vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentDocumentaire Lieve Hugo online te zien bij MTNL

Documentaire Lieve Hugo online te zien bij MTNL

-

Does Travel - naar Suriname

MTNL brengt vier weken lang documentaires over Lieve Hugo, The King of Kaseko. Lieve Hugo is een van de meest geliefde en legendarische muzikanten van Suriname. Iko, een verbastering van Hugo, was de King of Kaseko. ‘Hij regéérde’, zeggen zijn fans, en die fans zijn dus heel Suriname. Aflevering 1 gaat over de jeugd van Lieve Hugo en geeft antwoord op de vraag: Wat is Kaseko muziek?

Lieve Hugo bracht Kaseko, – vaak oorspronkelijke wintiliederen – met een hele eigen swing, die iedereen tot dansen bracht. Hij stierf in het jaar van de Surinaamse onafhankelijkheid, tot groot verdriet van een heel volk. Zijn populariteit was ongelofelijk groot. De dag dat zijn eerste en enige LP Suriname bereikte, bleven alle platenwinkels tot middernacht open zodat iedereen nog diezelfde dag een exemplaar kon bemachtigen. Het hele land was in rep en roer vanwege een LP.

Aflevering 1 is nu online te bekijken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES