijn vraag is, ben je op oorlogspad of niet.
  ik ga echt niet op jouw kutverstand intrappen, blijft gewoon afstand houden met je geweldigheid.

  iedereen heeft het recht te denken hoe of wat, maar alleen moet jij je kunnen beheersen en geen nodeloze spanningen creëren.
  dit is een logica, en er zijn genoeg wetten om ons te beschermen tegen de dwazen.

  of beter gezegd ga liever je partner knuffelen. I p dat jij hier nonsens komt rond bazuinen.
  Je hebt zeker de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Hahaha

  beroering in de vhp suriname. de machtswellusteling zijn bezig de partij te splitsen.

  en prema wacht maar ik ga jouw nog ontbloten. Ik wist het allang dat je in de problemen zat met de negers/creool of bosnegers allemaal zijn een ras. bij de volkstelling in suriname worden deze opzettelijk gesplitst gehouden ten voordele van de politiek.
  zo zie je alweer, dat jij van toeten nog blazen kent.


  Maak melding

 43. nummer 40 deze keer ben ik het met jou eens. ik kijk vol verontwaardiging naar reacties van prema raj enz enz echt laag zijn ze gezakt met hun denkwijze.
  pak hen aan die jou kwaad aandoen maar je hebt een foutief , slecht en zieke geest,je heb het recht niet omwille van jou frustratie een hele surinaamse ras schuldig en verantwoordelijk te houden voor de ellende die je hebt ondervonden ,ook niet omdat de daders van diezelfde ras zijn.van welk ras je ook bent we moeten tegenwoordig allemaal in huizen leven met tralies alsof je in je eigen huis gevangen zit.hoe ziek en een stomme idioot en slecht ben je als je denkt dat een hele surinaamse ras zit te wachten en staan te springen als anderen thuis worden beroofd en vermoord. een goed verstandig mens kan onderscheid maken en gaat niet ongenuanseerd achter een ras staan zelfs al is het haar eigen ras, maar heeft een goede standpunt.het algemeen belang geldt nog steeds boven eigen belang heb mijn twijfel of ze dat ooit zullen inzien. ik kan niet anders zeggen, jullie zijn zware rasisten


  Maak melding

 44. Wie is hier degene die altijd negatief over de Hindostanen kletst.
  Dat zijn Pinto en zijn kornuiten. De pot verwijt de ketel dat ie zwart is.

  Het enige negatieve dat ik van de Creolen zeg, is dat ik deze mensen nooit zal vetrouwen. En het ligt toch duidelijk aan henzelf dat ik zo denk. Creolen kijken nooit naar hun eigen slechte mentaliteit, maar zeuren en klagen altijd over de Hindostanen.

  Creolen zijn niet alleen bazig maar ook nog eens hondsbrutaal. Ze dulden op geen enkele manier tegenspraak van niemand en al helemaal niet van een Hindostaan.

  Een paar Creolen hebben hier als mening gegeven dat in Suriname de president altijd een Creool moet zijn. Hindostanen moeten maar de economie draaiende houden.
  Is soms de bedoeling dat de Creool ten koste van de Hindostanen naam wil maken?
  Is dat geen racistische uitspraak.
  Bovendien nog een hele domme uitspraak ook.

  Pinto was toen net als Alex en andere Creolen leesblind, want op dergelijke uitspraken van hun soortgelijkenden zijn ze heel erg stil.

  Pinto nogmaals je kan niet begrijpend lezen.
  Als ik rassenprobleem zou hebben, zou ik nooit als mening hebben gegeven dat misschien een mix van Hindostaan en Creool, mits die persoon daarvoor de kwaliteiten heeft, president van Suriname moet worden.
  Dat misschien zo iemand de Obama, die zelf geboren is uit een blanke moeder en een zwarte vader, van Suriname kan zijn, door deze 2 groepen aan elkaar te binden, maar uiteraard elke Surinamer aan elkaar kan binden.
  Jij wilt alleen maar die dingen begrijpen die in jouw straatje passen.
  Het zijn immers deze groepen die de meeste problemen met elkaar hebben.

  Was het niet Pinto die in een reactie aangaf dat Suriname nooit Surinamistan zal worden?

  Is het niet Pinto die beweert veel te weten, maar als het gaat over de degenen die verkrachten, vermoorden, roven, dan weet hij niets. Maar o wee als omgekeerd het geval is.

  Pinto wist wel te vertellen dat het ging om een insite-story bij de vernielingen van de Hindu-beelden.

  Pinto jij bent zelf degene die met 2 en soms zelfs met meerdere maten meet.
  En dan nog heb jij het lef te beweren dat anderen dan doen.

  Iemand die is doodgeschoten omdat hij zogenaamd een manja stal, dan doet Pinto pijn.
  Het verhaal ligt wel genuanceerder als dat hier verteld wordt.

  Als jij en Alex menen telkens te moeten opkomen voor jullie soort, dan neem ik het ook op voor mijn soort.

  “en prema wacht maar ik ga jouw nog ontbloten. Ik wist het allang dat je in de problemen zat met de negers/creool of bosnegers allemaal zijn een ras. bij de volkstelling in suriname worden deze opzettelijk gesplitst gehouden ten voordele van de politiek.
  zo zie je alweer, dat jij van toeten nog blazen kent.

  Alex”

  Alex,

  jij legt jezelf bloot door je taalgebruik.

  Nu zijn opeens Creolen en Boslandcreolen wel 1 ras.
  De stadscreolen discrimineren de Boslandcreolen. Ga je ootje maar voor de gek houden.
  Je bent net een struisvogel die zijn kop in het zand steekt.


  Maak melding

 45. goedbloed,

  Als jouw bloed zo goed is, dan ging ook jij eerst goed lezen wat ik als mening heb gegeven.

  Je bent aan bloedtranfusie toe. Je hebt vers bloed nodig.


  Maak melding

 46. Zo is dat, “enkele reis Afrika; India; Indonesia; China; Haiti; Holland; Brazilie; Guyana, etc. voor lieden die zich hoegenaamd niet willen associeren met Suriname. Suriname is Suriname en zal nooit kunnen verworden tot datgene wat deze of gene ervan wil maken. Suriname at all cost.


  Maak melding

 47. De VHP-Nederland,kan nooit en te nimmer weten hoe het hier reilt en zeilt.Wonen ze hier,worden ze wakker hier gaan ze dagelijks de straat op.neen dus,hoe halen ze het in hun kop om te verkondigen dat het Front het zo goed doet?
  Ik wil alle reageerders ,SurNeds,hier smeken om zelf naar Suriname te komen en met jullie eigen ogen te aanschouwen als het zo goed gaat.Sommigen hebben het over de openbarewegen,MENSEN MENSEN WAT EEN VERDRIET ,KOOP BIJ ANKE FRANKE NIET,ANKE FRANKE IS EEN DIEF,FRONT.De wegen zijn aller belabberst,enkelen zijn te berijden de rest is een hap bagger.Een woning kan je niet met SRD huren,maar met EURO,hoe is dat mogelijk in een land die niet tot de Europese-Unie behoort?
  DU,je kletst over Bouterse die man heeft MAAR 15 dieven geelimineerd,wat denk je wat er heden gebeurd?Dat gespuis van Brunswijk die moord nog steeds,tijdens Bouterse hadden we nog prima wegen en SCHOON je kon van de straat eten zogezegd.Ga kijken aan de waterkant,toeristisch-gebied,zooo smeriggg en stinkenn bahh,vind je nog dat het Front het goed doet?Kinderen die haast niet naar school kunnen wegens geldgebrek?Of scholen die onderwater lopen zodra het hard regent?
  Je kletst over het domme deel maar weet je dat NPS en VHP de domme massa trekt dat is sinds jaar en dag zo.NDP,Mamoetblok,die worden aanbeden door de jongeren ,scholerieren met kabeza dus,ook door het intelligente kader,dus soema abi dong stemmers?


  Maak melding

 48. prema ik vind je reacties ziekelijk dom om het feit dat je je herhaaldelijk tegen een ras uit daar is mijn reactie opgericht.er valt niks positief van te maken ,en wanneer rasisme zwaar in je bloed zit heb je dus een probleem waar je nooit meer vanaf komt.rasisme zit mij niet in het bloed.je stelt jezelf boven anderen. het ligt voortdurend aan een ander dat ze niet kunnen lezen of begrijpen niets maar het omgekeerde is waar.jij bent verblindt door negatief denken.


  Maak melding

 49. pinto wat jij wilt is assimileren het is immers wereldwijd bekend dat jullie soort graag willen mixen om een beetje mooi uit te zien. Zelfs met mijn afgedankte haar pronken jullie. Zelfs jou soort in amerika pronken met andersmans veren en verkleuren zicht met whiteners.
  Waarom willen jullie nooit geaasocieerd met afrika???

  Misschien kan je ook mijn schaamhaar gebruiken om weet ik veel?
  Zonde om het weg te gooien als ik mijn medemens ergens mee kan helpen¿¿¿¿¿


  Maak melding

 50. hehe ik ben blij dat andere het ook door hebben met name goedbloed. en aan nummer 51 wil ik zeggen het makelijk om de schuld van de puinhoop van revo in iemand anders zijn schoenen te schuiven. ik heb wel eens vaker gezeg, dat jullie leiden aan een acute form van geheugen verlies als het jullie uitkomt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.